Caesar IV

Referitor la jocuri PC, tipuri de jocuri, universuri, concursuri sau servere,

Moderator: Moderatori

grimel

Caesar IV

Post by grimel »

Ce parere aveti ca, dupa mai bine de 7 ani (7 ANI!!!), a fost anuntata o continuare la popularul (daca nu cel mai popular) city builder? Jocul ar trebui sa apara cam in toamna lui 2006 si e produs de tilted mill, cei care au facut si immortal cities children of the nile.

Imi cer scuze daca topicul exista deja...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput tuum saxum immane mittam - I have a catapult. Give me all your money, or I will fling an enormous rock at your head!!!
Ender

Post by Ender »

Pai jocul asta mi-a mancat un an din viata( Caesar 3).Cum sa nu fiu entuziasmat de aparitia lui. Ca daca tot ai adus discutia poate dai si tu niste linkuri sa ne mai scaldam ochii cu vre-un screenshot sau ceva promisiuni de la producatori.
Ender will rock the fantasy
VDtot

Post by VDtot »

Problema e ca Children of the Nile nu prea a avut acelasi succes. Practic tot ce au facut a fost sa transpuna pharaoh in 3d. Sa speram la ce e mai bine totusi.
Ender

Post by Ender »

Presupun ca au o idee geniala de a face genul sa renasca.Si sincer nu ma astept sa fie exact ca C3.Sa bage mai multa economie si constructii.
grimel

Post by grimel »

siteul oficial al jocului poate fi gasit http://www.caesariv.com si cred ca screenshoturile arata destul de bine (mult mai bine decat children of the nile); din cate am inteles, o mare parte din echipa care lucreaza la el a lucrat si la cel putin unul dintre titlurile precedente (deci in teorie stiu ce fac)
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput tuum saxum immane mittam - I have a catapult. Give me all your money, or I will fling an enormous rock at your head!!!
Ender

Post by Ender »

Daca teoria ar fi tot timpul ca in practica... ar fi o treaba.Eu cel putin sper ca va fi un titlu de succes.
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

Caesar 4 Screenshots @ComputerGames.ro

Caesar 4 Trailer 23.86 MB @ComputerGames.ro
It's good to admit that you're wrong, but it's better to be right.

PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: 7JOVYDPL
alex burdusel

Post by alex burdusel »

Caesar 4 se anunta bestial.Singura intrebare ce se pune acum : chiar asa sa fie ? Nu am fost foarte impresionat de grafica desi s-ar putea sa ma insel.Noi sa fim sanatosi ! : [smilie=Victory.gif]
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Superb!!!
Asta a fost prima mea reactie... Si trebuie sa recunosc ca si eu am pierdut luni intregi cu Caesar3, plus urmasii sai Pharow(sau cum se mai scrie...) si Zeus. Insa Children of the Nille a fost foarte slab... sincer nu mi-a placut ideea de a avea grija de oameni(fiindca nu-mi plac deloc jocurile care seamana cat de putin cu Sims- bleah).
Despre grafica in momentul de fata pot zice ca arata f bine, dar pana la anul... se vor schimba multe si cred ca va fi un pic invechita.
Stiti cand va aparea un demo?
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Ender

Post by Ender »

Jocul este inca in stadiul proiectarii.Nu este inca finisat ca lumea asa ca poate nu te chioraste grafica. Eu astept cu nerabdare ulterioarele updateuri la screenshoturi si trailere.
The Beast

Post by The Beast »

de-abia astept sa apara ... si sa-l joc ... doar asta si GTA joc (la serie ma refer)... asa ca va inchipuiti
ice01

Post by ice01 »

Grafic intradevar este un pas mare facut ptr un joc administrativ, probabil ca vor continua seria cu un joc reusit si din punct de vedere al game play-ului ... 2006 se anunta ca un an cu multe jocuri interesante :)
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Din pacate daca va fi intradevar atat de bun pe cat sper, s-ar putea sa ma mai fac cu cateva restante :(.
Am auzit insa ca va fi lansat prin mai sau iunie(dintr-un raport in care scria ca va aparea in ultima parte a anului financiar 2006 - care se termina prin iunie parca),daca aste adevarat ar fi superb... deoarece vara nu prea ai ce juca...
pegas

Post by pegas »

eu am jucat c3 multisor si mi-a placut. asta pare super, dupa poze. sper totusi sa nu ceara in nesimtire resurse. ca am vazut ca acesta e "trend-ul" ultimelor jocuri.
la mijloc intre .asm si .c
Ender

Post by Ender »

Daca cere mai mult de P4 520 LGA 512 DDRAM si Gainward powerpack ultra/1960 PCX XP!!! eu ma las de jocul asta inainte sa apara!!!!!
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Iar incepeti cu cat o sa ceara? For pete's sake e un city builder, nu F.E.A.R. .

