Carcasa adevarata la maxim 3,5 mil :) ?

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Cipyz

Carcasa adevarata la maxim 3,5 mil :) ?

Post by Cipyz »

Ce sa aleg ca sa fie solid, sa aiba material bun, sa nu vibreze si sa arate si bine :) ?
ce ziceti de http://www.shopit.ro/componente-pc/carc ... /pc-7bycf/ ?
astept pareri multe :) ms
Alexis

Re: Carcasa adevarata la maxim 3,5 mil :) ?

Post by Alexis »

Iti recomand sa te uiti si la Antec SOLO. :thumbleft:
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.
:D

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
alios

Post by alios »

antec solo, o panarama ordinara overrated care numai numele e de ea...

mergi pe Lian Li, design-ul e mult mai reusit, plus ca e din aluminiu complet
roby2006

Post by roby2006 »

Doar Atat : Antec Sonata III ;) iti spun doar ca nu auzi vibratii HDD si nici macar sistemul nu-l auzi . Tool-free si are si cheita sa incui in fata capacul :P + sursa EarthWatts 500W
pana ce nu incerci...nu stii niciodata..:D
KAKAROT

Post by KAKAROT »

roby2006 wrote:Doar Atat : Antec Sonata III ;) iti spun doar ca nu auzi vibratii HDD si nici macar sistemul nu-l auzi . Tool-free si are si cheita sa incui in fata capacul :P + sursa EarthWatts 500W
Paaaii...treaba nu sta chiar asa.
AM un prieten ce are un sistem cu un Gainward 9800GT si Sonata 3 iar la ce ventilator are placa, sistemul face ca un avion. Sa nu auzi nimic s-ar intampla numai daca ai o placa video pasiva sau ceva entry level, care sa nu aiba nevoie de multa racire.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
Alexis

Post by Alexis »

alios wrote:antec solo, o panarama ordinara overrated care numai numele e de ea...
Daca vii cu argumente solide in sprijinul afimatie de mai sus, sa zicem ca te cred. Pana atunci hai sa lasam parerile noastre subiective asupra unor anumite firme si sa dam omului variante sa-si aleaga ceva bun in buget, ok?
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.
:D

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
alios

Post by alios »

am mai adus argumente si la nsk4000 sau nsk6000, si raspunsul altora a fost:

"si ce? o fi ingramadita dar e antec, o fi scumpa, dar e antec, o fi depasita moral, dar e antic"

asa ca nu ma mai obosesc, ar fi o pierdere de timp inutila
XSamSung

Post by XSamSung »

Lian Li arata bine, dar aluminiu vibreaza mai rau ca la o carcasa de 60 ron. Daca vrei Lian Li iti recomand Lancool (Lian Li PC-K7B). Carcasa hybrid - cadru din otel si exteriorul din alumiu sa dea bine. Evident si asta are alumiu si partea respectiva vribreaza, ori pui HDD-urile (sursa vibratiilor) pe bureti ori le suspendezi in cauciucuri. Ar trebui sa te gandesti si la sistemul audio, daca ai boxe serioase in camera iti imbraci carcasa in perne. Antec Solo e urata, dar e solida ca o carcasa no-name din otel si tine HDD-urile suspendate pe cauciucuri (cel mai inteligent sistem de prindere a HDD-urilor). Nu o fi cea mai incapatoare, dar pentru un sitem mediocru merge linistit. Am vazut si High-end-uri in d'astea dar arata ca un motor de Ferrari GT1 bagat intr-un Renault 21.
roby2006

Post by roby2006 »

KAKAROT wrote:
roby2006 wrote:Doar Atat : Antec Sonata III ;) iti spun doar ca nu auzi vibratii HDD si nici macar sistemul nu-l auzi . Tool-free si are si cheita sa incui in fata capacul :P + sursa EarthWatts 500W
Paaaii...treaba nu sta chiar asa.
AM un prieten ce are un sistem cu un Gainward 9800GT si Sonata 3 iar la ce ventilator are placa, sistemul face ca un avion. Sa nu auzi nimic s-ar intampla numai daca ai o placa video pasiva sau ceva entry level, care sa nu aiba nevoie de multa racire.
am facut unui prieten un sistem acum 2 luni si i-am pus un E8400 Box si placa video are WinFast PX8500 GTB cu 512 MB de la Leadtek . Ma jur ca nu se aude nimic nici macar in full load . :| eu am ramas "prost" cand am vazut cat de silentioasa e . nici macar coolerul de 120mm din spate nu se aude .
Cipyz

