salutari.am facut de curand o retea ad hoc intre 2 pc uri folosind un cablu de retea.Am reusit sa o fac functionala,am folosit IPurile: Pc1:192.168.0.111 si Pc2:192.168.0.112.Dar am cateva probleme:
1.Reusesc sa copii fisiere sharate din PC2 in PC1,dar viceversa nu,se blocheaza cand dau open la driveurile sharate
2.Nu reusesc sa stabilesc o conexiune direct ip pentru Fifa 08,nici pentru CS
3.Pc2 are internet prin vodafone mobile connect si vreau sa sharez aceasta conexiune si pt PC1.Cum procedez?
Fac apel la cunoscatori sa ma scoata din ceata...
nelamuriri
Moderator: Moderatori
Re: nelamuriri
Ce cablu ai folosit - Direct sau Crossover, daca banuiesc bine, e cablu direct si de aici toate problemele.
1. exista diferente de OS, adica daca ai xp home, sau vista, si pe PC2 ai xp pro, apare problema drepturilor de securitate, click dreapta pe folder, properties/security si adaugi userul care exista pe celalalt pc, si ar trebui sa mearga
2. trebuie dezactivat firewall, sau adaugat in exceptions, de asemenea trebuie activat/instalat si protocolul IPX, in afara de cele de "client for microsoft networks" "file and printer sharing"
3. folosesti ICS, din network connections, click dreapta pe vodafone 3G mobile, la advanced, bifezi "allow other network users..."
spor
2. trebuie dezactivat firewall, sau adaugat in exceptions, de asemenea trebuie activat/instalat si protocolul IPX, in afara de cele de "client for microsoft networks" "file and printer sharing"
3. folosesti ICS, din network connections, click dreapta pe vodafone 3G mobile, la advanced, bifezi "allow other network users..."
spor
mai multe detalii despre punctul 3,celelalte doua le-am rezolvat.va rog
get lost punk
Control Panel -> Network connections -> Click dreapta pe conexiunea Vodafone 3g -> Proprieties -> selectezi tab-ul Advanced si bifezi casuta Allow other users to connect through this computer's Internet connections.
Eu asa stiu ca se face..
Eu asa stiu ca se face..