Stick USB 8gb FAT32 sau NTFS?, Cum trebuie formatat?

Despre hard-disk-uri. Comentarii şi întrebări.

Moderator: Moderatori

Post Reply
`fang`

Stick USB 8gb FAT32 sau NTFS?, Cum trebuie formatat?

Post by `fang` »

Am o dilema, l-am partitionat NTFS dar partea naspa e ca acum chiar trebuie sa dai Safely remove de fiecare data, altfel ai pus-o(ceea ce nu e o problema pt mine, dar daca ma mai duc cu el la p.i.m. su mai stiu eu unde, cimpanzeii aia scot direct). Cealata parte naspa e NTFS-ul fol registri si din ce-am citit pe net are tot timpu ceva de scris pe drive si nu e recomandat pt stick-uri deoarece au un nr limitat de cicluri de scriere, deci drive-ul se strica mai repede.

Parte buna, in sfarsit, e ca poti copia fisiere mai mari de 4 gb fata de FAT32.

Voi ce ziceti? Experiente cu asa ceva?
How High!?!
Image
PuZZel

Re: Stick USB 8gb FAT32 sau NTFS?, Cum trebuie formatat?

Post by PuZZel »

1. NTFS - accepta fisiere mai mari de 4gb - e util daca lucrezi cu astfel de fisiere, dar daca nu este inutil
2. Pe NTFS - scrii cu viteza mai mica fata de FAT32

Deci te confrunti cu o dilema: viteza sau fisiere mari.
Eu am ales HFS+ la stickul de 8GB pt ca lucrez si cu macul, iar pe win le citesc cu Trans mac. Despre viteza de scriere nu pot spune mare lucru, pt ca nu am avut cum s-o masor, dar poti scrie fisiere mai mari de 4gb. Deci alegerea iti apartine, in functie de nevoi.
Last edited by PuZZel on Mon Jan 12, 2009 4:38 pm, edited 1 time in total.
In mana tin ceea ce pot face cu mintea! by me
Oamenii seriosi sunt niste copii frustrati! by me
Dupa caine, arma este cel mai bun prieten al omului! by me
Triumful oamenilor mici, e mai mare ca triumful oamenilor mari! by me
MindVirus

Post by MindVirus »

Am şi eu un A-DATA PD7 200X de 8 GB, l-am luat după testele de benchmark efectuate de utilizatorii xpc, acum vreo 2 săptămâni. Nu are aceeaşi viteză de scriere precum testele efectuate : 30 citire şi 20 scriere (MB/s) ci 30 citire şi 10 scriere. Oricum aş fi formatat-o, Fat32, NTFS cu cluster size de toate dimensiunile, cam aceleaşi viteze are.
Anywaaaaaay... am formatat-o NTFS ca să pot pune fişiere mai mari de 4 GB... mare prostie! Acesta este unicul avantaj al NTFS pentru o memorie usb.
Dezavantaje sunt căcălău, fang, ai dreptate: trebuie să dai safetly remove că altfel te-ai ars, azi de exemplu mi-am copiat nişte proiecte şi totul părea ok, erau în folder, puteam să le deschid şi l-am scos fără să dau safe, m-am dus la facultate şi m-am trezit cu 0 KB în folderul cu proiecte, folder pe care nici măcar nu-l mai puteam şterge pentru că era corupt ](*,) . De asemenea, trebuie să introduc stickul de 2 ori dacă îl bag într-un PC pentru prima oară apoi îmi cere să dau restart... Am fost cu el la un centru de printare şi nu mi-l vedea, i-am spus lu tanti să-l mai introducă odată, aşa a făcut şi nimic... Când am ajuns cu el acasă i-am dat un chkdsk şi mi-a dat "File system corupted, chkdsk aborted" sau ceva de genul... Am reuşit să recuperez datele cu un program... apoi l-am formatat ca FAT32 şi aşa o să rămână. Timpul de acces este foarte bun, nu ai probleme de compatibilitate, nu-ţi scrie nimic în regiştrii sau pe drive and shât like that. Recomand 100% FAT32 pentru stick-uri. Dacă ai fişiere mai mari de 4GB fă-le bucăţi arhivate cu store.
"You tried your best and you failed miserably. The lesson is 'never try'." -Homer Simpson
mi31u1

Post by mi31u1 »

Cum formatez un stick FAT32? Vreau sa-mi spuneti toti pasii care trebuie sa-i urmez (ca pentru un pusti de 12 ani). Multumesc mult!
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

Click dreapta pe litera stick-ului, Format..., alegi FAT32 şi Start.
Mormoloc

Post by Mormoloc »

In ce conditii se poate strica stick-ul daca il scoti fara "safely remove hardware"?

Legat de NTFS, ati mai avut probleme similare(precum MindVirus)?
Nu de alta, dar ma gandeam sa mi le convertesc in NTFS. ](*,)
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

Stick-ul nu se strică, dar datele se pot corupe (adică mai bine zis filesystem-ul se corupe). În cazul FAT32 nu se pune problema, trebuie să fii atent doar să nu ai nimic deschis de pe stick, şi LED-ul lu să nu pâlpâie. În cazul NTFS este adevărat ce zice MindVirus, am mai văzut cazuri.
Mormoloc

Post by Mormoloc »

Am vazut un stick care dadea o eroare....nu mai stiu exact cum suna insa SO-ul ma anunta ca e busit.
Oare a fost scos fortat in timp ce se scria pe el?
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

"Delayed write failed [blah-blah] ..." cumva?
Mormoloc

Post by Mormoloc »

Nu mai imi amintesc exact.....parca zicea ceva de "malfunction". Nu-l vedea deloc dupa conectare, doar aparea atentionarea asta.
alexciupa

Post by alexciupa »

am eu problema aceea "Delayed write failed" ceva de genu imi zice la stick ce pot sa`i fac?
Post Reply