black_adormen wrote:paul nasca,la unele chestii n-ai inteles ce am vrut sa spun,si datorita exprimarii mele ..mea culpa

in bilbie apare(pe la inceputuri) ca gigel a trait 967 de ani dupa care a murit...de ce nu se explica de ce a murit?de ce trece timpul?si in fond ce este timpul??notiunea de timp(filozofica sau nu) inca nu este solutionata si priveste pe absolut toata lumea...de ce nu s-a explicat in biblie ce reprezinta timpul..
"gigel" a murit de batranete (probablil). Un lucru interesant de vazut este descresterea sperantei de viata de la 900 de ani la 70 (am gasit o pagina pe Internet, dar acum nu imi vine in minte

Acolo arata foarte frumos varsta lui Adam, etc.. si se putea vedea cu usurinta cum speranta de viata a scazut)
Ce descriere (sau solutionare) a timpului doresti? Crezi ca daca ai stii ce este timpul, ai avea mai mult sau ai fi mai fericit? Sa stii ca si eu am avut foarte multe intrebari din acestea (acum 2-3 ani), dar mi-am dat seama ca nu au nici un rost, si chiar daca (prin absurd) as fi aflat raspunsul la ele tot nu as fi fost mai fericit. Poate stii ca raspunsurile la unele intrebari din acestea, dau nastere la alte intrebari, si tot asa. De exeplu, in cazul anumitor descoperisi stiintifice (atomul, ADN-ul,etc).. Dumnezeu nu vrea sa te bage intr-un cerc vicios, sa-ti ofere raspunsuri care nu te ajuta, dar care ar da nastere unor altor intrebari..
De fapt, scrie in Biblie ca "Unde este multa intelepciune, este si mult necaz, si cine stie multe, are si multa durere" (Eccleziastul 1:18).
god a facut lumea in 6 zile...apar mult prea multe variabile de timp..
ma rog...
Vad ca faci apropo la un timp multidimensional :-? Eu nu vad acolo mai multe variabile de timp. Fiind atotputernic, Dumnezeu nu putea sa faca toata creatia in 518400 secunde ? (acum nu ma intreba de ce nu a facut-o in 1 sec.. :roll:)
de ce biblia se rezuma numai la lumea 3 d unde personajul principal este doar omul???de asta biblia este banala si triviala..la fel ca dumnezeul biblic..
Biblia nu se rezuma la 3d. Uite ca scrie ca Dumnezeu nu poate fi cuprins de spatiu(iti dau 1 exeplu):
"Dar ce! Va locui oare cu adevarat Dumnezeu pe pamant? Iata ca cerurile si cerurile cerurilor nu pot sa Te cuprinda: cu atat mai putin casa aceasta pe care Ti-am zidit-o eu!"(1 Regi 8:27)
Hmm, ce idee avansata pentru oameni de acum cateva mii de ani

Personajul principal este Dumnezeu si nu omul. Biblia se bazeaza pe ce a facut Dumnezeu pentru om ca sa poata fi salvat. Biblia este scrisa ca eu, tu si altii sa cunoastem faptul ca Dumnezeu a avut pentru noi atata dragoste, incat sa il dea pe Isus ca sa moara pentru noi.
egiptenii erau rai,bun evreii erau buni,apoi dupa chestia asta autorul bibliei nu este cumva rasist??si daca nu este rasist atunci inseamna ca rasa egipteana este supusa la rautate si atunci trebuie ea exterminata??
Egiptenii erau rai, evreii erau rai (si nu buni).
Iti dau exemple din Biblie:
(Isaia cap.1)
"1 Proorocia lui Isaia, fiul lui Amot, despre Iuda si Ierusalim, pe vremea lui Ozia, Iotam, Ahaz si Ezechia, imparatii lui Iuda.
2 Ascultati, ceruri, si ia aminte, pamintule, caci Domnul vorbeste: Am hranit si am crescut niste copii, dar ei s-au rasculat impotriva Mea.
3 Boul isi cunoaste stapinul, si magarul cunoaste ieslea stapinului sau: dar Israel nu Ma cunoaste, poporul Meu nu ia aminte la Mine."
4 Vai, neam pacatos, popor incarcat de faradelegi, saminta de nelegiuiti, copii stricati! Au parasit pe Domnul, au dispretuit pe Sfintul lui Israel. I-au intors spatele ...
5 Ce pedepse noi sa va mai dea, cind voi va razvratiti din ce in ce mai rau? Tot capul este bolnav, si toata inima sufere de moarte!
6 Din talpi pina-n crestet, nimic nu-i sanatos: ci numai rani, vinatai si carne vie, ne stoarse, ne legate, si ne alinate cu untdelemn:
7 tara va este pustiita, cetatile va sint arse de foc, strainii va maninca ogoarele **** ochii vostri, pustiesc si nimicesc, ca niste salbatici.
