P4@6GHZ!!!!
Moderator: Moderatori
- MrMarcusDeLaTzara
Daka ei banuiesc ca faza cu 7Ghz e fake, ce le e greu: Se duce cineva la el, cand are timp, mai bine un om cu vechime pe forum sau 2, fac
cateva poze cu ap lor, vad cu ochii lor, se intorc si spun la restu. Vad ca il tot investigheaza pe om..
da ce credeti, scorul asta e cumva Faked?
cateva poze cu ap lor, vad cu ochii lor, se intorc si spun la restu. Vad ca il tot investigheaza pe om..
da ce credeti, scorul asta e cumva Faked?
- Attachments
-
- 1%faked.gif (9.12 KiB) Viewed 461 times
Oare asa ceva nu se poate modifica si pt PC-uri obisnuite?Sir Ice wrote:Deocamdata nu exista surse indeajuns de puternice care sa sustina 10 ghz si componentele necesare pentru asa ceva.
Cu până la 120 A pe 12V cred ca ar putea suporta un cpu ipotetic la 10Ghz.
MrMarcusDeLaTzara
=D>
damn ..ai incercat sa faci un superPi la 64.000mhz?! e rock solid?? impresionant!! WOW
x poe :cred ca sursele respective le vom folosi cat de curand.. beware prescott dual-core is coming
anyway auzisem ca sub un anumit procesor productiv nu se mai poate cobora..tine limita fizica a acestuia si daca nu ma insel se trateaza de 0,65 micron.. tocmai se asta inginerii au optat pt varianta multicore..nu cred ca vom atinge prea curand 10ghz..desi suna extrem de sexy ..
pana acum se bateau pt nr de mhz sau rating'ul cel mai inalt... dar ultima tendinta(moda?) a devenit nr de pini
775,939,940...cine ajunge primul la un kilopin ii dau o bere!!
=D>
damn ..ai incercat sa faci un superPi la 64.000mhz?! e rock solid?? impresionant!! WOW

x poe :cred ca sursele respective le vom folosi cat de curand.. beware prescott dual-core is coming

anyway auzisem ca sub un anumit procesor productiv nu se mai poate cobora..tine limita fizica a acestuia si daca nu ma insel se trateaza de 0,65 micron.. tocmai se asta inginerii au optat pt varianta multicore..nu cred ca vom atinge prea curand 10ghz..desi suna extrem de sexy ..
pana acum se bateau pt nr de mhz sau rating'ul cel mai inalt... dar ultima tendinta(moda?) a devenit nr de pini

- Popescu Victor
asta imi aduce aminte e cele 13.000+ de puncte in 3DM '03 cu un Barton 2500+ si 9800Pro LT pe care le-am scos de ceva vreme...si nici nu era falsificat nimic 
Oricum si eu sunt deacord ca viitorul este cel am multi-core-ului, sa vedem cum o sa functioneze totusi pentru ca intarzierile se fac simtite enervant deja din partea Intel, iar bajbaiala AMD de a lansa tzshpe socketuri si versiuni de proc e deja obositoare, sa speram ca anul care vine ne va aduce putina claritate in piata schimbatoare a procesoarelor.

Oricum si eu sunt deacord ca viitorul este cel am multi-core-ului, sa vedem cum o sa functioneze totusi pentru ca intarzierile se fac simtite enervant deja din partea Intel, iar bajbaiala AMD de a lansa tzshpe socketuri si versiuni de proc e deja obositoare, sa speram ca anul care vine ne va aduce putina claritate in piata schimbatoare a procesoarelor.
Arithmetic and Logical Unit - unitatea care face operatii aritmetice si logice cu intregi(subcomponenta a unui procesor)
Articolul cu pricina:
Air-Cooled @ 10GHz, today @ Anandtech
![Grin-Nod [smilie=Grin-Nod.gif]](./images/smilies/Grin-Nod.gif)
Articolul cu pricina:
Air-Cooled @ 10GHz, today @ Anandtech
Anandtech wrote: Proof that it works, try adding 1 to 2147483646 at 10GHz
![Grin-Nod [smilie=Grin-Nod.gif]](./images/smilies/Grin-Nod.gif)
Da si in ce proces tehnologic e facut super procesorul asta 0.03 nm ?
