The Elder Scrolls III - Morrowind
Moderator: Moderatori
Caracterul se misca, intr-adevar destul de idiot si de-aia folosesc numai 1st person.
Ce trebuie sa ai in vedere la construirea personajului este ca ai minor si major skills ( iti sugerez sa-l construiesti "custom" ), care cu cat le folosesti, cresc in trepte de cate 1. Treaba este ca numai dezvoltarea skill-urilor astea te vor duce la crestere de nivel, unde adaugi trei puncte atributelor principale. Este de preferat sa dezvolti skill-uri cu governing attributes diferite. De ce? pentru ca cele trei puncte de care vorbeam mai devreme pot fi imnultite cu niste multiplicatori, care se bazeaza pe folosirea in joc a skill-urilor respective.
Daca nu ai inteles prea mult, iti recomand sa incepi oricum vrei si sa testezi .
Este cea mai bune solutie.
Limita la carat se leaga de greutatea totala a item-urilor din inventar, care trebuie sa fie mai mica decat o valoare care depinde doar de Strength ( si bineinteles de diverse spell-uri, cum ar fi Feather )
Ahh.... si nu pune niciodata Athletics sau acrobatics la Major sau Minor, pentru ca se vor dovedi extrem de neprofitabile.
Ce trebuie sa ai in vedere la construirea personajului este ca ai minor si major skills ( iti sugerez sa-l construiesti "custom" ), care cu cat le folosesti, cresc in trepte de cate 1. Treaba este ca numai dezvoltarea skill-urilor astea te vor duce la crestere de nivel, unde adaugi trei puncte atributelor principale. Este de preferat sa dezvolti skill-uri cu governing attributes diferite. De ce? pentru ca cele trei puncte de care vorbeam mai devreme pot fi imnultite cu niste multiplicatori, care se bazeaza pe folosirea in joc a skill-urilor respective.
Daca nu ai inteles prea mult, iti recomand sa incepi oricum vrei si sa testezi .
Este cea mai bune solutie.
Limita la carat se leaga de greutatea totala a item-urilor din inventar, care trebuie sa fie mai mica decat o valoare care depinde doar de Strength ( si bineinteles de diverse spell-uri, cum ar fi Feather )
Ahh.... si nu pune niciodata Athletics sau acrobatics la Major sau Minor, pentru ca se vor dovedi extrem de neprofitabile.
sugestia mea ar fi sa reincepi jocul si sa fii atent la ce iti alegi ca skilluri.Pretorianu' wrote:daemon, ieri m-am jucat putin, asa numa' la plezneala sa vad cum se misca, cum se vede + ca mi-am facut personaj la nimereala. Vreo sugestie la creearea de personaj ?
Vreau sa zic ca jocul arata bine, chiar foarte bine, apa mai ales - se vede beton. Vreau sa spun ca, cand a inceput sa ploaie torential, cu fulgere si tunete, m-am ridicat de pe scaun si m-am uitat pe geam afara - am crezut ca a inceput sa ploua... :o :lol:![]()
DAR, o mica problema - mi se pare ca merge ciudat, adica calca ciudat personajul; cateodata mi se pare ca umbla deasupra pamantului. Cred ca e un fel de bug (eu am chiar prima versiune). Sa-mi bag ceva patch ?
In rest, imi place. Azi am sa-l incep serios. + ca sa pare ca inventarul ala e enorm, adica nu am limita la carat ?!?! :o
cum spunea si Toranaga este bine sa alegi varianta custom si nu prin intrebari. in felul asta iti alegi tu fiecare skill. iti recomand sa alegi ca major skills: speechcraft, si in functie de arma ta preferata, long sau short blade, blunt weapon, marksman, etc.
spre deosebire de ce a spus Toranaga eu dimpotriva iti recomand athletics si acrobatics macar la minor skills, pt ca se dezvolta mai repede, si in felul asta mergi mai rapid ( athletics ) si sari mai mult ( acrobatics). in rest la minor skills poti sa pui magiile: alchemy, restoration, conjuration( care e chiar util, il poti pune chiar la major skills ), destruction etc.
inventarul este destul de incapator dar e limitat de nivelul tau de Strength.
iti sugerez cand vinzi/cumperi ceva sa fortezi preturile ca sa iti dezvolti mercantile. in felul asta curand o sa poti vinde la suprapretz si sa cumperi aproape gratis- bani care se duc apoi pe training la greu.
si da, stiu, calca ciudat. insa patchurile nu rezolva asta. oricum daca ai vreunul din updateuri , tribunal sau bloodmoon e bine sa le instalezi pt ca rezolva buguri fiecare.
work harder
Problema
Salut!
