Dilema de Upgrade

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
PuZZel

Dilema de Upgrade

Post by PuZZel »

Am urmatorul sistem la care vreau sa fac upgrade

Placa de bază: Gigabyte P31-S3L, socket 775 - Nu stiu ce placa de baza sa aleg, dar as merge in continuare pe Gigabyte
Procesor: Intel Pentium Dual-Core E2140 OC 2130Mhz - Voi alege un E5200
Memorie: Kingston ValueRAM DDR2 2x2GB 800 MHz - ramane
Placa video: PALIT DNXGF8800GT512B256HDC - ramane
Unităţi de stocare: SAMSUNG HD502IJ + SpinPoint 320Gb - sunt in dubii la cel de 320GB, daca il schimb vreau sa iau tot un samsung dar de 1TB, in functie de banii disponibili
Unităţi optice: DVD Writer Samsung DL 8x/18x, SATA - ramane
Placă de sunet: Creative SB AUDIGY SE - ramane
Sistem audio: Zalman ZM-DS4F- ramane
Sursă: Sirtec 370W, ATX2.2, passive PFC - vreau una de minimum 500W. Intr-o prima faza m-am orientat catre Recom Power Engine M500
Carcasă: Speeze BlackFin V - m-am orientat catre Spire Draconian SP-7609B
Monitor: LCD HORIZON 2206SW, 22", wide - ramane

Bugetul ar trebui sa fie ceva de genul, componentele mele plus vreo 3-400 de lei. In linii mare vreau sa schimb carcasa, sursa, procul si placa de baza, dar am trecut toata configuratia pt a facilita luarea unei decizii cat mai bune. Sunt deschis la optiuni noi.
Multam!
Last edited by PuZZel on Tue Aug 25, 2009 8:03 pm, edited 2 times in total.
In mana tin ceea ce pot face cu mintea! by me
Oamenii seriosi sunt niste copii frustrati! by me
Dupa caine, arma este cel mai bun prieten al omului! by me
Triumful oamenilor mici, e mai mare ca triumful oamenilor mari! by me
Calin Banc

Re: Dilema de Upgrade

Post by Calin Banc »

Dă mai multe detalii pentru ce-l foloseşti, ca să ştim spre ce să ne orientăm.
De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
PuZZel

Post by PuZZel »

este un comp universal: joace, filme, muzica, putina prelucrare audio, ceva grafica (Corel, AI, PS, Quark). Nimic avansat, ci vreau doar sa aiba cursivitate iar timpii de asteptare sa fie modesti. Overclock fac doar la CPU si doar atunci cand simt ca nu se mai descurca.
Calin Banc

Post by Calin Banc »

Păi în cazul ăsta poţi să rămâi la ce ai momentan, eventual duci procesorul spre 3GHz sau îţi iei un alt HDD dacă ai nevoie de spaţiu; probabil sursă dacă crezi că-i obosită. Pe la anul eventual schimbi cu totul dacă crezi că ai nevoie, însă acum nu prea merită dacă n-ai pretenţii foarte mari. Mai bine treci pe un quad la procesor sau nu schimbi nimic imo.
PuZZel

Post by PuZZel »

Nu stiu de ce dar simt nevoia sa mai investesc un pic in comp. Probabil vi se mai intampla si voua.
Procul cu placa actuala si sursa existenta nu merge mai mult de 2.7ghz (parca atat l-am urcat maxim). Ma gandeam si eu ca nu prea merita trecerea de la E2140 la E2500, atata timp cat se poate overclocka E2140. Totusi, in conditiile actuale, care ar fi cea mai ok placa de baza pe la 300 lei?
Carcasa vreau sa o schimb pt mai mult spatiu si temperaturi mai mici. Sursa vreau sa o schimb in perspectiva unui upgrade viitor la seria 4000 sau 5000 si pt viitoare OC-uri.
Calin Banc

Post by Calin Banc »

Dacă mai adaugi ceva la bugetul tău, poţi lua o sursă şi o carcasă bună pentru ce ai în minte, restul pe viitor. Dacă vrei mai mult în ceea ce priveşte piesele schimbate, va trebui să măreşti bugetul binişor.
lucas22010

Post by lucas22010 »

eu zic ca te-ncurci degeaba, alta placa de baza si procesorul ala pe care vrei sa-l iei vor aduce un plus de performanta fix nul in aplicatiile de zi-cu-zi. inca juma' de an poti ramane linistit la ce ai, eventual sa te joci de-a overclockul, vei avea satisfactii mai mari decat schimband componentele pe care le ai cu unele care nu aduc mare lucru...
PuZZel

Post by PuZZel »

Revin asupra acestei probleme dar cu niste modificari:
1. As vrea sa iau pentru mine doar o carcasa cu un air-flow bun (sa traga prin fata - sa scoata prin spate) si o sursa.
2. Pt compul nevestei, as vrea sa iau un cooler si o sa pun sursa si carcasa de la mine. Al doilea comp este un comp mai vechi folosit doar pt ofiice.

As vrea sa ies la un raport calitate pret cat mai bun, de aceea m-am orientat catre urmatoarele produse:
http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/159930/

Carcasa imi place, si nu stiu daca exista una mai buna si mai ieftina.
Sursa, nu stiu cat e de buna, dar e ieftina, e Gigabyte, si e de 550W. Se gaseste una mai buna, dar in nici un caz mai scumpa?
Collerul pt sempron 2600+ (parca) il vreau cat mai silentios, cat mai usor de montat, si cat mai ieftin.
Pasta termoconductoare, am pus-o in lista pt ca stiu ca-mi trebuie, dar habar nu am de domeniul asta. Alea pe baza de silicon sunt mai bune? Care sunt cele mai ieftine si mai bune?

Nu as vrea sa depasesc 400 lei sub nici o forma.

Multam!
AMD-X

Post by AMD-X »

fratilor , am si eu o mica problema in care v-ash ruga sa ma ajutati .. pana acum am avut 3 GB rami DDR 800 .. mai am un slot liber de inca un GB.. mi-am bagat si acel GB ..
cand aprind apoi unitatea.. ramane pe negru tot si se aude un beep lung care se repeta de nush cate ori . placa mea de baza e Gigabyte S-3 , am verificat placutele daca sunt bagate bine in slot tot.. nu stiu ce are, ce e de facut?
PuZZel

Post by PuZZel »

4 beepuri lungi intermintente inseamna memorii defecte sau fara memorii! in cazul tau cred ca e nevoie de 2x2gb si nu de 4x1gb. Aceisi problema am avut-o si eu, ai exact la fel am rezolvat-o!
Post Reply