Nvidia GeForce 7800 GTX vs ATI Radeon X1800XT
Moderator: Moderatori
- omul_maimutza
Vad ca nici un site nu a efectuat un overclock, dar in Spania, in cadrul prezentarii Ati, Macci si Sampsa, cu niscaiva azot lichid si dry ice, au scos 12164 treidemarcidouamiicinci, cu un X1800XT la 864/990(1980). Detalii aici.
Pentru niste rezultate ce se pot obtine si acasa, cred ca trebuie sa mai asteptam. Dar de ce oare la primele review-uri ale lui 7800GTX am avut parte de rezultate in oc, si acum nu? O fi din cauza driverelor inca in stadiu beta?
Pentru niste rezultate ce se pot obtine si acasa, cred ca trebuie sa mai asteptam. Dar de ce oare la primele review-uri ale lui 7800GTX am avut parte de rezultate in oc, si acum nu? O fi din cauza driverelor inca in stadiu beta?

hmm....parerea mea e urmatoarea: ati x1800XT a devenit noul "king of the hill", pe cand x 1800XL e sub performantele GT-ului. Totodata trebuie sa luam in calcul si pretul placilor: aici se pare ca ati are preturi mai mari, ceea ce nu e deloc bine pt ei
.
Ceea ce ma pune pe ganduri: de ce dreq pana si un x1800xl intrece un 7800GTX in fear? Este foarte interesant ca in majoritatea jocurilor 7800GT intrecea 1800xl cu cateva fps(cam nesimnificativ, totusi), dar in fear a fost pur si simplu umilita
; si inca o chestie mai e interesanta: pe multe alte siteuri am vazut ca un 7800GT are in fear pe detalii max, aa*4,af*16 aprox 50fps si aici vad ca are aprox 25...
...sau poate nu m-am uitat eu atent..? 
Inca o chestie ce ma nelinisteste...un x1800XT scoate aproape 9k puncte in 3d2005 pe cand un 7800GTX...nu mai mult de 7600.
...oricum ar fi atata timp cat ati scoate 1800xl-ul mai scump ca 7800GT-le...eu merg pe 7800GT

Ceea ce ma pune pe ganduri: de ce dreq pana si un x1800xl intrece un 7800GTX in fear? Este foarte interesant ca in majoritatea jocurilor 7800GT intrecea 1800xl cu cateva fps(cam nesimnificativ, totusi), dar in fear a fost pur si simplu umilita

Inca o chestie ce ma nelinisteste...un x1800XT scoate aproape 9k puncte in 3d2005 pe cand un 7800GTX...nu mai mult de 7600.
...oricum ar fi atata timp cat ati scoate 1800xl-ul mai scump ca 7800GT-le...eu merg pe 7800GT
- van helsing
Hot Hardware
Conluziile la care au ajuns cei de la Hot Hardware.Testele le gasiti pe acelasi site...
Radeon X1800 XT and X1800 XL
The X1800 XL performed at a similar, albeit somewhat lower performance level versus a GeForce 7800 GT, but even a GeForce 6800 Ultra was faster in many circumstances. The Radeon X1800 XT, however, if we disregard the multi-GPU configurations, traded the top spot with a GeForce 7800 GTX in some tests (3DMark, Splinter Cell, FarCry, HL2) with about a 60/40 split in favor of NVIDIA. And in typical fashion the Radeons shine better with AA and Aniso Filtering enabled, but the X1800 XT's larger 512MB frame buffer certainly helped it in this area. In general, ATI's new cards performed better in Direct3D applications than they did in OpenGL applications, which has historically been the case for ATI's products. Overall though, we'd consider the GeForce 7800 GTX the "faster" all-around card in terms of general gaming performance.
ATI has given us a lot to talk about today. Not only with regard to their new family of products, but with their execution and reputation within the market and community as a whole. Looking back over the previous pages, it seems to us that ATI initially began designing the X1000 with NVIDIA's GeForce 6 Series in mind. Had the R520 architecture not suffered from delay after delay, and launched before the GeForce 7 Series, ATI would have been in a much better position. The X1000 graphics family is feature-rich, and performs very well with the GeForce 7 out of the picture. But that's not what happened, and at each of their product's respective projected price points, they are outperformed by NVIDIA's products in many scenarios.
For the X1000 series to gain any traction in the market, cards are going to have to hit store shelves quickly, and in quantity, to drive their street prices down -- and fast. Considering that a GeForce 7800 GTX can be bought for under $480 already, we suspect a >$500 price tag for a Radeon X1800 XT, when / if it arrives with the same specifications that we tested here, is not going to be well received by the majority of potential buyers. Luckily for ATI, the X1800's die is significantly smaller than a GeForce 7800 GTX's, so if they're getting adequate yields from TSMC, they'll be able to drop prices relatively quickly to be competitive this holiday buying season. Unfortunately, we can't be certain when the cards we've tested here will actually be available for purchase, based on the obvious past executional issues in recent ATi product launches.
Radeon X1800 XT and X1800 XL
The X1800 XL performed at a similar, albeit somewhat lower performance level versus a GeForce 7800 GT, but even a GeForce 6800 Ultra was faster in many circumstances. The Radeon X1800 XT, however, if we disregard the multi-GPU configurations, traded the top spot with a GeForce 7800 GTX in some tests (3DMark, Splinter Cell, FarCry, HL2) with about a 60/40 split in favor of NVIDIA. And in typical fashion the Radeons shine better with AA and Aniso Filtering enabled, but the X1800 XT's larger 512MB frame buffer certainly helped it in this area. In general, ATI's new cards performed better in Direct3D applications than they did in OpenGL applications, which has historically been the case for ATI's products. Overall though, we'd consider the GeForce 7800 GTX the "faster" all-around card in terms of general gaming performance.