Oricum faza e ca consuma mult prea mult,ei acuma cei de la Intel se chinuie sa le scada consumul de energie.
Oricum faza e ca consuma mult prea mult,ei acuma cei de la Intel se chinuie sa le scada consumul de energie.
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
- cosmin_shadow
sincer eu nu sunt fan amd
inclin in favoarea amd ( 60% vs 40%) doar din cauza pretului
lucrul cel mai important wooooooow oricine trebuie sa recunoasca: intel e visul oricarui OC-er. E cel mai tare la OC no doubt.
dar nu inteleg de ce intel nu ... incurajeaza OC-u. Faza cu " nu o sa mearga mai mult de 10%" declaratie oficiala. Sa fim seriosi, oricine stia ca o sa mearga mai mult...
atunci de ce s-au obosit sa mai declare....
INTEL RULES OC!!!![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
inclin in favoarea amd ( 60% vs 40%) doar din cauza pretului
lucrul cel mai important wooooooow oricine trebuie sa recunoasca: intel e visul oricarui OC-er. E cel mai tare la OC no doubt.

dar nu inteleg de ce intel nu ... incurajeaza OC-u. Faza cu " nu o sa mearga mai mult de 10%" declaratie oficiala. Sa fim seriosi, oricine stia ca o sa mearga mai mult...
atunci de ce s-au obosit sa mai declare....
INTEL RULES OC!!!
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
Comparand Athlon si P4, avem: Athlon are 3 integer ALU-uri functionand la frecventa procesorului, iar P4 are doar 2 integer ALU-uri, dar care functioneaza la o frecventa dubla fata de frecventa procesorului. Astfel, cele doua ALU-uri prezente in P4 ofera o latime de banda corespunzatoare a 4 ALU-uri normale. Aici vorbim de latime de banda. Insa in termeni de performanta bruta, cele trei Integer ALU-uri ale Athlon-ului se dovedesc mai eficiente decat cele 2 "double pumped" ale P4-ului (bineinteles ca nu vorbim de o eficienta cu 50% mai mare pentru ca nu e cazul - intervin mai multi factori care nu fac ca aceasta diferenta sa fie de 50% - una dintre cele mai logice este tocmai frecventa dubla a ALU-urilor in cazul Intel).
Articolul indicat de WarlordBA este din 2002, deci acele ALU-uri ruland la 10Ghz nu mai sunt o noutate. Practic in modelul standard de 3.8Ghz, avem o frecventa de 7.6Ghz pentru ALU. Insa asa cum se vede, intervin mai multi factori. Dovada clara este urmatoarea: desi au reusit sa construiasca un ALU care sa ruleze la 10Ghz in 2002, iata ca ne aflam la sfarsitul lui 2004 si nu avem procesoare la 5Ghz(10/2). De aceea e nevoie acum de Dual-Core.
Articolul indicat de WarlordBA este din 2002, deci acele ALU-uri ruland la 10Ghz nu mai sunt o noutate. Practic in modelul standard de 3.8Ghz, avem o frecventa de 7.6Ghz pentru ALU. Insa asa cum se vede, intervin mai multi factori. Dovada clara este urmatoarea: desi au reusit sa construiasca un ALU care sa ruleze la 10Ghz in 2002, iata ca ne aflam la sfarsitul lui 2004 si nu avem procesoare la 5Ghz(10/2). De aceea e nevoie acum de Dual-Core.
Only the mediocre work at their best...
mai, ce va tot bateti voi capu mai?
intr-adevar,
INTEL este cel mai bun la oc in conditii extreme,
pe de alta parte, un amd rupe un intel la un oc(in procente fata de frecventa initiala) in conditii normale(racire pe aer, apa, peltier...
si inca ceva,
pentru a oc-ca un intel la acele valori, placa de baza trebuie modificata foarte, foarte mult,.....asa ca ce am eu de spus?
1466mhz@2430mhz cu racire pe aer.... 65%....
intr-adevar,
INTEL este cel mai bun la oc in conditii extreme,
pe de alta parte, un amd rupe un intel la un oc(in procente fata de frecventa initiala) in conditii normale(racire pe aer, apa, peltier...
si inca ceva,
pentru a oc-ca un intel la acele valori, placa de baza trebuie modificata foarte, foarte mult,.....asa ca ce am eu de spus?
