Probleme Sistem+Windows7 in jocuri

Fie că sunt sisteme de operare sau aplicaţii, le puteţi comenta aici.

Moderator: Moderatori

Post Reply
NO-Lan

Probleme Sistem+Windows7 in jocuri

Post by NO-Lan »

Salutare! Am inceput sa folosesc W7 (Ultimate) de pe la inceputurile lui, dar in ultimele luni imi face probleme chiar enervante. ](*,)

Carcasa: Shark Thermaltake + Sursa Sirtec High Power 550W, Cable Management, eficienta 84%
MB: Abit AB9 Wi-Fi
CPU: Intel Core 2 Duo E6600
Video: GTX 260 Extreme+, Leadtek
Ram: 4GB Kingstone, 800MHz
HDD: 1TB(Black Caviar)+320GB(Barracuda) intern + 1TB WD extern
DVDRW

Dupa o instalare pe curat, cu tot ce are nevoie, merge super ok cam 1-2 luni apoi incep sacadarile in jocuri. Indiferent de joc, cat ar fi de slab, setari facute la minim sau maxim, se sacadeaza la fel. Daca in primele saptamani pot sa joc DIRT 2 pe 1280x1024 cu detalii la maxim, dupa 5-7 saptamani de la instalare, mi se sacadeaza si in Torchlight indiferent de setarile de calitate. In DIRT 2 daca ii scad detaliile merge mult mai rau. Acum jucam Mass Effect in asteptarea Mass Effect 2 si pana nici asta nu il mai pot juca #-o . Il joc de vreo saptamana si a mers super lejer pana acu vreo 2 zile cand a inceput iar cu prostiile.
E a treia sau a patra oara de cand au inceput problemele. De fiecare data am instalat windows-ul pe curat, dar m-am cam saturat ](*,) .
Jocurile instalate sunt originale, cu mici exceptii. Cele mentionate mai sus sunt originale. Folosesc Steam destul de mult pentru ca imi cumpar jocuri de acolo, dar nu joc nimic online. Am jocuri de aparitie recenta cumparate pe steam, cu cerinte grafice serioase si merg excelent in perioada imediata de dupa instalarea sistemului.
Ca antivirus folosesc Kaspersky Internet Security 2010 - am facut si o scanare completa a calculatorului. Partitia C pe care este windowsul mai are liber vreo 30GB si este folosita doar pentru programe, jocurile sunt pe o partie separata care este numai pentru jocuri; si aici este spatiu suficient - 150GB liber din 200GB. Nu am instalat nimic ciudat in calculator decat programele uzuale. Temperaturile sunt ok si la placa video si la procesor. Am pus si 3d Mark Vantage, am rulat testele de 3x cu setarile la maxim; la placa video am avut maxim 70grade iar la procesor in jur de 50. Am testat si in timpul jocurilor si sunt chiar mai mici.
Dca poate careva sa-mi spuna ce as putea face, ce as putea incerca, il rog sa posteze.
MURPHY: Problemele complicate au intotdeauna raspunsuri simple, pe intelesul tuturor, dar gresite
madwh

Re: Probleme Sistem+Windows7 in jocuri

Post by madwh »

Banuiesc ca verifici period ce se aduna in startup in msconfig. (scri msconfig pe start)
Think whatever™!
NO-Lan

Post by NO-Lan »

Am verificat programele si serviciile din startup si inainte. Nimic deosebit. Mai foloseam si TuneUp Utilities. L-am avut instalat si acum dar l-am dezinstalat de vreo 2 zile
MURPHY: Problemele complicate au intotdeauna raspunsuri simple, pe intelesul tuturor, dar gresite
chakuza

Post by chakuza »

Si eu am avut o problema cu windows 7 tot cu un joc,cu GRID.Dar mie imi mergea greu imediat cum faceam windows-ul.Deci era fresh instalat dar mergea sacadat rau,iar pe xp acum nu am nici o problema.;)
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Pai eu tind sa cred ca probabil instalezi ceva ce da peste cap sistemul. Hardware nu ar avea nici un motiv ca dupa x saptamani sa iti scada drastic performantele sistemului, deci problema nu poate fi decat software.
Ori este un program/driver/etc, care dupa ce il instalezi face probleme, ori poate fi chiar sistemul de operare, cu toate ca eu unul nu am auzit ca dupa x saptamani sa se buseasca un SO piratat (banuiesc ca nu ai win7 original)

Incearca alta varianta de Win7, si urmareste cu deosebita atentie performantele sistemului dupa ce instalezi fiecare soft uzual.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
NO-Lan

Post by NO-Lan »

SO-ul nu e original. Am incercat mai multe variante, chiar si pe 64. Aceleasi probleme. Drivere instalate in plus fata de cele de la inceput nu sunt. Programele care le folosesc sunt chiar cele uzuale (Kaspersky, Office, Yahoo Mess., Skype, Nero9, Klite codec, etc. - banalitati). Jocurile care le folosesc sunt majoritatea originale. De obicei incerc un joc de torrente si daca imi place il cumpar cat de repede pot.

Am urmarit cum reactioneaza sistemul dupa fiecare program instalat si nu imi dau seama care ar fi cu probleme. La ultima instalare, adica aceasta de acum, nu am mai pus nimic de vreo 3 saptamani si cam de 1 saptamana a inceput sa faca figuri.
NO-Lan

Post by NO-Lan »

Daca scot cablul de la internet din calculator merge ok. Azi am incercat #-o . Ceva sfaturi?
Racer

Post by Racer »

Driver update!
Reducere 1% la PC Garage: NQTB2Z1R
NO-Lan

Post by NO-Lan »

Exista posibilitatea sa am aceste probleme din cauza IRQ care e alocat la fel la Placa Video si la Placa de retea? (IRQ - 16)
Am incercat sa-l schimb si nu ma lasa windows-ul
Acum am instalat iar windows-ul si am tot aceleasi probleme
Post Reply