Caesar IV
Moderator: Moderatori
Caesar IV
Ce parere aveti ca, dupa mai bine de 7 ani (7 ANI!!!), a fost anuntata o continuare la popularul (daca nu cel mai popular) city builder? Jocul ar trebui sa apara cam in toamna lui 2006 si e produs de tilted mill, cei care au facut si immortal cities children of the nile.
Imi cer scuze daca topicul exista deja...
Imi cer scuze daca topicul exista deja...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput tuum saxum immane mittam - I have a catapult. Give me all your money, or I will fling an enormous rock at your head!!!
siteul oficial al jocului poate fi gasit http://www.caesariv.com si cred ca screenshoturile arata destul de bine (mult mai bine decat children of the nile); din cate am inteles, o mare parte din echipa care lucreaza la el a lucrat si la cel putin unul dintre titlurile precedente (deci in teorie stiu ce fac)
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput tuum saxum immane mittam - I have a catapult. Give me all your money, or I will fling an enormous rock at your head!!!
It's good to admit that you're wrong, but it's better to be right.
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: 7JOVYDPL
- alex burdusel
Caesar 4 se anunta bestial.Singura intrebare ce se pune acum : chiar asa sa fie ? Nu am fost foarte impresionat de grafica desi s-ar putea sa ma insel.Noi sa fim sanatosi ! : ![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
http://monstersgame.computergames.ro/?a ... =327000745
Superb!!!
Asta a fost prima mea reactie... Si trebuie sa recunosc ca si eu am pierdut luni intregi cu Caesar3, plus urmasii sai Pharow(sau cum se mai scrie...) si Zeus. Insa Children of the Nille a fost foarte slab... sincer nu mi-a placut ideea de a avea grija de oameni(fiindca nu-mi plac deloc jocurile care seamana cat de putin cu Sims- bleah).
Despre grafica in momentul de fata pot zice ca arata f bine, dar pana la anul... se vor schimba multe si cred ca va fi un pic invechita.
Stiti cand va aparea un demo?
Asta a fost prima mea reactie... Si trebuie sa recunosc ca si eu am pierdut luni intregi cu Caesar3, plus urmasii sai Pharow(sau cum se mai scrie...) si Zeus. Insa Children of the Nille a fost foarte slab... sincer nu mi-a placut ideea de a avea grija de oameni(fiindca nu-mi plac deloc jocurile care seamana cat de putin cu Sims- bleah).
Despre grafica in momentul de fata pot zice ca arata f bine, dar pana la anul... se vor schimba multe si cred ca va fi un pic invechita.
Stiti cand va aparea un demo?
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Din pacate daca va fi intradevar atat de bun pe cat sper, s-ar putea sa ma mai fac cu cateva restante
.
Am auzit insa ca va fi lansat prin mai sau iunie(dintr-un raport in care scria ca va aparea in ultima parte a anului financiar 2006 - care se termina prin iunie parca),daca aste adevarat ar fi superb... deoarece vara nu prea ai ce juca...

Am auzit insa ca va fi lansat prin mai sau iunie(dintr-un raport in care scria ca va aparea in ultima parte a anului financiar 2006 - care se termina prin iunie parca),daca aste adevarat ar fi superb... deoarece vara nu prea ai ce juca...
Iar incepeti cu cat o sa ceara? For pete's sake e un city builder, nu F.E.A.R. .
Astept si eu, dar nu vreau nimic inovator. Vreau doar sa vad cu se plimba micutii mei romani pe strazi, urland ca mor de foame hehe. Si daca asta nu o sa ma satisfaca o sa fiu primul care recunoaste ca nu mai exista nimic de inovat in city buidere si o sa-l sterg.
Astept si eu, dar nu vreau nimic inovator. Vreau doar sa vad cu se plimba micutii mei romani pe strazi, urland ca mor de foame hehe. Si daca asta nu o sa ma satisfaca o sa fiu primul care recunoaste ca nu mai exista nimic de inovat in city buidere si o sa-l sterg.
- jollyfellow
sincer, da:-)))
dar daca nu o sa mearga decent decit cu 1G Ram si 6800... prefer 2d. cred ca va avea mari cerinte la procesor, sa tina socoteala tuturor omuletilor & stuff.
pe de alta parte in acest joc -care nu e de tipul "action" - fluenta nu mai e atit de relevanta. adica nu cred ca ne va deranja ca va merge cu 15 fps, chiar daca acest lucru va minca din placerea jocului...
dar daca nu o sa mearga decent decit cu 1G Ram si 6800... prefer 2d. cred ca va avea mari cerinte la procesor, sa tina socoteala tuturor omuletilor & stuff.
pe de alta parte in acest joc -care nu e de tipul "action" - fluenta nu mai e atit de relevanta. adica nu cred ca ne va deranja ca va merge cu 15 fps, chiar daca acest lucru va minca din placerea jocului...
la mijloc intre .asm si .c
Man cel mai bun roadblock este lipsa drumului
, foarte serios(adica tai un patrat de drum la limita orasului - cei care vin sau pleaca dein oras nu vor fi afectati). Eu chiar astazi m-am apucat sa-l mai joc o data si am fost foarte placut surprin ca accepta 1024*768.

