T.J. wrote:Vreau şi eu să ştiu dacă este cineva care a depăşit traficul alocat de 5Gb la Astral şi cam ce-a patit...din cîte am auzit, se zvoneşte că taie banda până pe la 4-5 KBps :evil:
Pai eu am facut 5 GB in primele 10 zile aceasta luna ! Tot ce e din metropolitana merge tot binisor, insa de afara, mai ales pe seara (18-22) merge foarte lent. Insa daca ai un proxy bun...
ricardo wrote:însa de afara, mai ales pe seara (18-22) merge foarte lent. Insa daca ai un proxy bun...
Păi, şi cam pe unde găsim şi noi un proxy dintr-ăsta bun? Am căutat pe google şi mi-au apărut zeci de pagini, cum îl găsesc pe cel mai bun? :-? Programul ăsta e bun de ceva?
Dr.LED wrote:Acum au terminat baietii de la Astral treaba, am intrat si eu in randul lumii.
Ca tot vorbeam mai sus, modemul este Motorola...
Intrebare : cum calculez traficul total lunar ? Sau exista vreun program care face lucrul asta?
Asta am intrebat si eu si mi-au spus ca de vreun an in Bucuresti. Nu ma deranjeaza, nu-mi face probleme (nici nu stiu care ar fi alea la o adica), ocupa putin spatiu (sta si in picioare pe deasupra) si costa 78$.....
Ştie cineva o adresă unde se poate afla traficul făcut până acum prin cablu Astral? Mi-am instalat destul de recnt DU Meter-ul şi din cauză că nu mai ţin minte exact cât făcusem transfer înainte, n-aş vrea să am vreo surpriză neplăcută la sf. lunii. :-? Era o adresa mai veche pe aici trafic.b.astral.ro (sau ceva în genul ăsta însă nu mai e valabilă)
Uite ce zice: Not Found
The requested URL /crash.php was not found on this server.
Apache/2.0.48 (Fedora) Server at trafic.b.astral.ro Port 80
Am vorbit cu Dr. LED şi la el zice acelaşi lucru. :-?
Mda, probabil se lucreaza la ei.... Singura problema pe care o am, daca se poate numi asa, este ca nu am acces la grafice; imi arata doar traficul total.
Limitarea de 5Gb este valabila doar pe extern? Daca depasesc 5gb pe metropolitan imi limiteaza banda?
Daca depasesc 5gb pe extern imi limiteaza banda si pe metro?
SoxVirus wrote:Limitarea de 5Gb este valabila doar pe extern? Daca depasesc 5gb pe metropolitan imi limiteaza banda?
Daca depasesc 5gb pe extern imi limiteaza banda si pe metro?
Deci se pare ca nu prea ai cum sa o sucesti, nu? :lol:
T.J. wrote:
Mda, probabil se lucreaza la ei.... Singura problema pe care o am, daca se poate numi asa, este ca nu am acces la grafice; imi arata doar traficul total.
Merge... de muuult... si bine.
Dezactivati-va firewallurile, intrati pe site FARA proxy (grafiul care vi-l arata e in fct. de ip, deci tre' sa intrii cu ip-ul tau.).
Pt grafice: tot tre sa dezactivezi adblocking-ul.
Ce mai conteaza contorizarea si graficele? La cum se misca e destul de greu sa faci acest trafic de 5Gb - de aici excludem maniacii sau pe cei care taie frunza la caini si n-au altceva mai bun de facut (no offene intented). Dar stau si ma uit cu invidie la un prieten care intr-o luna a facut trafic de 80Gb (dld 53 si upload restul)... :o , dar cu RDS 128 garantat.
Cu sau fara grafice, eu sunt multumit. Pot sa-mi aiu ce vreau destul de repede, in limitele bunului simt; de browsing nu mai vorbesc...
[quote="diAndreiNu prea conteaza modelul, si nu prea ne intereseaza!!!
Astralu' are grija (d'asta ii platim) sa ne dea modemuri care merg cu routerele lor.[/quote]
Eu ma refeream sa mearga cu routerul meu, nu cu ale lor, dar cred ca nu vor fi probleme.
In cat timp vin astia de la astral sa instaleze netu?
SoxVirus wrote:In cat timp vin astia de la astral sa instaleze netu?