1466mhz@2430mhz cu racire pe aer.... 65%....
Intel celeron e3200, scythe ninja mini fanless, 2gb ddr2 800, ga-e7aum-d2sh, delux m199 + 2 x xilence 6cm, fortron FSP300-60GHS, geforce 9400 igp, leadtek winfast dtv2000h, WD5000aaks single platter, acer 23" fullhd
Teoria strutului functioneaza!Adica cum intel e mai bun in conditii extreme?Pai cate Athlon 64 fx sunt tunate prin Japonia la
vre 3.4 ghz care pur si simplu se joaca cu acel intel la 6 ghz cu un alu de 12 ghz+!Asteptam Athlon 64 in technologia de 90 nm!+sse3!Probabil overclockerii vor atinge 4 ghz...who knows si atunci...Dual-Core here we come =D>
vre 3.4 ghz care pur si simplu se joaca cu acel intel la 6 ghz cu un alu de 12 ghz+!Asteptam Athlon 64 in technologia de 90 nm!+sse3!Probabil overclockerii vor atinge 4 ghz...who knows si atunci...Dual-Core here we come =D>
Kme_case+Thermaltake Butterfly 480 w True Power W0019R
Msi i845e Max 2+intel pentium 4 2.4@3.6 fsb 800 w/Hyper-Threading
512 mb ddr 333 Pqi@ddr400@2.6
Geforce 6800GT Inno3d @400/1150+S.Blaster Live+Hdd 80+Cd-rw 48x
Popescu Victor wrote:
"asta imi aduce aminte e cele 13.000+ de puncte in 3DM '03 cu un Barton 2500+ si 9800Pro LT pe care le-am scos de ceva vreme...si nici nu era falsificat nimic"
Hmm,chiar nu era falsificat nimic????...Dupa cate stiu Macci a ating primul 10000 cu un 9800xt overclockat si un p4 extreme edition la 4.5 ghz..Poate imi explici si mie uzina de racire,probabil vreun bloc-motor de dacia 1310 tunata....
"asta imi aduce aminte e cele 13.000+ de puncte in 3DM '03 cu un Barton 2500+ si 9800Pro LT pe care le-am scos de ceva vreme...si nici nu era falsificat nimic"
Hmm,chiar nu era falsificat nimic????...Dupa cate stiu Macci a ating primul 10000 cu un 9800xt overclockat si un p4 extreme edition la 4.5 ghz..Poate imi explici si mie uzina de racire,probabil vreun bloc-motor de dacia 1310 tunata....
Kme_case+Thermaltake Butterfly 480 w True Power W0019R
S-a vazut ca pentru a depasi frecventa de 2.4Ghz(ma refer la productia in masa si nu doar a catorva exemplare mai reusite), au fost nevoiti sa imbine tehnologia SOI(Silicon on Insulator) cu tehnologia Strained Silicon. Tehnologia Strained Silicon permite o libertate mai mare de miscare a electronilor, fapt care implica un timp de comutare mai redus al tranzistorilor, deci frecvente de lucru mai ridicate. Intel a introdus aceasta tehnologie in procesoarele Prescott pe 90nm. Insa exista si un revers al medaliei: creste frecventa maxima ce poate fi atinsa, insa in acelasi timp avem de-a face cu o crestere a temperaturii si a consumului.Hobbit wrote:Asteptam Athlon 64 in technologia de 90 nm!+sse3!Probabil overclockerii vor atinge 4 ghz...who knows si atunci...Dual-Core here we come =D>
Athlon FX55 este tot pe 130nm si foloseste o combinatie intre SOI si Strained Silicon. Aici depinde foarte mult de AMD. Au doua alternative:
1. Mentin activ segmentul Single Core, introducand procesoare pe 90nm fabricate cu aceasta combinatie de tehnologii
2. Trec in totalitate pe Dual/Multi Core, iar productia de A64 Single Core se opreste aici.
Ideea este urmatoarea: atat in cazul AMD cat si in cazul Intel, analistii s-au inselat initial asupra proceselor de fabricatie. Prin 2003, se preconizau pentru un Prescott(cu tehnologia Strained Silicon pe 90nm) frecvente de 6-7Ghz, iar pentru AMD(cu tehnologia SOI) frecvente de 3-4Ghz. Acum nu vedem astfel de frecvente in conditii normale, ci doar de OC extrem. Asta inseamna ca nu toate previziunile se adeveresc, deoarece calculele hartiei sunt repede invalidate de imposibilitatea punerii in practica. Daca e sa comparam cele doua tehnologii, avem:
SOI - Frecvente mai scazute si consum redus
SS - Frecvente crescute si consum sporit
Practic ambii producatori s-au confruntat cu limitarea frecventei maxime de functionare. Intel datorita temperaturilor prea mari(consecinta a tehnologiei SS si a numarului sporit de tranzistori/suprafata), iar AMD datorita numarului mic de stagii Pipeline si a tehnologiei SOI folosite. AMD va mai stoarce cateva sute de Mhz in plus probabil datorita mutarii facute in cazul lui FX55, insa vor aparea si probleme legate de temperatura odata cu cresterea frecventei. De cealalata parte, Intel probabil ca incearca sa reduca temperaturile(fara succes pana acum - nu luam in calcul Tweak-ul introdus in Prescott 3.8Ghz, deoarece nu e valabil decat in Idle si nu e o modificare la nivel Hardware, ci la nivel Soft).
Asadar, un eventual FX57 ce va folosi tehnologiile SOI si SS migrat pe 90nm ar putea atinge 4Ghz in conditii extreme, insa principala necunoscuta este viitoarea existenta a unui astfel de procesor pe piata.
eu zic ca in monetul de fata Intel aluat hotararea cea mai buna si e de aplaudat..a taiat Tejas (noua arhitectura bazata pe netburst) si a concentrat fortele pe dual-core.. drept dovada in acest an vor aparea astfel de procesoare.. pe partea cealalta.. din cate stiu AMD va introduce dual-core doar la opteron si doar in 2006 va aparea si in segmentul desktop..
este evident ca va trebui software optimizat pt astfel de arhitecturi,unii anal-ishti sustin ca este posibil ca arhitecturile single core sa fie mai rapide decat cele multicore cel putin in fata initiala..si cred ca au dreptate daca ne gandim ca in ziua de azi orice inseamna 3d se bazeaza pe un singur procesor..dar lucrurile se vor schimba ..
ps:ma gandesc cu groaza cat poate sa consume un prescott dualcore
este evident ca va trebui software optimizat pt astfel de arhitecturi,unii anal-ishti sustin ca este posibil ca arhitecturile single core sa fie mai rapide decat cele multicore cel putin in fata initiala..si cred ca au dreptate daca ne gandim ca in ziua de azi orice inseamna 3d se bazeaza pe un singur procesor..dar lucrurile se vor schimba ..
ps:ma gandesc cu groaza cat poate sa consume un prescott dualcore

Aici sunt mai multe lucruri de discutat.
1. Pentru implementarea Dual Core, Intel si AMD au folosit tehnologii de interconectare diferite, deci mi se pare perfect normal ca performantele sa nu fie egale. Aici site-urile de specialitate sunt inca in dilema. Cert este ca nu vom putea face decat presupuneri asupra performantelor Dual Core vs Single Core pana cand nu vom vedea teste.
2. AMD va lansa Dual Core pentru Opteron in prima faza(a si trimis sample-uri la mai multi producatori), iar daca Intel lanseaza o gama Dual Core pentru Desktop, cei de la AMD vor raspunde prompt.
3. Au taiat Tejas din mai multe considerente, unul important fiind consumul si caldura excesiva. Pacat totusi, deoarece investisera in acel procesor o caruta de bani si promitea multe.
4. Nu cred ca procesoarele din seria 6XX, adica Dual - Core bazate pe Prescott vor consuma dublu(parca am vazut pe net ca vor avea un consum decent - ma rog, decent in comparatie cu acei 200W).
Vom vedea ce se va intampla in viitor.
