Cooler pentru A64
Moderator: Moderatori
Cooler pentru A64
Intentionez sa cumpar ( la prima mana din magazin ) un CPU AMD pe 64 la 3.2 Ghz. Cum ii expira garantia vreau sa-l duc la 4 Ghz. Ziceti un cooler care ar tine CPU-u meu la o temperatura in limitele normale.
recomandati astfel va rog:
cu ventilator - ce model, la ce temperatura tine CPU-u si cat costa
cu apa - ce model, la ce temperatura tine CPU-u si cat costa
cu azot -ce model, la ce temperatura tine CPU-u si cat costa
[mod]ModEdit: titlu schimbat[/mod]
recomandati astfel va rog:
cu ventilator - ce model, la ce temperatura tine CPU-u si cat costa
cu apa - ce model, la ce temperatura tine CPU-u si cat costa
cu azot -ce model, la ce temperatura tine CPU-u si cat costa
[mod]ModEdit: titlu schimbat[/mod]
If you make me wanna...
I'm gonna kill you...
I'm gonna kill you...
Re: intrebare
Nici un procesor AMD nu merge actualmente la 3,2Ghz stock, de fapt stacheta e abia la 2,6Ghz(FX-ul), probabil te referi la ratingul 3200+ care e la 2,2Ghz pe S754 respectiv 2Ghz pe S939.katz wrote:Intentionez sa cumpar ( la prima mana din magazin ) un CPU AMD pe 64 la 3.2 Ghz. Cum ii expira garantia vreau sa-l duc la 4 Ghz. Ziceti un cooler care ar tine CPU-u meu la o temperatura in limitele normale.
Zici ca vrei sa-l overclockezi imdediat dupa ce-i expira garantia... asta inseamna peste 1-3 ani, deci nu prea inteleg...
Athlon64 in marea majoritate sunt BOXED, adica vin la cutie impreuna cu un cooler recomandat de AMD care e mai mult decat suficient pentru functionarea la frecventa normala.
Daca vrei sa overclockezi serios sistemul, un Thermalright XP90 cu un fan Enermax este cea mai buna solutie si costa cam 2 mil cu totul. Daca nu-ti permiti XP90-ul, se descurca destul de bine si Arctic Cooling Freezer 64 si costa cam 900k.
Pt racirea cu apa ii las pe altii mai bine informati, dar in privinta nitrogenului cred ca glumesti... solutiile de-a gata sunt rarisime afara si complet inexistente la noi.
Edit: Uitasem ca FX-ul are cu 200Mhz mai mult...
deci sa inteleg ca un ...
un AMD pe 64 de biti de 3.2 + inseamna 2,6???? IMI IAU DE LA INTEL LA 3,2
EXISTA AMD LA 3,2 REALI???? pe 64??
If you make me wanna...
I'm gonna kill you...
I'm gonna kill you...
Re: deci sa inteleg ca un ...
Uff, inca unu' crescut in mentalitatea Intel (no offence). Puterea unui procesor nu e data (numai) de numarul gigahetzilor "de sub capota". Daca nu spui si pentru ce intentionezi sa folosesti sistemul, vei primi niste recomandari/sfaturi mai mult decat utile in provinta procesorului spre care ar trebui sa te orientezi.katz wrote:un AMD pe 64 de biti de 3.2 + inseamna 2,6???? IMI IAU DE LA INTEL LA 3,2
Phenom 940@3.6GHz/Mugen 2/2x2GB DDR1066 6-6-6-22/Gigabyte MA790GP-DS4H/WD Raptor 74GB ADFD/CoolerMaster Centurion 590/Sirtec 500W
Inseamna 2,2 sau 2 in fct de socket, la 2,6 este doar FX-ul care costa vreo 800$.katz wrote:un AMD pe 64 de biti de 3.2 + inseamna 2,6????
Diferenta de frecventa intre AMD si Intel de aceeasi putrere de calcul, este de x1.5(AMD 2GHz = Intel 3Ghz).
Eu cred ca tu faci misto de noi.katz wrote:un AMD pe 64 de biti de 3.2 + inseamna 2,6???? IMI IAU DE LA INTEL LA 3,2

Re: Cooler pentru A64
Garantia procesorului ''box'' este de 3 ani.Dupa aceasta perioada sant sigur ca vor fi procesoare ce te vor face sa realizezi ca un overclock la procesorul tau nu mai are nici un folos.katz wrote:Intentionez sa cumpar ( la prima mana din magazin ) un CPU AMD pe 64 la 3.2 Ghz. Cum ii expira garantia vreau sa-l duc la 4 Ghz.
Dar nu mai spune ce intentionezi sa iti cumperi ,ci mai bine mentioneaza problemele care iti apar la sistemul curent.
On topic: Coolerul box este surprinzator de bun.Suporta chiar si un oc rezonabil , in plus este gratis.
Re: Cooler pentru A64
lol!!! de unde si pana unde ai ajuns la concluzia asta?im0rtel wrote:in plus este gratis.
atat timp cat box-ul e mai scump decat tray-ul e logic ca nu e gratis... in diferenta de bani intra cooler-ul si garantia de 3ani... care in sine nu-i costa nimic pe producatori, poate doar pe termen lungChristian wrote:este gratis la procesoarele box... si unii poate vor 3 ani garantie. oricum eu nu cred ca coolerul box merita diferenta de bani fata de un tray, pentru ca la 45 de lei(noi) iti poti lua un arctic silencer 64....