Astept si eu, dar nu vreau nimic inovator. Vreau doar sa vad cu se plimba micutii mei romani pe strazi, urland ca mor de foame hehe. Si daca asta nu o sa ma satisfaca o sa fiu primul care recunoaste ca nu mai exista nimic de inovat in city buidere si o sa-l sterg.
pegas

Post by pegas »

Trickster wrote:Iar incepeti cu cat o sa ceara? For pete's sake e un city builder, nu F.E.A.R. .

hmmmm... asa am zis si eu la roller coaste tycoon3. si ghici ce...

#-o
jollyfellow

Post by jollyfellow »

hate this 3d-ish sh*t.. se feresc producatorii de 2d ca de ciuma

Image
Image

adica chiar arata prima mai frumos decat a doua?
I'll be ok..
If you're going to tell people the truth, be funny or they'll kill you
pegas

Post by pegas »

sincer, da:-)))
dar daca nu o sa mearga decent decit cu 1G Ram si 6800... prefer 2d. cred ca va avea mari cerinte la procesor, sa tina socoteala tuturor omuletilor & stuff.

pe de alta parte in acest joc -care nu e de tipul "action" - fluenta nu mai e atit de relevanta. adica nu cred ca ne va deranja ca va merge cu 15 fps, chiar daca acest lucru va minca din placerea jocului...
IL Dotore

Post by IL Dotore »

jollyfellow chiar ma faci sa caut Caesar-ul 3 si sa il mai joc o data :P ... pt ca in perioada asta nu a mai aparut nici un joc de calitate... :sad1:
PS. inca nu l-au facut free? stie careva?
cimi

Post by cimi »

De o singura chestie aveam nevoie cu disperare in Caesar III, the fuckin' roadblock, in rest a fost un joc beton, sper sa confirme C IV.
Don't piss me off. i'm running out of places to hide the bodies.
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Man cel mai bun roadblock este lipsa drumului :P, foarte serios(adica tai un patrat de drum la limita orasului - cei care vin sau pleaca dein oras nu vor fi afectati). Eu chiar astazi m-am apucat sa-l mai joc o data si am fost foarte placut surprin ca accepta 1024*768.
cimi

Post by cimi »

Pai cei care vin sau pleaca din oras nu au nevoie de drum, nu am eu treaba cu aia. Cu roadblock-ul pot restrictiona circulatia oamenilor si delimitez zona industriala de zona rezidentiala, ca nu am nevoie se mi se plimbe preotii sau aia ce colecteaza taxele, printre ferme si workshopuri.
smart.1

Post by smart.1 »

screenshot-urile arata grozav. daca nu schimba stilul de joc, atunci abia astept sa pun mina pe el :D
MariusStuparu.com | Twitter: marius_stuparu | Facebook: mstuparu
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Probabil ca nu influenteaza cu nimic acest fapt eficienta lor(a preotilor dupa cum ai zis), de aceea nu este nevoie de roadblock. Stiu ca mai tarziu el apare, dar niciodata nu mi s-a parut eficient.
Oricum sa speram ca toate aceste mici erori vor fi corectate in IV.
cimi

Post by cimi »

ok, probabil nu joci destul de avansat de nu ai nevoie de roadblock ;)
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Roadblock-ul e un must, cimi zice bine, zonele industriale trebuie delimitate de cele rezidenţiale, în Pharaoh s-ar fi dus toţi jonglerii, dentiştii şi popii printre ferme dacă nu-l aveam. Şi clar 2D-ish, nu vreau să joc Black&White cu apeducte, dar jocul nu se va face pentru entuziaşti.
Chiar au trecut 7 ani?
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
grimel

Post by grimel »

