(nVidia) nForce2 vs (VIA) KT400A !
Moderator: Moderatori
Care este diferenta de performanta in jocuri intre o placa de baza KT 333 AGP 4x si una bazata pe cipul Nforce2, daca procesorul si memoriile sunt aceasi ... 2100+ si 512 PC2700 sa zicem, iar placile video ar fi G4Ti4200-4600 pt KT333 si Radeon 9700 pt Nforce2 ?
(practic vrea sa stiu daca un upgrade merita sau nu)
"... the KT400A chipset and DDR400 cannot live up to the expectations. The KT400 (without "A") combined with fast DDR333 memory is still the fastest single-channel chipset for Athlon, while nForce2 remains the fastest Athlon solution available using two DIMMs and DDR333.
The differences that we found in all of the benchmarks are very small; too small to feel anything at all, even. I had to run all benchmarks three, four or sometimes even five times to make sure I got a reliable result rather than a benchmark variance.
Finally, I have to make clear that such small differences as the ones we have here can easily be made up by a good motherboard or come to grief by a poorly performing model.
If you want the fastest platform, nForce2 is still your first choice. If you're looking for a good price point, the KT400 and DDR333 at CL2 mode is the way to go. So far, there is hardly a right to exist for KT400A - exept by way of the new southbridge VT8237 with Serial ATA, which we are going to cover seperately." - Tom's Hardware
Deci tot nForce2 ramane cea mai buna alegere pentru platforma Socket A... eventual, noile versiuni ce suporta in mod oficial noul fsb de 200 MHz, utilizat de viitoarele Barton-uri!
The differences that we found in all of the benchmarks are very small; too small to feel anything at all, even. I had to run all benchmarks three, four or sometimes even five times to make sure I got a reliable result rather than a benchmark variance.
Finally, I have to make clear that such small differences as the ones we have here can easily be made up by a good motherboard or come to grief by a poorly performing model.
If you want the fastest platform, nForce2 is still your first choice. If you're looking for a good price point, the KT400 and DDR333 at CL2 mode is the way to go. So far, there is hardly a right to exist for KT400A - exept by way of the new southbridge VT8237 with Serial ATA, which we are going to cover seperately." - Tom's Hardware
Deci tot nForce2 ramane cea mai buna alegere pentru platforma Socket A... eventual, noile versiuni ce suporta in mod oficial noul fsb de 200 MHz, utilizat de viitoarele Barton-uri!
Cred ca diferentza va fi destul de mare, mai ales pt. jocurile ce vor veni! In primu rand e vorba de placa video(Radeon) categoric superioara lui Ti4200, shi bineintzeles in al 2-lea rand chipsetul placii de baza.Hubert wrote:Care este diferenta de performanta in jocuri intre o placa de baza KT 333 AGP 4x si una bazata pe cipul Nforce2, daca procesorul si memoriile sunt aceasi ... 2100+ si 512 PC2700 sa zicem, iar placile video ar fi G4Ti4200-4600 pt KT333 si Radeon 9700 pt Nforce2 ?
Insa sfatul meu este sa mai ashteptzi un pic, sa mai scada pretzurile, pt. ca inca nu sunt prea multe jocuri pt. Directx9 (de fapt cred ca le potzi numara pe degetele de la o mana). Peste 3-4 luni potzi sa-tzi faci upgrade.
Oricum ramane la latitudinea ta daca îţi faci upgrade-ul acum sau mai tarziu.
KT600 intra in scena (aparitie pe piata peste aproximativ 2 luni): Prezentare (impreuna cu noul XP 3200+ si cu nVidia nForce2 400 Ultra) la [H]ard|OCP.
Ca sa va faceti o parere:

Priviti rezultatele... VIA KT600 este o placa (cu un controller de memorie) single-channel! :o
Ca sa va faceti o parere:

Priviti rezultatele... VIA KT600 este o placa (cu un controller de memorie) single-channel! :o
Parerea mea este ca nu este mare diferenta de performanta intre cele doua chipset-uri.Sa nu uitam ca diferenta mare de performanta a unui sistem este adusa in principal de procesor, memorii si celelalte componente.Placa de baza este de preferat sa ofere o stabilitate in comunicarea si functionarea componentelor.
