Flamingo ... number one?

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

ricardo
Moderator

Flamingo ... number one?

Post by ricardo »

Cel putin asa zice aici (Flamingo Computers - pe prima pozitie in top-ul vanzarilor de PC-uri in Q3):
Vanzarile de PC-uri produse de Flamingo in cel de-al treilea trimestru al acestui an situeaza firma pe prima pozitie in piata romaneasca, conform datelor statistice oferite de IDC.

Piata PC-urilor in Romania in Q3 2003 (dupa numarul unitatilor vandute)
1. Flamingo 21.8%
2. HP 12.5%
3. K-Tech 10.5%
4. Comrace 7.6%
5. IBM 5.6%
... Altii 41.9%
Se pare ca ofertele lor prind destul de bine la public (si nu ma refer aici doar la persoane fizice, ci si la firmele mici si mijlocii)... De ce sunt toti atrasi ca un magnet de sistemele Flamingo? :-k
Cronos XP

Post by Cronos XP »

Datorita ofertelor din gama Coral, prin care nu numai ca si-au atras foarte multi clienti, dar au reusit sa-si faca si reclama foarte multa. Practic tot ce se vinde sub numele Coral se adreseaza foarte bine buzunarului de roman cu putere de cumparare scazuta. Din pacate, am constat in repetate randuri faptul ca solutiile nu sunt tocmai stralucite si ca banii cheltuiti pe un sistem Coral ar fi putut fi redirectionati catre alte componente, superioare calitativ. Am impresia ca Flamingo a mizat (si a facut o alegere excelenta se pare) pe proasta informare a clientilor in domeniul IT. Mai ales ca cei neinitiati nu pun pe primul loc calitatea, ci cantitatea. Pentru persoane juridice explicatia e simpla: se cauta solutii integrate ieftine care sa functioneze cu aplicatii tip Office. Nimic pretentios.

Totusi sunt placut impresionat de locul 2 din top. E un semn bun si sper ca si IBM sa creasca.
Skia kai Skone
descover

Post by descover »

in vederea garantiei e ceva
si-a luat un prieten hard 80 si s-a dus in 2 luni
daca era de la flamingo acum poate se juca halo
PARAMEDICS

Post by PARAMEDICS »

descover wrote:in vederea garantiei e ceva
si-a luat un prieten hard 80 si s-a dus in 2 luni
daca era de la flamingo acum poate se juca halo
haleleu traitzar calu` den dormitor ceai facut cu subectu ???

iar ontopic... exact ce zicea si altcineva... flamingo traiesc din prostia unora... preturi de tot tupeul... servicii de rahat... sistemele coral care vin cu carcase de 10$... etc... plus spaga aferenta data unde trebuie probabil.... pt ca altfel nu`mi explic cum o firma ar cumpara trompetele lor de compuri.... :-?
§řMę ţęřţŁę T꣣ Mę THŞT ď ńęęĐ HęŁţ...
§řMę ţęřţŁę çŞń FľçK řFF ŞńĐ Gř Tř H꣣...
Dr.LED

Post by Dr.LED »

Cu Coral, cu asta traiesc! Si prinde la romani, aici e buba. Daca vede omu' de rand pretul mic nu se mai gandeste "ce-o fi dom'le in carcasa aia de 2 lei" (personal inclin sa cred ca sistemele le gasesti pe bucati la upgradepc.ro :D )
vyk

Post by vyk »

Urasc Famingo pentru atitudinea fata de clienti si urasc marca Coral pentru motivele enumerate mai sus.Locul 1 in top se datoreaza unui management performant combinat cu 2 bonusuri : spaga prin comisioane si proasta informare a unor clienti de IT. Asa zic eu...
DaLiu

Post by DaLiu »

Omul de rand nu stie ce ii ala calculator, la el totul se ruzuma la o carcasa, un monitor, o tastatura si un mouse iar daca astea le gaseste la cel mai mic pret este cu atat mai bine indiferent ca in carcasa este ceva de calitate sau nu.
Diablo 3 Crafting - http://www.twitch.tv/daliu
DaLiu#1842
Cronos XP

Post by Cronos XP »

