Religia fals asau adevar?

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Jet Li

Post by Jet Li »

Gregory wrote:Jet Li> Intentia mea nu a fost sa jignesc pe nimeni. M-am simtit jignit de opiniile tale exprimate atat de liber. Zi-mi, esti impacat cu ideea ca dupa moarte nu va mai ramane nimic, dar nimic din tine nici macar la nivel spiritual?
Evident ca nu sunt impacat deocamdata, dar nici nu imi caut refugiu in vreo religie. (pentru ca inca nu am auzit de vreo religie care sa nu promita 'ceva' dupa moarte - dupa cum ziceam, animalele sunt dovada cea mai buna a faptului ca nu exista viata dupa moarte). Si atunci intervine o chestie de principiu: de ce sa ma mint ?
Din pacate 'nivelul spiritual' pe care il pomenesti e fundamental un proces chimic (adevarat - inimaginabil de complex), ca si contractia unui muschi sau sentimentul de frica, sau foamea, somnul, coagularea, vazul, etc. Atat ca acesta este foarte putin inteles, si de aceea a dat nastere atator speculatii. (natura divina a 'spiritului', existenta unui 'suflet' care invinge moartea, etc.) Probabil cand se va descoperi macar in mare chimia sa, vom avea un capitol despre el in cartea de anatomie.
andrei

Post by andrei »

Propunere: userii paulnasca si arus sunt invitati la o bere in ce zi doresc dansii. Simt nevoia sa impartasesc macar o picatura din oceanul spiritual care ii inconjoara. Nu pot scapa ocazia de a fi initiat de preafericitzii forumului.
Sau daca nu se poate o bere, sa se poata un paintball.
De cealalta parte a baricadei va invit pe toti ceilalti. All drinks are on me.

work harder
Yoshi

Post by Yoshi »

A aparut si ispita :wink:
shkee

Post by shkee »

religia e buna...intr-un fel, in felul acela in care il ajuta pe omul neputincios sa-si inteleaga originea si motivul existentei, si cred ca va fi undeva intr-un colt din ce in ce mai ascuns al mintii omului atata timp cat omenirea va exista. oricum daca vreti mai multe inf. pe tema asta, istoria credintei si ideilo religioase a lui m. eliade e de voi
beauty resides in the eye of the beholder
arus

Post by arus »

s|lent wrote:Propunere: userii paulnasca si arus sunt invitati la o bere in ce zi doresc dansii. Simt nevoia sa impartasesc macar o picatura din oceanul spiritual care ii inconjoara. Nu pot scapa ocazia de a fi initiat de preafericitzii forumului.
Sau daca nu se poate o bere, sa se poata un paintball.
De cealalta parte a baricadei va invit pe toti ceilalti. All drinks are on me.
Nu mi-e teama daca ar fi toti ceilalti impotriva mea , la paintball sau la orice altceva si n-am nevoie nici macar de coechipier . Mai ales ca eu si paulnasca nici n-am face echipa buna pentru ca el e neoprotestant iar eu sunt ortodox .

P.S.
Ce te-a suparat asa tare , chestia cu superstitia ? Nu-i nimic iti trece .
Colegu

Post by Colegu »

paul nasca,la unele chestii n-ai inteles ce am vrut sa spun,si datorita exprimarii mele ..mea culpa :P
in bilbie apare(pe la inceputuri) ca gigel a trait 967 de ani dupa care a murit...de ce nu se explica de ce a murit?de ce trece timpul?si in fond ce este timpul??notiunea de timp(filozofica sau nu) inca nu este solutionata si priveste pe absolut toata lumea...de ce nu s-a explicat in biblie ce reprezinta timpul..
god a facut lumea in 6 zile...apar mult prea multe variabile de timp..
ma rog...

de ce biblia se rezuma numai la lumea 3 d unde personajul principal este doar omul???de asta biblia este banala si triviala..la fel ca dumnezeul biblic..
egiptenii erau rai,bun evreii erau buni,apoi dupa chestia asta autorul bibliei nu este cumva rasist??si daca nu este rasist atunci inseamna ca rasa egipteana este supusa la rautate si atunci trebuie ea exterminata??
in biblie este tratata doar regiunea orientului mijlociu(in mare pe acolo) de ce nu aflam nimic de popoarele si triburile din cambodgia(de astazi),din america de sud,asia de nord est sau din nordul europei??
mda,biblia a fost scrisa de popoarele semitice(si la cultura si cunostintele lor de atunci...sau lipsa lor) era trivial ca nu vor dezbate lucruri pe care nu le stiu....

apoi de ce a existat rivalitatea(soldata cu batai si lupte ce au durat enorm) intre protestanti si catolici?

de ce este crestinatatea importiva paganismului si nu tolereaza alte religii?mdea,dumnezeul biblic e numai unul...pacat ca acel dumnezeu nu exista..

haha "dumnezeu este atotputernic"
am mai spus,dar ma simt nevoit sa ma repet,poate el construi o piatra pe care sa nu o poata ridica??

si din cate imi amintesc eu teoria darwinista e de alta parere in ceea ce priveste evolutia omului....
o intrebare simpla la adresa celor care (cred ca) stiu..
din ce an dateaza biblia?
din ce an dateaza primele descoperiri arheologice de oase umane??

lume descrisa in biblie e prea mult reprezentata in lumea actuala,si isi gaseste usor corespondenta pe pamant...

"minunile lui isus" ...care sunt alea??
in afara de biblie nu cred ca mai sunt atestate de alt document istoric...

eu sunt un simplu om,telul meu este sa gandesc rational..
pe parcursul istoriei cam toate religiile s-au dovedit a fi cretine,si civilizatii una dupa alta au "cazut" brusc...

lumea acum se conduce dupa legi mult mai bine formulate decat cele 10 porunci...desi eu sper ca omul sa aiba suficienta moralitate incat sa-i fie necesare numai acele 10 porunci....

aa si de ce se scrie Dumnezeu si nu dUMNEZEU ??
datorita respectului??si cine a spus ca asa se manifesta respectul??
sau a spus cineva ca asa se manifesta respectul...
eu pot scrie dumnezeu si God,si Allah,si Diavol, si Wuotan,si Thor si toate aceste titluri pe care le-am scris reprezinta acelasi lucru...

leul cand omoara o gazele de ce nu este judecat??si el face parte din imparatia domnului..
in primul rand leul de ce omoara o gazela? pentru ca poate!! asta e in primul rand,ca daca nu poate nu o omoara..
omul daca omoara un alt om,sau un animal(sunt cazuri de omucideri respectiv ucideri) inseamna ca poate??de ce este acest lucru condamnabil??doar biblia spune ca dumnezeu iti da viata dumnezeu ti-o si ia...de ce nu se aplica acelasi lucru si la leu??
si apoi de ce biblia a incurajat jertfa animala??adica sangele...si daca esti bun si milostiv ierti(precum a facut-o isus) nu pedepsesti....

biserica ortodoxa condamna mult yoga...de ce??
cu ce este mai desteapta ortodoxia decat yoga,sau budhismul,odinismul,paganismul,etcismul ;)
ce are in plus dumnezeu si nu are satan?de ce are dumnezeu si nu are odin??zeus,gigel,zamolxes,budha etc..etc...

si apoi de ce nu am voie sa lucrez duminica??si in fond cine spune cand este duminica?ca daca toti indivizi sunt de acord ca intr-o oarecare si ei o numesc duminica,si la fiecare sapte zile acea zi tot duminica se numeste,cine are certitudinea ca acea zi este duminica...aa ca plecam de la ideea ca dumnezeu a inceput de luni,si daca azi e luni inseamna ca numarul de zile de la nasterea lumii se divide cu sapte nu??
ce aberatie....

si mai presus de toate,de ce trebuia noi sa credem ca suntem ca rasa umana buricul pamantului??si de ce consideram dpdv religios ca este moral sa ucizi animale pt a supravietui??

de abia astept sa ne intalnim live,ca sa putem discuta normal!!
si daca god ar exista de ce nu-i pedepseste si pe cei de la putere??
Alt-F4
arus

Post by arus »

Pt. black_adormen

Eu cred ca si egiptenii si evreii erau rai . Eu cred in general despre om ca este o fiinta rea si proasta cu exceptia sfintilor .
Dumnezeu i-ar fi facut una cu pamantul pe evrei pentru rautatea lor . Singura lor scapare a fost promisiunea facuta Patriarhului Avraam , ca va scoate din el un popor numeros care ii va sluji Lui .
De ce a fost facuta aceasta promisiune PA ? Istoria religiilor nu este cum se invata in manualele de stiintele naturii ramase de pe vremea comunistilor , ca existau fenomene naturale neexplicate si oamenii au inceput sa le zeifice . De la Adam si Eva oamenii au crezut in Dumnezeu pana in vremea PA cand toti ceilalti au cazut in idolatrie . Atunci Dumnezeu i-a promis ca va scoate din el un popor numeros .

Despre yoga poate vorbim cu alta ocazie ca acum mi-e somn .
paulnasca

Post by paulnasca »

black_adormen wrote:paul nasca,la unele chestii n-ai inteles ce am vrut sa spun,si datorita exprimarii mele ..mea culpa :P
in bilbie apare(pe la inceputuri) ca gigel a trait 967 de ani dupa care a murit...de ce nu se explica de ce a murit?de ce trece timpul?si in fond ce este timpul??notiunea de timp(filozofica sau nu) inca nu este solutionata si priveste pe absolut toata lumea...de ce nu s-a explicat in biblie ce reprezinta timpul..
"gigel" a murit de batranete (probablil). Un lucru interesant de vazut este descresterea sperantei de viata de la 900 de ani la 70 (am gasit o pagina pe Internet, dar acum nu imi vine in minte :( Acolo arata foarte frumos varsta lui Adam, etc.. si se putea vedea cu usurinta cum speranta de viata a scazut)
Ce descriere (sau solutionare) a timpului doresti? Crezi ca daca ai stii ce este timpul, ai avea mai mult sau ai fi mai fericit? Sa stii ca si eu am avut foarte multe intrebari din acestea (acum 2-3 ani), dar mi-am dat seama ca nu au nici un rost, si chiar daca (prin absurd) as fi aflat raspunsul la ele tot nu as fi fost mai fericit. Poate stii ca raspunsurile la unele intrebari din acestea, dau nastere la alte intrebari, si tot asa. De exeplu, in cazul anumitor descoperisi stiintifice (atomul, ADN-ul,etc).. Dumnezeu nu vrea sa te bage intr-un cerc vicios, sa-ti ofere raspunsuri care nu te ajuta, dar care ar da nastere unor altor intrebari..
De fapt, scrie in Biblie ca "Unde este multa intelepciune, este si mult necaz, si cine stie multe, are si multa durere" (Eccleziastul 1:18).
god a facut lumea in 6 zile...apar mult prea multe variabile de timp..
ma rog...
Vad ca faci apropo la un timp multidimensional :-? Eu nu vad acolo mai multe variabile de timp. Fiind atotputernic, Dumnezeu nu putea sa faca toata creatia in 518400 secunde ? (acum nu ma intreba de ce nu a facut-o in 1 sec.. :roll:)
de ce biblia se rezuma numai la lumea 3 d unde personajul principal este doar omul???de asta biblia este banala si triviala..la fel ca dumnezeul biblic..
Biblia nu se rezuma la 3d. Uite ca scrie ca Dumnezeu nu poate fi cuprins de spatiu(iti dau 1 exeplu):
"Dar ce! Va locui oare cu adevarat Dumnezeu pe pamant? Iata ca cerurile si cerurile cerurilor nu pot sa Te cuprinda: cu atat mai putin casa aceasta pe care Ti-am zidit-o eu!"(1 Regi 8:27)
Hmm, ce idee avansata pentru oameni de acum cateva mii de ani :wink:
Personajul principal este Dumnezeu si nu omul. Biblia se bazeaza pe ce a facut Dumnezeu pentru om ca sa poata fi salvat. Biblia este scrisa ca eu, tu si altii sa cunoastem faptul ca Dumnezeu a avut pentru noi atata dragoste, incat sa il dea pe Isus ca sa moara pentru noi.
egiptenii erau rai,bun evreii erau buni,apoi dupa chestia asta autorul bibliei nu este cumva rasist??si daca nu este rasist atunci inseamna ca rasa egipteana este supusa la rautate si atunci trebuie ea exterminata??
Egiptenii erau rai, evreii erau rai (si nu buni).
Iti dau exemple din Biblie:

(Isaia cap.1)
"1 Proorocia lui Isaia, fiul lui Amot, despre Iuda si Ierusalim, pe vremea lui Ozia, Iotam, Ahaz si Ezechia, imparatii lui Iuda.
2 Ascultati, ceruri, si ia aminte, pamintule, caci Domnul vorbeste: Am hranit si am crescut niste copii, dar ei s-au rasculat impotriva Mea.
3 Boul isi cunoaste stapinul, si magarul cunoaste ieslea stapinului sau: dar Israel nu Ma cunoaste, poporul Meu nu ia aminte la Mine."
4 Vai, neam pacatos, popor incarcat de faradelegi, saminta de nelegiuiti, copii stricati! Au parasit pe Domnul, au dispretuit pe Sfintul lui Israel. I-au intors spatele ...
5 Ce pedepse noi sa va mai dea, cind voi va razvratiti din ce in ce mai rau? Tot capul este bolnav, si toata inima sufere de moarte!
6 Din talpi pina-n crestet, nimic nu-i sanatos: ci numai rani, vinatai si carne vie, ne stoarse, ne legate, si ne alinate cu untdelemn:
7 tara va este pustiita, cetatile va sint arse de foc, strainii va maninca ogoarele **** ochii vostri, pustiesc si nimicesc, ca niste salbatici.
8 Si fiica Sionului a ramas ca o coliba in vie, ca o coverca intr-un cimp de castraveti, ca o cetate impresurata.
9 De nu ne-ar fi lasat Domnul ostirilor o mica ramasita, am fi ajuns ca Sodoma, si ne-am fi asemanat cu Gomora."