Mai adaugati un fan la clubul Morrowind 0X
Vreau sa va intreb ceva: am ajuns acolo, unde trebuie sa te testeze batranii daca tu esti Alesul (noul Nerevar), si te trimite unul sa-i aduci ceva "...Bow " (arc?). Am gasit intrarea despre care e vorba, am intrat si m-am umblat peste tot, dar nu l-am gasit. Aveti idee unde o fi?
Precizare: cred ca am mai fost pe acolo, mai inainte sa primesc aceasta misiune, si s-ar putea ca l-am luat deja si l-am vandut undeva, nu sunt sigur. Aveti vreo idee cum as putea afla acest lucru. Oare jocul nu m-ar fi avertizat de acest lucru?
Mersi!
Mai adaugati un fan la clubul Morrowind 0X
Vreau sa va intreb ceva: am ajuns acolo, unde trebuie sa te testeze batranii daca tu esti Alesul (noul Nerevar), si te trimite unul sa-i aduci ceva "...Bow " (arc?). Am gasit intrarea despre care e vorba, am intrat si m-am umblat peste tot, dar nu l-am gasit. Aveti idee unde o fi?
Precizare: cred ca am mai fost pe acolo, mai inainte sa primesc aceasta misiune, si s-ar putea ca l-am luat deja si l-am vandut undeva, nu sunt sigur. Aveti vreo idee cum as putea afla acest lucru. Oare jocul nu m-ar fi avertizat de acest lucru?
Mersi!
Topic revived :lol:
Daca ai facut greseala sa-l vinzi, e cam nasol.
Il gasesti la cel caruia l-ai vandut.
Jocul nu te avertizeaza decat atunci cand faci schimbari iremediabile, ori asta este clar remediabila. Greu, intr-adevar, insa mai sunt sanse.
Daca nu ai chef sa gasesti acel bow, poti intra in editor sa-l cauti acolo.
WARNING!!!!! SPOILERS AHEAD :
Daca intampini dificultati in a-l localiza cu ajutorul editorului, poti incerca un site de FAQ si Walkthrough : http://www.gamebanshee.com/morrowind/locations.php
sau asta :
http://www.gamefaqs.com/computer/doswin/game/3365.html
O alta metoda, poti s-o consideri cheat, insa nu prea poti sa te feresti de situatii in care aiuresti niste itemuri vitale pentru main-quest, ar fi sa tastezi in consola cam asa : player->additem [cod_item]
unde [cod_item] il gasesti in editor, cautand dupa numele arcului respectiv.
Bafta si sper ca ti-am fost de folos
Daca ai facut greseala sa-l vinzi, e cam nasol.
Il gasesti la cel caruia l-ai vandut.
Jocul nu te avertizeaza decat atunci cand faci schimbari iremediabile, ori asta este clar remediabila. Greu, intr-adevar, insa mai sunt sanse.
Daca nu ai chef sa gasesti acel bow, poti intra in editor sa-l cauti acolo.
WARNING!!!!! SPOILERS AHEAD :
Daca intampini dificultati in a-l localiza cu ajutorul editorului, poti incerca un site de FAQ si Walkthrough : http://www.gamebanshee.com/morrowind/locations.php
sau asta :
http://www.gamefaqs.com/computer/doswin/game/3365.html
O alta metoda, poti s-o consideri cheat, insa nu prea poti sa te feresti de situatii in care aiuresti niste itemuri vitale pentru main-quest, ar fi sa tastezi in consola cam asa : player->additem [cod_item]
unde [cod_item] il gasesti in editor, cautand dupa numele arcului respectiv.
Bafta si sper ca ti-am fost de folos

Problema mare
Salut!
Mai adaugati un fan la clubul Morrowind, jocul care m-a facut dependent.
Mersi!