Post by Cipyz »

Chiar eu am facut un sistem pt un baiat cu ANTEC SONATA 3 :) nu se aude nimic sincer. Dar are sursa .. nu am ce face cu ea.
gabe_racer

Post by gabe_racer »

O carcasa ieftina si buna.Cooler Maser Centurion
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
Am3oo

Post by Am3oo »

arunc si eu un Cooler Master cm690
review
Le tour toujours
roby2006

Post by roby2006 »

Cipyz wrote:Chiar eu am facut un sistem pt un baiat cu ANTEC SONATA 3 :) nu se aude nimic sincer. Dar are sursa .. nu am ce face cu ea.
o vinzi :D . sursa ta e mai buna ca acel EarthWatts ?
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

alios wrote:antec solo, o panarama ordinara overrated care numai numele e de ea...
Dacă SOLO e panaramă ordinară, TT Wing ce mai e? ](*,)
alios

Post by alios »

cred ca glumesti...

avand in vedere ca un TT wing RS costa sub 100 lei, si are cu 30% mai mult spatiu interior, si este propice pentru un wire management cu fire prin spate, si are gratare cu filtre de praf in fata, astfel incat aerul intra direct in carcasa, nu pe lateral ca la solo...

e cu mult deasupra

daca reusesti tu sa faci asa ceva intr-un solo... eu ma inchin :)

Image

Image

si iata un SOLO putin echipat... daca mai pui si un cooler tower pe el.. si o placa video de 26cm, deja ai incurcat-o

http://www.hardforum.com/showthread.php?p=1032395659 pacat ca nu se mai vad pozele, le-am vazut acum o saptamana...
un 9800GT si GTX nu incape in solo, trebuie sa tai din carcasa :laughing6: era penibil, pentru o carcasa de peste 300 lei

Image
Last edited by alios on Sun Nov 02, 2008 9:59 am, edited 1 time in total.
G-man

Post by G-man »

Nu are rost sa mai fac un topic, si eu caut tot o carcasa, dar am un buget pana in 400-430 lei. M-ar interesa sa aibe sursa jos, sa fie silentioasa, sa aibe macar ceva filtre praf/suport cauciuc pt hdd-uri, aluminiu (nu e obligatoriu). Sugestii? Ah, si nu vreau carcase cu briz-briz-uri, vreau ceva sobru.
alios

Post by alios »

Antec mini P180, care chiar isi merita banii, spatioasa, wire management decent.. etc

http://www.shopit.ro/componente-pc/carc ... i-p180-eu/

Image
G-man

Post by G-man »

Exact la asta ma uitam si eu :D Oscilez intre mini 180P / 180P si Lian Li PC-7FB
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

alios wrote:daca reusesti tu sa faci asa ceva intr-un solo... eu ma inchin
Deci la tine contează numai marimea la o carcasă... Foarte interesant. Ca să concluzionăm Solo e o panaramă ordinară că nu e extrem de încăpătoare şi costă şi o avere (320 RON). De ce să iei Mini când poţi să iei un ARO şi poţi să cari şi cartofi cu el nu?! :d

Probabil nu o să reuşesc ce ai "reuşit" tu în minunaţia ta de carcasă, deoarece eu nu am doar un HDD şi nici o placă video la care radiatorul e mai mare decât ea. Într-adevăr Solo nu e una dintre cele mai încăpătoare, dar să zici că e panaramă e mult prea deplasat. Aşa ca fapt divers, sistemul din profil momentan îşi duce zilele într-un Antec Solo.
G-Man wrote:Nu are rost sa mai fac un topic, si eu caut tot o carcasa, dar am un buget pana in 400-430 lei. M-ar interesa sa aibe sursa jos, sa fie silentioasa, sa aibe macar ceva filtre praf/suport cauciuc pt hdd-uri, aluminiu (nu e obligatoriu). Sugestii? Ah, si nu vreau carcase cu briz-briz-uri, vreau ceva sobru.
CoolerMaster CM 690?
G-man

