Fix pix...
de materialele folosite pentru racire iti mai iei inca in pc. Multi sunt cei care vor sa impresioneze. Si chestia in zilele noastre e : cat mai mic cat mai performant. Furtunu ala din poze zici ca e furtunu de la aspiratorul meu
Si sa fim seriosi ...sunt curios cat rezista procu ala...la 6 ghz? Daca face aburi sistemul de racire e clar...ca nu va dura mult. Aburi => condens => fucked up mobo intr-o carcasa.
Stau si eu si imi pun aceeasi intrebare pe care si-a pus-o intel cand amd a scos primu proc pe 64 biti: oare e nevoie de atata putere pentru user?!
djclocky: uunde ai vazut tu racire cu azot lichid in carcasa? :crazyeyes:
eu nu am vazut numai in sisteme intinse pe masa.. si nici nu prea cred ca se poate altfel
Pai stiu ... tocmai deaia am spus. Am vrut sa arat ca un sistem d'ala nu o sa se integreze niciodata intr-o carcasa. Si cine isi foloseste pc-u imprastiat pe masa?
e interesant ca Macci a zis ca se poate duce procul la 5.4 ghz si cu temperatura de 0 grade celsius!Ceea ce inseamna ca o prometeia ar face treaba buna la overclockingul unui prescott!
Intel Pentium 4 3.0e o/c 3.6(240x15)Standard Volting and SILENT cooling+Abit ic7-g i875p
1x512 Ddr 500 Hardcore Kingmax(2.5-3-3-6)
120 gb Serial Ata +CD-RW+DVD-RW
Placa video:Gygabyte Radeon 9600 pro 2.8 ns
djclocky wrote:Fix pix...
de materialele folosite pentru racire iti mai iei inca in pc. Multi sunt cei care vor sa impresioneze. Si chestia in zilele noastre e : cat mai mic cat mai performant. Furtunu ala din poze zici ca e furtunu de la aspiratorul meu
Si sa fim seriosi ...sunt curios cat rezista procu ala...la 6 ghz? Daca face aburi sistemul de racire e clar...ca nu va dura mult. Aburi => condens => fucked up mobo intr-o carcasa.
Stau si eu si imi pun aceeasi intrebare pe care si-a pus-o intel cand amd a scos primu proc pe 64 biti: oare e nevoie de atata putere pentru user?!
daca nu ai exista cineva te-ar fi inventat cu siguranta..in orice domeniu de cand e lumea asta ...cand se trateaza de record mondial.. cuiva nu ii place deloc.e ca si cum i-ai spune unuia ce alearga 100M "pai si ce .. da poti sa faci maratonul in ritmul asta?"
cei ca tine nu vor intelege niciodata filozofia unui clocker..auzi la el abur-condensa.. fucked up mobo.. de grasime in jurul socketului..care te protejeaza de condensa ai auzit? cu siguranta nu..
un clocker nu cauta sistemul rock solid,mi se rupe de un sistem care imi face 240 ore de prime 95 ..imi este de ajuns 5 -10 min cat sa imi treaca 3dmark,superPi etc
OMG ai zis carcasa?? zici ca macci e dezordonat? vrei sa iti arat ceva pics cand am overclockat ultima oara??
Din partea mea cumpara-ti un proc la fiecare 2 zile si fa-i overclock pana te stie toata lumea, iti urez sa depasesti "Recordul" acela pe care l-ai prezentat, sa iti ajunga procu la 10 ghz, sa scoti si tu poze , sa te dai ciumeg la cat ti-a ajuns procesorul si sa te mandresti ca nu ai ce face cu atata putere.
Cat despre grasimea aia de care zici e valabila doar in cazul in care nu exista carcasa. Nenorocul tau ca nu citesti postul meu in intregime. Eu ma refeream in cazul in care sistemul era pus cu carcasa. Fiind un mediu inchis .... e normal sa se faca condens. Sau stai ... tu puneai grasime si pe placa de baza...?! lol
"mi se rupe de un sistem care imi face 240 ore de prime 95 ..imi este de ajuns 5 -10 min cat sa imi treaca 3dmark:
LOL! No comment!
traieste in lumea ta STABILA
ti-am raspuns pt simplu fapt ca astazi sunt bine dispus...considerate norocos.. anyway ai bulina neagra pe ziua de azi..treci cu fata la coltz
ps: mergi inainte cu carcasa asta.. iar cat priveste grasimea nu mai insist , nu am cu cine discuta
neah.. niki o "companie"
ma aflam la un lanparty.. unde se desfasura si un overclock contest .. eram mai multi pe acolo.. fac parte dintr-un OC TEAM
x laoedi : a fost mai mult 4 fun.. desi my cpu avea intentia sa urce.. mi-a murit 1x256 corsiar rev 1.1 (bh5) o burnasem luni in sir.. la naiba
asa ca am ramas agatat cu inca 256 mb bh5 ..ce dreaq sa fac.. a venit unu cu un thoro 1700+ step b @2.7ghz&raddy 9500@9800XT :crazyeyes:
sub peltier si ne-a facut varza pe toti
anyway a fost extrem de funny..