Pai cei care vin sau pleaca din oras nu au nevoie de drum, nu am eu treaba cu aia. Cu roadblock-ul pot restrictiona circulatia oamenilor si delimitez zona industriala de zona rezidentiala, ca nu am nevoie se mi se plimbe preotii sau aia ce colecteaza taxele, printre ferme si workshopuri.
Don't piss me off. i'm running out of places to hide the bodies.
screenshot-urile arata grozav. daca nu schimba stilul de joc, atunci abia astept sa pun mina pe el 

MariusStuparu.com | Twitter: marius_stuparu | Facebook: mstuparu
Probabil ca nu influenteaza cu nimic acest fapt eficienta lor(a preotilor dupa cum ai zis), de aceea nu este nevoie de roadblock. Stiu ca mai tarziu el apare, dar niciodata nu mi s-a parut eficient.
Oricum sa speram ca toate aceste mici erori vor fi corectate in IV.
Oricum sa speram ca toate aceste mici erori vor fi corectate in IV.
- Zâna Măseluţă
- Admin
Roadblock-ul e un must, cimi zice bine, zonele industriale trebuie delimitate de cele rezidenţiale, în Pharaoh s-ar fi dus toţi jonglerii, dentiştii şi popii printre ferme dacă nu-l aveam. Şi clar 2D-ish, nu vreau să joc Black&White cu apeducte, dar jocul nu se va face pentru entuziaşti.
Chiar au trecut 7 ani?
Chiar au trecut 7 ani?
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
In legatura cu roadblock-ul, intr-un interviu de pe siteul oficial CIV, lead designeru sau cineva spunea CLAR ca nu intentioneaza sa introduca asa ceva pentru ca se doreste ca diferitii walkeri sa fie suficient de inteligenti sa mearga exact unde trebuie, probabil alegand cea mai buna ruta. In alta ordine de idei acest lucru e posibil pentru ca (exista in Children of the Nile) nu mai avem walker gen market lady, casele facandu-si "cumparaturile" de la magazinele respective. In childern of the nile drumurile de orice fel erau pur optionale.
Caesar III a fost un joc excelent la vremea lui (a fost si printre primele jocuri pe care am pus mana alaturi de Settlers III, Tomb Raider III, Need for Speed III si Age of Empires; ce vremuri!), sper sa fie si asta cel putin la fel de bun. O singura chestie ar fi: sper c-au rezolvat problema cu AI-ul supusilor, ca in Caesar III o luau pe poteca gresita de cate ori aveau ocazia. (cine a jucat stie la ce ma refer)
Link de >>download<<.
Phenom 940@3.6GHz/Mugen 2/2x2GB DDR1066 6-6-6-22/Gigabyte MA790GP-DS4H/WD Raptor 74GB ADFD/CoolerMaster Centurion 590/Sirtec 500W
- Neconventional
Mi se pare o mizerie... nu stiu ce resurse trebuiesc dar cu ce am eu se misca un picut mai bine decat FEAR! si nu imi place prea mult asta! si grafica e bunicica dar e enervant ca tre sa stau sa ma uit pe dupa dealuri!
Nu mi-a placut pana acum!
EXTREM de multe resurse pt. un joc de genul asta!
Nu mi-a placut pana acum!
EXTREM de multe resurse pt. un joc de genul asta!
A vazut cineva un iepure alb?
Mdea..se misca foarte prost. Am dat 1280x1024 si toate optiunile pe maxim (inclusiv AA+Af) si cand intru in el, surpriza....~15fps.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
- Neconventional
Caesar IV Video Dev Diary #1 43.74 MB @ComputerGames.ro
Caesar IV Video Dev Diary #2 59.37 MB @ComputerGames.ro
Caesar IV Video Dev Diary #2 59.37 MB @ComputerGames.ro
It's good to admit that you're wrong, but it's better to be right.
Intr-adevar, au "uitat" sa mentioneze cerintele de sistem. M-am uitat pe niste forumuri straine, si se pare ca e mai multa lume care cauta raspunsuri. Oricum, solutia e sa ti-l instalezi, si daca-ti merge inseamna ca indeplinesti cerintele.Neconventional wrote:stie cineva ce cerinte are?
pe siteul oficial nu am gasit nimic!
poate le e frica sa zica!)

- Neconventional
daca un joc de genul asta cere atatea resurse ce pretentie sa mai avem de la altele... cum am mai zis : Mi se par anormal de mari cerintele... compul meu duce oricare Warcraft la maxim si mizilicul asta de CIV face probleme?!
Cred ca e o problema cu motorul jocului... nu cu cerintele care le are acesta!
Cred ca e o problema cu motorul jocului... nu cu cerintele care le are acesta!
A vazut cineva un iepure alb?