Ce sistem de operare folosiţi?

Fie că sunt sisteme de operare sau aplicaţii, le puteţi comenta aici.

Moderator: Moderatori

Ce sistem de operare folosesti in principal?

Windows 7
24
73%
Windows Vista
2
6%
Windows XP
5
15%
Linux/UNIX
1
3%
Mac OS
1
3%
Altceva
0
No votes

Total votes: 33

D3vIL^

Post by D3vIL^ »

Windows Xp +Sp 1
Edge

Post by Edge »

WinXP SP1 pentru softuri + ME pentru joace :D
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
Horgh

Post by Horgh »

T.J. wrote:WinXP SP1 pentru softuri + ME pentru joace :D
Merg mai bine jocurile pe ME decat pe XP ?
Nu stiam asta.
Color our world blackened!
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

odata cu SP1 nu cred ca mai e valabil
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
SG

Post by SG »

Momentan Windows 1.01.
The grass was greener...
I am death...
daniel_il67

Post by daniel_il67 »

xp pro
baronul

Post by baronul »

mdea se pare ca in frunte este WIN-xp home/pro ... nu ca nu ar fi de asteptat ...
i eu folosesct tot WIN-xp ... dar mai fol si Win98 care mai imi este de folos la unele ...altele ... La polul ops ... Win 2000 cel mai jalnic ...
Sanguine

Post by Sanguine »

Folosesc XP Pro de când a apărut. În curând îl voi avea şi legal că e gratis pentru studenţi :multi: (abia acum am aflat). Pălăria jos Microsoft numai pentru asta.
Proud member of the "Brothel for slating intellectual lusts"
Promoter of the New World Order.
seraphx

Post by seraphx »

Windows Xp e cel mai tare,restu' nu prea dau siguaranta'(prea multe restart-uri)
XanthraX

Re: ce sistem de operare folositi?

Post by XanthraX »

Mie-mi mi-ar place MacOSX, dar inca nu am un Mac si nici bani de asa ceva, folosesc WinXP Pro SP1. Mai am un emulator de Mac (Basilisk II - freeware) pe care rulez un MacOS 8.1 si merge foarte bine.
De asemenea, "moddez" din greu sistemul (bine ca XP-ul permite). Cu un Object Desktop de la Stardock, cu multa rabdare si nervi, uite cum arata sistemul meu!

In alta ordine de idei, as vrea sa vad marele Zeta (clona de BeOS), unde intr-o demonstratie pe un P4 cu 512 M RAM, am vazut ruland simultan 7 filme DivX in 7 ferestre diferite, fara a sacada. Ce ziceti! ...si nu e pacaleala de 1 Aprilie.
Attachments
Screenshot (12h32m48s).jpg
KRimminal

Post by KRimminal »

well, acuma folosesc gentoo 2004.0 (1.4 + updates - grp install + updates)
http://www.krimminal.go.ro/desktop.jpg
baronul

Post by baronul »

StinGHER wrote:Folosesc XP Pro de când a apărut. În curând îl voi avea şi legal că e gratis pentru studenţi :multi: (abia acum am aflat). Pălăria jos Microsoft numai pentru asta.
faza asta nu o stiam si chiar ma intereseaza ... poti sa dai mai multe detalii pls... eventual un PM . THX
Sanguine

Post by Sanguine »

Hai că îţi zic aici ca să vadă şi alţii dacă îi interesează.
Eu sunt la FEAA (fostul ISE) şi pentru că avem în profil şi informatică este pe portalul facultăţii un formular de înscriere care după ce îl completez mă duce la o pagină de unde downloadez gratuit XP Pro precum şi multe alte programe Microsoft ca:

Microsoft Visual Fox Pro 7.0
MSDN Library - Octombrie 2003
Microsoft Virtual PC 2004
Visual Studio .NET Professional 2003
Project Professional 2003
Project Server 2003
Access 2003
Visio Professional 2003
Windows Server 2003 Enterprise Edition
Windows XP Professional with SP1a
Cum funcţionează programul e-academy ELMS for MSDNAA
Autentificarea
Administratorul Programului vă înregistrează în sistem şi primiţi un email cu numele de utilizator şi o parolă provizorie pe care o puteţi modifica ulterior.

Selectarea produselor software
Navigaţi în site ca să găsiţi produsul software de care sunteţi interesaţi. Apăsaţi "Get It".

Opţiuni de livrare
Download - acces imediat prin intermediul serverului de Intranet al FEAA.
Obţinerea şi instalarea produselor software
Download: Resursele MSDNAA accesibile prin opţiunea Secure Internet Download sunt stocate pe serverul de Intranet al FEAA în fişiere-container securizate. Accesul la ele se va face doar prin intermediul aplicaţiei „License Authorization and Software Installation”, care este personalizată pentru fiecare produs şi utilizator în parte şi oferită spre download la fiecare comandă. La rândul sau această aplicaţie descarcă produsul software comandat pe calculatorul dvs., decide dacă aveţi dreptul la instalare, îl decriptează şi lansează procedura de instalare.