ATI has given us a lot to talk about today. Not only with regard to their new family of products, but with their execution and reputation within the market and community as a whole. Looking back over the previous pages, it seems to us that ATI initially began designing the X1000 with NVIDIA's GeForce 6 Series in mind. Had the R520 architecture not suffered from delay after delay, and launched before the GeForce 7 Series, ATI would have been in a much better position. The X1000 graphics family is feature-rich, and performs very well with the GeForce 7 out of the picture. But that's not what happened, and at each of their product's respective projected price points, they are outperformed by NVIDIA's products in many scenarios.
For the X1000 series to gain any traction in the market, cards are going to have to hit store shelves quickly, and in quantity, to drive their street prices down -- and fast. Considering that a GeForce 7800 GTX can be bought for under $480 already, we suspect a >$500 price tag for a Radeon X1800 XT, when / if it arrives with the same specifications that we tested here, is not going to be well received by the majority of potential buyers. Luckily for ATI, the X1800's die is significantly smaller than a GeForce 7800 GTX's, so if they're getting adequate yields from TSMC, they'll be able to drop prices relatively quickly to be competitive this holiday buying season. Unfortunately, we can't be certain when the cards we've tested here will actually be available for purchase, based on the obvious past executional issues in recent ATi product launches.
Finally
Pro.
1. Arhitectura inovatoare - (a se citi testele beyond3d sau [H]ard|OCP) - care-i avantajul ? Suport pt developeri, o incercare de a iesi din impasul mai mult paralelism- mai multe posibile stagnari si gaturi => un pas catre arhitecturi mai eficiente, inteligente, capabile sa se administreze in functie de necesitatile concrete - vezi controlerul de memorie programabil si busul inel (ring bus), granularitata mai mare a accesului la memorie =>
1.a Posibil comportament superior in titluri cu dynamic branching (shaderi complecsi cu flow control) - un atu posibil
2. Performante similare in jocuri pt X1800 XT si oearecum pt X1800 XL
3. Adaptative AA - pt texturi cu transparenta - raspuns la Transparency Antialiasing din G70
4. No angle dependant AF- un atu in calitatea imaginii
5. HDR + AA ? - a se vedea consecintele in performanta - posibil un alt atu
6. Memorie in cantitate de 512 Mb
5. Functiuni codare video de ultima ora
7. Suport Crossfire (fara limitarea de rezolutie)
8. X1300 Pro pare a fi un produs low end in sfarsit cu performante bune
Contra.
1. Ca performante nu pare mai bun decat concurenta, insa nu poate fi inca cumparat, pretul estimat este inca mai mare, inca se pune problema pretului si a disponibilitatii.
2. PCB la fel de mare ca si GTX, cooler dual slot in cazul X1800XT
3. Consum ridicat in special din cauza celor 512 Mb de memorie f. rapida (pt ca in cazul X1800 XL consumul nu e mai mare)
4. Se pune intrebarea daca unlele rezultate in demouri noi (pre release) sau titluri noi nu se datoreaza cumva cantitatii de memorie mai mare ?
5. Lipsa de performanta in middle range - X1600 nu pare a fi competitiv cel putin la pretul propus - poate un X1700 ceva ? sau un X1800 simplu mai ieftin
6. OpenGL inca nu este suportat k lumea ( si dupa cum arata, nici nu va mai fi )
De fapt, e devreme a da un verdict... driverii mai pot fi optimizati, pretul inca nu e pretul de piata, inca nu am primit teste amanuntite si intr-o gama mai larga de aplicatii ...
1. Arhitectura inovatoare - (a se citi testele beyond3d sau [H]ard|OCP) - care-i avantajul ? Suport pt developeri, o incercare de a iesi din impasul mai mult paralelism- mai multe posibile stagnari si gaturi => un pas catre arhitecturi mai eficiente, inteligente, capabile sa se administreze in functie de necesitatile concrete - vezi controlerul de memorie programabil si busul inel (ring bus), granularitata mai mare a accesului la memorie =>
1.a Posibil comportament superior in titluri cu dynamic branching (shaderi complecsi cu flow control) - un atu posibil
2. Performante similare in jocuri pt X1800 XT si oearecum pt X1800 XL
3. Adaptative AA - pt texturi cu transparenta - raspuns la Transparency Antialiasing din G70
4. No angle dependant AF- un atu in calitatea imaginii
5. HDR + AA ? - a se vedea consecintele in performanta - posibil un alt atu
6. Memorie in cantitate de 512 Mb
5. Functiuni codare video de ultima ora
7. Suport Crossfire (fara limitarea de rezolutie)
8. X1300 Pro pare a fi un produs low end in sfarsit cu performante bune
Contra.
1. Ca performante nu pare mai bun decat concurenta, insa nu poate fi inca cumparat, pretul estimat este inca mai mare, inca se pune problema pretului si a disponibilitatii.
2. PCB la fel de mare ca si GTX, cooler dual slot in cazul X1800XT
3. Consum ridicat in special din cauza celor 512 Mb de memorie f. rapida (pt ca in cazul X1800 XL consumul nu e mai mare)
4. Se pune intrebarea daca unlele rezultate in demouri noi (pre release) sau titluri noi nu se datoreaza cumva cantitatii de memorie mai mare ?
