EA LAUNCHES PLAYERS INTO A CHILLING UNIVERSE OF SCI-FI HORROR WITH DEAD SPACE
New Original Intellectual Property from EA Will Send Shivers up Gamers' Spines
Chertsey, UK. – September 24, 2007 – Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) today announced that the award-winning EA Redwood Shores Studio has been developing an original intellectual property that will introduce a new experience to the sci-fi horror genre. In the brilliant, bold and often-bloody Dead Space™ gamers will step into a third-person sci-fi survival horror experience that promises to deliver the ultimate in psychological thrills and gruesome action.
Set in the cold blackness of deep space, the atmosphere is soaked with a feeling of tension, dread and sheer terror. In Dead Space, players step into the role of engineer Isaac Clarke – an ordinary man on a seemingly routine mission to fix the communications systems aboard a deep space mining ship. It is not long before Isaac awakes to a living nightmare when he learns that the ship’s crew has been ravaged by a vicious alien infestation. He must fight through the dead silence and darkness of deep space to stay alive.
Executive Producer Glen Schofield commented, “This team has worked on some tremendous properties but we have always wanted to work on something that was darker and creepier. We are all such huge fans of the horror and sci-fi genres; we wanted to create the most terrifying game we could, and keep the player on the edge of his seat the entire time.”
Under development at EA Redwood Shores, Dead Space is expected to ship in Fall 2008 for the PLAYSTATION®3 computer entertainment system and Xbox 360™ videogame and entertainment system. This product is not yet rated by PEGI or ESRB. More information about Dead Space is available at http://www.deadspacegame.com.
cerinte sistem:
- Windows XP (SP2) or Vista
- Processor: CPU with 2.8 gigahertz
- RAM: 1 GiByte for XP and 2 GiByte for Vista
- Graphics card: Geforce 6800 or better (7300, 7600 GS and 8500 don't match the min. requirements) or Ati X1600 or better (X1300, X1300 Pro and HD2400 don't match the min. requirements). The graphics card has to support Shader Model 3.0 and has to have at least 256 MiByte VRAM.
- Hard drive: At least 7.5 GByte free hard drive space for the installation and additional space for savegames. - The authentication requires an internet connection veste proasta pt userii zgarciti...
PSS wrote:- The authentication requires an internet connection veste proasta pt userii zgarciti...
Te asigur că nu îi afectează numai pe cei zgârciți. Vorbesc din perspectiva mea, un user oarecare ce și-a anulat ambele precomenzi de la GameShop (Far Cry 2 + Dead Space) tocmai din cauza acestei protecții imbecile.
DRM my ass!
tot ce-mi place la jocul asta, este mecanica omorarii monstrilor. trebuie sa le tai intai mebrele dupa care sa-i omori. in rest...mi se pare foarte lame. cel putin eu, cand trag cu o arma, vreau sa simt ca trag cu arma aia. cand vad ca e doar o lumina colorata, ce taie membrele creaturilor...nu simt nimic. cat de senzatia de frica...e cam la fel ca in doom 3. iti sar aia in fatza si e normal sa te sperii de primele 2 ori. dupa aia...in cazul in care te poti opri din cascat...poti savura povestea. not for me
Păi mai dă-ne detalii, dacă tot l-ai jucat.
Armele sunt de fapt unelte de minerit (cu excepţia uneia) şi pot fi upgradate. Există şi cîteva augmentări pentru erou.
Din ce am văzut în reviewurile apărute, jocul e mult mai mult decît cheap scares gen Doom3, atmosfera devine tot mai ciudată pe măsură ce avansezi, iar monştrii sunt şi inteligenţi.
E comparat cu BioShock şi Resident Evil 4, asta cu siguranţă nu e un lucru rău.
detalii nu pot sa fac. e exact ca si la fallout 3. nu il joc pe PC si...nu are rost sa umplu pagina cu asta.
arme..da. se fac upgrade-uri, dar feeling-ul este acelasi.
cat de speriat...daca pe voi v-a speriat bioshock si re4...o sa va placa jocu. pe mine personal nu m-au speriat aceste jocuri.
Resident Evil 4 a avut el momentele lui de adrenalina, insa deocamdata Bioshock nu este tocmai ceva ce as pune in aceeasi categorie ca survival horror. Ba chiar acum sunt pe la mijlocul jocului si sincer m-a cam plictisit, a devenit repetitiv si previzibil. N-am jucat Dead Space, dar din cate am vazut din video-urile de pe site este cu mult peste scare-level-ul Doom 3 care intr-adevar foloseste cheap tactics. Nu te contrazic pana la capat mai ales ca nu am jucat jocul insa, cu riscul de a dezvalui faptul ca sunt un total *****, pana si video-urile au reusit sa ma cam sperie.