Important: Dacă produsul selectat necesită cheie de activare (Product Key), aceasta vă va fi automat trimisa prin email. Cheile sunt generate la cerere şi sunt asociate cu dvs. în baza de date. Nu distribuiţi aceste chei altor persoane.
Pentru a avea acces la software trebuie să vă înregistraţi apelând formularul dedicat. De asemenea, va trebui să fiţi de acord cu condiţiile de utilizare a produselor. După înregistrare, Administratorul programului analizează cererea d-voastră, validează înregistrarea şi în maxim 48 de ore veţi primi un e-mail cu datele de identificare. Pentru a dispune de sistemul MSDN AA va trebui să beneficiaţi de un cont de e-mail pe serverul FEAA.
Trebuie să te interesezi pe site-ul facultăţii tale dacă are programul ăsta.
baronul

Post by baronul »

StinGHER ai putea sa dai si un link ca sa completez si eu acel formular .... si treaba cu mailul .... isi poate face oricine ??? sau doar studentii din acea fac pe baza datelor din fisa de student ???
Sanguine

Post by Sanguine »

Degeaba îţi dau eu linku', că trebuie făcută adresă de mail la facultate. (chestie care se face în persoană şi ţine cam cinşpe minute - jumate' de oră) şi doar aşa te poţi înregistra.

Later edit: Trebuie să fii student FEAA. Îţi cere codul matricol şi anul pe lângă toate datele tale. Am impresia că partea asta a portalului nu poate fi accesată din exteriorul reţelei facultăţii (eu sunt în reţeaua facultăţii şi n-am încercat să accesez de afară)
baronul

Post by baronul »

Baronul :agrue: StinGHER
sa nu ne mai zici treburi dastea free daca nu putem avea si noi :wink: .... oricum frumos gestul facultatii tale ....
DjNiki4

Post by DjNiki4 »

Windows XP PRO + SP1
AMD64 3000+ Winnie 939 | Gigabyte K8NS-939 | 2x512DDR400 KingMax TinyBGA 2.5-2-2-5 | MSI ATI 9800PRO@XT 128DDR Hynix 2.8ns | Audigy 2 ZS 7.1 + Genius 5.1 5000W | WD 80GB S-ATA 8MB & Seagate 60GB | DVD-RW LG 4163B & CD-RW Teac | Sursa Rhycom 550W | TFT Samsung 710N
iuli_stratos

Post by iuli_stratos »

win xp pro , inainte aveam win 2000 cu sp4 , parca era mai bun...
Beauty is in the eye of the beer-holder.
SUPERVISOR

Post by SUPERVISOR »

Windows XP Professional SP1.
Intradevar 2000 era mai rapid si mult mai serios!
Andrei_01

Re: ce sistem de operare folositi?

Post by Andrei_01 »

Windows XP Professional; SP-1
BigBwoy

Windows Longhorn requirements

Post by BigBwoy »

Ca sa stiti, am auzit ca va cere procesor de ~2 GHz, minim 256 MB RAM, probabil 512MB RAM, placa video cu accelerare grafica pe minim 64 de MB si minim 64 biti. In rest cica beta-ul ar ocupa vreo 2GB si ceva fara nimic pe el.
BigBwoy

Post by BigBwoy »

dar eu ma multumesc cu XP Pro SP1 si Fedora Core 1 Linux
Sanguine

Re: Windows Longhorn requirements

Post by Sanguine »

BigBwoy wrote:Ca sa stiti, am auzit ca va cere procesor de ~2 GHz, minim 256 MB RAM, probabil 512MB RAM, placa video cu accelerare grafica pe minim 64 de MB si minim 64 biti. In rest cica beta-ul ar ocupa vreo 2GB si ceva fara nimic pe el.
Mi se par exagerate cerinţele alea.
Mie primul build de la Longhorn îmi mergea bine pe XP2000+, 512RAM, GeForce2 GTS 32MB. În fine, de atunci au fost schimbate multe însă presupun că l-au şi optimizat, nu numai extins.
BigBwoy

Post by BigBwoy »

StinGHER, se poate sa fi exagerat la placa video, dar sa tinem minte ca este vorba de Microsoft, si ei au avut cerinte destul de mari de cand ii stiu. Acum eu v-am spus niste zvonuri pe care le-am auzit si eu de la altii, nu trebuie sa le luati ca atare ( dar sa stii ca versiunea RETAIL va cere placa video pe 64 de biti ). Poate mai vedem WIndows XP Reloaded pana vine Longhornu'>>> :multi:
Yoshi

Post by Yoshi »

Placă video pe 64 de biţi?
Dă-ne un link, te-aş ruga pentru această afirmaţie.
BigBwoy

Post by BigBwoy »

Ma scuzati dar am zis ca am auzit si eu de la altii, n-am cum sa va dau link ca nu am vazut pe net... :wink:
Yoshi

some education

Post by Yoshi »