Cat despre cele doua chipseturi, personal m-as inclina catre cel de la Via pentru maturitate.Acum ce sa zic, depinde si foarte mult de producatorul placii de baza,implementarea si facilitatile oferite de acesta.
Daca pcpartner sau alta firma pe care nu mi-e rusine sa spun ca este un dezastru implementeaza nforce2 pentru a obtine pretul lor ieftin e clar ce va iesi.
Deci eu zic ca diferenta intre cele doua nu este mare, asta in aplicatiile de zi cu zi,jocuri etc.Cand spun 5% asta nu ma incalzeste cu nimic in fata ecranului mai ales cand dau pe ea dublu fata de un kt266a sau un kt333.
Mai degraba m-as uita la cine o produce si ce alte facilitati imi ofera la banii care ii dau pe ea.
Sa zic ca o iau noua abia aparuta pe piata ca-mi ofera si suportul pentru viitoarele procesoare pe bus 400 ... mda, asta cam cu dus si intors ca probabil intr-un an nu va mai avea suport pentru "noile" procesoare.Exemplu placile de baza produce acum un an cu un kt266 sa zicem.Pot pune acest nou XP pe bus de 400 aparut acum?
Deja chestiunea de upgrade devine ceva nebunesc pentru ca intr-un an si ecva va trebui sa-mi schimb tot sistemul, ce upgrade.Placa de baza ,memoria ca asta pc2100 nu mai duce,procesorul,eventual si placa video sau altele.
Stiu ca am deviat putin de la subiect dar deja termenul viitor "upgrade" imi pare putin cam ciudat in ultima vreme.Deja la mine a cam iesit din uz.
daca imi iau un sistem nou si vreau sa-l tin cel putin 2 ani sunt sigur ca atunci nu va mai veni vorba de upgrade ci de schimbarea completa a cutiei dar ma rog, cine are bani sa-si schimbe calculatorul la fiecare 6 luni .. asta e altceva.
Cat despre cele doua chipseturi, personal m-as inclina catre cel de la Via pentru maturitate.Acum ce sa zic, depinde si foarte mult de producatorul placii de baza,implementarea si facilitatile oferite de acesta.
Daca pcpartner sau alta firma pe care nu mi-e rusine sa spun ca este un dezastru implementeaza nforce2 pentru a obtine pretul lor ieftin e clar ce va iesi.
Deci eu zic ca diferenta intre cele doua nu este mare, asta in aplicatiile de zi cu zi,jocuri etc.Cand spun 5% asta nu ma incalzeste cu nimic in fata ecranului mai ales cand dau pe ea dublu fata de un kt266a sau un kt333.
Mai degraba m-as uita la cine o produce si ce alte facilitati imi ofera la banii care ii dau pe ea.
Sa zic ca o iau noua abia aparuta pe piata ca-mi ofera si suportul pentru viitoarele procesoare pe bus 400 ... mda, asta cam cu dus si intors ca probabil intr-un an nu va mai avea suport pentru "noile" procesoare.Exemplu placile de baza produce acum un an cu un kt266 sa zicem.Pot pune acest nou XP pe bus de 400 aparut acum?
Deja chestiunea de upgrade devine ceva nebunesc pentru ca intr-un an si ecva va trebui sa-mi schimb tot sistemul, ce upgrade.Placa de baza ,memoria ca asta pc2100 nu mai duce,procesorul,eventual si placa video sau altele.
Stiu ca am deviat putin de la subiect dar deja termenul viitor "upgrade" imi pare putin cam ciudat in ultima vreme.Deja la mine a cam iesit din uz.
daca imi iau un sistem nou si vreau sa-l tin cel putin 2 ani sunt sigur ca atunci nu va mai veni vorba de upgrade ci de schimbarea completa a cutiei dar ma rog, cine are bani sa-si schimbe calculatorul la fiecare 6 luni .. asta e altceva.
-
asus 7n8x de luxe
am doua asus-uri
ASUS A7V8X KT 400 raid si una cu A7N8X DeLuxe nforge chip .
Pe amandoua am pus ce am mai jos.