Nava din Dead Space e comparată cu Rapture ca detalii şi originalitate, şi există cîteva mecanici de joc asemănătoare. Nu mai ştiu care review făcea comparaţia. BioShock e plictisitor şi dumbed down, e average. Păcar că Rapture e aşa frumos construit (deşi prea mic).
Resi4 e un joc de acţiune genial; nu m-a speriat, dar a avut o atmosferă de milioane.
Mie mi se pare că Dead Space are mai multe legături cu System Shock 2 decît cu BioShock
Bad news? The controls are 2nd to the worst controls we’ve seen ever since Path of Neo came to the PC platforms.
Path Of Neo a avut un control foarte simplu, făceam combo-uri în prostie :|
Nu cred că poate fi mai nasol ca-n Resident Evil 4, şi m-am obişnuit repede şi cu ăla.
Consolele deja si-o iau in cap si transmit controlul de rahat si la PC-uri Astia nu vor sa inteleaga ca mouse-ul e facut pentru 3d-shootere si 1-st person shootere si nicio consola n-o sa poata avea timpii de reactie si exactitatea unui mouse? Nimeni nu o sa poata juca ceva care implica viteza mare si precizie buna in shootere decat daca o sa aibe un PC cu mouse
Si-asa m-am chinuit cu schimbatul de la 3d-person la 1-st person la Alone in the dark pentru ca era conceput pt console chipurile si au ignorat varianta mai lejera a mouse-ului.
Oricum nu cred ca asta e o problema mare la acest joc, poate chiar neimportanta, dar zic ca era mai bine daca nu ne confruntam cu ea.
Poate l-au facut asa ca sa faca atmosfera din el mai terifianta, sa te chinui sa tintesti un monstru, sa-ti ia juma de ora pana pui tinta pe el.
sindromul meu: jocurile vechi ma fac sa vars (pe bune!)
That blows. Ce naiba e cu tranzitia asta a controlului prost din lumea consolelor la PC-uri?
Consolistii care n-au jucat jocuri pe PC-uri nu-si dau seama de imensa diferenta dintre un rahat de joystick care dureaza n-spe secunde pana faci stanga imprejur si un mouse pe care-l misti 2cm si ai facut rotirea intr-o fractiune de secunda. Este o experienta de-a dreptul frustranta pe console sa joc fps-uri. Singurul challenge este din cauza controller-ului, nu a jocului.
Dead Space nu are niciun buton de quick turn pe console, pur şi simplu mişcarea înceată e o decizie de design. Dacă pe PC te puteai întoarce într-o fracţiune de secundă, stricai jocul.
E ca şi cum ne-am plînge că-n noile RE nu poţi să te mişti în timp ce tragi.
Forward/backward - W/S
Strafe left/right - A/D
Run - Shift (hold)
Aim mode - Right mouse button (hold)
Toggle Aim - CAPS Lock
Fire - Right mouse button + Left mouse button
Secondary fire - Right mouse button + SPACEBAR, or right mouse button + middle mouse button
Reload primary/secondary weapon - R/right mouse button + R
Melee weapon swing - Left mouse button
Melee curbstomp - SPACEBAR
Kinesis Module - Right mouse button + F, then left mouse button to propel object away
PSS,la ce detalii si ce rezolutie il joci?E bine optimizat ?detaliaza un pic impresia ta despre joc,daca tot l-ai incercat deja.Vreau sa-l incerc si eu azi/maine.
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
Foarte tare jocu asta!!Nu credeam ca mai scot astia de la EA ceva de calitate dar se pare ca m-am inselat!trebuie sa recunoc ca engine-ul grafic e chiar marpha si totul se leaga foare bine.....plus ca a reusit sa ma faca sa "tip ca o fetita urmarita de un un alien":).Tot respectul pentru cei care au facut jocul si sper sa nu faca continuari doar de dragul verzisorilor aka$$$$$
Apropo....chiar nu inteleg de ce se plang oamenii de control.Poate nu e cel mai stralucit dar cu siguranta nu e atat de naspa.Cred ca tine foarte mult si de rabdarea jucatorului.Eu fac parte din categoria de gamer care a jucat RE4 cu tastatura si mi s-a parut foarte tare!Numai bine....!!!
