Probleme Leadtek GTX 260 Extreme+

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Post Reply
NO-Lan

Probleme Leadtek GTX 260 Extreme+

Post by NO-Lan »

As avea nevoie de ajutor in legatura cu o placa video Leadtek GTX 260 Extreme+. Am achizitionat ieri, prin comanda online, pl. video mentionata mai sus. Azi dimineata intru din intamplare pe site la leadtek - http://www.leadtek.com/fr/3d_graphic...hipseriesid=41 - si vad ca sunt 2 tipuri de GTX 260 Extreme+:

1. http://www.leadtek.com/fr/3d_graphic...&pronameid=451
- asta care are Memory Clock: 2214 MHz, si care o comandasem eu

2. http://www.leadtek.com/fr/3d_graphic...hipseriesid=41
- asta, care pe site scrie ca are Memory Clock: 999 MHz (la specificatii: Memory data rate 1998MHz), am primit-o. Asta cica e "Leadtek Limited"

As avea nevoie de un sfat profesionist. Care e realitatea? Sa fie frecventa memoriilor chiar atat de redusa fata de cealalta? Sau e o gresala de tiparire.
Cum verific frecventa memoriilor? Am incercat cu Riva Tuner si SiSoft Sandra Lite, dar nu gasesc unde imi arata frecventa memoriilor.
Riva Tuner imi arata ceva de genul:

$0100000000 Graphics core : G100/GT200 revision B1 (216sp)
$0100000001 Hardwired ID : 05e2 (ROM strapped to 05e2)
$0100000002 Memory bus : 448-bit
$0100000003 Memory type : DDR3 (RAM configuration 00)
$0100000004 Memory amount : 917504KB
$0100000100 Core clock domain 0 : 300.856MHz
$0100000101 Core clock domain 1 : 601.712MHz
$0100000006 Memory clock : 100.000MHz (200.000MHz effective)
$0100000007 Reference clock : 27.000MHz

Astept raspunsul vostru pt a lua o decizie ce sa fac cu placa video. Pe site-ul de unde am comandat-o scria ca e prima varianta, cea cu memoriile la 2214 MHz.
Multumesc anticipat!
MURPHY: Problemele complicate au intotdeauna raspunsuri simple, pe intelesul tuturor, dar gresite
SpeeDy^X2^

Re: Probleme Leadtek GTX 260 Extreme+

Post by SpeeDy^X2^ »

Ia de pe net (google) gpu-z si pune o poza aici sa vedem ce varianta ai.
[smilie=Nice-try.gif]
Alexis

Post by Alexis »

Nu e asa mare diferenta, pentru ca acel 999 e de fapt 999x2=1998. Daca te uitai la specificatii le dadeau la ambele in acelasi mod. Varianta Limited Ed. are 602/2000 si cealalta are 602/2214. Diferente mai sunt la la nivelul bundle-ului.
Urmeaza sfatul lui SpeeDy^X2^ sa vezi exact ce frecvente are placa.
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.
:D

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
NO-Lan

Post by NO-Lan »

Am verificat mai atent si se pare ca dupa specificatiile date de ei (leadtek), diferenta dintre ele ar fi 216 MHz la frecventa memoriilor. Dar atunci de ce i-au mai zis "Extreme+" ca are aceeasi frecventa la memorii ca un GTX216 normal si doar GPU ridicat la 602
Nu stiu sigur daca are exact acelasi sistem de racire ca varianta cu memoriile la 2214 care a fost prezentat in numarul 104 din XPC si care are un mare potential pt. overclock (710-GPU, 2600-memorii, 1460-procesoarele unificate de shader)
Voi ce ziceti sa fac? Sa o pastrez sau sa o trimit inapoi?
Am pus rezultatul de la GPU-Z:
Attachments
GPU-Z Leadtek GTX260 Ex.+
GPU-Z Leadtek GTX260 Ex.+
MURPHY: Problemele complicate au intotdeauna raspunsuri simple, pe intelesul tuturor, dar gresite
nixon

Post by nixon »

Daca seriile de pe placa video corespund cu cele de pe ambalaj(cutie) si cele de pe factura, eu unul nu as trimite-o inapoi.
Pune un link catre pagina cu placa video, de la magazinul de la care ai achizitionat-o.
Aceasta versiune de GTX260 pe care ai primit-o este mai noua decat acel GTX260 pe care l-ai comandat initial. Ar trebui sa incerci manual sa ii maresti frecventele si sa analizezi daca merita sa o pastrezi sau nu.

