Moderator: Moderatori
bantos wrote:Eu am trecut de la ATP3 la GT5051 si este diferenta mare intre cele doua sisteme.
GT5051 are putere considerabil mai mare si este capabil sa redea fara distorsiuni foarte
aproape de volum maxim, fata de ATP3 care se plafona destul de repede[banuiesc ca are
traful cam subdimensionat]
Randamentul subwoofer-ului la GT5051 este extrem de ridicat, cei 5.25'' +30w depasesc
cu mult 6.5''+18w la ATP3.Plus ca frecventa de rezonanta la dif. de bass la GT5051 este
mai joasa si asta se simte.
Un avantaj pt ATP3 ar fi prezenta reglajelor pt joase si inalte care sunt utile la puteri mici,
dar si asta se rezolva cu o placa de sunet capabila.
Nu ma lua cu din astea... am pus si eu osciloscoape pe la sistemele audio ... 5.1 7.1 sau cat or fii cu sau fara thx... si daca tu numesti aia sinusoida eu am capul piramida atunci...... si in al doilea rand se trec si valorile cu thd -10 % si farabantos wrote:Niciodata nu o sa vezi in amplif. care se respecta , gen standalone, ca puterea reala a acestuia sa fie trecuta
ca fiind cea cu THD-10%.Puterea nominala sau sinusoidala declarata a acestor amplif. este cea in care distorsiunile
THD sunt sub 0.1%, si se deduce prin aplicarea unui semnal sinusoidal de 1khz la intrarea amplif. urmarinduse
forma sinusoidei acestui semnal la iesirea amplif. cu ajutorul unui osciloscop.(in mare spus)
Tu spui ca pt. un subwoofer in general nu prea conteaza puterea, te inseli, difuzorul de joase preia cea mai
mare parte din puterea unui amplificator , in functie de acesta se aleg si dif. de medii-inalte.De ce crezi ca
toate sistemele 2.1,4.1,.....,50.1 au puterea amplif. pt. bass(implicit si a dif.bass) cel putin dubla fata de medii-inalte?
(sau crezi ca poti scoate totul de la un subwoofer gen LOGITECH Z5500 sau altul cu dif. de 8''-10'' cu doar 5-10W?)
Pt. un dif. de joase cu diametru mare, cursa bobinei mobile mare(longthrow) automat trebuie si puterea amplif. sa
fie pe masura pt. ca randamentul dif. sa fie maxim.
Marea majoritate a sistemelor audio pt. PC intra in distorsiuni prea din scurt din cauza neputintei sursei de
alimentare de a furniza curentul necesar(amperaj insuficient), si a amplif. de cacao folosite care sunt construite
in ''punte'' (se dubleaza valoarea distorsiunilor) pt. a obtine puteri mai mari cu tensiuni de alimentare mici. Amplif. in aceasta configuratie sunt
consumatoare de curent , putine sisteme fiind dotate cu transformatoare capabile sa furnizeze curentul necesar
amplif. la puterea maxima.