P.S.:Am mentionat k imi place jocul asta?
2002angel wrote:
P.S.:Am mentionat k imi place jocul asta?
Si mie Foarte fain jocul, l-am incercat si cu gamepad dar tot mai bine e pe tasatura si mouse. La inceput am simitit si eu lagul la control, dar dupa ce am dat sensitivitatea mai mare la mouse , dupa un timp m-am obisnuit cu el, am facut cam 5 capitole din joc. E foarte bun jocul, grafic arata bine dar il vroiam mai intunecat, am dat brightness-ul la zero dar tot e cam multa lumina pe Ishimura. Inca o chestie faina e posibilitatea de upgradare a armelor si armurii care e mortal facuta; dezmembrarea lighionelor e un adevarat deliciu
7950x3D Zotac 4090 AMP Extreme Airo MSI MPG B650 Edge Wifi Lian Li Galahad 360 V2 32GB Kingston Renegade RGB Z 6000ghz SSD: Kingston KC3000 2TB, 2x Samsung 970 Evo 1TB Lian Li O11 Dynamic Evo Corsair HX1500i Samsung Odyssey G9 Neo
Va rog mult, daca stie cineva sa ma ajute. Dau pe joc, mi se face ecranul negru ca sa intre in joc dupa care imi dispare si intra in desktop , am schimbat driver-ul cu asta nou dar tot asa face, nu stiu de la ce, este singurul joc care imi face asa, pls help me
L-am instalat si eu si chiar pot sa zic ca imi place.E genul de joc care ma tine captivat,cu un story pus la punct.Gameplay-ul este ok.Grafica nu e la nivelul asteptarilor,cel putin world details-urile,texturi cam sterse pe pereti etc,oricum e prea putin important.Imi place felul in care omori monstrii,sunetul deasemenea bun.Din jocurile aparute luna asta,pot sa zic ca Dead Space ma captiveaza cel mai mult.un 8.5/10 din partea mea,cel putin pana acum.Daca il termin revin cu o parere mai ampla.
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
Empir wrote:Va rog mult, daca stie cineva sa ma ajute. Dau pe joc, mi se face ecranul negru ca sa intre in joc dupa care imi dispare si intra in desktop , am schimbat driver-ul cu asta nou dar tot asa face, nu stiu de la ce, este singurul joc care imi face asa, pls help me
baga-ti vista, dead space are probleme pe xp cu compatibilitatea
sindromul meu: jocurile vechi ma fac sa vars (pe bune!)
Am ajuns la capitolul 5 si pot spune ca sunt incantat de joc: gameplay bine pus la punct, control adaptat pentru PC (dezactivati V-Sync, daca aveti probleme cu mouse-ul), poveste interesanta (desi nu tocmai originala), sunet imersiv, grafica buna si optimizare excelenta. Pe alocuri jocul devine usor repetitiv, dar nu e foarte deranjant.
Nu prea reuseste sa fie scary, cel putin in cazul meu, desi are multe faze in care, teoretic, ar trebui sa te sperii.
Este un joc bun care merita macar incercat. Pana un alta ma intorc la dezmembratul sistematic, bucata cu bucata, al lighioanelor de pe USG Ishimura.
P.S. Dead Space are cel mai misto lens-flare din toate jocurile pe care le-am jucat pana acum.
Am vazut filmul animat care te introduce in poveste mai de dimineata, si acum, desi nu prea imi sta in obicei, am incercat si jocul. Ca si optimizare grafica mi se pare cel putin traznet. Povestea desi nu-i originala e foarte bine prezentata, controlul mi s-a parut haotic la inceput, dar fiind in ultima perioada un gamer de ocazie, nici nu ma asteptam sa ma obisnuiesc atat de repede, iar camera nu mi-a dat de furca decat la vreo doua faze. Am jucat primul capitol si un pic din al doilea, si asta pare genu' de joc pe gustul meu, probabil n-o sa-i dau pace pana nu e gata.
Mi-ar fi placut sa pot schimba camera,e deranjanta uneori...stiti voi vreo posibilitate sa o schimbi sau e doar cea default "over the shoulder"?.Sunt la cap.3 si imi place,probabil nu ma las pana nu e gata.
N-am găsit până acum nici-o posibilitate de schimbare a camerei ceea ce-i cam nasol, de la o vreme amețesc. Sunt abia la început și îmi place, mai ales posibilitatea de a-i călca în picioare ori trosni cu câte un croșeu. Mai încolo nu ai ca armă și ceva melee, close and personal?