Asa e! Din pacate, insa, e o filosofie foarte proasta. Mai ales cand nu ai bani de aruncat pe prostii si fiecare leu conteaza.
Skia kai Skone
drankon

Post by drankon »

iar HP se afla pe locul 2 datorita firmelor cele mari mai ales care au avut totusi minte si au cumparat HP nu Coraluri si alte tepe de la Flamingo ...
Asta e romanul si la capitolul cultura IT sta ft prost si multi cumpara PC ca si pe tv ...partea buna si totusi trista e ca pentru multi e suficient ce ofera Coralul remarcabil insa e faptul ca ofera 5 ani garantie sistemelor ceea ce pt. romanul lipsit de cunostinte PC conteaza de asemenea ...
E pacat ca au un fel de monopol datorita numarului mare de magazine in toata tara ceea ce le asigura din start vanzari muuult mai mari decat restul firmelor care au magazin in Buc si inca in 2-3 orase eventual ...
DaLiu

Post by DaLiu »

Din auzite vorbesc acum, cica Flamingo ar avea magazine prin toata Europa si ii cea mai tare (raspandita,cele mai multe magazine) firma de calculatoare din estul Europei.Mai stie cineva de asa ceva caci daca m-a mintit ala pe mine va mint si eu pe voi?
Diablo 3 Crafting - http://www.twitch.tv/daliu
DaLiu#1842
sly777

Post by sly777 »

DjDaLiu wrote:Din auzite vorbesc acum, cica Flamingo ar avea magazine prin toata Europa si ii cea mai tare (raspandita,cele mai multe magazine) firma de calculatoare din estul Europei.Mai stie cineva de asa ceva caci daca m-a mintit ala pe mine va mint si eu pe voi?
conform site-ului softwin.ro:

Flamingo este o companie care a trecut granitele Romaniei si care are o valoare de piata, conform actionarilor, de aproape 30 de milioane de dolari SUA. Acum sapte ani s-a desprins un grup de trei proaspeti absolventi ai Electronicii, Marius Ghenea, Dragos Cinca si Varol Islam, care au pus bazele Flamingo Computers. In sapte ani, Flamingo Computers a ajuns in vestul Europei (Olanda) dupa ce a cucerit rand pe rand aproape toate bastioanele balcanice. Acum compania are o valoare de piata declarata de proprietari in aceast an de 961 miliarde lei si peste 500 de angajati. La 30 septembrie 2001, grupul Flamingo Computers avea o cifra de afaceri de 847,97 mld. lei, un profit net de 24,69 mld.lei si detinea o cota de piata de 17%.

p.s. si daca ne gandim ca explozia de vanzari "Coral" a avut loc in 2002-2003 (cotidianul.ro : "Vanzarile, conform asteptarilor, au fost explozive, depasind chiar, in unele zile, media de 100 de calculatoare"), inseamna ca cota Flamingo (cacofonie intentionata) a mai crescut...

si daca tot suntem la subiectul Flamingo, am o intrebare:
este posibil ca piesele rezultate dintr-un upgrade al unui client sa ajunga in pc-ul altui client? Parerea mea, eu zic ca da...
Cronos XP

Post by Cronos XP »

sly777 wrote:si daca tot suntem la subiectul Flamingo, am o intrebare:
este posibil ca piesele rezultate dintr-un upgrade al unui client sa ajunga in pc-ul altui client? Parerea mea, eu zic ca da...
:D Ai atins un punct sensibil pe care m-am ferit sa-l exprim direct, desi ocolit l-am punctat. Din pacate si Best se pare ca face la fel cu sistemele pe care le livreaza sigilate.
Skia kai Skone
sly777

Post by sly777 »

Cronos XP wrote:
sly777 wrote:si daca tot suntem la subiectul Flamingo, am o intrebare:
:D Ai atins un punct sensibil pe care m-am ferit sa-l exprim direct, desi ocolit l-am punctat. Din pacate si Best se pare ca face la fel cu sistemele pe care le livreaza sigilate.
La urma urmei, de ce sa ne ferim sa spunem? Ca doar sunt banii nostri...
poate vad si cei in cauza ca suntem cu ochii pe ei...pacat ca nu putem face mai multe in acest sens (sau putem?)
Alice