Mai adaugati un fan la clubul Morrowind, jocul care m-a facut dependent.
Mersi!
nereusita
Ieri noaptea n-am reusit sa fac rost de arc cu ajutorul comenzii respective, dar azi m-am uitat la siteul recomandat, si cred ca il voi gasi.
O alta intrebare: cum poti sa dai un lucru la cineva, care nu are functia Barter? La Persuasion poti sa dai bani, sau sa ii sperii, iar Taunt ce face?
De ex. cum as putea da un diamant la cineva, care nu are functia Barter?
Mersi
O alta intrebare: cum poti sa dai un lucru la cineva, care nu are functia Barter? La Persuasion poti sa dai bani, sau sa ii sperii, iar Taunt ce face?
De ex. cum as putea da un diamant la cineva, care nu are functia Barter?
Mersi
Quest-ul principal are finalitate, daca asta intrebi.
Altfel, jocul este special facut pentru a-ti oferi libertate la maxim, chiar daca asta nu este neaparat un lucru bun, unele quest-uri necesitand o anumita abordare, ingreunata de freelancing. Dar asta este un impediment doar daca iti propui sa termini absolut orice quest din joc. Ori asta este relativ imposibil, unele ghilde nefiind prea intelegatoare cu adeptii rivalilor.
Altfel, jocul este special facut pentru a-ti oferi libertate la maxim, chiar daca asta nu este neaparat un lucru bun, unele quest-uri necesitand o anumita abordare, ingreunata de freelancing. Dar asta este un impediment doar daca iti propui sa termini absolut orice quest din joc. Ori asta este relativ imposibil, unele ghilde nefiind prea intelegatoare cu adeptii rivalilor.
Toranaga wrote:Povestea din Bloodmoon o incepi calatorind catre Solhstein, o insula aflata la NV de Vvanderfell. Cel mai simplu este sa iei barca de la Khuul .
Poti totusi sa si inoti pana acolo.
cred ca iau barca

Intel Core2Duo E8400 (stock) | Gigabyte P35-DS3L | 2x1024 Kingmax + 2x2048 Kingmax | BFG 285gtx OCX | 1xSeagate 200GB ATA + 1xSeagate 320GB SATA | Carcasa No-Name | Spire HighPower 500W |
am bagat amandoua add-onurile dar nu ma apuc de ele inca...vreau sa termin povestea principala si pe urma continui...
Intel Core2Duo E8400 (stock) | Gigabyte P35-DS3L | 2x1024 Kingmax + 2x2048 Kingmax | BFG 285gtx OCX | 1xSeagate 200GB ATA + 1xSeagate 320GB SATA | Carcasa No-Name | Spire HighPower 500W |
Iarasi intrebari
Va rog sa-mi explicati amanuntit cum se foloseste comanda additem, si ce cod are itemul Bonebiter Bow, care tre' adus lu' Senipul in Urshailaku Camp (scuze daca am gresit numele, dar e ceva de genu' asta).
M-am uitat in TES Construction Set, am deschis Morrowind.esm, si am gasit: Cod:WEAP, Item:Bonebiter Bow, Offset: 5762827. In joc am scris in consola: player->additem 5762827, si alte variatii, cu numele arcului, cu nume si numar, si altele, dar nimic, nu reusesc sa fac rost de el.
Va rog sa ma ajutati !!!
M-am uitat in TES Construction Set, am deschis Morrowind.esm, si am gasit: Cod:WEAP, Item:Bonebiter Bow, Offset: 5762827. In joc am scris in consola: player->additem 5762827, si alte variatii, cu numele arcului, cu nume si numar, si altele, dar nimic, nu reusesc sa fac rost de el.
Va rog sa ma ajutati !!!

AlanZee
urmeaza al doilea link postat de mine putin mai sus si vei afla cu siguranta ce te intereseaza.
Daca totusi nu gasesti in timp util ce vrei acolo, poti da o cautare cu google si vei gasi foarte multe site-uri pe tema asta.
Poti incerca si dlh.net .
Poti cauta in editor dup termenul exact, arcul acela, de exemplu dupa bonebiter. Editorul iti gaseste chiar si locatia item-ului respectiv. Asa am gasit eu itemul de la prima misiune din Ad'ruhn de la Thieves Guild. Bineinteles ca trecusem prim locul respectiv de nenumarate ori incercand sa deschid diferite cufere si dulapuri , cand el era pe un dulap.
urmeaza al doilea link postat de mine putin mai sus si vei afla cu siguranta ce te intereseaza.
