Bossman wrote:IMHO, Icewind Dale = Diablo cu reguli AD&D ... :roll:
OK, poate e un pic mai slab decat Planescape (care nu-mi merge pe XP, imi raporteaza ca CD 1 e corupt, deci nu pot sa il intall-ez), poate mult mai slab, nu am jucat destul Planescape (pt dl Bogdan Bridinel), dar sa spui ca e un Diblo 2 cu AD&D e prea mult. Povestea, feelingul, itemurile, totul e peste D2 si asta pt ca eu nu sunt fan de hack &slash simpliste ce incearca sa aspire la titlul de RPG. Am jucat D2 cap-coada, dar nu sunt expert, ba din contra, dar cum am pus mana pe Icewind Dale... Diablo 2 are o poveste buna, dar in afara de filmuletele dintre acte nu prea ai contact cu ea, nu tu NPC-uri destepte si multe, nu tu un scop suprem pt personajul tau, Diablo 2 e o ciorba stricata cu ingrediente simple: omori, omori, omori, strangi itemuri, mai faci un skill, mai omori, omori si boss-ul de sfarsit de act si apoi hop un filmuet si de la capat in alt decor cu aceeasi monstri pt 90% din actul nou...
Icewind Dale are poveste stufoasa, decoruri noi, originale, superbe (Severed Hand anyone?), cine mai tine minte faza cu Nym si razboiul dintre elfi si dwarfi?, sau faza cu cine e pers negativ in Heart of Winter? Cine tine minte povestile lungi si superbe din spatele fiecarui item? Cartile de istorie a diverselor popoare pe care le puteai citi?
sunt lucruri ce vor ramane in amintirea mea for a long time. Recunosc, Icewind Dale nu e decat un Baldur's Gate in miniatura, dar e o miniatura realizata cu detaliu maxim si grija extraordinara. Si desi si in Icewind Dale omori hoarde de monstri, in spatele fiecarui quest era o poveste lunga, frumoasa, ce ma facea sa incerc sa scap cat mai repede de inamic pt a vedea ce urmeaza in firul povestii. Diablo 2 m-a fascinat prima data cand l-am jucat, dar sa-l mai joc a doua (nightmare) si a treia (hell) oara doar pt niste itemuri ce iti dau diverse chestii? Nici macar nu existau diferente de storyline pentru fiecare dintre personaje...Iar in retrospectiva personajele negative din Diablo 2 sunt atat de fade ca mai bine nu erau... Tare mi-ar fi placut sa aflu muuuult mai multe despre Blood Raven, de exemplu, iar Diablo..."Not even in death you shall escape me!" Asta-i tot ce avea de spus? Dupa ce am jucat atat?...Scuze, e doar opinia mea, dar Icewind Dale e cu mult, atat de mult peste Diablo 2 ca am si uitat ca exista Diablo 2 cand ma jucam Icewind Dale...
Repet e doar parerea mea...