In legatura cu roadblock-ul, intr-un interviu de pe siteul oficial CIV, lead designeru sau cineva spunea CLAR ca nu intentioneaza sa introduca asa ceva pentru ca se doreste ca diferitii walkeri sa fie suficient de inteligenti sa mearga exact unde trebuie, probabil alegand cea mai buna ruta. In alta ordine de idei acest lucru e posibil pentru ca (exista in Children of the Nile) nu mai avem walker gen market lady, casele facandu-si "cumparaturile" de la magazinele respective. In childern of the nile drumurile de orice fel erau pur optionale.
cimi

Post by cimi »

Mda, ii clar, adica ii varza, cat despre walkeri, ma cam indoiesc de inteligenta lor. Children of the nile este un joc mediocru, nu am eu treaba cu drumurile lui, civilizatia romana tocmai pe asta se baza, pe o retea vasta de drumuri.
mark``

Post by mark`` »

Ei dragi baieti si fete a aparut si mult asteptatul (cel putin de mine) DEMO! Ce parere aveti? L-ati jucat? Eu mai am putin si l-am scos. Abea astept!
Cauta lumina, te va scuti de durere!
Velkan

Post by Velkan »

Caesar III a fost un joc excelent la vremea lui (a fost si printre primele jocuri pe care am pus mana alaturi de Settlers III, Tomb Raider III, Need for Speed III si Age of Empires; ce vremuri!), sper sa fie si asta cel putin la fel de bun. O singura chestie ar fi: sper c-au rezolvat problema cu AI-ul supusilor, ca in Caesar III o luau pe poteca gresita de cate ori aveau ocazia. (cine a jucat stie la ce ma refer)
Remus

Post by Remus »

Link de >>download<<.
Phenom 940@3.6GHz/Mugen 2/2x2GB DDR1066 6-6-6-22/Gigabyte MA790GP-DS4H/WD Raptor 74GB ADFD/CoolerMaster Centurion 590/Sirtec 500W
Neconventional

Post by Neconventional »

Mi se pare o mizerie... nu stiu ce resurse trebuiesc dar cu ce am eu se misca un picut mai bine decat FEAR! si nu imi place prea mult asta! si grafica e bunicica dar e enervant ca tre sa stau sa ma uit pe dupa dealuri!

Nu mi-a placut pana acum!
EXTREM de multe resurse pt. un joc de genul asta!
A vazut cineva un iepure alb?
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Mdea..se misca foarte prost. Am dat 1280x1024 si toate optiunile pe maxim (inclusiv AA+Af) si cand intru in el, surpriza....~15fps.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
mark``

Post by mark`` »

Idem si aici! E nejucabil, cu parere de rau trebuie sa-l sterg! Asta e, ghinion!
Neconventional

Post by Neconventional »

stie cineva ce cerinte are?
pe siteul oficial nu am gasit nimic!
poate le e frica sa zica! :))
mark``

Post by mark`` »

Pai chiar ca le e frica sa zica ca merge mizerabil. Pai de exemplu pot sa rulez la minim Call of Duty 2 pe 1024x768 si merge perfect, pe cand Caesar IV la aceeasi rezolutie si detalii sacadeaza. Deci...
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

Caesar IV Video Dev Diary #1 43.74 MB @ComputerGames.ro
Caesar IV Video Dev Diary #2 59.37 MB @ComputerGames.ro
It's good to admit that you're wrong, but it's better to be right.

PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: 7JOVYDPL
Velkan

Post by Velkan »

Neconventional wrote:stie cineva ce cerinte are?
pe siteul oficial nu am gasit nimic!
poate le e frica sa zica! :))
Intr-adevar, au "uitat" sa mentioneze cerintele de sistem. M-am uitat pe niste forumuri straine, si se pare ca e mai multa lume care cauta raspunsuri. Oricum, solutia e sa ti-l instalezi, si daca-ti merge inseamna ca indeplinesti cerintele. :d
Neconventional

Post by Neconventional »

daca un joc de genul asta cere atatea resurse ce pretentie sa mai avem de la altele... cum am mai zis : Mi se par anormal de mari cerintele... compul meu duce oricare Warcraft la maxim si mizilicul asta de CIV face probleme?!
Cred ca e o problema cu motorul jocului... nu cu cerintele care le are acesta!
Post Reply