Cooler potrivit pentru Q6600
Moderator: Moderatori
Cooler potrivit pentru Q6600
Ce cooler s ar potrivi perfect pentru un q6600 dar sa tinem cont si de raportul calitate/pret pe care nu-l putem neglija?
Re: Cooler potrivit pentru Q6600
Arctic Cooling Freezer 7 Pro.
Depinde ce vrei sa faci cu el...daca vrei unul mai silentios decat cel box si performante relativ bune,Freezer scrie pe tine.Daca vrei OC,cred ca ti-ar trebui ceva din alta gama.Daca te intereseaza OC,te sfatuiesc sa mai astepti cateva zile,pana apare pe piata ZEROTherm ZEN FZ120,la un pret putin peste 100 RON,si foarte apropiat de cel mai bun cooler de pe piata - Thermalright Ultra 120 Extreme - spun asta pentru ca e cam cu 1-2 grade in spatele lui in ceea ce priveste performanta.
Depinde ce vrei sa faci cu el...daca vrei unul mai silentios decat cel box si performante relativ bune,Freezer scrie pe tine.Daca vrei OC,cred ca ti-ar trebui ceva din alta gama.Daca te intereseaza OC,te sfatuiesc sa mai astepti cateva zile,pana apare pe piata ZEROTherm ZEN FZ120,la un pret putin peste 100 RON,si foarte apropiat de cel mai bun cooler de pe piata - Thermalright Ultra 120 Extreme - spun asta pentru ca e cam cu 1-2 grade in spatele lui in ceea ce priveste performanta.
- Cosmin_NFS
Arctic Cooling 7 Pro este varza pt quad.Pe dual core isi face treaba bine,insa quadul este mai cald cu 15-20grade.Stiu pt ca am avut E6600 si cu un Mugen imi statea max 34gr in full load,iar pe quad ajungea pe la 55(asta fara OC).Deci daca vrei OC pe quad eu zic sa nu te astepti la prea mult cu AC 7 pro.Iti recomand mai degraba un Mugen http://pcfactory.ro/componente/sisteme- ... the/mugen/ ,Tuniq http://pcfactory.ro/componente/sisteme- ... tower-120/ sau coolerul best buy dupa parerea mea,Zeroterm Nirvana http://www.mediadot.ro/produse/30-compo ... emium.html Kramer,nu este nici o diferenta intre asta si cel nou,inafara de faptul ca la cel nou se poate schimba ventilatorul cu altul(lucru fara sens deoarece ventilatorul stock este unul f bun si are turatie variabila 1000-2300rpm)
si backplate-ul este din plastic la ZEN FZ120. la NV120 era din metal si se pare ca facea scurt in anumite cazuri.Cosmin_NFS wrote: Kramer,nu este nici o diferenta intre asta si cel nou,inafara de faptul ca la cel nou se poate schimba ventilatorul cu altul(lucru fara sens deoarece ventilatorul stock este unul f bun si are turatie variabila 1000-2300rpm)
ca performanta , ambele sunt cam la fel, insa daca as avea de ales, pe FZ120 as merge, deoarece am mai avut probleme cu fan-uri si prefer sa se poata inlocui.
Eu am un ZEROtherm BTF90 pt un Q6700..inca nu l-am instalat, dar am citit prin diferite review-uri k e f bun.
EVGA nForce 780i SLI//Intel Core 2 Quad Q6700//2x 2Gb OCZ SLI Ready, DDR2, 800Mhz//XFX GeForce 9800GTX 675/2200Mhz//Seagate Barracuda 200Gb 8Mb, Hitachi Deskstar 320Gb 16Mb//ZEROtherm BTF90//OCZ StealthXStream 600W//NZXT Apollo Black//4x 120mm case fans//