(Osea 9:1)
"Nu te bucura Israele, nu te veseli, ca popoarele, pentru ca ai curvit, parasind pe Domnul, pentru ca ai iubit o plata necurata in toate ariile cu grau"

(etc...)
Vezi, Dumenzeu este drept. Cand evreii L-au parasit I-a pedepsit.
in biblie este tratata doar regiunea orientului mijlociu(in mare pe acolo) de ce nu aflam nimic de popoarele si triburile din cambodgia(de astazi),din america de sud,asia de nord est sau din nordul europei??
mda,biblia a fost scrisa de popoarele semitice(si la cultura si cunostintele lor de atunci...sau lipsa lor) era trivial ca nu vor dezbate lucruri pe care nu le stiu....
O fi India in orientul mijlociu?
Uita ca e pomenita aici:
Estera 1:1: "Era pe vremea lui Ahasveros, al acelui Ahasveros, care domnea de la India pana in Etiopia"

Trebuie sa intelegi ca in acea perioada, orientul mijlociu era cel mai dezvoltat (cum este acum SUA sau Europa de V).
Se pare ca nu numai autori semiti au scris Biblia:
De exemplu Iov (1:1 "Era in tara Ut un om care se numea Iov"). Din cate stiu, Ut a fost undeva in teritoriul actual a Rusiei.
apoi de ce a existat rivalitatea(soldata cu batai si lupte ce au durat enorm) intre protestanti si catolici?
Ai atins un punct foarte imporant: rivalitatea in biserici (poti sa iei orice combinatii). Raspunsul este simplu: au inlocuit pe Dumnezeu cu religia, si de aceea se intampla asta. Poate ai vazut multi preoti/pastori/whatever care sunt mincinosi/(si alte caracteristici negative). Vezi, de aceea in primul meu post am spus ca "Religia e rea". Pentru ca il inlocuieste pe Dumnezeu.
Si in Biblie sunt multe exemple de preoti care au facut fapte urate. Adica cei care trebuia sa ii apropie pe oameni de Dumnezeu, i-au indepartat prin faptele lor (iti dau exemple, daca vrei).
de ce este crestinatatea importiva paganismului si nu tolereaza alte religii?mdea,dumnezeul biblic e numai unul...pacat ca acel dumnezeu nu exista..
Motivul este ca Dumnezeu este numai unul si ca el EXISTA. Orice altceva il indeparteaza si mai mult pe om de Dumnezeu si oamenii cad in multe amagiri.
haha "dumnezeu este atotputernic"
am mai spus,dar ma simt nevoit sa ma repet,poate el construi o piatra pe care sa nu o poata ridica??
Hai sa iti pun o intrebare mai faina:
"Poate Dumnezeu sa se se jure pe cineva mai mare decat El Insusi?"
Aparent este paradoxala aceasta intrebare:
1)Daca raspunzi cu "Da", ar insemna ca Dumnezeu nu este cel mai mare
2)Daca raspunzi cu "Nu", ar insemna ca nu ar fi atotputernic.
Sa vedem ce zice Biblia:
(Evrei 6:13) "Dumnezeu, cand a dat lui Adam fagaduinta, fiindca nu putea sa Se jure pe unul mai mare decat El, s-a jurat pe Sine insusi"

Vezi aici e problema! Atotputernicia Lui este pusa gresit prin formularea "Dumnezeu poate sa * " (unde * inseamna orice). Si asa apar intrebari paradoxale. Dumnezeu poate totul ce nu este in contradictie cu Persoana Lui. Numai daca citesti Biblia o sa ajungi sa il cunosti mai bine. Altfel intrebarile paradoxale si alte teorii te vor "tara" incoace si incolo.

si din cate imi amintesc eu teoria darwinista e de alta parere in ceea ce priveste evolutia omului....
Teoria darwinista este un esec al stiintei. Este imposibil sa evolueze lucrurile in fiinte, etc; lucru dovedit de teoria informatiei.
o intrebare simpla la adresa celor care (cred ca) stiu..
din ce an dateaza biblia?
Biblia a fost scrisa pe o perioada de cam 1500 de ani (pana prin anul 70, parca). Si a fost scrisa de vreo 40 de autori care nu s-au intalnit niciodata si au fost din toate clasele sociale (pescari, pastori, imparati, etc). Totusi nu exista o contradictie dintre ce-i scris de unul si de altul. Asta este un lucru care demostreaza ca a fost inspirata de Dumnezeu.
din ce an dateaza primele descoperiri arheologice de oase umane??
Datarea prin C14 nu este atat de sigura pe cat se crede....
lume descrisa in biblie e prea mult reprezentata in lumea actuala,si isi gaseste usor corespondenta pe pamant...

"minunile lui isus" ...care sunt alea??
in afara de biblie nu cred ca mai sunt atestate de alt document istoric...
Despre Isus este scris in multe din documentele vremii (o sa caut si o sa iti zic).
eu sunt un simplu om,telul meu este sa gandesc rational..
pe parcursul istoriei cam toate religiile s-au dovedit a fi cretine,si civilizatii una dupa alta au "cazut" brusc...

lumea acum se conduce dupa legi mult mai bine formulate decat cele 10 porunci...desi eu sper ca omul sa aiba suficienta moralitate incat sa-i fie necesare numai acele 10 porunci....
De unde stii ca ratiuna ta sau a mea este corecta??
Daca te uiti atent la lege, vezi ca multe din aceste 10 porunci se gasesc acolo. Din pacate omul fiind despartit de Dumnezeu, a uitat prima porunca.
aa si de ce se scrie Dumnezeu si nu dUMNEZEU ??
datorita respectului??si cine a spus ca asa se manifesta respectul??
sau a spus cineva ca asa se manifesta respectul...
eu pot scrie dumnezeu si God,si Allah,si Diavol, si Wuotan,si Thor si toate aceste titluri pe care le-am scris reprezinta acelasi lucru...
Se scrie Dumnezeu si nu altfel, datorita limbii romane (substantiv propriu).
Daca zici la Dumnezeu altcumva, esti sigur ca ceilalti te vor intelege?
Sa iti dau un exemplu, dar cu altceva:
Daca vin la tine si spun ca a latrat un stalp sau un steag la mine, ce ai zice? Ai zice ca sunt nebun, chiar daca eu zic la caine "stalp" sau "steag". Vezi, ca sa ne intelegem noi doi, folosim acelasi termen pentru caine.
leul cand omoara o gazele de ce nu este judecat??si el face parte din imparatia domnului..
in primul rand leul de ce omoara o gazela? pentru ca poate!! asta e in primul rand,ca daca nu poate nu o omoara..
omul daca omoara un alt om,sau un animal(sunt cazuri de omucideri respectiv ucideri) inseamna ca poate??de ce este acest lucru condamnabil??doar biblia spune ca dumnezeu iti da viata dumnezeu ti-o si ia...de ce nu se aplica acelasi lucru si la leu??
Nu e totuna ca sa omori un animal sau un om. Motivul? Omul este creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, pe cand animalul nu.
si apoi de ce biblia a incurajat jertfa animala??adica sangele...si daca esti bun si milostiv ierti(precum a facut-o isus) nu pedepsesti....
Dumnezeu este un Dumnezeu bun si milostiv dar este si DREPT. Asa ca orice pacat trebuie PLATIT de cineva. De aceea un animal trebuia sa isi verse sangele.
In dragostea Lui mare, l-a trimis pe Fiul sau ca sa moara pentru noi. Totul este sa accepti jertfa lui.
biserica ortodoxa condamna mult yoga...de ce??
cu ce este mai desteapta ortodoxia decat yoga,sau budhismul,odinismul,paganismul,etcismul ;)
ce are in plus dumnezeu si nu are satan?de ce are dumnezeu si nu are odin??zeus,gigel,zamolxes,budha etc..etc...
Ai atins un alt subiect sensibil: Yoga.
Hmm.. se presupune ca este unuinea cu dumnezeu.. Dar in realitate este golirea mintii si lasarea unor duhuri sa puna stapanire.
Singura cale adevarata catre Dumnezeu este prin Isus. Mai sunt "inventate" si alte cai (Yoga, Buddhismul, etc), dar astea duc la amagire. Vezi, stie Dumnezeu de ce in Biblie se interzice astrologia, vorbirea cu mortii, etc... Motivul este ca sa ne protejeze de capcanele satanei.
Ce are in plus Dumnezeu fata de * ? (*=orice). El este Creatorul. Tot ce exista este creat de El. El este Dragoste. Nimeni nu te-a iubit mai multe decat El. Satan incearca sa te indeparteze(si pe oricine) de El prin gasirea unor "inlocuitori" sau alte cai (Yoga, etc..), pentru ca iti doreste raul.
si apoi de ce nu am voie sa lucrez duminica??si in fond cine spune cand este duminica?ca daca toti indivizi sunt de acord ca intr-o oarecare si ei o numesc duminica,si la fiecare sapte zile acea zi tot duminica se numeste,cine are certitudinea ca acea zi este duminica...aa ca plecam de la ideea ca dumnezeu a inceput de luni,si daca azi e luni inseamna ca numarul de zile de la nasterea lumii se divide cu sapte nu??
ce aberatie....
In Biblie zice ca a 7 zi sa o inchini Domnului. Poti sa lucrezi Dumninica, dar intr-o perioada de timp, o sa vi extenuat :oops: Deci, Dumnezeu stie mai bine ca noi cat trebuie sa ne odihnim.
si mai presus de toate,de ce trebuia noi sa credem ca suntem ca rasa umana buricul pamantului??si de ce consideram dpdv religios ca este moral sa ucizi animale pt a supravietui??

de abia astept sa ne intalnim live,ca sa putem discuta normal!!
si daca god ar exista de ce nu-i pedepseste si pe cei de la putere??
Ti-am spus de animale. Ele nu sunt dupa chipul si asemanare lu Dumnezeu. Zice in Biblie ca Dumnezeu l-a creat pe om ca stapaneasca peste pesti, animale, etc.