1. Pentru implementarea Dual Core, Intel si AMD au folosit tehnologii de interconectare diferite, deci mi se pare perfect normal ca performantele sa nu fie egale. Aici site-urile de specialitate sunt inca in dilema. Cert este ca nu vom putea face decat presupuneri asupra performantelor Dual Core vs Single Core pana cand nu vom vedea teste.
2. AMD va lansa Dual Core pentru Opteron in prima faza(a si trimis sample-uri la mai multi producatori), iar daca Intel lanseaza o gama Dual Core pentru Desktop, cei de la AMD vor raspunde prompt.
3. Au taiat Tejas din mai multe considerente, unul important fiind consumul si caldura excesiva. Pacat totusi, deoarece investisera in acel procesor o caruta de bani si promitea multe.
4. Nu cred ca procesoarele din seria 6XX, adica Dual - Core bazate pe Prescott vor consuma dublu(parca am vazut pe net ca vor avea un consum decent - ma rog, decent in comparatie cu acei 200W).
Vom vedea ce se va intampla in viitor.
din cate stiu eu seria 6xx care trebuie sa apara in februarie e single core..diferenta sta in suportul pt cei 64 de bitzi , au l2'ul de 2mb ,NX bit si sunt E0.. nici umbra de dualcore au doar hyper threading ca orice alt prescott.. 
Intel isi permite sa arunce o carutza de bani ..vazand problemele prin care a trecut prescott.. tejas ar fi fost ingrozitor
eu zic ca un dual core dothan pentru desktop ar fi sweet
AMD ar disparea in ceatza dar se vede ca proiectul P4 a costat mult prea multi bani ca sa fie abandonat asa de tot.. sau poate ca Inteal vrea sa ne prosteasca cu BTX'ul.. 

Intel isi permite sa arunce o carutza de bani ..vazand problemele prin care a trecut prescott.. tejas ar fi fost ingrozitor
eu zic ca un dual core dothan pentru desktop ar fi sweet

560@6,3 instabil/6Ghz aproape stabil, cascade cooling, canci benchmarks
http://xtremesystems.org/forums/showthr ... post582237
dar a copt un DDR Booster si in cel din urma a ars si compresorul...
570J@6,46Ghz, racire LN2(azot lichid)
http://www.geocities.co.jp/SiliconValle ... clock.html
SuperPI 1M, 22sec @6,24Ghz
http://www.geocities.co.jp/SiliconValle ... 3/104.html
Nestiind ce e aia "cascade cooling" am cautat si am gasit asta:
[Dual Cascade -111C Cooling Unit]
Chart LN2 Injector
http://xtremesystems.org/forums/showthr ... post582237
dar a copt un DDR Booster si in cel din urma a ars si compresorul...
570J@6,46Ghz, racire LN2(azot lichid)
http://www.geocities.co.jp/SiliconValle ... clock.html
SuperPI 1M, 22sec @6,24Ghz
http://www.geocities.co.jp/SiliconValle ... 3/104.html
Nestiind ce e aia "cascade cooling" am cautat si am gasit asta:
[Dual Cascade -111C Cooling Unit]
Chart LN2 Injector
e destul de old(?) recordul lui fugger.. in noembrie discutam si noi in team despre "chestia"asta..ca a f***t tot asta nu e o problema avand in vedere ca omu' e supersponsorizat .. hw il primeste cadou.vrem si noi!!
in schimb am ceva dubii asupra recodului japonez..pe langa eroarea "tejas" cum de a folosit un clock generator pt p4c800(deci socket 478) cu un prescott 775? mah..
sunt voci care spun ca P4 6xx ar ajunge in 5ghz full air..
in schimb am ceva dubii asupra recodului japonez..pe langa eroarea "tejas" cum de a folosit un clock generator pt p4c800(deci socket 478) cu un prescott 775? mah..
sunt voci care spun ca P4 6xx ar ajunge in 5ghz full air..
update
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... hp?t=50671
ma miram eu cum de japonezii nu zic nimic..
no comment,am ramas fara cuvinte..superPI la 6200mhz!!
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... hp?t=50671
![Gun-To-The-Head [smilie=Gun-To-The-Head.gif]](./images/smilies/Gun-To-The-Head.gif)
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
no comment,am ramas fara cuvinte..superPI la 6200mhz!!