Post by Alice »

voi ati vazut amenzile din textul de lege in care se specifica indatoririle vanzatorului cu garantia & stuff? 400.000, 600.000, etc...
cu alte cuvinte, nu prea ai ce sa le faci.
...
deeJayOg

Post by deeJayOg »

FLAMINGO SUX
big time.
si nu sunt singurul... care spune asta. de cate ori vre-un cunoscut de al meu a luat ceva de la Flamingo a avut probleme (myself included, eu am probleme cu monitorul CTX).
si ca sa fie tacamul complet, de cate ori ma duc la firma sa le arat ce pateste piesa...ei incearca sa ma convinga ca: "dar este perfect normal sa se intample asa"
DECI....
trageti concluziile

eu unu' nu mai cumpar in viata mea de la ei...si va sfatuiesc sa faceti acelsi lucru
PARAMEDICS

Post by PARAMEDICS »

eu nu pot sa uit faza cu individu` care a cumparat un cdrw si a gasit un blank inauntru... :D
§řMę ţęřţŁę T꣣ Mę THŞT ď ńęęĐ HęŁţ...
§řMę ţęřţŁę çŞń FľçK řFF ŞńĐ Gř Tř H꣣...
sly777

Post by sly777 »

Alta intamplare: cand m-am dus la service sa-mi instaleze cdrw-ul (ca...na si eu am un sistem tot de la ei... :oops: ), a venit un tip cu laptop-ul in mana (marca Coral, of course) care nu mai mergea desi era luat de cateva zile !!!
Modul de lucru al "baiatului" de la service: a incercat sa reinstaleze Win XP (n-a mers) "se pare ca hard-ul e de vina...asteptati un moment"; s-a dus vis a vis (ptr.cei ce nu stiu, la Stirbei au 2 magazine;service si pe cealalta parte a strazii magazin propriu zis), a venit cu alt laptop si....culmea culmilor a pus pe el acelasi hard care zicea ca era cu probleme); mai trebuie sa spun ca nu s-a mai obosit sa reinstaleze SO-ul dar i-a dat o indicatie pretioasa clientului "incercati sa instalati Win98 ptr.ca nu veti avea probleme" :evil: No comment !!!
THE END
Dr.LED

Post by Dr.LED »

Iar cel mai puternic factor care influenteaza "viziunea" asupra Flamingo este atitudinea oamenilor din magazine (si o spun cu parere de rau, tinand cont ca am destui prieteni care lucreaza la ei). Si daca tot sunt la capitolul asta, mai este un lucru de spus: toti sunt imbracati ca la piata, nu exista tinuta decenta (nu neaparat obligatorie) la flamingi. :o
_SAM

Post by _SAM »

dar de best computers ce ziceti?
e o firma serioasa?
Beauty is in the eyes of the beer holder.
Dr.LED

Post by Dr.LED »

Slim-Jim wrote:dar de best computers ce ziceti?
e o firma serioasa?
Dar sa ramai in topic ce zici? :wink: Si-asa aici s-au facut si se vor face afirmatii care mai devreme sau mai tarziu vor deranja pe cineva.....
icub4ucm

Post by icub4ucm »

Eu shtiu un caz mai crunt la Flamingo...
Cineva ishi luase o unitate CD-ROM de la ei shi dupa catva timp (cateva luni) i-a crapat. S-a dus cu ea la service shi l-au plimbat vreo o luna pe drumuri. La sfarshit i-au zis, dom'ne va dam altceva la schimb (tot un CD-ROM), dar tb sa mai datzi un ban. Omul a zis...no problem...asta e.
Shi i-au dat altceva...Omul nu a fost foarte atent la ce a luat (norocul lui) shi cand a ajuns acasa shi shi-a instalat CD-ROM-ul, a avut surpriza sa vada ca baietzii i-au dat un CD-RW :lol: :lol: :lol:
Evident ca nu s-a mai dus inapoi sa reclame "problema".
I saw a light at the end of tunnel. I went closer and I was right...It was a light...The light of a flamethrower
Le-Martin