Cam 30 de zile... la mine parca au venit in a 28-a, sau a 32-a... nu mai stiu exact, dar era ceva ori cu doua zile inainte, ori dupa... ca eram hotarat sa dau buzna peste ei.
Daca vrei iti zic diseara de acasa ca ma uit in contract (data semnarii) si pe setarile conexiunii (data cand au pus modemul).
SoxVirus wrote:In cat timp vin astia de la astral sa instaleze netu?
Cam 30 de zile... la mine parca au venit in a 28-a, sau a 32-a... nu mai stiu exact, dar era ceva ori cu doua zile inainte, ori dupa... ca eram hotarat sa dau buzna peste ei.
Daca vrei iti zic diseara de acasa ca ma uit in contract (data semnarii) si pe setarile conexiunii (data cand au pus modemul).
SoxVirus wrote:Cred ca depinde si de zona in care stai, nu?
Depinde?
DA-daca nu ai acoperire astral in zona trebuie sa astepti la nesfarsit.
NU PENTRU CA INSTALATREA TI-O FACE IN ZIUA AIA DACA AU echipa disponibila, sau cand o echipa va fi disponibile. Ceea ce inseamna ca la 150 de contracte noi in fiecare luna, instalari se fac... nu stiu cate... la mine au ajuns dupa o luna... (presupun ca iti faci contract pentru AIPA, care se bazeaza pe cablul deja existent la tine in casa...)
Exista vreun soft care sa blochee temporar accesul la internet (extern) ramanand doar traficul metropolitan disponibil? M-ar interesa asa ceva in ideea ca as trage Astral 19$ si sa nu depasesc fara sa vreau cei 600megi. Problema mi se pare acuta daca in timp ce stau sau aduc ceva din metropolitan se poate baga altul pe calcul meu si sa faca trafic (upload de la mine de ex) fara ca eu sa observ.
Corbus wrote:Exista vreun soft care sa blochee temporar accesul la internet (extern) ramanand doar traficul metropolitan disponibil? M-ar interesa asa ceva in ideea ca as trage Astral 19$ si sa ....
Traficul metropolitan?? Astralul nu are aşa ceva... ştiu doar ceva de trafic local.
Corbus wrote:Exista vreun soft care sa blochee temporar accesul la internet (extern) ramanand doar traficul metropolitan disponibil? M-ar interesa asa ceva in ideea ca as trage Astral 19$ si sa ....
Traficul metropolitan?? Astralul nu are aşa ceva... ştiu doar ceva de trafic local.
Astral Internet pt acasa=1.300.000/luna (traffic 13-17kb/sec)
romtelecom= intram doar noaptea (uneori shi ziua) plateam 1mil+ cartela totalnet 200.000 ( nu in cazul meu ) =1.200.000 trafficul era in jur de 4-5kb/sec (eram pe analogica) pana se incarca un site ma duceam shi imi faceam o cafea, mancam shi cand ajungeam la comp se incarca ultima poza:P
pai ma scuzatzi ....ca unii dintre noi vor sa`shi traga internetul pe hdd :lol: sa bage fibra sau mai stiu eu ce...
consider ca : pt o informatzie
pt un down
pt a trimite niste documente
pt a comunica
consider ca acest net este destul de bun
eu unu nu am probleme cu el, chiar daca uneori merge puţin mai prost ...trebuie sa intzelegem ca traim in romania
Wooow!!! Cred ca e cel mai enorm si prostesc lucru pe care l-am auzit! Ai scapat de Romtelecom, intradevar dar asta nu inseamna ca trebuie sa te bucuri cu o picatura mai mult si sa fii fericit ca ti se incarca o pagina mai repede! Eu gandesc ca un serviciu ce se respecta CE SE RESPECTA PE EL SI PE CLIENT IN SPECIAL ar trebui sa ofere un minim CONSTANT de 5/6Kb/s si asta pentru RO dar nu ...fraerii se multumesc cu prafu in ochi! Sa stii ca toata treaba cu netu prin cablu in RO e cea mai mare cacealma care exista si pentru care tu semnezi disperat ca ai scapat de bomba de dial'up! De multe ori sunt incalcate indirect tone de clauze contractuale si vad ca e generala fraza la toti "...pentru a proteja ceilalti clienti va scadem traficul..." ASTA E cea mai mare prostie! Daca voiam sa controlez mailul imi puneam cel mai mic abonament existent la ei dar din moment ce eu, ca, client, optez pentru un abonamen de clasa mare (chiar si mijlocie) NU MA TRATA CA UNU CARE are un abonament mik!