Post by G-man »

CoolerMaster CM 690 are ventilatia foarte buna dar imi pare cam ieftina constructia..otelul ala arata a KME pe dinauntru. Asa mi se pare mie.
alios

Post by alios »

Ghetto_64 wrote:
Deci la tine contează numai marimea la o carcasă... Foarte interesant. Ca să concluzionăm Solo e o panaramă ordinară că nu e extrem de încăpătoare şi costă şi o avere (320 RON). De ce să iei Mini când poţi să iei un ARO şi poţi să cari şi cartofi cu el nu?! :d

Probabil nu o să reuşesc ce ai "reuşit" tu în minunaţia ta de carcasă, deoarece eu nu am doar un HDD şi nici o placă video la care radiatorul e mai mare decât ea. Într-adevăr Solo nu e una dintre cele mai încăpătoare, dar să zici că e panaramă e mult prea deplasat. Aşa ca fapt divers, sistemul din profil momentan îşi duce zilele într-un Antec Solo.
deci la o astfel de gandire nu mai are rost sa-mi pun mintea cu tine...

adica e mai bine mica si inghesuita "dar de firma" decat mai spatioasa si cu potential mai mare de wire management si air-flow ???

eu nu zic ca E IMPOSIBIL sa ai air-flow sau wire management decent in solo,

ci zic, e mult mai bun un amarat de TT Wing decat un Solo care costa de 3 ori mai mult

Dupa tine: "mai bine imi iau un Lotus Elise care e mica si inghesuita dar de firma, decat un BMW Seria 3" (totusi TT nu e frontier sau ans sau delux, deci nu puteam pune dacia in comparatie)

daca tot ne dam in comparatii cu masini :)
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

G-Man wrote:CoolerMaster CM 690 are ventilatia foarte buna dar imi pare cam ieftina constructia..otelul ala arata a KME pe dinauntru. Asa mi se pare mie.
Cam asta e buba la CM 690.

La P180-uri o să ai nevoie de o sursă cu cabluri destul de lungi.

Alios, tu chiar nu poţi concepe că dimensiunea nu e totul la o carcasă? Înţeleg că eşti un tip calculat şi nu vrei să plăteşti anumite "mofturi", dar măcar conştientizează că nu toţi sunt ca tine. Fineţurile se plătesc şi aici nu e vorba de brand (că tot exagerezi atât pe tema asta).
G-man

Post by G-man »

Deocamdata nu m-am gandit ce sursa voi lua, ideea e ca vreau sa trec pe Nehalem. Evident ca banii nu-mi permit sa le iau pe toate deodata, dar vreau sa fiu sigur ca nu o sa am probleme, de exemplu daca imi iau P180, sa incapa lejer un GTX260/HD4870/X2
Cosmin_NFS

Post by Cosmin_NFS »

iti dau si eu o sugestie de carcasa,Antec P182 http://www.shopix.ro/Carcase-Antec-P182 ... 24109.html .Este frumoasa,incapatoare,bine construita si silentioasa.O are un prieten de al meu si mi se pare mult mai buna dacat a mea(Antec 900)
G-man

Post by G-man »

Si ce ar avea in plus fata de P180 ? Pregatita pt watercooling? Nu cred ca o sa am nevoie. :-k
Am3oo

Post by Am3oo »

G-man wrote:Si ce ar avea in plus fata de P180 ? Pregatita pt watercooling? Nu cred ca o sa am nevoie. :-k
E mai incapatoare (considerabil).
Le tour toujours
G-man

Post by G-man »

Se pare ca P180 Mini suporta doar micro-ATX...
burebista
Moderator

Post by burebista »

Nu se pare, chiar asa e. :)
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
ShakirEL

Post by ShakirEL »

Ghetto_64 wrote:
G-Man wrote:CoolerMaster CM 690 are ventilatia foarte buna dar imi pare cam ieftina constructia..otelul ala arata a KME pe dinauntru. Asa mi se pare mie.
Cam asta e buba la CM 690.