Post by Le-Martin »

Flamingo sunt o mare familie de fomisti. OPINIA MEA. Ma cala pe nervi unele lucruri de la ei. Eu cautam un mouse Genius NetScroll+ (parca asta e cel mia ieftin mouse de la Genius cu scroll si forma cat de cat ergonomica), iar ai imi tot bagau sub ochi un mouse CORAL (bleah produsu, buna ideea cu o gama de produse ieftine, numai de ar fi si bune) aproape identic ca forma si pret, dar care se dezmembra in mana aluia de la ei. M-am uitat la cu cat zel incerca omul sa imi vanda ceva marca CORAL (cred ca ii obliga sa promoveze brandul asta) si am plecat dezgustat. Ahhh, sa nu uit: oferta lor, catalogul ala, COSTA 10.000 lei!!!!!
Fomisti!!! Daca tot sunt primii la sisteme, la ce mai cer bani pe oferta???
Seviciu de 2 lei, angajati de "0 bani", ce mai, ca la targ! Ia baiatu', ca e bune!!!

Si eu stiu ca laptopurile CORAL si FLAMINGO NAVIGATOR ( nu stiu de cele facute de alte firme romanesti), sunt asamblate langa OTOPENI, Bucuresti, iar primele serii erau laptopuri COMPAQ model mai vechi redenumite, (poate chiar rebuturi???), asa ca...
Yoshi

Post by Yoshi »

Flamingo au avut o strategie de piata de exceptie. A oferit clientilor majoritari ceea ce au dorit.
Noi, nemultumitii de diversele politici de service, etc, nu prea contam, pentru ca suntem minoritari.
In momentul in care vom ajunge majoritari ( desi nu e posibil ), politica se va schimba cu siguranta.
deeJayOg

Post by deeJayOg »

pai...cred ca in primul rand ar trebui modificata legea...asa poate se mai sperie si ei....daca nu de noi macar de judecatorie :D
Yoshi

Post by Yoshi »

oferta lor, catalogul ala, COSTA 10.000 lei!!!!!
Fomisti!!! Daca tot sunt primii la sisteme, la ce mai cer bani pe oferta???
Ca sa nu mai ia toti habarnistii catalogul acasa ... ca sa-l studieze, pentru ca luna viitoare sa-l ia din nou, si tot asa. Plimbareti de meserie si nemultumiti in general de calitatea serviciilor in RO. A fost o decizie inteleapta. Daca te intereseaza ceva din oferta lor, o cumperi - 10.000 de lei e o nimica toata fata de preturile pe care le vei gasi la produsele de IT.
In legatura cu legea respectiva, nu stiu cu ce v-ar incalzi. Justitia costa.
Daca v-au adus vreodata un prejudiciu, dati-i in judecata si gata.
deeJayOg

Post by deeJayOg »

si crezi ca se va rezolva ceva....o sa stau in instanta, de fapt in asteptare si astept......asteeeeept...pana m-o rezolva careva...asta daca nu dau ei banu mare ca sa-mi acopere afirmatia.
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Sistemele Coral cu plata in rate sunt principalul motiv pentru care Flamingo se afla in Top.Slogane de genul Calculator Pentium 4 CU DVD mi se par,fara suparare,ca se adreseaza prostilor.Ce legatura are?Totusi,asta le-a adus clienti.Ce zice nea Nicu' de la tara daca vrea sa cumpere un PC pentru nepotelul care tocmai a intrat la un liceu cu profil informatic spre exemplu:"hai sa ii iau din ala,ca are DVD".Si probabil ca habar nu are ce e un DVD-rom.Cata vreme chestii de genul acesta prind,cei care au o campanie publicitara buna se afla in top.Aspectul financiar,prin plata in rate e si el un aspect foarte important.
Only the mediocre work at their best...
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Bottom line niste whankers toti!
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
euufilip

Post by euufilip »

dupa parerea mea firma flamingo ne crede pe toti prosti:

din curiozitate sa va duceti sa intrebati: "domnilor cumpar calculatorul asta. pe viitor se poate sa mai upgradez ceva pe ici pe colo"

Raspuns: binenteles. dar sa nu treaca mult timp, sa nu mai stiu ce.... etc"

vii peste doua saptamani si constati binenteles contrariul.

