Kernel panic - smp_call_function

Tot ceea ce tine de Linux, BSD, OS X si orice alt sistem de operare bazat pe *nix

Moderator: Moderatori

Post Reply
smart.1

Kernel panic - smp_call_function

Post by smart.1 »

Ca sa fie foarte clar, povestea sta cam asa:

PC-ul a functionat foarte bine pana saptamana trecuta, cand Windows 7 a inceput sa arunce ecrane albastre cu IRQL_bla_bla (fara sa identifice vreun driver). La inceput rar, apoi din ce in ce mai des, pana nu a mai vrut sa boot-eze.

Dupa mai multe tentative de revenire (dezactivat controller audio integrat, scos placa de retea, testat cu cate un modul de RAM), am descarcat cateva imagini Linux de testare hardware: Inquisitor, PartEd, Stress Linux, plus Hiren's Boot CD.

Memtest rulat de cateva ori (plus pe module ramase singure) nu a gsit nimic. Alte teste de pe Hiren (hdd, video, cpu, mb) toate dau "passed".
Inquisitor nici macar nu boot-eaza (ramane in freeze, ecran negru).
PartEd incarca doar anumite module (Memtest)

Stress Linux merge (din 3 in 3) cu optiunea "noinitrd", testele de stress pe cpu, io si vm nu genereaza nicio eroare. Atunci cand nu merge nici cu noinitrd arunca un kernel panic - not syncing. badness in smp_call_function arch/i386/kernel/smp.c [bla bla]

Acum, nu stiu pe ce sa pun degetul si sa schimb, placa de baza, procesor, placa video sau ram (chestia cu smp sugereaza procesor, dar as vrea sa fiu sigur, ca e scumpa distractia). Intelege cineva vreun "hint" din atacul de panica descris?

Componentele ar fi cam astea:

Placa de baza Asus M2N-X (AM2, nForce 520)
Procesor Athlon 64 X2 (Windsor)
Placa video GeForce 8400 GS (PCIe x16)
RAM: 2 x 1024, DDR2, 667
MariusStuparu.com | Twitter: marius_stuparu | Facebook: mstuparu
Post Reply