Alegere laptop

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Racky

Alegere laptop

Post by Racky »

Sunt intr-o mare dilema : vreau sa achizitionez un laptop pana in suma de 25 mil ROL, dar din pacate sunt conditionat la unul din urmatoarele magazine : Altex, Domo sau MediaGalaxy (nu vreau sa fac reclama, dar am precizat deoarece astia au niste preturi mai mari decat e normal :( ).Am fost prin magazine si am gasit la MediaGalaxy urmatoarele :
* Toshiba L40 - 14F : CoreDuo T2310 1.46 Ghz, 1 Gb DDR2, Video IntelGL360, Dvd-Rw, Wireless, etc - pret 2.099 RON
* Benq JBA52 - CoreDuo T2250 sau T2050, 15,4" wide, 1 GB DDR2, HDD 100 Gb, Ati Radeon Xpress 200M, Dvd-rw, Wlan, etc - pret 2.399 RON
* Asus X51RCd180 - CoreDuo T2080 1.73 Ghz, 15,4 ", 1 Gb DDR2, HDD 80 Gb, Dvd-rw, WLan, etc...Geanta+Mouse gratis - pret 2.299 RON

Precizez ca laptopul o sa-l folosesc pentru net, office, muzica, filme si din cand in cand cate un joc, gen Fifa sau Nfs, dar care vreau sa nu le joc la 640x480 si totul la low. Voi ce recomandati din cele de mai sus ? Sau stiti alte modele care sa se incadreze in banii aia ? Astept ceva sfaturi...
Fie-va verde dolarul si de whisky plin paharul,Toate sa va reuseasca,Sa va doara drept in... basca ! [smilie=Respect.gif]
BOG

Re: Alegere laptop

Post by BOG »

Si eu sunt intr-o dilema similara.
Eu personal as merge pe DELL din urmatoarele motive:
- raport pret/performanta foarte bun
- garantie de 3 ani
Exista modele foarte bune precum acesta care se incadreaza in bugetul tau.
Dintre cele precizate de tine nu prea stiu ce sa iti recomand. Totusi pentru multimedia si jocuri e bine sa ai ceva ram si o placa video dedicata! Daca gasesti vreo oferta buna pe undeva te rog sa postezi ca sunt si eu interesat!

Eu insa dispun de un buget de pana in 3500 RON si cu atat mai mult imi este dificil sa aleg ceva care sa merite banii! Deci daca are cineva vreo propunere o astept cu drag :)
Racky

Post by Racky »

Merci Bog de sfatul cu acest DELL. L-am vazut si eu, dar am o retine fata de Amd...nu stiu de ce.Despre placa video poti sa-mi zici ceva ? E bunicica ?
Fie-va verde dolarul si de whisky plin paharul,Toate sa va reuseasca,Sa va doara drept in... basca ! [smilie=Respect.gif]
BOG

Post by BOG »

Stiu doar ca are un prieten exact acest model si este multumit de el. Pretul este cat se poate de bun!
Eu nu am retineri fata de AMD ba din contra... le respect pentru ca pot fi ieftine si performante. Totusi in cazul laptop-urilor vad ca au L2 cache la jumatate fata de Intel-uri.
Nu cunosc detalii despre placa video, in afara de faptul are memorie shared! Eu prefer totusi cu memorie dedicata dar, cum spuneam, aceste modele sunt mai scumpe de 2500 RON.

Despre DELL se tot zice ca ar fi probleme cu monitoarele LCD, in general la cele cu rezolutie WXGA+. Si eu sunt intr-o perioada de informare deoarece pana de sarbatori as vrea sa cumpar un laptop :)
Racky

Post by Racky »

Am fost astazi si am gasit urmatorul model de laptop DELL : Inspiron 1501 - 258, Amd Turion 64 X2TL56, 1.8 Ghz, 1024 DDR2 667 Mhz, HDD 160 GB, Ati Radeon Xpress 1150 -256 mb, modem, WLan...pret 2.399 RON...
Intrebarea mea este urmatoarea : ce stiti despre placa asta video..nu gasesc nimic pe net despre ea sau despre acest model de laptop...gasesc despre alte modele de 1501
2hot

Post by 2hot »

Racky wrote:Am fost astazi si am gasit urmatorul model de laptop DELL : Inspiron 1501 - 258, Amd Turion 64 X2TL56, 1.8 Ghz, 1024 DDR2 667 Mhz, HDD 160 GB, Ati Radeon Xpress 1150 -256 mb, modem, WLan...pret 2.399 RON...
Intrebarea mea este urmatoarea : ce stiti despre placa asta video..nu gasesc nimic pe net despre ea sau despre acest model de laptop...gasesc despre alte modele de 1501
Placa video respectiva este mult sub stanadardele actuale pt. jocuri. Am testat-o pe un sistem similar si scoate aprox. 5000 de puncte in 3dmark 2001. Din experienta, daca vrei sa joci ceva NFS va trebui sa te limitezi la Porsche Unleashed, restul fiind peste capcaitatile ei (numai daca iti place 640x480 LOW).
Mai cauta, e pacat sa regreti dupa aceea.

Eu personal as strange pentru asa ceva: http://www.mediagalaxy.ro/catalog/item/ ... itemId=947
...
Racky

Post by Racky »

Am revenit si eu p'aci. Pana la urma am achizitionat de la Domo un Toshiba Satellite L40-14H : DualCore 1.46 Ghz, 1 Gb DDR2, HDD 120 Gb Sata, Intel x3100 256 mn(sau 284 mb cu 2 Gb memorie) de care sunt foarte multumit :)...
BOG

Post by BOG »

Sa-l stapanesti sanatos! :)
Post Reply