Cooler pentru A64

Pentru cei cărora le place să se "joace" cu propriul calculator

Moderator: Moderatori

Locked
katz

Cooler pentru A64

Post by katz »

Intentionez sa cumpar ( la prima mana din magazin ) un CPU AMD pe 64 la 3.2 Ghz. Cum ii expira garantia vreau sa-l duc la 4 Ghz. Ziceti un cooler care ar tine CPU-u meu la o temperatura in limitele normale.

recomandati astfel va rog:

cu ventilator - ce model, la ce temperatura tine CPU-u si cat costa
cu apa - ce model, la ce temperatura tine CPU-u si cat costa
cu azot -ce model, la ce temperatura tine CPU-u si cat costa

[mod]ModEdit: titlu schimbat[/mod]
If you make me wanna...
I'm gonna kill you...
WarlordBA
Moderator

Re: intrebare

Post by WarlordBA »

katz wrote:Intentionez sa cumpar ( la prima mana din magazin ) un CPU AMD pe 64 la 3.2 Ghz. Cum ii expira garantia vreau sa-l duc la 4 Ghz. Ziceti un cooler care ar tine CPU-u meu la o temperatura in limitele normale.
Nici un procesor AMD nu merge actualmente la 3,2Ghz stock, de fapt stacheta e abia la 2,6Ghz(FX-ul), probabil te referi la ratingul 3200+ care e la 2,2Ghz pe S754 respectiv 2Ghz pe S939.

Zici ca vrei sa-l overclockezi imdediat dupa ce-i expira garantia... asta inseamna peste 1-3 ani, deci nu prea inteleg...

Athlon64 in marea majoritate sunt BOXED, adica vin la cutie impreuna cu un cooler recomandat de AMD care e mai mult decat suficient pentru functionarea la frecventa normala.
Daca vrei sa overclockezi serios sistemul, un Thermalright XP90 cu un fan Enermax este cea mai buna solutie si costa cam 2 mil cu totul. Daca nu-ti permiti XP90-ul, se descurca destul de bine si Arctic Cooling Freezer 64 si costa cam 900k.

Pt racirea cu apa ii las pe altii mai bine informati, dar in privinta nitrogenului cred ca glumesti... solutiile de-a gata sunt rarisime afara si complet inexistente la noi.

Edit: Uitasem ca FX-ul are cu 200Mhz mai mult...
katz

deci sa inteleg ca un ...

Post by katz »

un AMD pe 64 de biti de 3.2 + inseamna 2,6???? IMI IAU DE LA INTEL LA 3,2

EXISTA AMD LA 3,2 REALI???? pe 64??
If you make me wanna...
I'm gonna kill you...
Remus

Re: deci sa inteleg ca un ...

Post by Remus »

katz wrote:un AMD pe 64 de biti de 3.2 + inseamna 2,6???? IMI IAU DE LA INTEL LA 3,2

Uff, inca unu' crescut in mentalitatea Intel (no offence). Puterea unui procesor nu e data (numai) de numarul gigahetzilor "de sub capota". Daca nu spui si pentru ce intentionezi sa folosesti sistemul, vei primi niste recomandari/sfaturi mai mult decat utile in provinta procesorului spre care ar trebui sa te orientezi.
Phenom 940@3.6GHz/Mugen 2/2x2GB DDR1066 6-6-6-22/Gigabyte MA790GP-DS4H/WD Raptor 74GB ADFD/CoolerMaster Centurion 590/Sirtec 500W
energy

Post by energy »

La A64 3000+, de ex. - numărul 3000 înseamnă că are performanţe superioare unui P4 la 3000MHz (frecvenţă reală). nu intra in panică atunci când cineva îţi spune că are "doar" 2000 MHz. Acest rating e justificat prin performanţa faţă de concurenţă (în speţă intel)
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

katz wrote:un AMD pe 64 de biti de 3.2 + inseamna 2,6????
Inseamna 2,2 sau 2 in fct de socket, la 2,6 este doar FX-ul care costa vreo 800$.

Diferenta de frecventa intre AMD si Intel de aceeasi putrere de calcul, este de x1.5(AMD 2GHz = Intel 3Ghz).
Hubert
Radioactiv

Post by Hubert »

katz wrote:un AMD pe 64 de biti de 3.2 + inseamna 2,6???? IMI IAU DE LA INTEL LA 3,2

Eu cred ca tu faci misto de noi. :D
im0rtel

Re: Cooler pentru A64

Post by im0rtel »

katz wrote:Intentionez sa cumpar ( la prima mana din magazin ) un CPU AMD pe 64 la 3.2 Ghz. Cum ii expira garantia vreau sa-l duc la 4 Ghz.
Garantia procesorului ''box'' este de 3 ani.Dupa aceasta perioada sant sigur ca vor fi procesoare ce te vor face sa realizezi ca un overclock la procesorul tau nu mai are nici un folos.
Dar nu mai spune ce intentionezi sa iti cumperi ,ci mai bine mentioneaza problemele care iti apar la sistemul curent.
On topic: Coolerul box este surprinzator de bun.Suporta chiar si un oc rezonabil , in plus este gratis.
creAtor

Re: Cooler pentru A64

Post by creAtor »

im0rtel wrote:in plus este gratis.
lol!!! de unde si pana unde ai ajuns la concluzia asta?
Christian

Post by Christian »

este gratis la procesoarele box... si unii poate vor 3 ani garantie. oricum eu nu cred ca coolerul box merita diferenta de bani fata de un tray, pentru ca la 45 de lei(noi) iti poti lua un arctic silencer 64....
creAtor

Post by creAtor »

Christian wrote:este gratis la procesoarele box... si unii poate vor 3 ani garantie. oricum eu nu cred ca coolerul box merita diferenta de bani fata de un tray, pentru ca la 45 de lei(noi) iti poti lua un arctic silencer 64....
atat timp cat box-ul e mai scump decat tray-ul e logic ca nu e gratis... in diferenta de bani intra cooler-ul si garantia de 3ani... care in sine nu-i costa nimic pe producatori, poate doar pe termen lung
Christian

Post by Christian »

pai eu nu am zis ca nu merita diferenta de bani fata de un tray? e gratis aata timp cat dai bani in plus si vrei procesor box, plus ca in ploiesti de exemplu, nu gasesti nici urma de cooler de a64, au numai procesoare box...
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Vad ca s-a ajuns la flame pe un topic care era oricum mort, si probabil deschis la misto. Asa ca...
LOCKED
Locked