Totusi ar trebui sa semnalezi problema intampinata de tine la acel magazin online pentru a o remedia.
Starcraft2 nick: nrFOUR Code: 538
Alexis

Post by Alexis »

NO-Lan wrote: Nu stiu sigur daca are exact acelasi sistem de racire ca varianta cu memoriile la 2214 care a fost prezentat in numarul 104 din XPC si care are un mare potential pt. overclock (710-GPU, 2600-memorii, 1460-procesoarele unificate de shader)
Nu stiu in revista ce placa e prezentata dar chiar daca e aceeasi, asta nu inseamna ca v-a urca la fel de mult in frecvente. Poti sa ai noroc sa urce mai sus sau invers. Fiecare placa vine cu limitele ei si nefiind garantate de producator, tine mai mult de noroc :thumbleft: .
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.
:D

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
Dragon_Fighter

Post by Dragon_Fighter »

No-line eu zic ca te crizezi degeaba,placa ta e o placa excelenta, ai dat comanda de modelul exact,ai primit modelul exact :) :thumbleft:
NO-Lan

Post by NO-Lan »

Dragon_Fighter wrote:No-line eu zic ca te crizezi degeaba,placa ta e o placa excelenta, ai dat comanda de modelul exact,ai primit modelul exact :) :thumbleft:

1. Nu m-am "crizat", chiar deloc. Voiam un sfat de la persoane mai competente.
2. Placa nu e "excelenta", e ok intr-un raport calitate-pret.
3. Nu e modelul comandat de mine (poate e mai bun, poate mai slab)
Oricum nu am deschis acest topic pt polemici.
Am facut azi niste teste cu 3dmark, apoi am ridicat frecventele si am facut iar teste - era instalat driverul de pe CD-ul care a venit cu placa video si s-a comportat foarte bine. Am luat dupa toate astea ultimul driver de pe site-ul Nvidia, l-am instalat si nu mai imi genera nici o imagine in windows - doar un ecran negru cu niste dungi albe. Asta fara sa fie placa overclock. A trebuit sa intru din Safe Mode sa dezinstalez driverul si doar asa am reusit sa intru in windows. Am incercat de 2 ori - a doua oara am dezinstalat toate programele de overclock, am curatat registri, etc..., am pus iar ultimul driver si ...aceeasi poveste.
Are careva vreo idee ce ar putea fi???
xdan

Post by xdan »

Dar atunci de ce i-au mai zis "Extreme+"
E versiunea pe 55nm a GTX260 216 si e a doua serie de aceea i-au zis Extreme+.
In mod normal poate avea un potential de overclocking mai mare.
Sigur ai luat driverul bun? Poate ai gresit versiunea 32/64biti. Mai bine cauta driverul pe site la Leadtek. :thumbleft:
Dragon_Fighter

Post by Dragon_Fighter »

Daca ne poti oferi niste detalii despre sistemul tau...gen sursa...cpu..mb,rami, ne-ar fi mult mai usor in a identifica problema cu care te confrunti.
Dupa cum spunea si colegul de mai sus, vezi ce driver ai luat, incearca sa il iei pe ultimul.
Daca vrei sa vezi cat de stabila e placa, poti rula un OCCT (GPU),eventual cateva loop-uri de 3dmark 2006 sau Vantage, monitorizat de rivatunner.
Incearca sa nu te mai crizezi man, exista solutii pentru asta suntem aici :), sa ne ajutam reciproc. :occasion14:
NO-Lan