5. Lipsa de performanta in middle range - X1600 nu pare a fi competitiv cel putin la pretul propus - poate un X1700 ceva ? sau un X1800 simplu mai ieftin
6. OpenGL inca nu este suportat k lumea ( si dupa cum arata, nici nu va mai fi )
De fapt, e devreme a da un verdict... driverii mai pot fi optimizati, pretul inca nu e pretul de piata, inca nu am primit teste amanuntite si intr-o gama mai larga de aplicatii ...
Mda... eu m-am lamurit. Din toate testele de pe net nu vad decat o mare dezamagire. ATI nu a scos ceva revolutionar. Se anunta a fi ca 9700Pro pe langa Titanium si pana la urma... e cu un picut mai rapida in cateva jocuri... singura diferenta notabila este in 3DMark05... Sincer, din cate am vazut pana acum, as zice mai degraba ca 7800GTX este castigatorul. Tineti minte ca peste tot testele au fost facute cu un reference 7800GTX. Un ASUS 7800GTX Top ar lasa in urma X1800XT cu o distanta si mai mare...
Considerand ca ATI a pierdut atata vreme (4 luni au trecut de la lansarea lui 7800GTX si de atunci se vand foarte bine placile astea...) cu lansarea asta, a pierdut timpul si cu Crossfire (in atata timp s-au vandut atat placi de baza cat si placi video compatibile SLI ca painea calda)... Din punct de vedere economic sigur nu a picat prea bine anul asta pentru ATI. Tineti minte si ca toate consolele Playstation 3 au ca partea de grafica un derivat al lui G70. Sa mai zic si ca 6200, 6600 si 6600GT s-au vandut si ele foarte bine (si toata lumea stie ca marea masa a vanzarilor se fac in acest sector)...
Acum, sa luam placile efectiv:
X1300Pro
este o placa ieftina cu performante relativ bune. Nu am vazut nici o comparatie cu un 6200 sau 6600, dar banuiesc ca ar fi apropiate ca performanta.
X1600XT
Performante bune, intrece 6600GT (pe alocuri sunt la egalitate sau conduce 6600GT, dar per total e mai buna ca 6600GT), dar este mai slaba decat un 6800 simplu desi costa mai mult decat acesta. Va trebui sa il mai ieftineasca un pic...
X1800XT
Performante bune, pe alocuri intrece 7800GTX.
Parti bune: tehnologie noua, suport PS 3.0, 512MB RAM (inca nu stiu sigur cat influenteaza acest surplus de memorie).
Parti proaste: a aparut cu 4 luni mai tarziu decat concurentul direct, costa mai mult decat acesta, are nevoie de racire dual slot in timp ce concurentul direct nu, in jocuri OpenGL sau cu umbre multe este in urma concurentului cu o diferenta destul de semnificativa.
nVidia are resursele sa faca o placa mai rapida decat X1800XT, dar... nu o va face pentru ca nu e nevoie. Au vandut deja destul de multe placi, pozitia de lider nefiindu-le periclitata. Pentru sistemele cu procesor dual core (si posibil nu numai), driverul 80 va aduce un spor de performanta destul de mare incat sa recastige pozitia de lider. In caz ca si ATI face un driver mai bun, atunci nVidia poate scoate o placa cu 500MHz in nucleu si cu memorii la fel de bune ca si ATI, adica 1500MHz (prin overclocking s-a ajuns cu aceste memorii la 1980MHz!!!), eventual in cantitate de 512MB. Asta ar fi mai mult decat de ajuns sa devanseze X1800XT in orice joc.
La partea de SLI vs Crossfire... Crossfire a pierdut. El nu este bun decat pentru cei care vor sa faca recorduri in benchmark-uri. Pentru un gamer adevarat care da >1000$ pe placi video (care cu siguranta are si un monitor capabil), 60Hz la 1600x1200 sau 52Hz la 2048x1536 sunt refresh-uri pur si simplu inacceptabile! Restul nici nu mai conteaza...
Parerea mea!
Considerand ca ATI a pierdut atata vreme (4 luni au trecut de la lansarea lui 7800GTX si de atunci se vand foarte bine placile astea...) cu lansarea asta, a pierdut timpul si cu Crossfire (in atata timp s-au vandut atat placi de baza cat si placi video compatibile SLI ca painea calda)... Din punct de vedere economic sigur nu a picat prea bine anul asta pentru ATI. Tineti minte si ca toate consolele Playstation 3 au ca partea de grafica un derivat al lui G70. Sa mai zic si ca 6200, 6600 si 6600GT s-au vandut si ele foarte bine (si toata lumea stie ca marea masa a vanzarilor se fac in acest sector)...
Acum, sa luam placile efectiv:
X1300Pro
este o placa ieftina cu performante relativ bune. Nu am vazut nici o comparatie cu un 6200 sau 6600, dar banuiesc ca ar fi apropiate ca performanta.
X1600XT
Performante bune, intrece 6600GT (pe alocuri sunt la egalitate sau conduce 6600GT, dar per total e mai buna ca 6600GT), dar este mai slaba decat un 6800 simplu desi costa mai mult decat acesta. Va trebui sa il mai ieftineasca un pic...
X1800XT
Performante bune, pe alocuri intrece 7800GTX.
Parti bune: tehnologie noua, suport PS 3.0, 512MB RAM (inca nu stiu sigur cat influenteaza acest surplus de memorie).