La P180-uri o să ai nevoie de o sursă cu cabluri destul de lungi.

Alios, tu chiar nu poţi concepe că dimensiunea nu e totul la o carcasă? Înţeleg că eşti un tip calculat şi nu vrei să plăteşti anumite "mofturi", dar măcar conştientizează că nu toţi sunt ca tine. Fineţurile se plătesc şi aici nu e vorba de brand (că tot exagerezi atât pe tema asta).
Ghetto sunt cateva topicuri la care unii useri nu pot accepta ca altceva decat ceea ce au ei e bun. Vezi TT Wing,Horizon 22". Alios asa ca si chestie eu acuma ma gandesc sa imi iau P80 sau X2000 de la Lian Li.Merita sau sa iau TT Wing?
Eu sunt născut in Timişoara/Şi sunt suporter Ultras Viola/Tu Poli pentru mine eşti unica iubire/Şi sunt convins că azi vei câştiga
G-man

Post by G-man »

Am gasit Lian Li PC-V1000B PLUS II la 440 LEI! Nu stiu cat de ok este magazinul. In fine, eu zic ca e o alegere mai buna decat P180. Pana la urma e Lian Li, calitate, aluminiu etc.

Image

Image

Detalii aici

Pareri? Merita?
ShakirEL

Post by ShakirEL »

Daca vrei racire buna da, merita. Daca vrei silentiozitate cu un airflow mai slab atunci P180 e o alegere mai buna.
Eu sunt născut in Timişoara/Şi sunt suporter Ultras Viola/Tu Poli pentru mine eşti unica iubire/Şi sunt convins că azi vei câştiga
nino_013

Post by nino_013 »

Eu unu am optat pentru http://www.marketonline.ro/carcase/carc ... txb8klw-bk . O astept maine :D. Dar tinand cont ca eu am luat'o mai mult pentru aspect cred ca parerile celorlalti sunt mai indicate
ASUS P5Q, Intel Core 2 Duo E8500, OCZ DDR2 1GBx2 800MHz Gold Gamer Edition, ASUS EN8600GTS HTDP 256, WD 320 GB 7200RPM SATAII 16MB, ASUS DRW-1814BL, THERMALTAKE 600W, Apevia X-PLORER
Pyro

Post by Pyro »

Daca tot e deschis un thread, ce parere aveti deLIAN LI PC-7BYCF vs Thermaltake VH8000BWS Armor+ MX.
Si eventual un NZXT Apollo

Din punct de vedere al silentiozitate/airflow/spatiu.
Cayn

Post by Cayn »

Daca optezi pentru ceva calitativ ar mai fi si Lian Li PC-A16B.
Cipyz

Post by Cipyz »

Am3oo

Post by Am3oo »

Cipyz wrote:ma tenteaza asta http://www.shopit.ro/componente-pc/carc ... /pc-60fbw/ ce parere aveti?
REVIEW (e aceeasi carcasa, doar ca nu are panou lateral cu fereastra)
REVIEW 2
Mie imi place:)
Le tour toujours
Pyro

Post by Pyro »

Cipyz wrote:ma tenteaza asta http://www.shopit.ro/componente-pc/carc ... /pc-60fbw/ ce parere aveti?
Ma, sa stii ca ma tenteaza si pe mine, pare super :)
Alexander

Post by Alexander »

Arata foarte bine. Si eu sunt in cautarea unei carcase. Daca vreunu o luati reveniti cu niste impresii. Pana atunci eu trebuie sa maresc bugetul :^o
G-man

Post by G-man »

Cayn wrote:Daca optezi pentru ceva calitativ ar mai fi si Lian Li PC-A16B.

Nu vad rostul, 500 lei pentru o carcasa cu sursa sus, mai bine iti iei Lian Li PC-V1000B PLUS II la 440 lei, daca intradevar e corect pretul gasit de mine pe alt site. In orice caz, toate carcasele Lian Li sunt superbe. Design simplu, calitate :wink:
Cayn

Post by Cayn »

Intr-adevar Lian Li PC-V1000B PLUS II la 440 lei e un best buy. Dar unde ai gasit-o la pretul asta? Sub 540 de lei nu gasesc.
Post Reply