Le-am rulat destul de tare si parerea mea este urmatoarea:
(in 3dmark 2001 original am scos cu nforge 13090
iar cu KT400 am scos 12870).
Dar la aplicatii de baza kt400 este mult mai stabila si rapida.
De ex. cu nforge astept inca un minut si ceva dupa ce mi-a aparut desktop-ul cu windows xp iar cu kt 400 in 3 secunde intru on line pe placa de retea on board.
Pacat ca nforge are doua lan-uri (3Com si Nvidia) care sunt practic imposibil de rulat pentru ca sunt fff lente.
Parerea mea este ca nvidia este de viitor dar sunt inca imature pentru placi de baza. Ca sa-mi intaresc afirmatiile amintesc ca la ASUS A7N8x de luxe au venit 7 upgrade-uri de bios dar fara rezultate care sa ma satisfaca.
ASUS A7V8X KT 400 raid si una cu A7N8X DeLuxe nforge chip .
Pe amandoua am pus ce am mai jos.
Le-am rulat destul de tare si parerea mea este urmatoarea:
(in 3dmark 2001 original am scos cu nforge 13090
iar cu KT400 am scos 12870).
Dar la aplicatii de baza kt400 este mult mai stabila si rapida.
De ex. cu nforge astept inca un minut si ceva dupa ce mi-a aparut desktop-ul cu windows xp iar cu kt 400 in 3 secunde intru on line pe placa de retea on board.
Pacat ca nforge are doua lan-uri (3Com si Nvidia) care sunt practic imposibil de rulat pentru ca sunt fff lente.
Parerea mea este ca nvidia este de viitor dar sunt inca imature pentru placi de baza. Ca sa-mi intaresc afirmatiile amintesc ca la ASUS A7N8x de luxe au venit 7 upgrade-uri de bios dar fara rezultate care sa ma satisfaca.
ASUS KT600, xp +3000, 1024 ddr 400 Corsair XMS, Raptor (boot PM), wd 120 g(PM), Seagate 120 G SATA(SM),dvd-rw sony,(PS)cd-rw tdk(SM), dvd rom pioneer (SS), GigaByte 9800 Pro, creative platinium, Full Tower Antec 550w, sony 21" GPD 520, XP Pro
Re: asus 7n8x de luxe
Ai incercat ultimul update de bios (eu am revizia 1.04), 1004 sau 1004 UBER? Rezolva multe dintre probleme si cel major este atingerea de fsb 200 fara probleme.Iar in legatura ca placile de retea sa sti ca se pare numai tie ti se intampla sa stai 1 minut caci mie mi se incarca la fel de repede si cu ele.THE ARTIST wrote:Ca sa-mi intaresc afirmatiile amintesc ca la ASUS A7N8x de luxe au venit 7 upgrade-uri de bios dar fara rezultate care sa ma satisfaca.
Intrebarea mea este ce revizie de placa ai la A7N8X Deluxe si chiar nu cred ca diferenta este asa mica la testele facute de tine.Nu cred ca A7N8X-ul l-ai configurat cum trebuie!!
edit by ricardo: cred ca este cazul sa-i dam credit lui THE ARTIST din moment ce si-a bazat afirmatiile pe testele facute de el... deci nu sunt afirmatii nefondate! Daca nu a obtinut aceleasi rezultate ca si tine sau daca nu aveti aceleasi impresii despre acelasi brand/produs, nu inseamna ca trebuie sa pui la indoiala spusele lui... Multumesc pentru intelegere!
off-topic...
DjDaliu . spune unde si ce crezi ca greseste The Artist iar el la randul lui iti va spune ce a facut concret si ce rezultate are .
edit by ricardo: am avut motive intemeiate sa-i editez mesajul lui DJDaLiu... check PM! Daca mai ai nelamuriri, poti contacta orice moderator pe PM... asta pentru a nu mai devia de la subiect, de ficare data cand apar probleme administrative! Mersi!