Parti proaste: a aparut cu 4 luni mai tarziu decat concurentul direct, costa mai mult decat acesta, are nevoie de racire dual slot in timp ce concurentul direct nu, in jocuri OpenGL sau cu umbre multe este in urma concurentului cu o diferenta destul de semnificativa.
nVidia are resursele sa faca o placa mai rapida decat X1800XT, dar... nu o va face pentru ca nu e nevoie. Au vandut deja destul de multe placi, pozitia de lider nefiindu-le periclitata. Pentru sistemele cu procesor dual core (si posibil nu numai), driverul 80 va aduce un spor de performanta destul de mare incat sa recastige pozitia de lider. In caz ca si ATI face un driver mai bun, atunci nVidia poate scoate o placa cu 500MHz in nucleu si cu memorii la fel de bune ca si ATI, adica 1500MHz (prin overclocking s-a ajuns cu aceste memorii la 1980MHz!!!), eventual in cantitate de 512MB. Asta ar fi mai mult decat de ajuns sa devanseze X1800XT in orice joc.
La partea de SLI vs Crossfire... Crossfire a pierdut. El nu este bun decat pentru cei care vor sa faca recorduri in benchmark-uri. Pentru un gamer adevarat care da >1000$ pe placi video (care cu siguranta are si un monitor capabil), 60Hz la 1600x1200 sau 52Hz la 2048x1536 sunt refresh-uri pur si simplu inacceptabile! Restul nici nu mai conteaza...
Parerea mea!

I never finish anyth
Eu am o parere mai diferita:
-Este adevarat ca X1800XT este la fel de performanta ca 7800GTX ( se vede in teste- in afara de openGL 7800GTX o ia cu cateva frame-uri de la x1800XT- dar sa zicem ca este echilibrata lupta in top);
"The X1800 XT is a beast, really. It's big, it's fast yes it is the new flagship in the graphics card arena. NVIDIA has been de-crowned on a pure performance level, period. But, the green friends definitely do not need to worry that much though. My experiences clearly showed that both the 7800 GTX and X1800 XT each give and win a little and feature wise both cards are roughly the same. But from an overall point of view at this time things look slightly better for the X1800 XT. The two slot design looks cool, but I really would have preferred to see a single slot solution. Anyway, we'll show you all that soon once we receive a valid working sample."
sursa: http://www.guru3d.com/article/Videocards/262/17/
-Este adevarat ca nvidia este king of the hill (prin vanzari...si aparitia la timp a placilor)
- Mai este adevarat ca la crossfire sa lucrat incepand de acum un an- pe cand la sli Nvidia a avut tehnologia de 5 ani de la 3dfx ( remarcabil pt ATI care a reusit 95% sa faca intr-un an ce i-au trebuit altuia sa faca in 5).
-Asul din maneca lui ATI poate fi ca R520 poate ajunge la fregvente de 700 mhz deci este irelevant textul "Un ASUS 7800GTX Top ar lasa in urma X1800XT cu o distanta si mai mare... " ...testele se fac default ( placi de referinta ) nu?
Acum la ce ma gandesc eu....este urm lucru: Va dati seama daca ATI reuseste sa faca R520 sa functioneze cu 24 pipe SAU mai bine 32 pipe. ce o sa se intample ?
Acum baietii au timp sa testeze in laboratoare si solutiile pt a activa 24 pipe sau 32 - nu mai sunt presati de timp; petru ca dupa cum stiti, cei de la ATI nu au gasit solutia in timp util- fiind presati ca stau pre mult pe banca de rezerva, au scos la bataie ce aveau.
Cam atat ...eu sunt incantat de ce a scos ATI doar ca trebuie sa mai umble la preturi si sa ajunga placile cat mai repede in rafturile magazinelor.
ps. Ma gandesc la o placa ati (X1xxx) in viitorul apropiat..... ( cu toate ca nici nvidia nu este de lasat
)
-Este adevarat ca X1800XT este la fel de performanta ca 7800GTX ( se vede in teste- in afara de openGL 7800GTX o ia cu cateva frame-uri de la x1800XT- dar sa zicem ca este echilibrata lupta in top);
"The X1800 XT is a beast, really. It's big, it's fast yes it is the new flagship in the graphics card arena. NVIDIA has been de-crowned on a pure performance level, period. But, the green friends definitely do not need to worry that much though. My experiences clearly showed that both the 7800 GTX and X1800 XT each give and win a little and feature wise both cards are roughly the same. But from an overall point of view at this time things look slightly better for the X1800 XT. The two slot design looks cool, but I really would have preferred to see a single slot solution. Anyway, we'll show you all that soon once we receive a valid working sample."
sursa: http://www.guru3d.com/article/Videocards/262/17/
-Este adevarat ca nvidia este king of the hill (prin vanzari...si aparitia la timp a placilor)
- Mai este adevarat ca la crossfire sa lucrat incepand de acum un an- pe cand la sli Nvidia a avut tehnologia de 5 ani de la 3dfx ( remarcabil pt ATI care a reusit 95% sa faca intr-un an ce i-au trebuit altuia sa faca in 5).
-Asul din maneca lui ATI poate fi ca R520 poate ajunge la fregvente de 700 mhz deci este irelevant textul "Un ASUS 7800GTX Top ar lasa in urma X1800XT cu o distanta si mai mare... " ...testele se fac default ( placi de referinta ) nu?
Acum la ce ma gandesc eu....este urm lucru: Va dati seama daca ATI reuseste sa faca R520 sa functioneze cu 24 pipe SAU mai bine 32 pipe. ce o sa se intample ?
Acum baietii au timp sa testeze in laboratoare si solutiile pt a activa 24 pipe sau 32 - nu mai sunt presati de timp; petru ca dupa cum stiti, cei de la ATI nu au gasit solutia in timp util- fiind presati ca stau pre mult pe banca de rezerva, au scos la bataie ce aveau.