Daca totusi nu gasesti in timp util ce vrei acolo, poti da o cautare cu google si vei gasi foarte multe site-uri pe tema asta.
Poti incerca si dlh.net .
Poti cauta in editor dup termenul exact, arcul acela, de exemplu dupa bonebiter. Editorul iti gaseste chiar si locatia item-ului respectiv. Asa am gasit eu itemul de la prima misiune din Ad'ruhn de la Thieves Guild. Bineinteles ca trecusem prim locul respectiv de nenumarate ori incercand sa deschid diferite cufere si dulapuri , cand el era pe un dulap.
OK, i've got it!!!
Mersi din nou, am reusit!!!
Trebuie scris asa: player->additem "Bonebiter_Bow_Unique" 5762827
Pana acum n-am folosit ghilimelele.
Trebuie scris asa: player->additem "Bonebiter_Bow_Unique" 5762827
Pana acum n-am folosit ghilimelele.
inca un fan morrowind.
am terminat originalul dar am cam trecut ca gasca prin apa.....dar am pierdut salvarile asa ca tre' sa ma apuc iar de la inceput ca sa pot juca si tribunal-ul si bloodmoon.
jocul mi s-a parut unul din cele mai bune rpg-uri jucate de mine(alaturi de gothic) desi morrowind m-a impresionat prin complexitate.
oricum jocul e tare......dar sper sa nu mai scoata astia alte addon-uri macar pana termin astea
am terminat originalul dar am cam trecut ca gasca prin apa.....dar am pierdut salvarile asa ca tre' sa ma apuc iar de la inceput ca sa pot juca si tribunal-ul si bloodmoon.
jocul mi s-a parut unul din cele mai bune rpg-uri jucate de mine(alaturi de gothic) desi morrowind m-a impresionat prin complexitate.
oricum jocul e tare......dar sper sa nu mai scoata astia alte addon-uri macar pana termin astea

WARNING!!!! SPOILER AHEAD
http://www.gamefaqs.com/computer/doswin/game/3365.htm
Acolo vei gasi cu siguranta tot ce cauti, inclusiv niste sfaturi foarte utile pentru dezvoltarea caracterului.
http://www.gamefaqs.com/computer/doswin/game/3365.htm
Acolo vei gasi cu siguranta tot ce cauti, inclusiv niste sfaturi foarte utile pentru dezvoltarea caracterului.
Vreau sa incep un RPG si am o dilema: Gothic (1 sau 2) sau Morrowind(primul, Tribunal sau Bloodmoon)? Din ce am citit prin revista si pe forum, au multe asemanari, dar si deosebiri. Eu am terminat Vampire, BG2, NVN si alte RPGuri, iar dintre amicii mei (majoritatea maniaci de shootere sau strategie) doar doi joaca RPGuri - ati ghicit - unul Gothic, altul Morrowind. Fiecare isi lauda favoritul, iar eu va cer o opinie neutra: care din ele merita jucat pentru inceput?
Inca un fan morrowind!
O intrebare destul de stupida:
Daca acum joc pe primul morrowind:elder scrolls si vreau sa-mi pun add-onul ala Tribunal, are vreo importanta? Imi distruge jocul curent? Sau pur si simplu imi adauga noi orase si noi misiuni fara a influenta in vreun mod saveurile mele si caracterul...
O intrebare destul de stupida:
Daca acum joc pe primul morrowind:elder scrolls si vreau sa-mi pun add-onul ala Tribunal, are vreo importanta? Imi distruge jocul curent? Sau pur si simplu imi adauga noi orase si noi misiuni fara a influenta in vreun mod saveurile mele si caracterul...
