A former Microsoft Corp. employee accused of stealing more than $6 million worth of company software and reselling it was sentenced Tuesday to 17 months in prison for mail fraud.
Daca iei un CD cu Windows XP original si vinzi 300 de copii cu 100 de mii CD-ul, se cheama ca le-ai produs pagube de, sa zicem ca ei obtin 100$ pe licenta, 100*300=30000$, iar tu te-ai ales cu 100*300 = 30.000.000 de lei. Intre 30 de mii de dolari si 30 de miloane de lei nu e chiar egalitate. In instanta, se zice ca ei au pierdut 30 de mii de dloari, nu ca tu ai facut 30 de milioane de lei. Asta e un exemplu banal, care arata diferenta dintre a provoca pierderi de 6 milioane, si a te face cu 6 milioane. Mai concludent cred ca ar fi urmatorul exemplu: Gigel de la Microsoft isi scrie un CD cu Windows 2004 cu doua luni inainte de aparitia lui oficiala, si il da spre download pe internet. Pierderea companiei nu este pretul unei singure licente, cat a furat Gigel fizic, ci mult mai mare, pentru ca in momentul in care vezi la vecinu' de la 2 ca are Windows 2004, normal ca nu zici "Vai, de-abia astept sa apara ca sa mi-l cumpar si io!", ci zici "Ba, fa si mie o copie". Deci multi dintre cei care ar avea de ales intre a cumpara o licenta peste doua luni si a lua acum un CD pirat prefera a doua varianta. Bine, ca sunt si care zic ca isi pun acuma si o sa ia o licenta mai incolo. In SUA poate. In Romania nu cred ca sunt prea multi care si-ar lua o licenta de bunavoie si nesiliti de nimeni daca nu e neaparat necesar.
Deci, suma reala = mai nimic, paguba care se plateste = mai mult decat face.
That sounds like a pretty good deal actually. If you gave me $6 million, I?d actually SIGN UP to go to prison. I know this guy only sold his stuff for like $100k, but you get the idea. Anyone got $6 million to see me go to jail?
Nu-i nimic, nici asta n-a inteles.