Cam atat ...eu sunt incantat de ce a scos ATI doar ca trebuie sa mai umble la preturi si sa ajunga placile cat mai repede in rafturile magazinelor.
ps. Ma gandesc la o placa ati (X1xxx) in viitorul apropiat..... ( cu toate ca nici nvidia nu este de lasat

Core2Duo E8500@4.0 Ghz*/*CoolerMaster Hyper 6+*/*Gigabyte EP 45-DS4*/*2x2 GB Muskin Pc8500*/*Sapphire HD4870 1 GB*/* HDD Seag. 640GB x 2*/*Sursa Corsair 650w*/*Dvd-rw Asus */*Mon. Sony 19''X-Black */*Mouse Logitech G9*/*KB ....comming*/*Case Shark
- van helsing
ATI
Adevarat X1800 XT depaseste cu cateva frame-uri 7800GTX si poate fi considerata castigatoare,dar intre urmatoarele placi ca valoare exista o diferenta majora.Lupta dintre 7800 GT si X1800 XL este castigata net de cea dintai,acesta este comentariul celor de la Guru3D " The Radeon X1800 XL is impressive, but not as impressive as the GeForce 7800 GT is. Often the score is close to the competitors card yet for some reason at several tests falls behind in performance quickly up-to a level where it was close to the Radeon X850 XT series of cards. " Din cate observ eu,echilibru exista doar la varf spre nivelele inferioare NVidia este superioara.Sincer,sper ca acesta este primul pas catre evolutia noilor placi ATI care vor fi cu adevarat performante.Concurenta celor doi producatori este benefica pentru comunitatea gamerilor si pentru producatorii de aplicatii grafice.
Re: ATI
Ceva insa se pare ca nu a remarcat nimeni pana acum ... adica frecventele de functionare, nVidia reuseste mai mult cu frecvente mai mici ... dovada este ca implementarea si tehnologia este mai de viitor aici decat in cazul ATI, ma asteptam sa devanseze clar ATI, insa nu se vede asta deloc. Parca asistam la un razbel Intel/AMD ... interesant ...
- cristi_TNT
sparkle?! placa ati a fost proiectata initial cu 24 pipes,dar nu le-a mers ragalia si au facut compromisuri ca sa o poata lansa intr-un final,de aceea nu are nici rezultatele spectaculoase care se anuntau la inceput.
eu nu mai discut pe tema asta pana nu ajunge la noi pe piata un model de x1800xt sau xl si pana nu o testeaza vreun forumist.
in felul asta voi vedea si pretul de piata din RO care conteaza foarte mult.
o fi ea cu 5% mai rapida ca 7800 gtx dar daca e mai scumpa cu 15-20% atunci razboiul e pierdut din start.
astept si de la nvidia un 7800 gtx tactat mai sus si eventual cu 512 ram,cred ca va fi versiunea ultra,la astia nu e o problema,daca maine o anunta in 3 zile e pe piata,oare va avea concurent?
eu nu mai discut pe tema asta pana nu ajunge la noi pe piata un model de x1800xt sau xl si pana nu o testeaza vreun forumist.
in felul asta voi vedea si pretul de piata din RO care conteaza foarte mult.
o fi ea cu 5% mai rapida ca 7800 gtx dar daca e mai scumpa cu 15-20% atunci razboiul e pierdut din start.
astept si de la nvidia un 7800 gtx tactat mai sus si eventual cu 512 ram,cred ca va fi versiunea ultra,la astia nu e o problema,daca maine o anunta in 3 zile e pe piata,oare va avea concurent?
Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
Un alt review/test. Si cu niste explicatii referitoare la arhitectura memoriei.
Ce sa zic... Ati reuseste un pic mai mult cu mai putine resurse, dar pe de alta parte, Nvidia are un avans de dezvoltare de cel putin 4 luni pentru viitoarea generatie de placi... Vom vedea.
http://graphics.tomshardware.com/graphi ... index.html
Ce sa zic... Ati reuseste un pic mai mult cu mai putine resurse, dar pe de alta parte, Nvidia are un avans de dezvoltare de cel putin 4 luni pentru viitoarea generatie de placi... Vom vedea.
http://graphics.tomshardware.com/graphi ... index.html
la mijloc intre .asm si .c
Si ATI mai are un as in maneca si anume X1800XT PE, sper sa il dopeze cu 24 pipes si atunci altfel vor sta lucrurile. Dupa cum am spus, razboiul abia a inceput...cristi_TNT wrote: Astept si de la nvidia un 7800 gtx tactat mai sus si eventual cu 512 ram,cred ca va fi versiunea ultra,la astia nu e o problema,daca maine o anunta in 3 zile e pe piata,oare va avea concurent?
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
The outcome is usually depressing.
- cristi_TNT
corbuleee,exact ce-am scris mai sus,placa x...se dorea de la inceput cu 24 pipes,dar a cam luat foc de cateva ori.Ati a vrut de la bun inceput o placa cu care sa-i sature pe astia de la nvidia o perioada buna,Nu le-a mers!
la x1800xt varianta PE nu cred ca va exista sub forma pipe-urilor in plus,nici la seria x850xt diferenta pana la PE nu au facut-o pipe-uri in plus,cred ca vor baga racire mai buna si o vor tacta mai sus.
iar daca 7800gtx ultra va arata cam asa: 500/1500 la 512 ram inca 16 pipes la x1800xt PE nu vor fi deajuns sa o ajunga.
la x1800xt varianta PE nu cred ca va exista sub forma pipe-urilor in plus,nici la seria x850xt diferenta pana la PE nu au facut-o pipe-uri in plus,cred ca vor baga racire mai buna si o vor tacta mai sus.
iar daca 7800gtx ultra va arata cam asa: 500/1500 la 512 ram inca 16 pipes la x1800xt PE nu vor fi deajuns sa o ajunga.