DjDaliu . spune unde si ce crezi ca greseste The Artist iar el la randul lui iti va spune ce a facut concret si ce rezultate are .
edit by ricardo: am avut motive intemeiate sa-i editez mesajul lui DJDaLiu... check PM! Daca mai ai nelamuriri, poti contacta orice moderator pe PM... asta pentru a nu mai devia de la subiect, de ficare data cand apar probleme administrative! Mersi!
-
de fapt am doua placi ASUS A7N8X De luxe si amandoua cu aceleasi probleme,
Momentan o folosesc pe asta cu ASUS A7V8X KT400 raid si sunt mai multimit de ea.
Oricum stiu ca NForge este mai buna de aceea voi pastra o placa cu NForge (ASUS A7N8X Deluxe)
Momentan o folosesc pe asta cu ASUS A7V8X KT400 raid si sunt mai multimit de ea.
Oricum stiu ca NForge este mai buna de aceea voi pastra o placa cu NForge (ASUS A7N8X Deluxe)
ASUS KT600, xp +3000, 1024 ddr 400 Corsair XMS, Raptor (boot PM), wd 120 g(PM), Seagate 120 G SATA(SM),dvd-rw sony,(PS)cd-rw tdk(SM), dvd rom pioneer (SS), GigaByte 9800 Pro, creative platinium, Full Tower Antec 550w, sony 21" GPD 520, XP Pro
-
da!
acum mi-a venit gigabyte 9800 pro am instalat-o fara prea mult detalii ca trebuie sa plec la sapa, si mi-a scos vre 13960 in 3Dmark 2001 Original dar inca nu am terminat setarile.
PS
Trebuie sa incerc placa video cu:
IDE _ WD 120 7200 Giga 8m - 13960
SCSI Fujitsu 15000 rpm 8m
SATA Raptor WD 10000 rpm 8m
sa vad care este mai bun!
acum mi-a venit gigabyte 9800 pro am instalat-o fara prea mult detalii ca trebuie sa plec la sapa, si mi-a scos vre 13960 in 3Dmark 2001 Original dar inca nu am terminat setarile.
PS
-
sa ne inchipuim ca suntem vorbitori de limba germana sau alta limba nordica si ca nu suntem latini!!
Ca atare de exista vreun guru in domeniu care le stapaneste pana in cele mai mici detalii sa-mi explice si mie cum se pot obtine scoruri bune in teste fara OC ci cu hardware-ul standard dar setari mai ascunse in sistemul de operare sau altfel.
Am GeForge 4 TI 4600 si Gigabyte 9800 Pro pe.... ce este mai jos.
Se mai poate lucra la mobo cu ASUS A7N8X Deluxe
Este vorba de a imparti cu altii ce stii tu mai bine poate primesti altceva in schimb, sau fara sa astepti sa primesti nimic in schimb!
Cu respect
Vali
PS
am mai intrat in alt forum despre computere tot de...limba romana () dar am fost exclus de mai multe ori cand doream sa explic cat costa un computer de top (ca al meu) si cat ar costa in romania, etc, faceti-ma sa nu regret ca am intrat pe xtrempc.
Ca atare de exista vreun guru in domeniu care le stapaneste pana in cele mai mici detalii sa-mi explice si mie cum se pot obtine scoruri bune in teste fara OC ci cu hardware-ul standard dar setari mai ascunse in sistemul de operare sau altfel.
Am GeForge 4 TI 4600 si Gigabyte 9800 Pro pe.... ce este mai jos.
Se mai poate lucra la mobo cu ASUS A7N8X Deluxe
Este vorba de a imparti cu altii ce stii tu mai bine poate primesti altceva in schimb, sau fara sa astepti sa primesti nimic in schimb!
Cu respect
Vali
PS
am mai intrat in alt forum despre computere tot de...limba romana () dar am fost exclus de mai multe ori cand doream sa explic cat costa un computer de top (ca al meu) si cat ar costa in romania, etc, faceti-ma sa nu regret ca am intrat pe xtrempc.