Post by NO-Lan »

Carcasa: Shark Thermaltake + Sursa Sirtec High Power 550W, Cable Management, eficienta 84%
MB: Abit AB9 Wi-Fi
CPU: Intel Core 2 Duo E6600
Ram: 4GB Kingstone, 800MHz
HDD: 1TB(Black Caviar)+320GB(Barracuda) intern + 1TB WD extern
2 x DVDRW
Am facut o descriere mai putin mai detaliata pt a se vedea consumatorii si faptul ca e o carcasa mare bine aerisita.
In legatura cu driverul luat de pe site-ul Nvidia, a fost pt XP, 32 biti. Pe site-ul leadtek e o versiune mai veche 174..., pe cand nvidia a scos versiunea 182.06.
NO-Lan

Post by NO-Lan »

xdan wrote: E versiunea pe 55nm a GTX260 216 si e a doua serie de aceea i-au zis Extreme+.
In mod normal poate avea un potential de overclocking mai mare.
Si prima serie, aceea cu memoriilela 2214MHz, a fost tot Extreme+.
Ai citit undeva ca cipul grafic e litografiat pe 55nm? La prima varianta stiu sigur ca e pe 65nm. Nvidia a inceput sa produca cipuri pe 55nm recent (285GTX, 295 GTX). Ar fi super sa fie si asta pe 55nm, ar avea un potential de ovk. mai mare
darkzone

Post by darkzone »

Păi e pe 55nm, scrie în fereastra GPU-Z, al treilea câmp de sus în jos - Technology [55nm]. În ce priveşte driverul, probabil ai nevoie şi de ultima versiune de DirectX, cea din noiembrie - click.
Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii
Albert Einstein
Better to fight for something than live for nothing
US General Patton
NO-Lan

Post by NO-Lan »

In acest caz trebuie sa le multumesc celor care mi-au trimis placa. S-a rezolvat orice nelamurire. Apreciez, si multumesc celor care mi-au scris. Am ultima versiune de DirectX
Am ridicat frecventele 650 (GPU)/1400 (SP)/1250 (memorii), initial erau 602/1298/999, si s-a comportat excelent. Am testat cu 3dmark 06, antialiasing si anisotropic la maxim, testele am pus sa le repete de 5 ori. Temperatura nu a trecut de 78 grade si nu am observat nici o eroare grafica in timpul testelor.
In legatura cu driverul, o sa mai incerc cand va aparea o noua versiune.
Last edited by burebista on Mon Feb 23, 2009 11:01 am, edited 1 time in total.
Reason: Remove quote la postul precedent.
rank1

Post by rank1 »

Ai incercat 182.06 aparut pe 18.02 ? ca din poza cu gpu-z vad ca ai 178.24 .
gamihai

Post by gamihai »

Sal,

Ai facut o alegere buna. Diferenta mica de frecventa la memorii nu e o problema si e mai imoportant ca ai o revizie curenta a placii. Daca luai revizia veche cu frecvente mai mari aveai perf un pic mai mici :thumbleft:
Nick vechi : strikerr
Image
Spoiler!
Humanity is afraid of me .... I have seen its true face.
NO-Lan

Post by NO-Lan »

rank1 wrote:Ai incercat 182.06 aparut pe 18.02 ? ca din poza cu gpu-z vad ca ai 178.24 .
Lam incercat si nu imi merge. Astept o alta versiune
NO-Lan

Post by NO-Lan »

strikerr wrote:Sal,

Ai facut o alegere buna. Diferenta mica de frecventa la memorii nu e o problema si e mai imoportant ca ai o revizie curenta a placii. Daca luai revizia veche cu frecvente mai mari aveai perf un pic mai mici :thumbleft:
"Alegerea" a fost de fapt noroc. Nici nu stiam ca exista varianta asta la GTX 260. Pana la urma totul a iesit foarte bine
Post Reply