Varianta ATI cu 24 pipes banuiesc ca va fi noul core R580 (un R520 imbunatatit). Data de lansare se preconizeaza a fi inceputul anului viitor.
Edit:
A aparut un al 2-lea review pe X-bit labs unde se testeaza doar comportarea in jocuri (muuuulte) a seriei X1800.
Review-ul il gasiti AICI.
Concluzia
Edit:
A aparut un al 2-lea review pe X-bit labs unde se testeaza doar comportarea in jocuri (muuuulte) a seriei X1800.
Review-ul il gasiti AICI.
Concluzia
However, we cannot say that ATI’s new flagship product, the RADEON X1800 XT 512MB, is the absolute champion across the board, nor we can say that the XL model is a king of high-end, as both graphics accelerators are noticeably left behind by competing GeForce 7800 GTX and GT in games like Doom III, Chronicles of Riddick, Pacific Fighters and some other OpenGL applications, for example. Nevertheless, when it comes to modern games with intensive use of shaders, such as Battlefield 2, Colin McRae Rally, F.E.A.R., Perimeter, Splinter Cell: Chaos Theory and some others, the new RADEON X1800-series takes the lead.
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
Nu ai citit cu atentie, toti vor sa testeze capacitatea de OC a placilor RETAIL, nu Engeneering Sample. In curand poate o sa vedem si un HIS X1800XT ICE-Q
.

- scorpion_amd13
Re: ATI
ice, sincer, ma asteptam la mai mult de la tine. 7800GTX reuseste ce reuseste la frecventele alea doar pentru ca are 24 pipelines in contrast cu X1800XT care are doar 16 pipelines. Rezultatele placii ATi sunt extrem de bune tinand cont ca placa nVIDIA are cu 66% mai multe conducte de randare. Concluzia trasa de mine anterior, "Aways outnumbered, never outgunned." se aplica. ATi au facut o placa grafica foarte buna din acest punct de vedere. Daca ATi ar scoate o placa cu macar 20 de conducte de randare si frecvete putin mai ridicate si niste drivere bune ar pune nVIDIA cu botu pe labe. Sa nu mai zic ca R580 e chiar dupa colt, si s-ar putea sa aiba tot ce-i trebuie sa faca istorie.ice01 wrote:Ceva insa se pare ca nu a remarcat nimeni pana acum ... adica frecventele de functionare, nVidia reuseste mai mult cu frecvente mai mici ... dovada este ca implementarea si tehnologia este mai de viitor aici decat in cazul ATI, ma asteptam sa devanseze clar ATI, insa nu se vede asta deloc. Parca asistam la un razbel Intel/AMD ... interesant ...
Ceea ce ma ingrijoreaza e capitolul mainstream, unde X1600XT nu scoate rezultatele la care ma asteptam. Asta probabil din cauza driverelor. Sper sa le vina mintea la cap celor de la ATi si sa scoata niste drivere capabile pentru seria X1600, altfel or sa si-o ia rau de tot. Chiar atat de rau incat sa se repete istoria 3Dfx (sper ca nu). Daca ATi nu reusesc sa faca o treaba buna cu X1600 mi-e ca schimb tabara, si s-ar putea sa nu fiu singurul care gandeste asa. De data asta fanii ATi vor performanta si in sectorul mainstream, nu numai high-end. Poate or sa scoata un X1800GT care sa faca ce ar fi trebuit sa faca X1600, dar sa faca acest pas mai repede, pana nu or sa piarda prea multi fani.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
Da, dar si nvidia are o noua revizie dupa colt: G72 (90 nm). Ce te faci (din punctul de vedere al ati vorbesc) cu un 7800 cu 24 de pipelines si care ruleaza spre 600Mhz?
Si inca ceva: X1600XT e destul de competitiv fata de 6600GT, dar nvidia nu a lansat inca solutiile main-stream derivate din G70.
Nu inteleg de ce ati nu si-a dotat si placile din zona de mijloc cu memorie pe 256 de biti, ar fi fost cu adevarat o solutie performanta si de generatie urmatoare, ca oricum costa placile cu X1600 cat un 6800.
Si inca ceva: X1600XT e destul de competitiv fata de 6600GT, dar nvidia nu a lansat inca solutiile main-stream derivate din G70.

Nu inteleg de ce ati nu si-a dotat si placile din zona de mijloc cu memorie pe 256 de biti, ar fi fost cu adevarat o solutie performanta si de generatie urmatoare, ca oricum costa placile cu X1600 cat un 6800.
Va certati aiurea! unii spun ca nVIDIA are un as in maneca.....altii ca si ATI au...normal ca au! nu va dati seama cum merge treaba? nVIDIA scoate o placa video; cei de la ATI scot si ei una, ca sa combata noul produs al nvidiei; nVIDIA scot si ei din nou alta placa...si tot asa...IT'S NEVER GOING TO END !!!!
Un review mai amanuntit al celor de la anadtech decat cel precedent, cu rezoltuii de pana la 2048 * 1536 (cu/fara AA) si cu analiza scaderii de performanta odata cu trecerea la AA.
Concluzia lor: datorita celor 512MB de ram si a latimii de banda superioare, X1800XT se dovedeste mai rapida decat un 7800GTx la 2048*1536 AA/AF (in battlefield2, Day of Defeat, Farcry si Splinter Cell), egala in Everquest II si mai slab in Doom 3 si Riddick; de asemenea, penalitetea trecerii la AA este mult mai mica in cazul placii Ati.