In ce oras locuiesti?
Colegu

Post by Colegu »

paulnasca wrote: De fapt, scrie in Biblie ca "Unde este multa intelepciune, este si mult necaz, si cine stie multe, are si multa durere" (Eccleziastul 1:18).
aici ai dreptate,de fapt nu tu ci biblia
Biblia nu se rezuma la 3d. Uite ca scrie ca Dumnezeu nu poate fi cuprins de spatiu(iti dau 1 exeplu):
"Dar ce! Va locui oare cu adevarat Dumnezeu pe pamant? Iata ca cerurile si cerurile cerurilor nu pot sa Te cuprinda: cu atat mai putin casa aceasta pe care Ti-am zidit-o eu!"(1 Regi 8:27)
Hmm, ce idee avansata pentru oameni de acum cateva mii de ani :wink:
Personajul principal este Dumnezeu si nu omul.
pai dar dumnezeu a facut pe om dupa chipul lui,deci dumnezeu cam e 3d caci altfel ori i-ar lipsi ?(stiu de wildcarduri ;) dimensiuni,sau ar avea in plus * dimensiuni..si atunci omul nu s-ar mai asemana cu creatorul...
oricum eu ce am zis aici este o speculatie,personal cred (referindu-ma la citatul tau) ca chipul se traduce cu moralitatea...sau spiritul in nici un caz cu aspectul fizic,dar oamenii pe atunci nu erau asa destepti ...si totusi..
Egiptenii erau rai, evreii erau rai (si nu buni).
Iti dau exemple din Biblie:
(Isaia cap.1)
"1 Proorocia lui Isaia, fiul lui Amot, despre Iuda si Ierusalim, pe vremea lui Ozia, Iotam, Ahaz si Ezechia, imparatii lui Iuda.
2 Ascultati, ceruri, si ia aminte, pamintule, caci Domnul vorbeste: Am hranit si am crescut niste copii, dar ei s-au rasculat impotriva Mea.
3 Boul isi cunoaste stapinul, si magarul cunoaste ieslea stapinului sau: dar Israel nu Ma cunoaste, poporul Meu nu ia aminte la Mine."
rasp la punctul 3>>in cazul asta de ce-mi dai aripi daca nu ma lasi sa zbor?de ce-mi dai minte daca nu ma lasi sa gandesc!!!sunt liber si nimeni nu-mi poate lua libertatea,sunt un produs al sexualitatii parintilor mei si chiar si asa nu sunt robul nimanui...
sclavagismul nu mai e la moda...si daca iau aminte la tine ce capat??o multime de intrebari fara raspunsuri??
4 Vai, neam pacatos, popor incarcat de faradelegi, saminta de nelegiuiti, copii stricati! Au parasit pe Domnul, au dispretuit pe Sfintul lui Israel. I-au intors spatele ...
5 Ce pedepse noi sa va mai dea, cind voi va razvratiti din ce in ce mai rau? Tot capul este bolnav, si toata inima sufere de moarte!
6 Din talpi pina-n crestet, nimic nu-i sanatos: ci numai rani, vinatai si carne vie, ne stoarse, ne legate, si ne alinate cu untdelemn:
7 tara va este pustiita, cetatile va sint arse de foc, strainii va maninca ogoarele **** ochii vostri, pustiesc si nimicesc, ca niste salbatici.
8 Si fiica Sionului a ramas ca o coliba in vie, ca o coverca intr-un cimp de castraveti, ca o cetate impresurata.
9 De nu ne-ar fi lasat Domnul ostirilor o mica ramasita, am fi ajuns ca Sodoma, si ne-am fi asemanat cu Gomora."

(Osea 9:1)
"Nu te bucura Israele, nu te veseli, ca popoarele, pentru ca ai curvit, parasind pe Domnul, pentru ca ai iubit o plata necurata in toate ariile cu grau"
acestea nu sunt decat indemne nationaliste!! si lozinci mobilizatoare..
ce erau evreii in stare sa face acum haaaat timp nu suntem noi in stare sa facem in 14 ani de tranzitie....bravo acelor oameni ca au fost capabili sa impulsioneze un neam "taiat imprejur"!! RESPECT!!
Se pare ca nu numai autori semiti au scris Biblia:
De exemplu Iov (1:1 "Era in tara Ut un om care se numea Iov"). Din cate stiu, Ut a fost undeva in teritoriul actual a Rusiei.
poate,dar evrei au inceput lucrarile la biblie,si daca este rus asta nu inseamna ca nu poate fi evreu...(evreii sunt cam peste tot)
Ai atins un punct foarte imporant: rivalitatea in biserici (poti sa iei orice combinatii). Raspunsul este simplu: au inlocuit pe Dumnezeu cu religia, si de aceea se intampla asta. Poate ai vazut multi preoti/pastori/whatever care sunt mincinosi/(si alte caracteristici negative). Vezi, de aceea in primul meu post am spus ca "Religia e rea". Pentru ca il inlocuieste pe Dumnezeu.
inainte cam aveam aceleasi pareri,si sunt de acrod ca religia il inlocuieste pe dumnezeu(tocmai de asta sunt impotriva religiei)
dar religia reveleaza o anumita infatisare a unui zeu,daca nu ar fi religie de unde stiu eu cui sa ma rog!!
iar eu imi pun intrebarea(fireasca),de ce sunt eu mai destept ca ma rog lui dumnezeu fata de gigel care se roaga lui budha??cu ce greseste acel om ca se roaga lui budha si nu lui dumnezeu...si la o adica el cred cu tarie in zeu lui eu in al meu,si ne luam la bataie,dar intrebare e,de ce TOTUSI dumnezeu e TATA lor??de ce am eu dreptate si gigel se insala??

Motivul este ca Dumnezeu este numai unul si ca el EXISTA. Orice altceva il indeparteaza si mai mult pe om de Dumnezeu si oamenii cad in multe amagiri.
yoga imi da certitudini,imi cunosc corpul si pt ca sunt animal imi este de ajuns...
de ce este acest lucru o amagire??si din nou revin,de ce este dumnezeu numai unul si EXISTA??de ce nu exista si wotan?convingerile religioase se dobandesc prin educatie(si precum spuneam este si asta o forma de manipulare)tu crezi in dumnezeu pt ca asa ai fost crescut(te respect pt ca esti crestin)si daca ai credinta atat de puternica este si mai bine pt tine,pt ca nu-ti mai pui niste probleme inutile...dar eu care am fost la fel crescut(crestineste) si m-am razvratit cu toate ca nu eram pacatos,n-am simtit pe nimeni care sa aprecieze aceste lucruri(atitudinea de bun crestin adica),sperantele si rugile au fost desarte...singurul lucru bun pe care il resimt(si cred eu ca ma caracterizeaza) din crestinism este moralitatea,in rest numai de castigat nu am avut....
Hai sa iti pun o intrebare mai faina:
"Poate Dumnezeu sa se se jure pe cineva mai mare decat El Insusi?"
Aparent este paradoxala aceasta intrebare:
1)Daca raspunzi cu "Da", ar insemna ca Dumnezeu nu este cel mai mare
2)Daca raspunzi cu "Nu", ar insemna ca nu ar fi atotputernic.
Sa vedem ce zice Biblia:
(Evrei 6:13) "Dumnezeu, cand a dat lui Adam fagaduinta, fiindca nu putea sa Se jure pe unul mai mare decat El, s-a jurat pe Sine insusi"
aici te inseli in interpretarea problemei...
in primul rand de ce consideri ca intrebarea ta este mai faina(vezi aici aluzia la de ce religia mea e mai cu motz)
si doi la mana ce se intelege prin juramnat??
daca eu ma jur pe un sobolan ca nu fac cutare lucru inseamna neaparat ca am sa ma tin de cuvant pt ca sunt mai puternic decat acel sobolan??
in primul rand ideaa morala(imho) de juramant presupune ca o actiune/fapte/lucru etc... pe care vrei sa-l faci sa se termine precum ai spus in juramant..(am sa dau un exemplu ca sa evit ambiguitatile:eu ma jur ca n-am sa omor pe nimeni..asta inseamna ca pana nu omor pe nimeni juramantul meu este valabil deci sunt de onoare,atunci cand am incalcat juramantul sunt lamentabil si imoral si deci rostul juramantului a fost zero,pt ca doar eu fac acel pact cu mine insumi.....,alt exemplu eu jur ca mama este femeie,si astfel fiindca mama este cu adevarat femeie se observa caracterul meu moral in acel juramant)
dar daca jur pe mine,eu pot fi imoral si deci acel juramant sa nu fie conculdent,de exemplu atunci cand un criminal jura pe el juramantul lui nu are nici o valoare...sau nu neaparat..
eu nu pot sa pun la socoteala caracterul lui dumnezeu...dar de ce trebuie dumnezeu sa se jure pe el??corect este dumnezeu a jurat??nu dumnezeu s-a jurat pe sine insusi(sau ma rog,expresia mot-a-mot folosita de tine)
ma rog.. :P
Dumnezeu poate totul ce nu este in contradictie cu Persoana Lui. Numai daca citesti Biblia o sa ajungi sa il cunosti mai bine. Altfel intrebarile paradoxale si alte teorii te vor "tara" incoace si incolo.
asta inseamna ca poate dumnezeu sa-mi dea un mesaj ca el exista acolo??poate el sa-mi stearga indoiala din suflet,si atunci ma jur pe mine ca am sa-l slujesc tot restul vietii....vezi tu...degeaba vorbesc daca nu este si o ureche care sa ma asculte :( ...sau cel putin asta e doar parerea mea,ce interes are dumnezeu sa ii dea un semn tocmai celui ce se indoieste de el,practic credinta este credinta si iubirea este iubire cand nu ai nevoie de confirmarea ei...poti iubi o persoana care te si uraste,si poti crede in cineva fara nevoie de confirmare..dar aceste lucruri sunt cam peste puterile majoritatii oamenilor..si atunci la aceste calitati extraordinare(iubirea si credinta) vine ignoranta si obtine exact acelasi efect(poarta aceasta discutie cu 50 de persoane luate aleator dintr-o biserica...si sa cuprinzi cam toata plaja de varste,ca sa intelegi despre ce vorbesc)
Teoria darwinista este un esec al stiintei. Este imposibil sa evolueze lucrurile in fiinte, etc; lucru dovedit de teoria informatiei.
care este teoria informatiei??
cu privire la esecul teoriei darwiniste,eu cred totusi ca este posibila datorita hazardului....toate vietile de pe pamant au in componenta lor substante organice care nu sunt altceva decat legaturi chimice avand la baza carbonul,CH4 este cea mai simpla substanta organica,si ea nu este vie deci este doar un lucru ,C2H6 este putin mai complexa si totusi nu traieste..si din nou este lucru....si avand in vedere hazardul si fenomenele chimice ..se poate ajunge la un compus organic care sa fie numit organism viu si sa se poate reproduce...dar asta nu se poate decat dupa sute de miliarde de ani si totul este doar un hazard....dar teoretic este posibil ..parerea mea

Datarea prin C14 nu este atat de sigura pe cat se crede....
de ce nu ar fi??cunosti(prin experimente ulterioare,nu cred totusi ca determinarea acestui timp ridica probleme..sau nu?) timpul de injumatatire a uraniului(sa spunem) daca la momentul z,ai g masa de uraniu,atunci la momentul z-timpu de injumatarire aveai 2g e greu??
ma rog asta e doar o chestie de exemplu,nu te ajuta cu nimic la determinarea varstei in exemplul cu uraniu,dar este similar...pt ca te bazezi pe ideea sti cat trebuie sa aiba si vezi cat este.ce s-a intamplat cu restul??pai s-a injumatatit :P...in cat timp...se calculeaza :P

De unde stii ca ratiuna ta sau a mea este corecta??
nu stiu,astept pe cineva sa-mi demonstreze unde ma insel/te inseli si atunci voi fi recunoscator...nu-mi e rusine cand ma insel si nu am dreptate..si nu mi-e rusine nici sa accept acest lucru...
Se scrie Dumnezeu si nu altfel, datorita limbii romane (substantiv propriu).
dumnezeu este substantiv???eu in nici un caz nu l-as *numi* asa..
Daca vin la tine si spun ca a latrat un stalp sau un steag la mine, ce ai zice? Ai zice ca sunt nebun, chiar daca eu zic la caine "stalp" sau "steag". Vezi, ca sa ne intelegem noi doi, folosim acelasi termen pentru caine.
nu-i acelasi lucru,este o conventie ca toti spunem la caine caine si nu stalp..in orice limba cainelui i s-a asociat un anume cuvant care dezerveste acelasi lucru...bine ca sun si omonimele in cazul asta dar hai sa nu divagam
ideea de dumnezeu nu este asemenea unui caine..pt ca pe dumnezeu nu-l definesc caracterele fiziologice,fenotipul sau alte lucruri..el nu se inscrie in nici o forma geometrica si tot ce stim despre el este modul in care rationeaza si in care ia decizii,modul in care judeca pe ceilalti si asa mai departe...
In ce oras locuiesti?
in constanta/bucuresti
imi pare rau dar mi-a expirat timpul(pe ziua de azi)
respectele mele si numai bine!!
Alt-F4
paulnasca

Post by paulnasca »

Incerc sa iti raspund fara quote (e foarte greu de editat) :(

Normal, "chipul si asemanarea lui Dumnezeu" nu se refera la partea fizica (de fapt nu are cum: Dumnezeu este Duh).

