As dori sa imi fac un overcloacking la procesorul de la laptopul meu, un Fujitstu Siemens Amilo M1437 G
Are un Pentium M 740 la 1,73 Ghz.
Eu am reusit sa supratactez placa video - un Ati Mobility Radeon X700(default:Gpu 350Mhz si memoriile 300Mhz ) pana la 400Mhz atat pt Gpu cat si pt memorii in conditii de perfecta stabilitate.
Am cautat pe net programe cu care sa fac acelasi lucru si la procesor, dar nu am gasit decat fotografii cu laptopuri care fusesera overclocate. Biosul laptopului este foarte sarac in optiuni.
Stie cineva ?
overclocking la un Amilo M1437G
Moderator: Moderatori
Re: overclocking la un Amilo M1437G
Incearca folosind Clockgen pentru a overclocka procesorul/memoriile procedeaza astfel .
Dezarhiveaza programul,deschide executabilul ,click pe PLL Setup unu-l din acele coduri iti va raporta corect frecventa procesorului / memoriei / etc ,apasa si pe clocks si lasa amandoua ferestrele deschise si din PLL Setup selecteaza unu-l dai read clocks si pana gasesti unu-l care indica corect totul faci asa , pentru a stii care caracteristici corespund foloseste CPU-Z ca sa stii toate informatiile despre laptop daca nu stii deja , si foloseste PLL Control pentru a creste frecventa la procesor.
Dezarhiveaza programul,deschide executabilul ,click pe PLL Setup unu-l din acele coduri iti va raporta corect frecventa procesorului / memoriei / etc ,apasa si pe clocks si lasa amandoua ferestrele deschise si din PLL Setup selecteaza unu-l dai read clocks si pana gasesti unu-l care indica corect totul faci asa , pentru a stii care caracteristici corespund foloseste CPU-Z ca sa stii toate informatiile despre laptop daca nu stii deja , si foloseste PLL Control pentru a creste frecventa la procesor.
- Attachments
-
- ClockGen.rar
- Clockgen
- (271.43 KiB) Downloaded 50 times
Am cateva intrebari:
1.Unde gasesc acel PLL Setup ?
pentru ca atunci cand am dezarhivat arhiva tot ce a fost a fost executabilul care si un fisier txt. atat
2. cand am deschis executabilul, singurele lucruri care imi apar in fereastra programului sunt "Clocks" si "Options". Atat.
iar daca dau click pe options imi apare o fereastra cu doar 2 optiuni : "Frames Snap" si "Apply settings at startup"
In rest nimic
1.Unde gasesc acel PLL Setup ?
pentru ca atunci cand am dezarhivat arhiva tot ce a fost a fost executabilul care si un fisier txt. atat
2. cand am deschis executabilul, singurele lucruri care imi apar in fereastra programului sunt "Clocks" si "Options". Atat.
iar daca dau click pe options imi apare o fereastra cu doar 2 optiuni : "Frames Snap" si "Apply settings at startup"
In rest nimic
Hm inseamna ca este o problema,banuiesc ca programul nu poate gasi setari de overclock pentru chip-setul placi de baza ,in cazul acesta incearca cu SysTool .
http://www.techpowerup.com/systool/
http://www.techpowerup.com/systool/
am incercat dar nu imi detecteaza placa de baza
daca mai stie cineva...ascult cu placere;
daca nu,... multumesc
daca mai stie cineva...ascult cu placere;
daca nu,... multumesc