Si tin sa-ti zic ca in afara daca se fac prostiile astea care se fac la noi sunt dati in judecata sau isi pierd clientul si acolo nu sunt cu greturi pe ei ci-si respecta clientul! Eu cred ca am cheltuit mai mult de trei sferturi din cat platesc pe cablu 30$ cu telefoanele date la acel "serviciu tehnic" care probabil se scobea in nas fara sa vada ca le pica serverele si ca latimea lor de banda e epasita cu peste 130% ...si multe faze de kk! Si zic asta pentru ca firma de la care iau net are ca provider RDS'ul si am prieteni acolo si mi-au povestit niste lucruri de am zis ca nu e adevarat!
Deci mai avem MULLLT pana a ne maturiza! Si sa stii ca tu ca, client nu trebuie sa te multumesti ca ti se randeaza pagina mai repede! Calitatea internetului, a vitezei se bazeaza pe fluxul care-l ai in timpul downloadului si cat de constant e el! Nu pe faptul ca ai o pagina care se incarca instant!
....probabil....ca ai si tu dreptate....dar crede-ma ca m-am saturat de rmt...m-am saturat sa astept ora 22:00 sa intru pe internet sa pot trimite un e-mail prietenei mele...m-am saturat sa am factura incarcata dupa cum vor ei...si cum le cere burta ai mare care acopera jumate din volanul masinii "bengoase" :0X: ce le sta la dispozitie......aveam nevoie sa comunic la orice ora din zi si din noapte ieftin si rapid (pt Romania) .....Ca mi-as dori sa am un internet mai rapid...corect....si frigiderul ash vrea sa-l am mai plin dar .....momentan trebuie sa ne multumim cu ce avem ........si ce avem....avem mai bun decat ce ne ofera cei de la rmt...... imi cer scuze daca am jignit pe cineva...dar sincer sunt satul de ROMTELECOM.....
Am inteles ce ai tu pe suflet dar vreau sa zic ceea ce sublinia si Ares ca ne multumim cu o firmitura in plus pe cand ar trebui sa avem pe drept o paine intreaga! Uite un exemplu concludent!
Eu lucrez la o firma de grafica si am avut prilejul ca azi la lansarea Softimage Expands Software Offerings with SOFTIMAGE|XSI EXP for Half-Life 2 sa fiu si eu ales pentru un download al acestui pachet care a fost folosit la crearea HL2 si ce e naspa e ca toata treaba se limiteaza la 24 de ore ofera un server cu o latime de banda enorma ptr download dar cand incep downlodul iubitul meu nenorociti de provider imi scade inspant traficul sub 0Kb/s! Iii sun si le spun ca nu iau filme sau alte porcarii si ca le merge naspa netu! Raspuns: cred ca aveti un program ce va ruleaza pe fundal sau poate un troian! @*&@&*@# Deci am ramas cu buza-n soare si tot cu prostia si ma mandresc ca am primit mail personal de la Softimage la care doar pot sa ma uit! Deci sunt sucker! Asta ziceam ca e o enorma porcarie si care ma ucide! Mi-am pus net acasa ca sa fac trafic k-lumea nu sa citesc un forum sau mai stiu eu ce e-mail; nu-ti spun ca o conferinta video pe net e un vis frumos la care mai am mult de sperat pe cand in afara e ceva norma intre firmele mari:(! La asta ma refer... e de tot kk afacerea din romania cu netul prin cablu! Un alt mode de a te stoarce de bani... Ce urasc e ca stau intr-un cartier de babaci unde nu mai am cu cine sa-mi pun net direct de la provider... fara bomble astea de firme care promit marea cu sarea dar care nu au decat abureli scrise... THE END!
Si eu am tot asa internetul am avut noroc ca de pasti sau facut reducere jumate la abonament si la instalare dar tre sa mentionez ca noi suntem 3 legati prin retea si mie cel putin imi merge ca dracu downlodul tot scade creste daca situatia nu se imbunatateste eu am sa renunt e prea rau parerea mea cel putin