Nu inseamna ca daca ai minte, este interzis sa gandesti. Problema este alta, daca te bazezi 100% pe minte, de exemplu si faci erori (inevitabil toti facem erori), atunci poti cadea, de exemplu intr-o autoamagire.
Nu trebuie sa iei aminte la mine. Sunt om ca si tine, asa ca nu iti pot oferi raspuns la toate. Mai bine, in loc sa citesti ceea ce iti scriu, citeste Biblia. Dar daca o citesti cu premisa ca este falsa, nu va avea nimic de castigat.
Poate te intrebi ce a avut poporul evreu asa special de Dumnezeu s-a "ocupat mai mult" de el. Citeste Geneza ca sa aflii cum au aparut evreii.

De ce ai fi mai destept ca tu te inchini lui Dumnezeu si Isus si nu lui Buddha? Raspunsul este simplu: Cel despre care scrie in Biblie este Adevaratul Dumnezeu, iar Buddha este doar un simplu om, cu proprile filozifii.
Yoga iti da certitudini? Hmm. Faptul ca esti yoghin, imi explica multe din intrebarile tale. Cunosc cat-de-cat din filozifiile yoga/new age/budhiste/etc... Daca ai citi in Geneza 3:* (din Biblie) ai vedea esenta lor. Iti descriu in sumar (dar citeste de acolo). O idee de baza este ca omul ar fi ca Dumnezeu (sau un dumnezeu). Oare cine a pus-o in inima omului aceasta idee? Citeste de unde ti-am zis si o sa vezi raspunsul. Normal, in invataturile yoga/etc.. aceasta idee este mai "cosmetizata", dar baza este aceea. Nu-i de mirare ca Dumnezeu a interzis astrologia/etc. Stia/stie in ce capcana cade omul.

Prea mult te legi la detalii (ma refer la raspunsul cu "poate Dumnezeu sa faca o piatra..."). Nu ai inteles ce m-am referit cand am dat citatul despre juramant.
Dumnezeu poate sa se jure pe propria persoana, pentru ca, spre deosebire de noi, este drept.
Teoria informatiei spune, printre altele ca nu poate aparea informatie din nimic. De exemplu prin faptul ca ceea ce este scris de tine (informatie) exista, si tu existi. Cum te-ai simti daca as spune ca ceea ce se vrea scris de tine, este doar o eroare pe calculator? Daca cineva m-ar auzi spunand asta, ar zice ca sunt 100% nebun. Si totusi un om este considerat nebun daca afirma ca, de "exemplu IBM/* nu exista, toate calculatoarele au aparut din intamplare" si nu este considerat nebun daca spune ca "Dumnezeu nu exista" :evil:
Si un alt motiv impotriva evolutiei, tendinta de marire a entropiei (haosului) este mare. Adica lucrurile complexe tind sa se descompuna in lucruri simple.
Si apoi, societatea umana tinde sa devina mai "animalica".
Ia spunemi cati alcoolici si oameni de cea mai joasa speta au ajuns niste oameni de treaba, datorita teoriei evolutiei? Ca, datorita Adevarului din Biblie sunt foarte multi.
Datarea cu C-14 este incorecta pentru ca se incearca sa se rezolve un sistem de N ecuatii cu N+1 variabile. Un lucru foarte important care nu se cunoaste este cantitatea de C-14 de la inceput. :wink:
Sigur, pentru tine, probabil Dumnezeu este ceva o forma de energie (cosmica? sau whatever). Faci Yoga 0X , nu ma mira.

Nu esti singurul. Am stat de vorba cu mai multi yogini (de fapt sunt tot mai multi - in fond, ce zice Biblia se intampla(oricat de triviala o consideri, ce e scris in ea este sfant si adevarat): 2 Tim 4:1-2, etc..).
Paul.
P.S. Ai o biblie (hardcopy sau electronica)?
Colegu

Post by Colegu »

paulnasca wrote:Incerc sa iti raspund fara quote (e foarte greu de editat) :(
stiu, asta e ...

Nu inseamna ca daca ai minte, este interzis sa gandesti. Problema este alta, daca te bazezi 100% pe minte, de exemplu si faci erori (inevitabil toti facem erori), atunci poti cadea, de exemplu intr-o autoamagire.
de acord cu tine,insa sunt(cum am mai spus) dornic sa-mi schimb gandirea daca mi se arata _UNDE_ gresesc,si ce nu sta in picioare in rationamentul meu...
Nu trebuie sa iei aminte la mine. Sunt om ca si tine, asa ca nu iti pot oferi raspuns la toate.
de ce nu?consider ca ai o parere pertinenta..iti respect parerile si chiar este admirabil ca nu am ajuns la un flame!!e o discutie cat se poate de serioasa ...
si btw,nici nu ma astept sa-mi oferi raspuns la toate.eu doar incerc sa pun o problema,raspunsul trebuie sa ti-l dai(sau sa incerci sa ti-l dai)singur...altfel ar aduce a ignoranta...si aceleasi "reguli" le aplic si la mine
Mai bine, in loc sa citesti ceea ce iti scriu, citeste Biblia. Dar daca o citesti cu premisa ca este falsa, nu va avea nimic de castigat.
ce te face sa crezi ca nu am citit biblia??am inceput sa o citesc si fara a fi rasist(probabil ca sunt in inconstientul meu) mi s-a luat de atatia evrei...numai israel si mozambic,chile,guatemala,burkina faso din parti...apoi eu trag concluzia ca unul este dumnezeu..dar ala e dumnezeul evreilor....nu si al meu..eu nu am de ce sa cred in inventiile altor oameni...(parerea mea :P)
si precum iti spuneam,e prea triviala...vechiul testament cel putin...
Citeste Geneza ca sa aflii cum au aparut evreii.
hehe,si i-a zis dumnezeu lu avraam sa se taie imprejur si la fel sa faca cu toti fii si supusii lui de sex masculin,si cu cei ce se vor naste apoi in a saptea zi sa faca acelasi lucru,si asa se vor cunoaste si etc...
si avraam desi era batran de-l uitase moartea(basme imho) in viata s-a taiat cum i-a _PORUNCIT_ domnul......la asta te referi??
cei de dinaintea lui avraam tot evrei erau(cei mentionati in geneza de traiau cu sutele de ani faceau copii si apoi murea...geneza mai triviala ca asta n-am mai vazut)..dar practi evreii se deosebesc de la avraam incolo...=> ca evrei sunt consangvinizati(studiaza genetica)si nu mai avea nevoie hitler de nici un holocaust,ca mama natura ii triase demult....
De ce ai fi mai destept ca tu te inchini lui Dumnezeu si Isus si nu lui Buddha? Raspunsul este simplu: Cel despre care scrie in Biblie este Adevaratul Dumnezeu
de ce este adevaratul dumnezeu??ca zici tu si inca o serie de oameni,spune-le celorlatli * miliarde de oameni de alta confesiune religioasa ca ei cred in baliverne..daca te nasteai musulman fii tu sigur ca erai convins ca allah e tata lor
iar Buddha este doar un simplu om, cu proprile filozifii.
probabil,dar daca filozofia lui e mai non-triviala decat biblia voi respecta budhismul atunci...insa nu voi fi budhist...si mai intai trebuie sa studiez o religie...
Yoga iti da certitudini? Hmm. Faptul ca esti yoghin, imi explica multe din intrebarile tale.
nu sunt yoghin desi as fi vrut
Cunosc cat-de-cat din filozifiile yoga/new age/budhiste/etc...
nu vreau sa fiu nepoliticos dar nu prea te cred,yoga sau hatha yoga(cea care dupa mine este baza)te ajuta sa-ti intaresti fizicul si odata cu fizicul(mens sana in corpore sano) iti ajuti si mintea...este filozofia de a te descoperi pe tine,sa-ti cunosti punctele slabe si sa te fortifici...
ce este rau dpdv moral in asta???
Daca ai citi in Geneza 3:* (din Biblie) ai vedea esenta lor.
sti cum suna asta,e ceva de genul "o caprioara este vanata de lup,ea merge la judecatorul padurii si incearca sa-i spuna ca lupul greseste indemnadu-l pe judecator sa citeasca filozofia caprioarei-care automat nu prea suporta carnivorele"
cand iti impui o doctrina/ideologie(ca si in politica) trebuie sa respingi actualele doctrine/ideologii pt a fi diferit de ceilalti...si astfel iti poti castiga adepti...
Iti descriu in sumar (dar citeste de acolo). O idee de baza este ca omul ar fi ca Dumnezeu (sau un dumnezeu). Oare cine a pus-o in inima omului aceasta idee? Citeste de unde ti-am zis si o sa vezi raspunsul. Normal, in invataturile yoga/etc.. aceasta idee este mai "cosmetizata", dar baza este aceea.
ti-am spus ca nu despre asta e vorba...nu tot ce scrie in biblie e si adevarat...tu faci greseala pt ca pleci de la aceasta premisa...
Nu-i de mirare ca Dumnezeu a interzis astrologia/etc. Stia/stie in ce capcana cade omul.
ce legatura are asta??ce ma intereseaza pe mine 3d-ul...noi ata putem percepe atat suntem in stare sa studiem..lumea e mai complexa de atata..
si apoi ce treaba are astrologul cutarescu daca descopera ca constelatia cutare face cutare si ca steaua cutare are 6 planete??
nu chiar orice e mistic/ocult si alte palavre...
iar dumnezeu a interzis-o??bravo...dar atunci de ce ne-a mai amagait punand pe cer miliarde de stele cu posibilii lor sateliti naturali?ce interes a avut??putea sa ne puna intr-un pamantul intr-un borcan si sa ne observe de acolo...
Prea mult te legi la detalii (ma refer la raspunsul cu "poate Dumnezeu sa faca o piatra..."). Nu ai inteles ce m-am referit cand am dat citatul despre juramant.
probabil..nu prin juraminte recursive se face construieste o ideologie e ceva de genul
dumnezeu:
bla bla...
goto dumnezeu;
practic tu pleci de la premisa ca dumnezeu are numai calitati pozitive,dar eu pt a defini calitatile pozitive ma refer la dumnezeu...asa ceva dpdv matematic nu sta in picioare....orice demonstratie matematica nu se bazeaza pe asemenea trivialitati _INSELATOARE_ si _AMAGITOARE_

Dumnezeu poate sa se jure pe propria persoana, pentru ca, spre deosebire de noi, este drept.
ce spuneam mai sus.daca premisa este falsa??
la fel,spuneam ca il presupunem pe dumnezeu drept,dar razbunarea??nu cumva e arma prostului??de ce pedepseste dumnezeu pe cel ce a gresit??
mi se pare normal intr-o societate actuala,dar de la forta divina care are numai lucruri morale si pozitive intransa n-am sa accept...
Teoria informatiei spune, printre altele ca nu poate aparea informatie din nimic.
si pe dumnezeu cine l-a creeat??
s-a creeat cumva singur din nimic....aham...perfect logic,mama are mere,daca gigel are mere inseamna ca gigel e mama...pesemne ca aia de-au facut biblia n-au apucat vremurile in care-au inventat arabii socoteala pe degete(sistemul zecimal) si in baza 3067 le era cam greu sa judece...si la capitolul logica n-o duceau prea bine...pt vremurile de atunci erau totusi printre cie mai destepti..dar deh,tre sa fim darwinisti si sa admitem ca mai si evoluam..altfel am fi ramas ca presupusul adam pe undeva pe la generatia a 70-a dupa el,mustind a consangvinizare demni de cel mai frumos statut de "handicapat"...
De exemplu prin faptul ca ceea ce este scris de tine (informatie) exista, si tu existi. Cum te-ai simti daca as spune ca ceea ce se vrea scris de tine, este doar o eroare pe calculator? Daca cineva m-ar auzi spunand asta, ar zice ca sunt 100% nebun. Si totusi un om este considerat nebun daca afirma ca, de "exemplu IBM/* nu exista, toate calculatoarele au aparut din intamplare" si nu este considerat nebun daca spune ca "Dumnezeu nu exista" :evil:
ceea ce ai incercat sa-mi demonstrezi e cam lipsit de relevanta...
pt ca dumnezeu sa exsite el trebuie sa-si demonstreze existenta..
tre sa dem ca exista si este unic un dumnezeu ..:lol:
si demonstratia prin absurd logic incepe cam asa:
oricare dumnezeu etc ..etc.. :lol:

Si un alt motiv impotriva evolutiei, tendinta de marire a entropiei (haosului) este mare.
da un sistem fizic perfect izolat tinde spre o evolutie entropica??
ori eu plec de la o aberatie..nimic nu este perfect izolat..si orice interactioneaza (cat de putin) cu respectivul sistem...
Adica lucrurile complexe tind sa se descompuna in lucruri simple.
ar fi absurd sa credem ca pamantul este un sistem izolat...in primul rand el este alimentat 99% din soare...doar stim de conservarea energiei...si daca pamantul inainte a fost cam 0,energia lui pe parcursul timpului si-a luat-o cam exclusiv datorita soarelui,sau unora alte interactiuni interplanetare...
Si apoi, societatea umana tinde sa devina mai "animalica".
vezi unde ajungi daca omiti niste lucruri marunte??
asa au omis si creeatorii bibliei..si orice ideologie daca nu sta in picioare logic...e demna de mila..si cu toate astea eu sper in dumnezeu si existenta lui...dar dumnezeul la care eu am speranta nu are nici o legatura cu biblia...
Ia spunemi cati alcoolici si oameni de cea mai joasa speta au ajuns niste oameni de treaba, datorita teoriei evolutiei? Ca, datorita Adevarului din Biblie sunt foarte multi.
eu nu stiu de astfel de oameni...cine a spus ca la asta se rezuma evolutia..
si de ce ar trebui sa cred ce spune biblia??si la urma urmei care sunt acei oameni...ca daca infloreste gigel unul din autorii bibliei pt a prinde la mase asta nu inseamna ca trebuie sa fie si adevarat...biblia s-a nascut si din minciuna...uneori minciuna este mai buna decat adevarul..dar atunci isi pierde credibilitatea teoretica...si tot ce ramane este praf in ochi si nimic solid...vorbe goale...
Datarea cu C-14 este incorecta pentru ca se incearca sa se rezolve un sistem de N ecuatii cu N+1 variabile.
din nou pot spune(fara a fi sarcastic sau batjocoritor..o spun din nou din suflet cu cea mai buna intentie) ca nu esti in tema..
Un lucru foarte important care nu se cunoaste este cantitatea de C-14 de la inceput. :wink:
se afla.iei o respectiva mostra din zilele noastre si o determini...daca vrei sa datezi un om iei un om proaspat mort de acum si il analizezi...si nu iei unul iei 100...vrei sa datezi o carte..iei o carte facuta din acelasi material si il calculezi(se cunoaste ca cartea este facuta din copaci,copacii dupa ce i-ai taiat se considera morti...)
deci e simplu nu?
Sigur, pentru tine, probabil Dumnezeu este ceva o forma de energie (cosmica? sau whatever).
dumnezeu poate fi ceva 6d(six-dimensional,sau cum s-a spune)datorita creierului nostru noi nu percem decat 3d,nici 2d nici 4d nici *d (cu * diferit de 3) sper ca esti de acord cu mine aici
Faci Yoga 0X , nu ma mira.
nu,nu fac...faceam doar gimnastica cu exercitii inspirate din hatha yoga.

Nu esti singurul.
de ce presupui niste lucruri care nu-s adevarate...
oh d,dumnezeu e unul singur si el exista...hai sa judecam logic...se poate??
Am stat de vorba cu mai multi yogini (de fapt sunt tot mai multi - in fond, ce zice Biblia se intampla(oricat de triviala o consideri, ce e scris in ea este sfant si adevarat): 2 Tim 4:1-2, etc..).
fara o demonstratie riguroasa nimic nu este adevarat,si se rezuma la ipoteza..si de obicei ipotezel se infirma prin contraexemple sau prin demonstrarea contrariului..eu nu pot sa demonstrez ca dumnezeu nu exiosta,dar eu pot sa dmeonstrez ca biblia e si mincinoasa...in cazul asta dumnezeul biblic care practic forkuieste din biblie....nu mai zic nimic..
Paul.
P.S. Ai o biblie (hardcopy sau electronica)?
da,am doua una de la 18** scrisa in romana veche,insa frumoasa ca si carte...nu ca si continut dupa o rasfoiala sumara... si mai am una din saizeci si ceva ...
mai in scimb o biblie scrisa in miniatura(se vede cu o lupa de 20X) care incape pe o singura foaie de hartie...un prieten de familie care a avut ceva treaba la o tipografie a scos o astfel de cehstie si mi-a dat si mie una...din pacate datorita gandacilor din caminul p16 a fost destul de avariata,insa am putut sa o salvez..
sg nwg(e alt forumist poti da search) poate confirma

numai bine
Bogdan.
p.s.ce legatura are muzica cu dumnezeu,eu ascult bach,vivaldi,debussy,nargaroth,gravleand si alte metale grele..ba chiar vintersorg,mythotin,einherjer(viking metal)...in the woods,empyrium(adica metal melodic cu insertii folk)
p.p.s. de ce scandinavia a fost crestinata prin sabie (prin secolele 15-16-17 cred)..adica cu forta??si de ce sunt atat de multe razboaie in numele domnului??jihadul de exemplu??inchizitia,si cruciadele??si de ce romanii au renuntat la zeii lor pagani(zamolxes si restul) in detrimentul crestinismului?....si de ce cuvantul pagan cam are sens peiorativ??

numai bine!!
Alt-F4
paulnasca

Post by paulnasca »

Salut, black_adormen.
Am vazut de multe ori ca spui ca biblia este triviala (am intelesc ca nu in sens preiorativ). Ce anume ti se pare trivial in ea? Multi oameni au citit-o toata viata si totusi nu a devenit plictisitoare. Uite ca o carte de stiinta, dupa 20 de ani devine invechita, si Biblia nici acum nu este invechita (nidi dpdv stiintific: ex. in Biblie se afirma ca Pamantul este rotund).
La problema cu Avraam, te-ai oprit la partea cu taierea imprejur. Dar nu acela este punctul central. Te rog mai citeste cu atentie. Evreii sa se consangvinizeze? Ma mir; sunt milioane si astfel sunt destui a.i. sa nu se consangvinizeze.
De ce Dumnezeu scris in Biblie este Cel Adevarat? Raspunsul il gasesti din Biblie si realitatea inconjuratoare. Cum a fost scris acum 2000 de ani ca se va intampla, se intampla. Este suficient ca un lucru sa fi fost neadevarat si sa fost neimplinit in Biblie(ma refer la proorocii), si nimeni nu ar mai fi crezut in ea. Apoi, Biblia a fost scrisa de peste 40 de autori pe parcursul a 1500 de ani, care nu stiau unul de altul (cu cateva exceptii). Si totusi mesajul lor este unitar. Multi au incercat sa o inlature, dar ei au pierit, dar Biblia ar ramas "in picioare". In Biblie apar foarte multe lucruri din istorie ce pot fi puse la proba (adica "a fost asa sau nu?"). Si uite, descoperirile arheologice au confirmat cele scrise. Biblia nu este o carte(carti) care trebuie sa o crezi fara a pune la proba cele scrise in ea (adica nu iti cere doar o credinta oarba). Citeste-o, dar pune cele scrise la proba in viata ta. Personal, iti recomand sa citesti mai ales Noul Testament. Dar nu citi zicand "Hai sa vad ce basme mai sunt aici".

Da, aparent hatha yoga este doar pentru trup (exercitii, "sport"). Dar oare este doar atat (in esenta ei)? In spatele unor astfel de lucruri "inofensive" oare ce se afla? Hatha yoga este prima treapta catre "dumnezeire" (adica amagire). Nu doresc sa te jignesc prin analogia urmatoare (scuza-ma daca fara sa vreau am facut-o): Exista o capcana la care animalul(sau omul) o vede dinainte? Nu. De exemplu, o capcana de soareci: soarecii isi dau seama, doar *dupa* ce e prea tarziu; ei au vazut doar cascavalul. Asa se poate intampla si cu ceva asa de nevinovat ca hatha yoga. Iti zic pentru ca am vazut destui care au inceput cu hatha si au continuat cu alte tipuri de yoga (tot mai mult).

Apropo de ce mi-ai spus de astrologie. A incerca sa cunosti despre stele, planete, etc. este astronomie (un lucru diferit de astrologie). Astrologia, incearca sa prezica viitorul pe baza planetelor, stelelor.
Ai pus o intrebare pe care si eu mi-am pus-o "De ce Dumnezeu a creat atatea stele/galaxii/planete/etc. si nu a facut doar soarele (sa ne dea caldura) si pamantul? Care e rostul atitor stele?etc..". Un raspuns ar fi ca le-a facut pentru slava Sa. Ca sa ne arate cat de maret este El. Chiar daca noi nu o sa cercetam toate planetele (hoho, ca-s multe) si stelele (>10**22 stele).
Cum scrie in Biblie la Rom. 1:20 "In adevar, insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui, se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot desvinovati" [aici se refera la cei care zic ca nu exista Dumnezeu si care L-au respins]
Dumnezeu este bun prin insasi natura Lui. Acum, tu incerci sa il judeci. Si nu faci bine.
Tu ai intrebat ca pe Dumnezeu cine L-a creat. Hmm. Nu este nevoie ca sa il fi creat cineva. El este Inceputul si Sfarsitul. Omul face greseala ca incearca sa il conceapa pe Dumnezeu. El nu este creatie. El a creat spatiul, timpul, etc.
De ce Dumnezeu pazeste pe cel ce a gresit? Vezi ca in Biblie scrie (un motiv Apoc. 3:19, dar mai sunt si altele).
Spui ca Dumnezeu trebuie sa-si demonstreze existenta. Si-a demonstrat-o prin (dau cateva exemple):
1) Prin creatie (de a facut atatea stele/planete/etc) :wink:
2) Prin Biblie
3) Prin constiinta ca Dumnezeu exista (care, din pacate este inlocuita cu filozifii ca evolutionismul, etc).
Apropo de C14, spui ca daca cartea trebie de datata e nevoie de acelasi material ca acum 100 de ani. De unde esti sigur ca ai material de miloane de ani? :P
Mi-ai zis ca ai biblie din anul <1900. Iti recomand sa obtii o traducere a lui Dumnitru Cornilescu. Personal o gasesc mai usor de inteles (contine mai putini termeni arhaici). Daca vrei iti dau un url pe net, sau mai bine uita-te Dumninica la ora 14:00 la Tele7abc si acolo iti dau o biblie pe gratis.

Nu inseamna ca daca scandinavia a fost crestinata cu forta, biblia este grestita. Da, crestinarea nu se face cu forta. Dar daca eu o fac(ex: daca pun pistoul la careva la tampla si zic: Devii crestin sau te impusc?"), nu inseamna ca crestinismul este gresit. Tot asa pot sa fac un lucru rau in numele tau dar tu sa nu-mi fi zis. Acelasi lucru se aplica si inchizitiei si cruciadelor.