Royal, consideră că ai un avertisment ... e a treia oară când link-uieşti poze cu un size foarte mare de "afară", îngreunând îngozitor încărcarea thread-urilor, lucru care mă face să cred că nici nu ai citit Regulile de postare ...
de ce mi se pare mie ca in ultima poza, in ceva ce cred ca e ram (e intr-un slot dimm) intra 2 alimentari? e adevarat ca nu prea seamana chestia aia cu ram, da' e p-acolo...
:crazyeyes:
10 Ghz nu prea ai sa vezi curand: nici Intel nu mai poate forta mult cu frecventa din cauza caldurii. Cert e ca viitorul nu e al Teraherzilor, ci al procesoarelor dual-core (sau multi-core). Primele proace intel dual-core vor avea doar in jur de 3 Ghz.
Iar AMD, cu arhitectura actuala, nu va atinge niciodata 10Ghz.
Ma gandeam cand un entuziast o sa reuseasca sa treaca de 10ghz cu un proc luat din magazin la, 4.4ghz, sa zicem.
Sa ma ierte moderatorii si cenzorii, e OFF-TOPIC, da nu pot sa ma abtin: e prea apocaliptic ca sa nu va spun si voua: Ati vazut "Day after tomorrow". dacă nu l-a vazut cineva, era o faza ca aparea un ger care ingheta combustbilul in rezervorul elicopterelor in zbor. Cand o sa vina si la noi era glaciara, noi ne lasam placa de baza cu procu, ramu, placa video afara. Exact inainte sa inceapa gerul, noi din barlogurile noastre dam voltaje si frecvente ucigatoare, apoi F10 si Enter.
Si totu ingheata, si avem cpu @ 5000 - 6000 Mhz, cu temp de 1-2 grade C. Si nu mai dam bani pe sistemele de racire. Dup aia dam "printscr" si ne dam ciumegi pe net!!!
Marcus, ai vazut prea multe filme, n-o sa vedem 10Ghz pt urmatorii 2 ani.
Daca ar fi poza aia reala... si sper sa dea un link cat de curand Royal, atunci avem un overclock de ~ 90%. Pt a obtine 10Ghz cu acelasi procent am avea nevoie de un CPU de 5,3Ghz. Eu unul nu vad sa apara asa ceva prea curand.
MrMarcusDeLaTzara wrote:.
Sa ma ierte moderatorii si cenzorii, e OFF-TOPIC, da nu pot sa ma abtin: e prea apocaliptic ca sa nu va spun si voua: Ati vazut "Day after tomorrow". dacă nu l-a vazut cineva, era o faza ca aparea un ger care ingheta combustbilul in rezervorul elicopterelor in zbor. Cand o sa vina si la noi era glaciara, noi ne lasam placa de baza cu procu, ramu, placa video afara. Exact inainte sa inceapa gerul, noi din barlogurile noastre dam voltaje si frecvente ucigatoare, apoi F10 si Enter.
Si totu ingheata, si avem cpu @ 5000 - 6000 Mhz, cu temp de 1-2 grade C. Si nu mai dam bani pe sistemele de racire. Dup aia dam "printscr" si ne dam ciumegi pe net!!!
Poate ne zici si noua de unde o sa iei curent ca sa bagi voltaje ....
Daca tot e sa fim offtopic si sa aberam, am vazut pe Discovery o emisiune in care un grup de americani a mers in Siberia, in orasul unde s-a inregistrat cea mai joasa temperatura langa o comunitate umana permanenta: -71 de grade.
Ajung ei iarna si ziua in amiaza mare erau -40 de grade.
Asa ca acolo se poate overclocka un Prescott doar cu passive cooling, ca sa nu mai spun de Dothan...
...nu am dat scroll pana in josul paginii si vazusem doar 3700+ si frecventa de 6442 Mhz. Sa cad de pe scaun, sa fac stop cardiac, era sa imi inghit limba. Pentru deplinatatea facultatilor mentale ce bine ca este un fake.