8 Si fiica Sionului a ramas ca o coliba in vie, ca o coverca intr-un cimp de castraveti, ca o cetate impresurata.
9 De nu ne-ar fi lasat Domnul ostirilor o mica ramasita, am fi ajuns ca Sodoma, si ne-am fi asemanat cu Gomora."
(Osea 9:1)
"Nu te bucura Israele, nu te veseli, ca popoarele, pentru ca ai curvit, parasind pe Domnul, pentru ca ai iubit o plata necurata in toate ariile cu grau"
(etc...)
Vezi, Dumenzeu este drept. Cand evreii L-au parasit I-a pedepsit.
in biblie este tratata doar regiunea orientului mijlociu(in mare pe acolo) de ce nu aflam nimic de popoarele si triburile din cambodgia(de astazi),din america de sud,asia de nord est sau din nordul europei??
mda,biblia a fost scrisa de popoarele semitice(si la cultura si cunostintele lor de atunci...sau lipsa lor) era trivial ca nu vor dezbate lucruri pe care nu le stiu....
O fi India in orientul mijlociu?
Uita ca e pomenita aici:
Estera 1:1: "Era pe vremea lui Ahasveros, al acelui Ahasveros, care domnea de la India pana in Etiopia"
Trebuie sa intelegi ca in acea perioada, orientul mijlociu era cel mai dezvoltat (cum este acum SUA sau Europa de V).
Se pare ca nu numai autori semiti au scris Biblia:
De exemplu Iov (1:1 "Era in tara Ut un om care se numea Iov"). Din cate stiu, Ut a fost undeva in teritoriul actual a Rusiei.
apoi de ce a existat rivalitatea(soldata cu batai si lupte ce au durat enorm) intre protestanti si catolici?
Ai atins un punct foarte imporant: rivalitatea in biserici (poti sa iei orice combinatii). Raspunsul este simplu: au inlocuit pe Dumnezeu cu religia, si de aceea se intampla asta. Poate ai vazut multi preoti/pastori/whatever care sunt mincinosi/(si alte caracteristici negative). Vezi, de aceea in primul meu post am spus ca "Religia e rea". Pentru ca il inlocuieste pe Dumnezeu.
Si in Biblie sunt multe exemple de preoti care au facut fapte urate. Adica cei care trebuia sa ii apropie pe oameni de Dumnezeu, i-au indepartat prin faptele lor (iti dau exemple, daca vrei).
de ce este crestinatatea importiva paganismului si nu tolereaza alte religii?mdea,dumnezeul biblic e numai unul...pacat ca acel dumnezeu nu exista..
Motivul este ca Dumnezeu este numai unul si ca el EXISTA. Orice altceva il indeparteaza si mai mult pe om de Dumnezeu si oamenii cad in multe amagiri.
haha "dumnezeu este atotputernic"
am mai spus,dar ma simt nevoit sa ma repet,poate el construi o piatra pe care sa nu o poata ridica??
Hai sa iti pun o intrebare mai faina:
"Poate Dumnezeu sa se se jure pe cineva mai mare decat El Insusi?"
Aparent este paradoxala aceasta intrebare:
1)Daca raspunzi cu "Da", ar insemna ca Dumnezeu nu este cel mai mare
2)Daca raspunzi cu "Nu", ar insemna ca nu ar fi atotputernic.
Sa vedem ce zice Biblia:
(Evrei 6:13) "Dumnezeu, cand a dat lui Adam fagaduinta, fiindca nu putea sa Se jure pe unul mai mare decat El, s-a jurat pe Sine insusi"
Vezi aici e problema! Atotputernicia Lui este pusa gresit prin formularea "Dumnezeu poate sa * " (unde * inseamna orice). Si asa apar intrebari paradoxale. Dumnezeu poate totul ce nu este in contradictie cu Persoana Lui. Numai daca citesti Biblia o sa ajungi sa il cunosti mai bine. Altfel intrebarile paradoxale si alte teorii te vor "tara" incoace si incolo.
si din cate imi amintesc eu teoria darwinista e de alta parere in ceea ce priveste evolutia omului....
Teoria darwinista este un esec al stiintei. Este imposibil sa evolueze lucrurile in fiinte, etc; lucru dovedit de teoria informatiei.
o intrebare simpla la adresa celor care (cred ca) stiu..
din ce an dateaza biblia?
Biblia a fost scrisa pe o perioada de cam 1500 de ani (pana prin anul 70, parca). Si a fost scrisa de vreo 40 de autori care nu s-au intalnit niciodata si au fost din toate clasele sociale (pescari, pastori, imparati, etc). Totusi nu exista o contradictie dintre ce-i scris de unul si de altul. Asta este un lucru care demostreaza ca a fost inspirata de Dumnezeu.
din ce an dateaza primele descoperiri arheologice de oase umane??
Datarea prin C14 nu este atat de sigura pe cat se crede....
lume descrisa in biblie e prea mult reprezentata in lumea actuala,si isi gaseste usor corespondenta pe pamant...
"minunile lui isus" ...care sunt alea??
in afara de biblie nu cred ca mai sunt atestate de alt document istoric...