Eu doresc sa te invit la un forum crestin (romanesc)
http://forum.crestini.net
Acolo gasesti multe raspunsuri si intrebarile tale sunt binevenite. (userul meu de acolo este "paul"). Multi au pus intrebari asemanatoare cu ale tale si au primit raspuns.
Paul.
Colegu

Post by Colegu »

paulnasca wrote:Salut, black_adormen.
Am vazut de multe ori ca spui ca biblia este triviala (am intelesc ca nu in sens preiorativ). Ce anume ti se pare trivial in ea? Multi oameni au citit-o toata viata si totusi nu a devenit plictisitoare.
hmm sunt mai multe cauze:
ori aia care au citit-o n-au priceput nimic,sau la cat au citit ei in viata biblia a fost si prima si ultima carte...
ori cand incepi o lectura cu o idee preconceputa,practic dupa ce ai terminat cartea n-ai acumulat cu nimic mai mult decat aveai inainte..ci ti s-a dat si mai mult apa la moara...
Uite ca o carte de stiinta, dupa 20 de ani devine invechita, si Biblia nici acum nu este invechita (nidi dpdv stiintific: ex. in Biblie se afirma ca Pamantul este rotund).
asta o crezi doar tu,nu stiu ce carti stiintifice ai citit dar la licee inca se mai face mecanica newtoniana dupa modele mult mai vechi de 20 de ani,dar bineinteles daca autorul cartii e un pseudo-obscur atunci trebuie sa-ti dau dreptate...
La problema cu Avraam, te-ai oprit la partea cu taierea imprejur. Dar nu acela este punctul central. Te rog mai citeste cu atentie. Evreii sa se consangvinizeze?
bineinteles,din moment ce precizeaza ca "neamul lui avraa" nu inseamna ca-s "related" cumva??si atunci generatiile urmatoare nu sunt consangvinizate...
dar hai sa ne intoarcem mai inainte..adam si eva -> un cuplu ...en copii care au procreeat mai departe numai produsi consangvini...dar deh...nici asta nu-i consangvinizare la tine...
Ma mir; sunt milioane si astfel sunt destui a.i. sa nu se consangvinizeze.
si eu ma mir,tocmai de aia ceea ce scrie in biblie este fals,pentru ca la cati sunt acuma(sanatosi) este improbabil ca sa fie rodul unei consangvinizari in masa...
De ce Dumnezeu scris in Biblie este Cel Adevarat? Raspunsul il gasesti din Biblie si realitatea inconjuratoare.
intrebare:de ce cartea "gigel milostivul" il arata pe gigel ca fiind milostiv?
raspuns:pai citim cartea "gigel milostivul" unde scrie negru pe alb ca gigel era milostiv...bineinteles ca nu trebuie sa tragem concluzii din cartile "gigel razbunatorul","gigel ucigasul" sau "gigel proxenetul" ..acele carti sunt total cretine,pt ca asa scrie in cartea "gigel milostivul"
(gigel e doar un nume random,imi cer scuze pt eventualii gigei,daca i-am jignit cumva,atributele sunt tot random)

Cum a fost scris acum 2000 de ani ca se va intampla, se intampla.
peste 4 ani jumate ce o sa se intample?conform bibliei??
dar peste 50.000 de ani?
Este suficient ca un lucru sa fi fost neadevarat si sa fost neimplinit in Biblie(ma refer la proorocii), si nimeni nu ar mai fi crezut in ea.
cat de fals....uite-te numa la partidul de guvernamant cate minciuni pe capul lor si totusi lumea ii voteaza..
si din cate stiu eu giulgiul din torino este un adevarat fals,si totusi lumea crede..
Apoi, Biblia a fost scrisa de peste 40 de autori pe parcursul a 1500 de ani, care nu stiau unul de altul (cu cateva exceptii). Si totusi mesajul lor este unitar.
irelevant...atata timp cat toti fac parte aceleiasi rase,sau aceleiasi grupari ideologice...si apoi ceea ce-mi prezinti tu este doar o fatada..mai mult ca sigur ca nu ai absolut nici cea mai vaga idee in ceea ce priveste conditiile in care a fost scrisa biblia,daca-mi vei spune ca asa scrie in biblie,atunci argumentul acesta este demn de o logica de clasa a doua....parerea mea..
Multi au incercat sa o inlature, dar ei au pierit, dar Biblia ar ramas "in picioare". In Biblie apar foarte multe lucruri din istorie ce pot fi puse la proba (adica "a fost asa sau nu?"). Si uite, descoperirile arheologice au confirmat cele scrise. Biblia nu este o carte(carti) care trebuie sa o crezi fara a pune la proba cele scrise in ea (adica nu iti cere doar o credinta oarba). Citeste-o, dar pune cele scrise la proba in viata ta. Personal, iti recomand sa citesti mai ales Noul Testament. Dar nu citi zicand "Hai sa vad ce basme mai sunt aici".
nu citesc nici o carte cu idei preconcepute!si noul testament este mult mai non-trivial pentru simplu motiv ca este scris mult mai tarziu...si oamenii se mai luminasera putin la minte,si au adaptat continutul pt noua generatie..
Da, aparent hatha yoga este doar pentru trup (exercitii, "sport"). Dar oare este doar atat (in esenta ei)? In spatele unor astfel de lucruri "inofensive" oare ce se afla?
mai omule atunci cand faci gimnastica tu spui ca este anticrestin??
este chiar foarte sanatos si nu are nici o legatura cu confesiunea religioasa...mai ales ca lucrezi dupa o carte care este in domeniu...unu care face exercitii de forta singur are un randament mai slab decat unul care face cu un antrenor...asa toti jucatorii de fotbal s-ar antrena singuri..si o carte tine loc de antrenor...atunci devii un autodidact.iar cel ce face de capul lui si nu citeste nimic e cel mai dezavantajat...
Hatha yoga este prima treapta catre "dumnezeire" (adica amagire).
unde ai vazut chestia asta?unde ai citit sau la cine ai auzit aceasta chestie??
Nu doresc sa te jignesc prin analogia urmatoare (scuza-ma daca fara sa vreau am facut-o):
stai calm,nu ma simt ofensat ;)
Exista o capcana la care animalul(sau omul) o vede dinainte? Nu. De exemplu, o capcana de soareci: soarecii isi dau seama, doar *dupa* ce e prea tarziu; ei au vazut doar cascavalul. Asa se poate intampla si cu ceva asa de nevinovat ca hatha yoga. Iti zic pentru ca am vazut destui care au inceput cu hatha si au continuat cu alte tipuri de yoga (tot mai mult).
probabil,orice forma de religie/cult/secta mi se pare pierdere de vreme..inclusiv yoga,crestinismul,musulmanismul etc....
de obicei imi place sa inlatur partea mistica din orice,pt ca nu este relevanta..hatha yoga nu contine aceasta parte mistica..daca voi citi(slabe sanse) si din alte ramuri si voi vedea ceva rezultate probabil ca voi continua..mai ales ca pot testa...atata timp cat faci de unul singur un lucru si nu sub indrumarea vreunui maestru obscur,este totul okei,pt ca sti si singur ce este bine pt tine,si nu cazi in vreo posibila capcana...este ca atunci cand instalezi un program gratuit pt securitatea calculatorului...este vorba de increderea in autorul respectivului soft,si la o adica il poti testa sa vezi daca nu cumva e vreun backdoor...

Apropo de ce mi-ai spus de astrologie. A incerca sa cunosti despre stele, planete, etc. este astronomie (un lucru diferit de astrologie). Astrologia, incearca sa prezica viitorul pe baza planetelor, stelelor.
in cazul acesta imi cer scuze,si iti dau dreptate din inima...astrologia este o porcarie...la fel ca orice individ/carte care prezicie viitorul ..
bine ca daca fac si eu prezicerea "in viitor o sa ploua" am dreptate...asa ceva este exclus...;)
Ai pus o intrebare pe care si eu mi-am pus-o "De ce Dumnezeu a creat atatea stele/galaxii/planete/etc. si nu a facut doar soarele (sa ne dea caldura) si pamantul? Care e rostul atitor stele?etc..". Un raspuns ar fi ca le-a facut pentru slava Sa. Ca sa ne arate cat de maret este El. Chiar daca noi nu o sa cercetam toate planetele (hoho, ca-s multe) si stelele (>10**22 stele).
pai de ce trebuie el sa ne arate cat este de maret??ii place sa-l lauzi..sau ii place sa se dea mare...in mod normal unui stapan ii este indiferent de ceea ce cred supusii despre el atata timp cat el nu are cum sa fie detronat...poate ma insel...
Cum scrie in Biblie la Rom. 1:20 "In adevar, insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui, se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot desvinovati" [aici se refera la cei care zic ca nu exista Dumnezeu si care L-au respins]
ei insusirile nevazute parca mai scapa putin biblia de latura triviala pe care i-am atribuit-o la inceput..insa evazivitatea accentueaza totusi trivialitatea...parerea mea...daca nu spui nimic degeaba spui...daca nu vezi/nu simit/nu auzi nu gusti etc...atunci acel ceva este ca si inezistent...dar nici nu poti pomeni de ceva ce nu poate fi perceput...si nici nu poti caracteriza...dar in acest caz ar trebui sa dai multe alte informatii pentru a putea macar sa-ti imaginezi...
si in plus de asta eu nu-l resping pe dumnezeu,eu il resping pe dumnezeul biblic care este diferit de allah...btw daca s-ar "bate" dumnezeu cu allah cine ar castiga??
Dumnezeu este bun prin insasi natura Lui.
ei definitia asta imi place..ceea ce face dumnezeu este okei,a aduce moarte,a pedepsi precum a si ierta este dumnezeiesc deci implicit moral...din cate stiu eu numai isus a mers pe ideea iertarii pacatelor,moise a mers pe "ochi pt ochi dinte pt dinte" ...sunt clare divergente intre noul si vechiul testament,tocmai pt a se adapta la conditiile actuale...
de exemplu tu daca ai avea putere ai condamna o *****??
dar un traficant de droguri?dar un manager la o fabrica de tutun?dar un profesor de fizica?dar un sportiv de performanta?un hot,un cersetor??
judecand dupa biblie,ce ar face dumnezeu cu toti acesti indivizi??ca sa vad si eu ce inseamna judecata dreapta...
moral si ideal definitia imi place,si este exact ceea ce as vrea sa cred despre dumnezeu...dar _NU_ in contextul biblic,judecand dupa ceea ce a facut acest dumnezeu...
Acum, tu incerci sa il judeci. Si nu faci bine.
nu il judec,eu ma apar,cand esti la judecata de apoi(sa presupusa judecata) ai dreptul moral de a-ti justifica faptele..necredinta mea o justific prin indoiala logica ce survine din lecturarea unor parti din biblie..
Tu ai intrebat ca pe Dumnezeu cine L-a creat. Hmm. Nu este nevoie ca sa il fi creat cineva. El este Inceputul si Sfarsitul.
intrebarea mea isi are rostul doar pt un partinitor al vreunei religii,mai ales cea crestina...
personal nu as intreba aceasta intrebare,dar as evita sa raspund ca el este "inceputul si sfarsitul"
Omul face greseala ca incearca sa il conceapa pe Dumnezeu.
omul face multe alte greseli mult mai condamnabile,iar conceperea si "materializarea" in minte este un gest firesc pt o persoana care-si imbogateste sfera cunostinteleor datorita ochilor in mare parte...
El nu este creatie. El a creat spatiul, timpul, etc.
daca el a creeat timpul ce-mi ajuta mie?ce este timpul asta?
si ce spatiu a creeat?cel tridimensional??sau si restul spatiilor n dimensioonale...
De ce Dumnezeu pazeste pe cel ce a gresit? Vezi ca in Biblie scrie (un motiv Apoc. 3:19, dar mai sunt si altele).
dumnezeu nu numai ca pazeste,conform bibliei mai si pedepseste
Spui ca Dumnezeu trebuie sa-si demonstreze existenta. Si-a demonstrat-o prin (dau cateva exemple):
1) Prin creatie (de a facut atatea stele/planete/etc) :wink:
2) Prin Biblie
3) Prin constiinta ca Dumnezeu exista (care, din pacate este inlocuita cu filozifii ca evolutionismul, etc).
acestea nu sunt motive relevante si nici argumentatii solide...
Apropo de C14, spui ca daca cartea trebie de datata e nevoie de acelasi material ca acum 100 de ani. De unde esti sigur ca ai material de miloane de ani? :P[/quote[
poate ca asa am lasat sa se inteleaga(am sa-mi revizuiesc postul)dar am vrut sa spun ca trebuie un material _IDENTIC_ cu cel de acum n ani..
deci daca in trecut s-a folosit trestie specia gigilante,si acum tot trestie din aia tre sa folosesc..credeam ca-i simplu ;)
Mi-ai zis ca ai biblie din anul <1900. Iti recomand sa obtii o traducere a lui Dumnitru Cornilescu. Personal o gasesc mai usor de inteles (contine mai putini termeni arhaici). Daca vrei iti dau un url pe net, sau mai bine uita-te Dumninica la ora 14:00 la Tele7abc si acolo iti dau o biblie pe gratis.
daca nu am altceva de facut am sa ma uit(sa-mi notez ca sa nu uit :P)
Nu inseamna ca daca scandinavia a fost crestinata cu forta, biblia este grestita.
bineinteles,de acord cu tine...practic eu imi expun religia,nu tre sa-i convertesc si pe altii la confesiunea mea,ci trebuie sa-i las singuri sa vine la mine... a forta aceasta convingere ridica mari semne de intrebare...
Da, crestinarea nu se face cu forta. Dar daca eu o fac(ex: daca pun pistoul la careva la tampla si zic: Devii crestin sau te impusc?"), nu inseamna ca crestinismul este gresit. Tot asa pot sa fac un lucru rau in numele tau dar tu sa nu-mi fi zis. Acelasi lucru se aplica si inchizitiei si cruciadelor.
ai perfecta dreptate,si daca mi-ai pune pistolul mie la timpla m-as recrestina de zece ori...problema este ca tocmai datorita acestei alegeri fortate s-a ajuns ca acum multi oameni sa-si intoarca fata de la crestinism...
tocmai asta este greseala...dar..scopurile au fost altele..din pacate:((
in mare eu as compara religia cu opensource-ul..practic asa ar trebui sa fie,iti place si este pe gustul tau atunci adopt-o,si daca chiar te caracterizeaza poate ne dai si un ban din inima,si poate contribui si tu la ea ca sa o faci mai buna!!....ce sa se inteleaga din ce spun eu..pai biblia este doar un cod moral in primul rand....dar daca s-ar merge pe ceea ce spun eu s-ar pierde sfintenia desi codul moral ar fo foarte bine gandit ...pt ca ar lipsi constrangerea generate de "frica de dumnezeu"..pt ca fara o pedeapsa nu poti forta moralitatatea,fara legi care pedepsesc nu poti aplica sanctiuni.....si daca se pierde sfintenia nu poti coopta oameni credinciosi,pt ca ei daca vor gresi nu vor avea sentimentul de vinovatie....
ehh..ar fi multe de spus...
cred in dumnezeu,cred in isus,dar nu cred in biblie si biserica care incearca sa faca publicitate...
Eu doresc sa te invit la un forum crestin (romanesc)
multumesc de invitatie,am sa va fac o vizita supa ce ma instalez in camin!!
oricum forumul e una si intalnirea live e alta ;)