Daca vrei sa bagi si BloodMood e bine sa intalezi in ordinea asta :
1.Morrowind
2.Tribunal
3.BloodMoon
Daca bagi intai 3 si pe urma 2 , nu va mai fi jucabil BloodMoon
1.Morrowind
2.Tribunal
3.BloodMoon
Daca bagi intai 3 si pe urma 2 , nu va mai fi jucabil BloodMoon
- crimson_cosmos
- Radioactiv
am si eu una buncata intrebare/rugaminte: unde e casa aia blestemata??? Am achizitionat din Vivec, de la House Hlaalu o casa...cica ar trebui sa fie la sud de Balmora si pe tarmul de NE al raului Odai...e un mansion si a fost parasita...denumirea e ceva cu "R"...va multumesc anticipat pentru orice ajutor.
"The purpose of life is to fight maturity."
Dick Werthimer
Dick Werthimer
Pai e chiar la sud si putin VEST fata de Balmora.E un platou gol dar are un nume pe harta cu mare.E usor sa-l gasesti.Daca nu-l gasesti, incearca editorul.Avizul amatorilor:got stuck?Can't find a place/item?Construction setul e raspunsul(a se considera un spoiler si cheat)
Dupa parerea voastra, care era cel mai bun item din tot jocul?Come on, Morrowind I love and I want to discuss the game!
Hehe, fi mai atent!O asemenea greseala te poate costa ore intregi!Belive me!
Incercati casa Telvanni!!!O fi o gilda jegomana cu membri de kkt, dar in ce alta casa mai primesti un set de armura daedric cu feather 50 pts?E super!!!
Dupa parerea voastra, care era cel mai bun item din tot jocul?Come on, Morrowind I love and I want to discuss the game!
Hehe, fi mai atent!O asemenea greseala te poate costa ore intregi!Belive me!
Incercati casa Telvanni!!!O fi o gilda jegomana cu membri de kkt, dar in ce alta casa mai primesti un set de armura daedric cu feather 50 pts?E super!!!
Hehe Tresty, le mage?Le offensive mage?Mmmm, my favorite pick in the hole fantazy world.Din pacate nu prea este cine stie ce in anumite jocuri:Morrowind,NeverWinterNights.
De ce nu-i bun mage-ul?Pai vrajile alea sunt cam...ahem!Nu zic ca nu dau un damage bunicel, da' parca sunt cam limitate.Mai ales o buna parte a scroll-urilor.Parca as prefera sa pun mana pe vreo arma(szabiuta si scutul ii marfa)si sa hack&slash-uiesc.Mai este si factorul mana.La inceput se consuma nu gluma si potiuni BUNE sunt foarte rare.Mai exista si restul, da daca esti argonian(parca) ai parte de dead magicka.
In fine, nu zic ca mage-ul nu-i bun, si a se nu uita ca in orice moment poti sa-ti schimbi path-ul(am inceput ceva gen fighter-mage(mmmm) si m-am reprofilat urma pe drumul unui fighter-ranger)
Le-Martin,semnul Turnului nu prea se renteaza!Oh shure, la inceput deschizi lacate in prostie, da pe urma?Mai bine iti pui la secondary skills security si...treci la treaba.Dupa ce mai avansezi prin nivele, o sa gasesti in cave-uri scrolluri ce deschide cufare de 40-60 si apoi de 100.Si cum toti stim, oricine poate folosi un sroll.
De ce nu-i bun mage-ul?Pai vrajile alea sunt cam...ahem!Nu zic ca nu dau un damage bunicel, da' parca sunt cam limitate.Mai ales o buna parte a scroll-urilor.Parca as prefera sa pun mana pe vreo arma(szabiuta si scutul ii marfa)si sa hack&slash-uiesc.Mai este si factorul mana.La inceput se consuma nu gluma si potiuni BUNE sunt foarte rare.Mai exista si restul, da daca esti argonian(parca) ai parte de dead magicka.
In fine, nu zic ca mage-ul nu-i bun, si a se nu uita ca in orice moment poti sa-ti schimbi path-ul(am inceput ceva gen fighter-mage(mmmm) si m-am reprofilat urma pe drumul unui fighter-ranger)
Le-Martin,semnul Turnului nu prea se renteaza!Oh shure, la inceput deschizi lacate in prostie, da pe urma?Mai bine iti pui la secondary skills security si...treci la treaba.Dupa ce mai avansezi prin nivele, o sa gasesti in cave-uri scrolluri ce deschide cufare de 40-60 si apoi de 100.Si cum toti stim, oricine poate folosi un sroll.