Despre Isus este scris in multe din documentele vremii (o sa caut si o sa iti zic).
eu sunt un simplu om,telul meu este sa gandesc rational..
pe parcursul istoriei cam toate religiile s-au dovedit a fi cretine,si civilizatii una dupa alta au "cazut" brusc...
lumea acum se conduce dupa legi mult mai bine formulate decat cele 10 porunci...desi eu sper ca omul sa aiba suficienta moralitate incat sa-i fie necesare numai acele 10 porunci....
De unde stii ca ratiuna ta sau a mea este corecta??
Daca te uiti atent la lege, vezi ca multe din aceste 10 porunci se gasesc acolo. Din pacate omul fiind despartit de Dumnezeu, a uitat prima porunca.
aa si de ce se scrie Dumnezeu si nu dUMNEZEU ??
datorita respectului??si cine a spus ca asa se manifesta respectul??
sau a spus cineva ca asa se manifesta respectul...
eu pot scrie dumnezeu si God,si Allah,si Diavol, si Wuotan,si Thor si toate aceste titluri pe care le-am scris reprezinta acelasi lucru...
Se scrie Dumnezeu si nu altfel, datorita limbii romane (substantiv propriu).
Daca zici la Dumnezeu altcumva, esti sigur ca ceilalti te vor intelege?
Sa iti dau un exemplu, dar cu altceva:
Daca vin la tine si spun ca a latrat un stalp sau un steag la mine, ce ai zice? Ai zice ca sunt nebun, chiar daca eu zic la caine "stalp" sau "steag". Vezi, ca sa ne intelegem noi doi, folosim acelasi termen pentru caine.
leul cand omoara o gazele de ce nu este judecat??si el face parte din imparatia domnului..
in primul rand leul de ce omoara o gazela? pentru ca poate!! asta e in primul rand,ca daca nu poate nu o omoara..
omul daca omoara un alt om,sau un animal(sunt cazuri de omucideri respectiv ucideri) inseamna ca poate??de ce este acest lucru condamnabil??doar biblia spune ca dumnezeu iti da viata dumnezeu ti-o si ia...de ce nu se aplica acelasi lucru si la leu??
Nu e totuna ca sa omori un animal sau un om. Motivul? Omul este creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, pe cand animalul nu.
si apoi de ce biblia a incurajat jertfa animala??adica sangele...si daca esti bun si milostiv ierti(precum a facut-o isus) nu pedepsesti....
Dumnezeu este un Dumnezeu bun si milostiv dar este si DREPT. Asa ca orice pacat trebuie PLATIT de cineva. De aceea un animal trebuia sa isi verse sangele.
In dragostea Lui mare, l-a trimis pe Fiul sau ca sa moara pentru noi. Totul este sa accepti jertfa lui.
biserica ortodoxa condamna mult yoga...de ce??
cu ce este mai desteapta ortodoxia decat yoga,sau budhismul,odinismul,paganismul,etcismul

ce are in plus dumnezeu si nu are satan?de ce are dumnezeu si nu are odin??zeus,gigel,zamolxes,budha etc..etc...
Ai atins un alt subiect sensibil: Yoga.
Hmm.. se presupune ca este unuinea cu dumnezeu.. Dar in realitate este golirea mintii si lasarea unor duhuri sa puna stapanire.
Singura cale adevarata catre Dumnezeu este prin Isus. Mai sunt "inventate" si alte cai (Yoga, Buddhismul, etc), dar astea duc la amagire. Vezi, stie Dumnezeu de ce in Biblie se interzice astrologia, vorbirea cu mortii, etc... Motivul este ca sa ne protejeze de capcanele satanei.
Ce are in plus Dumnezeu fata de * ? (*=orice). El este Creatorul. Tot ce exista este creat de El. El este Dragoste. Nimeni nu te-a iubit mai multe decat El. Satan incearca sa te indeparteze(si pe oricine) de El prin gasirea unor "inlocuitori" sau alte cai (Yoga, etc..), pentru ca iti doreste raul.
si apoi de ce nu am voie sa lucrez duminica??si in fond cine spune cand este duminica?ca daca toti indivizi sunt de acord ca intr-o oarecare si ei o numesc duminica,si la fiecare sapte zile acea zi tot duminica se numeste,cine are certitudinea ca acea zi este duminica...aa ca plecam de la ideea ca dumnezeu a inceput de luni,si daca azi e luni inseamna ca numarul de zile de la nasterea lumii se divide cu sapte nu??
ce aberatie....
In Biblie zice ca a 7 zi sa o inchini Domnului. Poti sa lucrezi Dumninica, dar intr-o perioada de timp, o sa vi extenuat :oops: Deci, Dumnezeu stie mai bine ca noi cat trebuie sa ne odihnim.
si mai presus de toate,de ce trebuia noi sa credem ca suntem ca rasa umana buricul pamantului??si de ce consideram dpdv religios ca este moral sa ucizi animale pt a supravietui??
de abia astept sa ne intalnim live,ca sa putem discuta normal!!
si daca god ar exista de ce nu-i pedepseste si pe cei de la putere??
Ti-am spus de animale. Ele nu sunt dupa chipul si asemanare lu Dumnezeu. Zice in Biblie ca Dumnezeu l-a creat pe om ca stapaneasca peste pesti, animale, etc.
In ce oras locuiesti?