X1600XT se dovedeste, din pacate pentru ati, doar un pic mai rapida decat un 6600GT (cei 128 de biti ai memoriei isi arata limita).
Concluzia lor: datorita celor 512MB de ram si a latimii de banda superioare, X1800XT se dovedeste mai rapida decat un 7800GTx la 2048*1536 AA/AF (in battlefield2, Day of Defeat, Farcry si Splinter Cell), egala in Everquest II si mai slab in Doom 3 si Riddick; de asemenea, penalitetea trecerii la AA este mult mai mica in cazul placii Ati.
X1600XT se dovedeste, din pacate pentru ati, doar un pic mai rapida decat un 6600GT (cei 128 de biti ai memoriei isi arata limita).
Mai, eu am citit pana acum vreo 10 review-uri despre R520 si parerea unanima este ca chipul celor de la ATI este o bijuterie tehnologica, cu o arhitectura revolutionara, calitate deosebita a imaginii, programabilitate extrema si optimizare pentru SM3 si Dynamic Branching adica VIITORUL in 3d. Tot ce mai trebuie sunt niste muschi in plus adica inca vreo 8 pipes ca sa inchida gura oricui ar avea ceva contra lui. Am vazut pe http://www.driverheaven.com si pe http://www.hexus.com si pe alte site-uri cum X1800XT scotea uneori cu 100% !!! mai multe FPS decat 7800GTX si asta in jocuri tari ca FEAR sau BF2 sau COD2, mie mi se pare extraordinar si cred ca asta e abia inceputul. BRAVO ATI !
Si chiar daca ajunge la pretul unui 7800GT tot nu e prea roz situatia, fiind depasit per ansamblu de 7800GT.
- omul_maimutza
Banuiesti prost. X1800XT e campion la consum, in mare parte datorita celor 512MB ram. X1800XL ca si 7800GTX sunt rezonabile la consum, dar ambele au 256MB ram. Singura necunoscuta este viitorul 7800GTX 512MB.
- omul_maimutza
X1600XT vs. competition@xbit
In ambele cazuri te cam inseli. Sigur au citit review-rile?Abaddon wrote:Consumul de energie de la ATi banuiesc ca e ceva mai redus decat 7800GTX ...![]()
In F.E.A.R. e clar ca nVidia e mult peste ATi.
Un nou screenshot cu Ati X1800XT in O/c
ps. Impresionant nu?
Avand in vedere ca driverele celor de la ATI sunt in stadiu Beta ( nici macar nu sunt obtimizate kalumea- nvidia avand drivere mai bune -cele 2-3 luni de intarziere au dat destul timp celor de la nvidia sa le obtimizeze ) si doar 16 pipes in loc de 24 , ATI face o figura foarte frumoasa.
Personal ma gandesc ca daca ATI scoate mai bine cu X1800XL si X1800XT in fatza 7800GT si 7800GTX in 3dmark2005 (unde stim toti cat de greu scoti cateva puncte in plus ) exista posibiliatatea ca placile sa nu functioneze la capacitatea lor maxima ( ma refer la Jocurile in care sunt testate placile )- in cazul asta nu se poate vorbi de obtimizari sau de spaga data celor de la Futuremark.
Daca Nvidia abia face fatza cu 24 pipe in fata celor (doar) 16 a lui ATI, va dati seama ca GPU-ul de la ATI este mult mai puternic si are un mai mare potential ( mai ales daca baietii scot o revizie noua care sa suporte 24 pipe...de ce nu chiar 32).
In conditiile in care ATI ar si scos X1800XT cu 24 pipe Nvidia ar fi luat-o rau de tot...chiar si asa treburile nu sunt definitivate ...INCA
Testul:
X1800XT
878mhz GPU (freon)
990 Mhz memorie
Mai exact 878/1980 mhz
Verry Tasty....
ps. nu mai gasesc linkul de pe ce site am luat asta....
; dimineata am intrat pe vreo 12 situri de profil
12278 mark-uri
ps. Impresionant nu?
Avand in vedere ca driverele celor de la ATI sunt in stadiu Beta ( nici macar nu sunt obtimizate kalumea- nvidia avand drivere mai bune -cele 2-3 luni de intarziere au dat destul timp celor de la nvidia sa le obtimizeze ) si doar 16 pipes in loc de 24 , ATI face o figura foarte frumoasa.
Personal ma gandesc ca daca ATI scoate mai bine cu X1800XL si X1800XT in fatza 7800GT si 7800GTX in 3dmark2005 (unde stim toti cat de greu scoti cateva puncte in plus ) exista posibiliatatea ca placile sa nu functioneze la capacitatea lor maxima ( ma refer la Jocurile in care sunt testate placile )- in cazul asta nu se poate vorbi de obtimizari sau de spaga data celor de la Futuremark.
Daca Nvidia abia face fatza cu 24 pipe in fata celor (doar) 16 a lui ATI, va dati seama ca GPU-ul de la ATI este mult mai puternic si are un mai mare potential ( mai ales daca baietii scot o revizie noua care sa suporte 24 pipe...de ce nu chiar 32).
In conditiile in care ATI ar si scos X1800XT cu 24 pipe Nvidia ar fi luat-o rau de tot...chiar si asa treburile nu sunt definitivate ...INCA
Testul:
X1800XT
878mhz GPU (freon)
990 Mhz memorie
Mai exact 878/1980 mhz
Verry Tasty....
ps. nu mai gasesc linkul de pe ce site am luat asta....