numai bine!!
Alt-F4
Colegu

Post by Colegu »

mai e ceva,chiar si cum e in momentul actual biblia,tot ar fi frumos,pt ca ar fi chiar super sa nu se termine totul odata ce mori...dar poate ca e doar un vis frumos....si chiar daca ar fi iti ofera o siguranta si o liniste sufleteasca care iti fac viata asta mult mai buna....
paul>>am sa-ti trimit (maine sau poimaine) un pm..de ce pm?..hmm poate ca,cu toate astea inca am indoieli(oricum vei afla odata cu pm-ul)

inca odata numai bine!!!
Alt-F4
blakut

Post by blakut »

Tu, care crezi asa mult in dumnezeu, ce te-ar putea face sa nu crezi in
el?
Daca ai asista la un miracol, la o minune, ar aparea un alt zeu si ti-
ar spune ca religia ta e falsa ai renunta la ea?
Nu trebuie sa crezi, trebuie sa ai o idee. Si eu am o idee. Am dumnezeul
meu, in care cred eu. Dumnezeul meu nu ucide, nu distruge orase, pentru
ca stie ca lumea nu poate fi impartita in oameni rai si buni.
Dumnezeul meu te lasa sa faci orice atat timp cat nu faci rau altuia.
Poti sa nu crezi in el, el nu se supara. In fond, daca nu crezi in dumnezeu
ce? Daca el exista nu ar trebui sa se supere ca nu credem in el. El sa aibe
grija de noi si gata. Dar nu, razboaie, boli, criminali, oameni nevinovati, care
cred in el, mor in fiecare zi? DE CE? RASPUNDE de ce? de ce atata ura...
Ce vina au avut copii ucisi de dumnezeu in egipt? Erau si ei rai? Pot spune ca Dumnezeu
este printre putinii zei mult iubiti care a comis un genocid. Care alt zeu
a ucis mai multi oameni decat el?
Spui ca egiptenii erau rai, la fel si evreii. Ok, si acum nu sunt rai?
Ssau s-au imbunat intre timp? Nu vezi ca e aberant.
Il intreb pe profu de religie de ce nu il primeste dumnezeu pe diavol
in rai, asa cum e el? Profu zice: pai pt ca nu se poate... cum nu?
Nu e dumnezeu a tot puternic. Sau noi suntem niste piese de sah intr-un joc
intre dumnezeu si diavol. Pentru ca sa fim seriosi, daca nu ar fi
diavolul, biserica ar fi dat de mult faliment. Si toate minunile si
miracolele sunt scamatorii ale unor oameni cu interese foarte financiare.
Voi nu sunteti credinciosi, sunteti fanatici!!!
Reality is not real
Greg

Post by Greg »

blakut wrote:Tu, care crezi asa mult in dumnezeu, ce te-ar putea face sa nu crezi in
el?
Daca ai asista la un miracol, la o minune, ar aparea un alt zeu si ti-
ar spune ca religia ta e falsa ai renunta la ea?
Nu trebuie sa crezi, trebuie sa ai o idee. Si eu am o idee. Am dumnezeul
meu, in care cred eu. Dumnezeul meu nu ucide, nu distruge orase, pentru
ca stie ca lumea nu poate fi impartita in oameni rai si buni.
Dumnezeul meu te lasa sa faci orice atat timp cat nu faci rau altuia.
Poti sa nu crezi in el, el nu se supara. In fond, daca nu crezi in dumnezeu
ce? Daca el exista nu ar trebui sa se supere ca nu credem in el. El sa aibe
grija de noi si gata. Dar nu, razboaie, boli, criminali, oameni nevinovati, care
cred in el, mor in fiecare zi? DE CE? RASPUNDE de ce? de ce atata ura...
Visezi la o lume utopica mai Blakut. Te gandesti la multi oameni pt care viata e un cosmar. Asa e din nefericire. Dar gandeste-te la cosmarul unei vieti perfecte. Sa nu ai voie sa te abati. Sa nu ai voie sa gandesti pentru tine. La asta s-ar rezuma ideile tale de mai sus. Absenta liberului arbitru. Toate nenorocirile pe care le-ai spus sunt pretul platittpentru acordarea liberului arbitru oamenilor. In stadiul in care se gaseste lumea acum sunt mai multe bune decat rele. Cand acest raport se va schimba va veni sfarsitul.
blakut wrote: Nu e dumnezeu a tot puternic. Sau noi suntem niste piese de sah intr-un joc
intre dumnezeu si diavol. Pentru ca sa fim seriosi, daca nu ar fi
diavolul, biserica ar fi dat de mult faliment. Si toate minunile si
miracolele sunt scamatorii ale unor oameni cu interese foarte financiare.
Voi nu sunteti credinciosi, sunteti fanatici!!!
Nu e atotputernic? Atunci de ce mai crezi in el?
Vezi tu, biserica asta pe care o blamezi tu asa mult a ajutat la stavilirea instinctelor primare ale oamenilor prin propagarea unei religii a iubirii a pacii. Lucrurile nu au fost intotdeaua ideale.
Stiti ce nu ati observat voi? Nu exista pe lumea asta nici un stat care sa nu se intemeieze pe o religie. Da veti spune statele comuniste. Alea aveau ca religie ideologia comunista.
A intelege toate acestea nu te face un fanatic. Nu esti fanatic daca crezi ca exista o putere mai presus de orice si nu poti da vina pe ea ca nu ai o viata perfecta? Ce farmec ar ma fi avut? Ar fi fost un fel de Matrice daca mai tineti minte cum ii spune Agent Smith lui Morpheus cat il interoga. Ii spunea ca mintea omeneasca a avut probleme cu acceptarea sistemului si "recolte" intregi au fost pierdute. N-am vrut sa alunec pe panta asta dar cuvintele alea parca sunt profetice..
When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteorite hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed no matter what you wish for. Unless it's death by meteor.
blakut

Post by blakut »

oamenii au ajuns in stadiul in care nu mai au nevoie de biserica ca sa-si stavileasca instinctele animalice.

deea mea e ca nu am nevoie de bisercia, eu am dumnezeul meu, care nu ma judeca,
ma lasa sa ma judec singur. In momentul de fata, biserica pentru mine inseamna
institutionalizarea sufletului. S-a creat un sistem de venerare al unui zeu. Un
sistem prea complex, care aduce beneficii unor oameni care nu au nici o
treaba cu zeul pe care il venereaza masele care merg in biserici. NU
conteaza in cine crezi, daca nu faci rau altora, poti sa fii si satanist.

De ce ii pasa Dumnezeului bisericii daca noi credem in el sau nu? Daca el insusi
stie ca exista, de ce se supara cand nu ne rugam lui si nu mergem in bisericile lui
De ce nu-i face dumnezeu pe oameni asemenea lui, a -tot-puternici, sau pe diavol?
Se teme de detronare, si nu ingaduie nimanui sa i se opuna (aka lucifer)

Daca dumnezeul bisericii exista, nu poate fi bun. Daca e liber arbitru si
ingaduie razboaie, viol si crima si criminali nepedepsiti, milioane de morti,
inseamna ca e un pervers care se uita la noi ca la stirile de la ora 5.
Reality is not real
arus

Post by arus »

blakut wrote:ideea mea e ca nu am nevoie de bisercia, eu am dumnezeul meu, care nu ma judeca,
ma lasa sa ma judec singur.
In Cartea Facerii scrie ca Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul si asemanarea Sa .
In anul 2003 oamenii isi fac dumnezei dupa chipul si asemanarea lor.
Surprinzatoare rasturnare de situatie , nu ?
Colegu

Post by Colegu »

blackut>>ceea ce ai scris in mare parte ste aberant..bine ca am inteles ce vrei sa spui...dumnezeul tau nu exista,tu poti spune ca ti-l faci,tu de fapt alcatuiesti acel cod moral prin care substitui codul moral al bibliei...
eu exact acelasi lucru am incercat sa-l spun...codul moral pe care il transmite biblia este contradictoriu cu faptul ca dumnezeu este bun,milostiv, etc....si astfel acel dumnezeu nu poate exsista...dar codul moral in mare parte este okei...
dar ca lumea sa creada,au introdus acea superputere ca sa stie de frica...ideea este ca si aces lucru este bun,pt ca orice lege nu se aplica decat daca este si o pedeapsa aferenta....ideal nu ar trebui sa existe aceasta pedeapsa,dar avand in vedere ca biblia si orice lege se adreseaza oamenilor,pedeapsa este _MUSAI_....

ne intrebam de ce vesticii sunt mai dezvoltati decat noi,pai pentru ca ei au un set de legi mult mai bine gandite si automat puse mai bine in practica...ei dar divagam...
ideea pe care o are biblia la baza este chiar laudabila,modul insa in care o pune in practica este indoielnic si discutabil...dar nici nu ar avea alta sansa de succes daca nu ar denigra celelalte religii,nu le-ar condamna,si nu ar sustine ca numai dumnezeul lor este atotputernic...
chiar imi pun problema ce ar face dumnezeul crestin cu un credincios musulman...l-ar arunca in iad pentru ca l-a slujit pe allah...chiar daca nu a pacatuit deloc(in acceptia religiei lui) ??

musulmanii nu au voie dpdv religios sa manance carne de porc..acest lucru este un pacat..este trivial ca aceasta "lege" s-a dat datorita faptului ca in mediile de unde s-a dezvoltat aceasta religie.fiind foarte cald carnea de porc se strica rapid si astfel oamenii se imbolnaveau pe capete...

practic ideal ar fi o singura religie,o singura rasa,un singur cod moral care trebui respectat....
raiul pe pamant va fi cand toti oamenii vor actiona moral...dar este mai mult decat utopic...
unii oameni stiu de frica politiei,altii de frica bataii si unii au frica de dumnezeu..cea mai nonviolenta dar probabil si cea mai ineficienta este frica de dumnezeu.....oricum segmentul de populatie careia se adreseaza acetse frici sunt ignorantii,prostii,inculti,dezaxatii mintal...restul eu cred ca prin educatie am dobandint suficienta moralitate...mai mult ca sigur ma insel....uatevar.....

totusi cei ai nociv din toate religiile nu este crestinismul,ci parapsihologii pretinsi si sectele de tot felul,in care omul este abuzat pe fata...

dar deh,si zilele astea deja m-am saturat de cat rahat am vazut la stiri...suntem de rahat pentru ca legile romanesti sunt de rahat si suntem guvernati de un partid de tot rahatul...am ajuns la politica...deh,cine s-a uitat la teveu ultimele 3 zile si- vazut rahaturile cu strigoi ce se intampla prin craiova ,daca ii merge mintea nitel nu-mi va condamna divagarea..imi cer scuze....
Alt-F4
andrei

Post by andrei »

paulnasca wrote:...de ce ai fi mai destept ca tu te inchini lui Dumnezeu si Isus si nu lui Buddha? Raspunsul este simplu: Cel despre care scrie in Biblie este Adevaratul Dumnezeu, iar Buddha este doar un simplu om, cu proprile filozifii. ...
esti efectiv limitat. dar nu conteaza, ignorance is bliss pt netotzi.
Voi afirma un sacrilegiu pt crestinii fanatici ai forumului ( de aia nu mai pot eu ) Iisus era un Buddha, Buddha era un Iisus. De ce? pt ca ambii erau intrupari ale aceleiasi stari divine.

