HDD cu bad-uri - pot cere restituirea banilor?

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Post Reply
McLarenF1

HDD cu bad-uri - pot cere restituirea banilor?

Post by McLarenF1 »

Am cumparat astazi un HDD WD de 250 GB. Toate bune si frumoase numai ca inca de la inceput mi-a facut tot felul de probleme: ba prima data nu mi se vede in BIOS, ba dupa instalarea windows-ului acesta se blocheaza in secventa de boot, ba in final imi apare o avertizare ca HDD-ul este pe cale sa pice si sa-mi salvez urgent datele de pe el. Am dat un scan cu HDD Regenerator 1.61 si mi-a gasit o multime de bad-uri pe primele sectoare, insa in 4 ore mi-a scanat si reparat abia 1.41% din hard si nu l-am lasat sa continue pentru ca pana termina probabil o sa ies la pensie, plus ca nu stiu sigur aproximativ cat la suta din HDD este distrus.

Maine vreau sa ma duc inapoi la magazinul de unde l-am cumparat si sa-i cer feciorasului de acolo banii inapoi sau inlocuirea produsului, nu vrajeli ca sa-l las la garantie si sa-l primesc peste 5 luni. Stie cineva care sunt prevederile in acest sens? Din cate stiu eu se poate restitui in 48 de ore produsul in amabalajul original insotit de factura si garantie, iar vanzatorul are obligatia in acest caz sa-mi returneze banii, no questions asked.
boboS

Re: HDD cu bad-uri - pot cere restituirea banilor?

Post by boboS »

Trebuie sa citesti in garantia care o ai cat timp poate sa il tina maxim. Parca era 10% din totalul timpului in care e produsul in garantie.
De chestia asta cu 48 ore nu am auzit.
McLarenF1

Post by McLarenF1 »

Faza este ca eu nu as vrea sa il las la garantie. L-am cumparat astazi pentru ca am nevoie urgent de el si nu prea am chef si timp sa stau dupa garantii cu telefoane si stress. Nu stiu cum e pe la noi, dar in occident orice firma de electronice/calculatoare/etc. accepta returnarea produsului si iti restituie banii daca nu esti multumit de functionarea lui...iar la mine este defect. Chiar, in .ro nicio firma nu are return policy-uri?
Calin Banc

Post by Calin Banc »

În 24 de ore se poate cu siguranţă, parcă mai nou este în 48. Chestia e să nu te ducă cu vorba nenea de după tejghea.
De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
McLarenF1

Post by McLarenF1 »

Asta vroiam, sa mai imi confirme cineva [smilie=Respect.gif] , 24 sau 48 de ore tot acolo este, maine la prima ora sunt cum HDD-ul la baiet la magazin. Dusul cu vorba nu stiu cat o sa-l tina, pana la urma e dreptul meu sa fiu despagubit si tot dreptul meu este sa merg la OPC in cazul in care cotcodaceste prea tare.
PSS 214

Post by PSS 214 »

de curiozitate despre ce magazin este vorba ? :tongue3:
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: NA7GGA77
alexian81

Post by alexian81 »

Daca produsul este defect de nou (ceea ce la tine se intampla, eventual mergi si cu niste poze din timpul testelor) si te prezinti cu el in 24 de ore ar trebui sa ti-l inlocuiasca pe loc. Insa daca nu au in stoc altul tot o sa te duca cu vorba si o sa ajunga hard-ul la furnizorul lui si in functie de raspunsul acestuia o sa primesti altul. Durata asta de timp poate dura 1-2 zile daca lucreaza cu cineva din acelasi oras, sau mai mult pentru furnizori din alta localitate. Cat de mult? Doar ei iti pot raspunde.
McLarenF1

Post by McLarenF1 »

de curiozitate despre ce magazin este vorba ?
Material Computers - Oradea

Sigur nu mai au pe stoc pentru ca asta mai era singura bucata. Imediat ma duc la ei sa vad ce rezolv. Din ce am mai citit am inteles ca de la 1 ianuarie 2007 ar fi o lege prin care, in cazul in care produsul este defect de nou sau se defecteaza in 48 de ore de la cumparare, cumparatorul are dreptul sa isi primeasca banii inapoi sau sa ii se inlocuiasca produsul pe loc. Pun pariu ca ei n-au auzit de asa ceva...
dexter

Post by dexter »

Eu mi-am facut obiceiul sa nu mai iau "ultima bucata" de pe stoc. Am patit-o mai de mult tot asa cu un hdd ...si pe urma cu un ram :|
Astea "ultimele" de pe stoc sunt deobicei returnate...cred
Calin Banc

Post by Calin Banc »

La Intend scria chiar pe tejghea că în termen de 24 de ore poţi înapoia produsul dacă e defect sau ... (aici nu mai ţin minte :tongue3: ). În cazul în care acelaşi produs ca şi al tău nu-l au pe stoc, cere altul chiar dacă mai scoţi nişte bani din buzunar sau returnarea sumei. :iconbiggrin:
De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
McLarenF1

Post by McLarenF1 »

Problema s-a rezolvat mai smooth decat ma asteptam. Mi-au verificat baietii hard-ul, au constatat ca e defect si, neavand altul identic pe stoc, mi-au oferit unul de 320 GB + 15 RON diferenta din partea mea, fara figuri ca mi-l trimit la garantie sau sa astept nu stiu cat pana li se actualizeaza stocul.
Post Reply