Frate palosh, pune inapoi ASUS A7N8X Deluxe caci nu are cum sa fie mai bun K400 ala de la ASUS, crede-ma!!Pune si tu procul pe fsb de 200 x 11 multiplicatorul si lucreaza sincron cu memoriile.Punele 100% in bios si dale niste setari mai agresive.Incerca sa zicem tinand cont ca ale tale nu sunt LL punele pe 6-3-3-2.Optiunea AGP FAST WRITE sa fie pusa pe ENABLE si cred ca cu asta ar trebui sa scoti un scor destul de serios in jurul a vreo 18000 puncte.Ii ciudat ca scoti atat de putin!!THE ARTIST wrote:da!
PS
VIA KT400 vs. VIA KT400A vs. nVidia nForce 2 ... un test recent ce spune destule ....
http://www.tweaktown.com/document.php?d ... 84&dPage=1
http://www.tweaktown.com/document.php?d ... 84&dPage=1
"... I can only show you the door . You have to walk through it ."
XbitLabs - Contemporary Socket A Chipsets: NVIDIA nForce2 Ultra 400, NVIDIA nForce2 400, SiS748 and VIA KT600 - un articol interesant!
Dupa cum se vede in acest articol, mult laudatul Soltek cu nForce 2 400 (Single Channel) nu reuseste sa depaseasca o placa de baza cu nForce 2 400 Ultra (bineinteles, diferentele sunt foarte mici - 2-3%)...
Dupa cum se vede in acest articol, mult laudatul Soltek cu nForce 2 400 (Single Channel) nu reuseste sa depaseasca o placa de baza cu nForce 2 400 Ultra (bineinteles, diferentele sunt foarte mici - 2-3%)...
Vad ca nimeni nu la corectat pe "artist" dar este nForce, nu nForge, pentru ca "forge" inseamna fierarie sau fals, si cred ca nici una dintre ele are legatura cu chipsetul nForce2
Thoroughbred 2000+ O/C @ 2700+ (FSB 450MHz)
Leadtek WinFast NCR18D PRO nForce2 rev.B
Corsair XMS 256Mb 450MHz CL2 (8-4-4-3)
Daytona GeForce 4 ti4200 O/C @ ti4800se
Coolers:
CPU: Thermaltake Volcano 7+
GPU: Titan D3TB 60mm
Case: 3xAntec Fan 80mm
Leadtek WinFast NCR18D PRO nForce2 rev.B
Corsair XMS 256Mb 450MHz CL2 (8-4-4-3)
Daytona GeForce 4 ti4200 O/C @ ti4800se
Coolers:
CPU: Thermaltake Volcano 7+
GPU: Titan D3TB 60mm
Case: 3xAntec Fan 80mm
Bravo viteazule.
Vreau sa-mi iau placa de baza shi nu m-am hotarat(pendulam intre epox, asus, gigabyte shi msi, acu m-am hotarat traisaca 7NNXP de la gigabyte), aşa ca pt a studia problema am printat tot forumu cu topicu asta (nVidia) nForce2 vs (VIA) KT400A (ma rog, trebuia sa intre shi kt600-lol shi asta are probleme) shi cand l-am cititara acasa am facut crize de la NFORGE-U lu Balalau ala(THE ARTIST- probabil nicku lu Ady de la Valcea sau Faramita Lambru) . Ce ma enerva cel mai mult e ca nu-i atragea nimeni atentzia ca e copac. aşa incat Styx ne vedem in Vault 13 la o bere.Take care, ByeStyx wrote:Vad ca nimeni nu la corectat pe "artist" dar este nForce, nu nForge, pentru ca "forge" inseamna fierarie sau fals, si cred ca nici una dintre ele are legatura cu chipsetul nForce2
:evilbat:
NVIDIA nForce2 Ultra 400 Mainboards Roundup:
http://www.digit-life.com/articles2/rou ... ug2k3.html
Cica tot ASUS-ul ii cel mai bun! :lol:
http://www.digit-life.com/articles2/rou ... ug2k3.html
Cica tot ASUS-ul ii cel mai bun! :lol:
Doar mai rapid, Dj... uite aici
http://www.gamepc.com/images/labs/rev-n ... oardSM.jpg
Ce parere ai avea daca ai avea mufele fosforescente ?
Ce parere ai avea daca ai avea mufele fosforescente ?
Last edited by reptila on Tue Sep 02, 2003 6:52 am, edited 2 times in total.
Citez: "Doar mai rapid!"
