Probleme cu sunetul

Audio şi discuţii despre tot ce ţine de acest domeniu
(pentru cei care ascultă şi altceva în afară de coolere)

Moderator: Moderatori

Post Reply
marco_t

Probleme cu sunetul

Post by marco_t »

Am si eu o problema cu sunetul onboard realtek alc888 , in sensul ca de o vreme a inceput sa paraie in boxe la ceva vreme sunetul atunci cand ascult muzica.Mai mult in crysis warhead sunetul a parait tot jocul , rar cand mai mergea cum trebuie.

Am ultimul driver pentru sunet(R 2.07).La placa de sunet este conectat un sistem logitech x 530.

S-a defectat cumva placa onboard sau este de la driver-ul audio?
Award
eXqu1situS

Re: Probleme cu sunetul

Post by eXqu1situS »

Baga Revo Uninstaller , dezinstaleaza driver-ul audio , apoi reinstaleaza-l , si vezi cum merge.Exista si probabilitatea sa fie o problema tehnica.Incearca totusi
Sharap cand vorbesc...
marco_t

Post by marco_t »

eXqu1situS wrote:Baga Revo Uninstaller , dezinstaleaza driver-ul audio , apoi reinstaleaza-l , si vezi cum merge.Exista si probabilitatea sa fie o problema tehnica.Incearca totusi
Am dezinstalat driverul cu revo uninstaller si am instalat driverul din nou dar tot asa face.Chiar nu stiu ce are.
Award
antimanelistu007

Post by antimanelistu007 »

Salut deci iti paraie numa in boxe ?ai incercat sa bagi casti sa vezi daca mai paraie ca poate o fi de la boxe.
marco_t

Post by marco_t »

antimanelistu007 wrote:Salut deci iti paraie numa in boxe ?ai incercat sa bagi casti sa vezi daca mai paraie ca poate o fi de la boxe.
Da am incercat si paraie si in casti.
Award
eXqu1situS

Post by eXqu1situS »

Imprumuta si tu o placa audio de la un prieten sau cumpara un circ la 200 de mii si cu ala sigur nu o sa paraie...daca paraie este de la windows problema.

P.S : macar imprumuta de la un amic o placa de sunet ... eu as imprumuta ca 200 de mii e bani multi domne` :D
Sharap cand vorbesc...
TheUgly

Post by TheUgly »

Cand ai avut problema cu BD 2009 ai zis ca ai updatat BIOS-ul ,poate trebuie sa revii la BIOS-ul cu care mergea sunetul corect.Instaleaza intotdeauna driverele pe care le pune MSI ul pe site chiar de-s mai vechiutze decat cele generice.Daca pui 8600 le face la fel sau tot placa video o fi problema,deranjeaza ceva busuri :)?
Din ce am auzit pe la diversi cand onboardurile(sunet,lan) dau rateu e posibil sa fie ceva probleme cu sursa deci verific-o putin si pe aceea cu un multimetru in load, idle ,la start-up .
Sau dezactivezi sunetul onboard si iei o placa de sunet calumea ,macar un soundblaster X-fi-zat.
E foarte posibil si sistemul, fiind fortat ,sa inceapa sa crape de la efort.

Edit: DPC Latecy checker http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml
>MSI HQ USB Flash Tool(update BIOS via USB stick)

"Ovine meat is called NABSTER when from younger animals and SKILLED when from older ones"
marco_t

Post by marco_t »

TheUgly wrote:Cand ai avut problema cu BD 2009 ai zis ca ai updatat BIOS-ul ,poate trebuie sa revii la BIOS-ul cu care mergea sunetul corect.Instaleaza intotdeauna driverele pe care le pune MSI ul pe site chiar de-s mai vechiutze decat cele generice.Daca pui 8600 le face la fel sau tot placa video o fi problema,deranjeaza ceva busuri :)?
Din ce am auzit pe la diversi cand onboardurile(sunet,lan) dau rateu e posibil sa fie ceva probleme cu sursa deci verific-o putin si pe aceea cu un multimetru in load, idle ,la start-up .
Sau dezactivezi sunetul onboard si iei o placa de sunet calumea ,macar un soundblaster X-fi-zat.
E foarte posibil si sistemul, fiind fortat ,sa inceapa sa crape de la efort.

Edit: DPC Latecy checker http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml
Am verificat cu DPC Latency Checker si scria "This machine should be able to handle real-time streaming of audio and/or video data without drop-outs.".

Placa asta de sunet ar fi buna?
http://www.pc-coolers.ro/produs.php?id=713
Award
TheUgly

Post by TheUgly »

Din ce am auzit pe diverse forumuri asta(versiunea din poza), impreuna cu varianta X-fi Xtreme Music(fosta Gamer) sunt placi ok ,cu putine probleme.Calitatea sunetului este extraordinara.X-fi Xtreme Music merge momentan excelent pe MSI K9A2Platinum-ul meu .Driverele Creative recomandate pentru X-fi uri sunt cele din martie 2008-> 2.15.0006 ,varianta mai noua fiind problematica.Drivere Creative noi vom avea in decembrie.Inainte s-o cumperi googaleste sa vezi daca sunt probleme pe placile de baza cu chipset Intel ,just in case.
>MSI HQ USB Flash Tool(update BIOS via USB stick)

"Ovine meat is called NABSTER when from younger animals and SKILLED when from older ones"
Bloodred

Post by Bloodred »

Daca te hotaresti sa iti cumperi o placa de sunet, uita-te si ce au cei de la Asus de oferit. Eu am trecut de la un Audigy 2 ZS la un Xonar DX. Cu vechiul Audigy am avut probleme mari la capitolul drivere, in special pentru Vista, unde n-am prea vazut sa existe ceva oficial care sa si poata folosi diferite functii ale placii(de exemplu CMSS Stereo Surround si bass management). ZS-ul a sfarsit prin iesirea pentru centru/sub arsa, asta la cateva luni dupa ce iesise din garantie. [smilie=Nice-try.gif] Nu am ascultat deloc vreun X-Fi, dar Xonar DX este categoric peste Audigy 2 ZS in ceea ce priveste calitatea si suportul software. Singurul lucru care ii lipseste este o optiune Stereo Surround, dar merge si Dolby Pro Logic IIx. Desigur, asta este doar parerea mea. :d
Overhead the albatross hangs motionless upon the air
And deep beneath the rolling waves
In labyrinths of coral caves
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine.

Sistem
Post Reply