Păi hai să vedem. Geforce256 era pe 128 de biţi. Asta înseamnă că cerinţele acestui sistem de operare sunt mai mult decât rezonabile, după ce "ai auzit" tu. Crezi tot ce auzi? Eu zic să nu faci asta. Un simplu search cu google îţi poate dezvălui multe informaţii şi despre viitoarele cerinţe de sistem SO-ului respectiv. Cu alte cuvinte, informaţii "din auzite" nu folosesc nimănui.
ironwolf

Post by ironwolf »

In principal folosesc Win2k SP4, de aceea am si votat cu el. Acasa am 2 partitii : XP SP1 pt muzica, filme, DVD-rip, Internet, etc, iar a doua Win2K SP4 pt jocuri. La servici Win2k SP4 pentru majoritatea programelor, testelor, etc si Win98 SE pt unele programe mai vechi. Subscriu la ideea comform careia Win 98 si ME sunt si pline de erori. Probabil incep sa-si arate virsta, mai ales pe configuratii "racheta" .
While politicians is sounding like strippers to me
They saying
But I don't wanna hear it
"Ooo baby you want me
Now you can get this lapdance here for free"
Colegu

Post by Colegu »

astia care au votat linux/unix sa posteze aici ca sa-i stiu si io :P
eu is primu,mai astept 9 posturi (daca se poate :P )
Alt-F4
Racer

Post by Racer »

Folosesc Windows XP Pro SP1.De ce?Din comoditate.
mici

Post by mici »

Mai, dar nici unul dintre voi nu a vorbit despre SP 4 pentru w2k!!! Eu asa lucrez si .... mai bine incerc si XP-ul, pt. ca m-am plictisit de w2k. Nu il reinstalez decat o data pe semestru, dar, nu strica putina variatie, nu??
Jin

Post by Jin »

Au trecut trei saptamini de cind am trecut pe Windows 2003 Server. Merge bine, mai ales ca nu e incarcat cu briz-biz-urile tipice win XP-ului...si nici nu te strezeaza cu mesaje de genul "apasati pe start pentru a descoperi minunata lume a windows-ului bla, bla, bla...".
"Jumatate din lume este compusa din idioti, cealalta jumatate din oameni care sunt suficient de inteligenti pentru a profita de ei in mod indecent"
Image
white02

Post by white02 »

[quote="The Madman"]Eu folosesc XP Professional SP1. E ok, dar in retea e mult mai destept si mai stabil 2000 sp3. Pana acum cateva luni foloseam win98 se, dar e mare porcarie in comparatie cu xp[/quote] :drinking: [quote][/quote]
NightWalker

Post by NightWalker »

Mda, se pare ca sunt singurul care fol 2K3 Server EE pe aici.
XP nu imi place pt ca nu e la fel de sigur si mai ales e destinat "majoritatii".
2K3 isi face treaba mult mai bine ca XP (parerea mea) si e mult mai stabil.

Dar deocamdata atat despre mine :P .
Image
Dreaming in digital, living in realtime, thinking in binary, talking in IP.
Yoshi

Post by Yoshi »

NightWalker™ wrote:2K3 isi face treaba mult mai bine ca XP (parerea mea) si e mult mai stabil.
Mda, am observat şi eu că merge caunteru' mai bine pe windows 2003 server.
slim-shady

Post by slim-shady »

salut!
eu win2000 ca f des folosesc la scoala si
Linux Fedora Project (ca-s nevoit doar e pe server)
si-un Red Hat 9.2 Cu WmWare (calculator virtual ) desi foarte rar il folosesc de pe statia locala(cred ca in curand osa fac invers numa timp sa am sa-nvatz
wingoz is not a virus ,viruses do something
majeru

Post by majeru »

Eu folosesc Gentoo Linux - Cel mai rapid Linux care a exista(se compileaza la instalare)
cand am chef de joaca mai intru prin Windoze XP cu SP1 :morning:
Gentoo GNU/Linux user, emerge 4 ever
Colegu

Post by Colegu »

majeru wrote:Eu folosesc Gentoo Linux - Cel mai rapid Linux care a exista(se compileaza la instalare)
cand am chef de joaca mai intru prin Windoze XP cu SP1 :morning:
pai cum se face ca pe alt thread ai zis ca nu-ti permiti licenta windows?
btw,good choice
Alt-F4
ViKtor

Post by ViKtor »

Using Windows Server 2003 EE. Il folosesc numa' de vreo 4 zile si nu am avut probleme cu el decat la inceput (pana l'am transformat in WorkStation). Pana acuma am trecut cam prin toate sistemele ( de la win 3.1 pana la w2k3). Cred ca ME e cel mai slab.
Erebus

Post by Erebus »

FOlosesc WIN xp home cu SP1 built in+SP2 beta. Si il am decand am formatat calculatorul ( a doua zi dupa cumparare)
follow instinct not a trend, go against the grain until the end
lordofthesewers.blogspot.com
Post Reply