Pai si ce vroiai mai mult Reptila? Nu asta era scopul sa fie cea mai rapida? Nu asta cautam toti? Cati cauta culori frumoase si mufe fosforescente? Toti cautam putere,stabilitate si overclocking cat mai bun! La dotari putin esti peste ASUS, dar sincer nu cred ca isi merita banii Gigabyte.Designul nu ma incanta deloc, cel al Gigabyte-ului este prea colorat si prea papagalistic (nu stiu daca ii corect acest cuvant).ASUS prin coloritul placii arata putere, seriozitate, frumusete, stil, finete.
Deci in concluzie favoritul este: "The Gigabyte platform costs around $50 more, which gets you an upgrade to Gigabit Ethernet from 10/100 on one of your Ethernet ports, Ultra ATA/133 RAID, optical digital output from the onboard audio, and Gigabytes nifty-looking (but fairly useless) Dual Power System. Since the A7N8X Deluxe V. 2.0 has been on the market for what seems like such a long time now, weve grown to love its minimal feature set along with its excellent performance and stability.Our suggestion, grab the A7N8X Deluxe v. 2.0 and save the $50 to $60 and pick up a second stick of DDR-400 memory for the motherboard instead."
-------------------------------------------------------------------------------#applause\:D/ ASUS A7N8X Deluxe #applause\:D/-------------------------------------------------------------------------------
Pai si ce vroiai mai mult Reptila? Nu asta era scopul sa fie cea mai rapida? Nu asta cautam toti? Cati cauta culori frumoase si mufe fosforescente? Toti cautam putere,stabilitate si overclocking cat mai bun! La dotari putin esti peste ASUS, dar sincer nu cred ca isi merita banii Gigabyte.Designul nu ma incanta deloc, cel al Gigabyte-ului este prea colorat si prea papagalistic (nu stiu daca ii corect acest cuvant).ASUS prin coloritul placii arata putere, seriozitate, frumusete, stil, finete.
Deci in concluzie favoritul este: "The Gigabyte platform costs around $50 more, which gets you an upgrade to Gigabit Ethernet from 10/100 on one of your Ethernet ports, Ultra ATA/133 RAID, optical digital output from the onboard audio, and Gigabytes nifty-looking (but fairly useless) Dual Power System. Since the A7N8X Deluxe V. 2.0 has been on the market for what seems like such a long time now, weve grown to love its minimal feature set along with its excellent performance and stability.Our suggestion, grab the A7N8X Deluxe v. 2.0 and save the $50 to $60 and pick up a second stick of DDR-400 memory for the motherboard instead."
-------------------------------------------------------------------------------#applause\:D/ ASUS A7N8X Deluxe #applause\:D/-------------------------------------------------------------------------------
- Attachments
Hmm... am luat in amanunt...
Interesanta (de fapt ciudata as zice) prestatia Epox-ului...
Si numai cuvinte de lauda pentru Biostar. De fapt pentru nVidia deoarece diversele implementari se incadreaza intr-o marja de doar 3 %.
Fata de placile DFI si Gigabyte, comparatia nu prea e corecta, mai multe IRQ, mai multi timpi morti, e normal in acest caz sa fie un pic mai lente...
Dar aici apare si performanta Biostar. Dotari nu, performante da.
O intrebare Dj... ASUS-ul cu dotarile DFI sau Gigabyte (mai ales asta ca are si mai multe), ar mai fi fost in FRUNCE? Ce zici ?
Interesanta (de fapt ciudata as zice) prestatia Epox-ului...
Si numai cuvinte de lauda pentru Biostar. De fapt pentru nVidia deoarece diversele implementari se incadreaza intr-o marja de doar 3 %.
Fata de placile DFI si Gigabyte, comparatia nu prea e corecta, mai multe IRQ, mai multi timpi morti, e normal in acest caz sa fie un pic mai lente...
Dar aici apare si performanta Biostar. Dotari nu, performante da.
O intrebare Dj... ASUS-ul cu dotarile DFI sau Gigabyte (mai ales asta ca are si mai multe), ar mai fi fost in FRUNCE? Ce zici ?
- BetaTester
- BetaTester