V-am rugat sa nu mai luati drept supremul adevar carti gen Biblia... am gasit atat de multe tampenii in cartea aia. Singura parte frumoasa a Bibliei este Cantarea Cantarilor.
Fiecare religie are cate un "manual" propriu recunoscut ca adevarul suprem. ceea ce este absolut fals. singurul adevar suprem suntem noi insine. daca lui Dzeu ar fi pus atat de mult accent pe cartile astea nenorocite, nu ne mai facea din start oameni, ci carti tiparite.
M-am saturat zau sa tot citesc pe forum posturi in care predomina ideile fixe, idei pe care daca iti consumi energia, "joulii" ( cum afirma un ilustru contemporan :D ), ca sa le analizezi, de fapt realizezi ca se bazeaza pe apa de ploaie, nimic concret.

ma irita lumea care vorbeste din carti.

work harder
paulnasca

Post by paulnasca »

O sa incerc sa raspund la mai multe posturi.
s|lent wrote: esti efectiv limitat. dar nu conteaza, ignorance is bliss pt netotzi.
Voi afirma un sacrilegiu pt crestinii fanatici ai forumului ( de aia nu mai pot eu ) Iisus era un Buddha, Buddha era un Iisus. De ce? pt ca ambii erau intrupari ale aceleiasi stari divine.
Sa stii ca gresesti aici.
Isus nu este un Buddha(si nici Buddha nu era un Isus):
1) Buddha a fost un om simplu cu greseli ca si oricare. Isus este Fiul lui Dumnezeu. El nu a avut nici un pacat.
2) Buddha a murit ca oricare altul, Isus a murit pentru ca pacatele noastre sa fie iertate.
3) Buddha este mort, Isus este viu.
4) Calea catre Dumnezeu este prin Isus si nu prin nimeni altcineva.
5) etc...
Last edited by paulnasca on Wed Sep 24, 2003 7:50 pm, edited 1 time in total.
paulnasca

Post by paulnasca »

s|lent wrote: V-am rugat sa nu mai luati drept supremul adevar carti gen Biblia... am gasit atat de multe tampenii in cartea aia. Singura parte frumoasa a Bibliei este Cantarea Cantarilor.
Fiecare religie are cate un "manual" propriu recunoscut ca adevarul suprem. ceea ce este absolut fals. singurul adevar suprem suntem noi insine. daca lui Dzeu ar fi pus atat de mult accent pe cartile astea nenorocite, nu ne mai facea din start oameni, ci carti tiparite.
M-am saturat zau sa tot citesc pe forum posturi in care predomina ideile fixe, idei pe care daca iti consumi energia, "joulii" ( cum afirma un ilustru contemporan :D ), ca sa le analizezi, de fapt realizezi ca se bazeaza pe apa de ploaie, nimic concret.

ma irita lumea care vorbeste din carti.
Acum referindu-ma la Biblie. Cum crezi ca eu sau tu am putea fi adevar suprem cand azi suntem intr-un fel si maine in altul (ex: azi avem o conceptie despre un anumit lucru si maine sau altadata altul)?
Adevarul este fix, adica indiferent ce crezi adevarul ramane adevar.
paulnasca

Post by paulnasca »

black_adormen wrote:am sa-ti trimit (maine sau poimaine) un pm..de ce pm?..hmm poate ca,cu toate astea inca am indoieli(oricum vei afla odata cu pm-ul)
Astept.... 8)
andrei

Post by andrei »

adevarul este fix? l-ai cunoscut TU si poti afirma cu absoluta certitudine ca este fix? cum poti sa spui tu ca este in vreun fel adevarul? stii tu ce e ala adevar?
descrie-mi-l, arata-mi-l.
nu vad, nu cred.

adevarul nu este nici fix, nici mobil, nici mov, nici portocaliu,nici in vreun alt fel. cine esti tu sa imi definesti adevarul ca fiind fix sau oricum altfel?
numai un om ca Iisus putea avea vreo legatura cu Adevarul. si El nu a fost oricine.
Iisus, Buddha, sunt nume care exprima o singura stare: dumnezeirea.
te rog inceteaza cu definitiile, nu poti sa imi spui tu ca ai cunoscut Adevarul si ai constatat ca e fix.

work harder
Colegu

Post by Colegu »

paulnasca wrote:O sa incerc sa raspund la mai multe posturi.

Isus nu este un Buddha(si nici Buddha nu era un Isus):
1) Buddha a fost un om simplu cu greseli ca si oricare. Isus este Fiul lui Dumnezeu. El nu a avut nici un pacat.
2) Buddha a murit ca oricare altul, Isus a murit pentru ca pacatele noastre sa fie iertate.
3) Buddha este mort, Isus este viu.
4) Calea catre Dumnezeu este prin Isus si nu prin nimeni altcineva.
5) etc...
de ce crezi ca cele de mai sus sunt adevaruri??
asa scrie in biblie??
isus ca si budha au fost oameni...isus a fost "sfant" prin conduita pe care a avut-o...fiul domnului..nici pe departe insa...
de ce a murit isus rastignit daca era fiul domnului??
si de ce nu a inviat daca tot veni vorba??
faza ca s-a aratat numai apostolilor nu prea tine ;)

pm-ul ala am uitat sa-l trimit asa ca uichendul urmator o sa-l expediez :P
Alt-F4
andrei

Post by andrei »

topicul este intr-un fel distractiv.
si asta pentru ca fiecare, inclusiv eu, fiecare scrie din ceea ce a citit. religia nu prea poate fi definita, este pana la urma ceva abstract pt multi oameni, nu prea poate fi experimentata, de-a lungul anilor s-au tot format teorii peste teorii, lumea este intr-o ceatza totala cand incearca sa se gandeasca la dzeu, si asta pt ca fiecare religie are punctul ei de vedere si incearca sa se impuna prin metode agresive.
cu totii am citit despre Dzeu, toti cei care scriu aici o fac bazandu-se pe idei formate de-a lungul timpului, insa nu pe practica. evident in acest domeniu nu prea ai ce sa experimentezi. asa ca daca tot expunem aici ceea ce am citit, haideti sa fim mai toleranti cu ceilalti useri deoarece este un domeniu in care toti avem de invatat unul de la altul,religia nepermitzand lucruri concrete.
formulari gen "stiu eu sigur ca X este fiul Domnului, ca Z este Alesul" s.a.m.d nu vor crea decat angoasa si nervi in replyuri. Haideti sa recunoastem, nu putem fi siguri de nimic in acest domeniu.

work harder
Colegu

Post by Colegu »

s|lent wrote:topicul este intr-un fel distractiv.
si asta pentru ca fiecare, inclusiv eu, fiecare scrie din ceea ce a citit. religia nu prea poate fi definita, este pana la urma ceva abstract pt multi oameni, nu prea poate fi experimentata, de-a lungul anilor s-au tot format teorii peste teorii, lumea este intr-o ceatza totala cand incearca sa se gandeasca la dzeu, si asta pt ca fiecare religie are punctul ei de vedere si incearca sa se impuna prin metode agresive.
cu totii am citit despre Dzeu, toti cei care scriu aici o fac bazandu-se pe idei formate de-a lungul timpului, insa nu pe practica. evident in acest domeniu nu prea ai ce sa experimentezi. asa ca daca tot expunem aici ceea ce am citit, haideti sa fim mai toleranti cu ceilalti useri deoarece este un domeniu in care toti avem de invatat unul de la altul,religia nepermitzand lucruri concrete.
formulari gen "stiu eu sigur ca X este fiul Domnului, ca Z este Alesul" s.a.m.d nu vor crea decat angoasa si nervi in replyuri. Haideti sa recunoastem, nu putem fi siguri de nimic in acest domeniu.
corect!!!
p.s.scuzasit postul monosilabic(upa cum probabils titi nu prea imi sta in fire)dar acest post chiar merita accentuat...si discutia dintre mine si
paulnasca confirma si mai mult spusele lui sillent(sau daemon)

sanatate!!
Alt-F4
paulnasca

Post by paulnasca »

de ce a murit isus rastignit daca era fiul domnului??
si de ce nu a inviat daca tot veni vorba??
faza ca s-a aratat numai apostolilor nu prea tine ;)
Fiul lui Dumnezeu a venit ca sa moara pentru noi tocmai ca sa putem fi iertati.
Tu intrebi de ce nu a inviat: Intrebarea este gresita pentru ca Isus a inviat.
Isus s-a aratat la mai mult de 500 de oameni (dupa ce a inviat). Si acest lucru a fost scris public (in epistola catre corinteni - 1 Cor. 15:6). Acolo spune ca cei mai multi traiau in momentul scrierii epistolei, asa ca daca ar fi fost o farsa, s-ar fi aflat si n-ar fi tinut.
pm-ul ala am uitat sa-l trimit asa ca uichendul urmator o sa-l expediez
Aim auating dis praiveit mesegi in dis uichend. 8) :lol:

catre s|lent
.....
Te inseli: Ceea ce scrie in Biblie se poate experimenta. Aplica cele scrise acolo in viata ta. Apoi Biblia este confirmata si de multe dovezi arheologice, de impliniri ale proorociilor,etc. (uita-te in Biblie pentru exemple).
andrei

Post by andrei »

paulnasca wrote:...Ceea ce scrie in Biblie se poate experimenta. Aplica cele scrise acolo in viata ta...
omule CE vrei tu sa aplic eu din Biblia aia?! :o sa ma apuc sa tai miei pe altar in mijlocul intersectiei la universitate, ca sa aduc pacea si sa iti imbunez tie Dumnezeul??? te rog spune exact la ce te referi. asta presupunand ca tu faci in fiecare zi CEVA practic din ce scrie in Biblie.

work harder
Colegu

Post by Colegu »

mie imi pare rau ca biblia e interpetata mot-a-mot..si tocmai esenta ei se pierde...
am auzit un preot care vorbea despre pacate neiertabile...si printre aceste pacate se numara si credinta excesiva...sau fanatismul...
mi-a placut cum a vb acel preot si era clar ca era foarte selectiv in ceea ce priveste biblia...
a mai zis si urmatoarele :
"si daca in biblie apar niste fapte care nu au existat cu adevarat,sau au fost 'inflorite' special - si sunt multe- asta nu inseamna ca credinta mea trebuie sa scada...credinta e mult mai multe de-atata...dumnezeu nu 'sta' ntr-o foaie de hartie..."
ceva de genul asta,dar categoric alte cuvinte....

parerea mea..nu tre sa luam biblia ca litera de lege..este clar ca nu este perfecta...
Alt-F4
TheReaper

Post by TheReaper »

Religia ca si manelele sunt pentru gloata... din ambele motive poti fi ars pe rug.
The truth is out there........not
andrei

Post by andrei »

"Religia este otrava."
Nu tin minte exact cine a spus-o, parca Marx.

Parerea mea? Nimic mai adevarat. Asta avand in vedere ce a ajuns religia astazi. Am fost la o slujba ortodoxa azi, in provincie. Concluzia?
Religia este otrava. Atata falsitate nu am vazut in viata mea.

work harder
arus

Post by arus »

s|lent wrote:"Religia este otrava."
Nu tin minte exact cine a spus-o, parca Marx.

Parerea mea? Nimic mai adevarat. Asta avand in vedere ce a ajuns religia astazi. Am fost la o slujba ortodoxa azi, in provincie. Concluzia?
Religia este otrava. Atata falsitate nu am vazut in viata mea.
Lenin a zis : "Religia este opiumul popoarelor" .
Daca-ti place ce a zis , studiaza invataturile adevarate si sincere ale tovarasului Lenin. :lol:

Si asa cum era de asteptat , daca erau rusii drogati cu religie , trebuiau sa urmeze o cura de dezintoxicare . Au fost adunati calugarii din Rusia , care erau vreo 10.000 si li s-a cerut sa se lepede de Hristos , altfel ar fi fost executati . Li s-a dat timp de gandire 3 zile , dar ei au zis ca nu e nevoie de atat timp si pot da raspunsul pe loc . Raspunsul a fost NU si au fost executati .

Stiinta era mai inapoiata pe vremea aceea si nu stia de metode de dezintoxicare cu metadona si alte chestii asa ca au aplicat metoda pe care o cunosteau ei : un glont in cap .
Post Reply