IATA O SOLUTIE!!! de primul loc
euu
Yoshi

Post by Yoshi »

Dar de HP nu ziceti nimic?
Ca sunt pe locul 2.
Hubert
Radioactiv

Post by Hubert »

Nu vreau sa-i apar, da mie mi-au schimbat: CTXu' de 17", si doua procesoare, un 1800+, si unul 2000+ pe care le-am cam ars prin OC ... trebuie sa ai si tupeu ! ;)

Oricum nu mai cumpar de mult timp de la ei ... am mai incercat: Tape, Elsaco, si Best. Cei de la Elsaco mi s-au parut cei mai domni, la Best am avut o problema stupida , imi trebuia factura pe ziua in care am facut comanda, si nu se putea, ei bine la Skin Media s-a putut, asa ca de la ei am cumparat.
deeJayOg

Post by deeJayOg »

ce avea CTX-ul tau Hubert??? ca si al meu are o buba...

REVERSUL MEDALIEI
cred ca o sa sariti toti in capu meu acu :

M-AM ANGAJAT LA FLAMINGO :D
nic

Post by nic »

Ca veni vorba....ma duc si dau comanda la o sursa de 22eur cica cu 2 ventilat. si pfc. Astept o sapt., 2 sapt, 3 sapt, si in sfarsit cica a venit:)

Ma duc s-o iau, da' n-avea decat un ventilator, pfc-ul se pierduse pe drum, si-i dadeau de zor sa-mi faca factura de 22eur pe sursa aia de ~400.000lei (parerea mea!).

O iau de manuta pe domnita respectiva, si o rog sa acceseze site-ul propriu, sa se uite la spec-urile sursei comandate:)

Isi cere scuze de 10000... de ori, si zice ca ma anunta ei cand soseste cea adecvata:)

...chestia asta se-ntampla acum ~5 luni, si inca o mai astept:)

Ca masura de precautie, m-am dus si mi-am luat alta sursa, de la alta firma:)

Credeti c-am gresit cu ceva?!?

Mare lucru cu piata asta libera!!!
Edge

Post by Edge »

Eu am fost la Flamingo sa-mi iau o placa MSI KT6 LSR si cica din cauza vanzarilor ridicate ei nu mai dau placa la liber ci numai in sisteme noi. :evil:
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
Sir Ice

Post by Sir Ice »

La master am o colega care lucreaza la Flamingo. Fata finuta de altfel, dar nu are nici o treaba cu calculatoarele. O voi intreba ce face ea pe acolo.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
deeJayOg

Post by deeJayOg »

lasati frati forumisti ca de saptamana viitoare veniti la mine. o sa va comunic aici magazinul la care voi lucra si o sa am grija de voi. promit.
Edge

Post by Edge »

Ogre*|NsaN3 wrote:lasati frati forumisti ca de saptamana viitoare veniti la mine. o sa va comunic aici magazinul la care voi lucra si o sa am grija de voi. promit.
\:D/ Chiar de tre sa fac Galati-Bucuresti cu trenu' tot vin la tine Ogre sa-ti fac vanzare de vreo 20 de mil ca tre sa-mi iau CPU, MB, RAM si Video sapt viitoare... :wink:
Last edited by Edge on Fri Nov 28, 2003 11:54 pm, edited 2 times in total.
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
Havoc

Post by Havoc »

Oleuuu....daca nu ai grija de noi iti punem pielea pe bat ca ne-ai tradat!!
:lol: :lol: :snipersmile: :microwave:
deeJayOg

Post by deeJayOg »

fiti linistiti...o sa fiti in maini bune 8)
Hubert
Radioactiv

Post by Hubert »

Havoc wrote:Oleuuu....daca nu ai grija de noi iti punem pielea pe bat ca ne-ai tradat!!
:lol: :lol: :snipersmile: :microwave:
Mai Havoc, cei cu semnatura asta a ta ? Nu ma speria ...
Post Reply