12278 mark-uri
Core2Duo E8500@4.0 Ghz*/*CoolerMaster Hyper 6+*/*Gigabyte EP 45-DS4*/*2x2 GB Muskin Pc8500*/*Sapphire HD4870 1 GB*/* HDD Seag. 640GB x 2*/*Sursa Corsair 650w*/*Dvd-rw Asus */*Mon. Sony 19''X-Black */*Mouse Logitech G9*/*KB ....comming*/*Case Shark
- alexwinfast
Da...Ati este un mic print aproape pregatit sa devina regeSparkle wrote:Un nou screenshot cu Ati X1800XT in O/c
ps. Impresionant nu?
Testul:
X1800XT
878mhz GPU (freon)
990 Mhz memorie
Mai exact 878/1980 mhz
Verry Tasty....
ps. nu mai gasesc linkul de pe ce site am luat asta....; dimineata am intrat pe vreo 12 situri de profil
12278 mark-uri

Macar nu va mai luati de mine ma baieti ca sunt fan nvidia ca uite sunt si fani Ati care spera si spera si tot spera sa apara o schimbare si se leaga de fiecare pct in plus obtinut in 3D mark.Pacat ca nu ne jucam la 3D mark...

Pana una alta...nvidia ofera de un an si ceva suport PS 3.0.Ati abia acum scorneste ceva inca nedefinitivat.nvidia a scos prima suport pt 2 placi(SLI),si tot "amaratii" de la nvidia au placi high-end cu 24 de tevi.
In cazul asta ce ar trebuie sa fac...sa compatimesc ATI ca nu sunt in stare de mai mult si sa ma bucur pt ei ca scot acelasi punctaj in 3D mark si sa spun "vai ce placa desi cu handicap tot se tine bine"???
Nu fratilor,trebuie sa recunoasca toti,atat fani nvidia cat si cei ATI ca in momentul de fata exista un lider clar si stiti foarte bine care este ala asa ca nu mai stati cu sufletul la gura si nu va mai bucurati de fiecare pct in plus in 3D Mark scos in fata concurentei ca nu are nici o valoare!
Acum dati cu pietre ca stiu ca asta vreti(din nou)!

Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
- cristi_TNT
eu ma bucur sa vad un commando un xvoodoo un djleco,care au demonstrat va visele devin realitate,la timpul lor adica au un 7800
fanii ati nu stiu ca placile cu care se lauda ei vor aparea in magazine "putin mai tarziu", iar in magazinele din RO chiar prin 2006 cu putin noroc.
asa ca nu va mai chinuiti si acceptati realitatea,un proverb vechi zice: ajuta-l pe om atunci cind are nevoie,asa a facut nvidia,ne-a oferit placi bune si accesibile atunci cind am avut nevoie.
credeti ca ma intereseaza cum se misca x1800xt in Battlefield2,daca se misca dupa un an de la aparitia jocului?e ca si cum m-as bucura eu acum ca mi-am luat 6800 ultra sa ma joc serious sam.Be serious!
mie nu-mi dau mancare nici una nici cealalta ca sa fiu fan inrait,dar tin cu aia care au demonstrat ca merita,nu demult zacea la mine in pc x800xl,dar imaginea pe care mi-a lasat-o ati acum este exact aceea a unei gaini careia i se taie gatul si are ultimele "zvacniri",odihneasca-se......
Nu uitati ca x1800 sa proiectat initial cu 24 pipes,dar nu a fost functionala,asa ca nu asteptati sa-si mai umfle muschii....
sparkle?crezi ca ne intereseaza OC facut cu freon?ia tu una peste cateva luni si fa-i treaba asta,daca iti permiti....
fanii ati nu stiu ca placile cu care se lauda ei vor aparea in magazine "putin mai tarziu", iar in magazinele din RO chiar prin 2006 cu putin noroc.
asa ca nu va mai chinuiti si acceptati realitatea,un proverb vechi zice: ajuta-l pe om atunci cind are nevoie,asa a facut nvidia,ne-a oferit placi bune si accesibile atunci cind am avut nevoie.
credeti ca ma intereseaza cum se misca x1800xt in Battlefield2,daca se misca dupa un an de la aparitia jocului?e ca si cum m-as bucura eu acum ca mi-am luat 6800 ultra sa ma joc serious sam.Be serious!
mie nu-mi dau mancare nici una nici cealalta ca sa fiu fan inrait,dar tin cu aia care au demonstrat ca merita,nu demult zacea la mine in pc x800xl,dar imaginea pe care mi-a lasat-o ati acum este exact aceea a unei gaini careia i se taie gatul si are ultimele "zvacniri",odihneasca-se......
Nu uitati ca x1800 sa proiectat initial cu 24 pipes,dar nu a fost functionala,asa ca nu asteptati sa-si mai umfle muschii....
sparkle?crezi ca ne intereseaza OC facut cu freon?ia tu una peste cateva luni si fa-i treaba asta,daca iti permiti....
Care ATI cu 24 pipes mai? Terminati cu prostiile, nici nu a aparut bine ATI X1800 si deja vehiculati idei despre o placa noua. Aia se va intampla abia peste 6 luni MINIM. Pana atunci este 7800GTX sau X1800XT. Personal ca varianta Ultra High End as opta pentru un 7800GTX 512MB ram (o sa apara in curand). Ce va fi peste 6 luni ? Posibil sa apara un X1850 or something cu 24 pipes, posibil sa rupa gura nVidia, nu se stie, pana atunci mai este.SamuS wrote:din ce am observat eu nvidia e pe calea cea rea daca ati scoate placa cu 24pipes
Last edited by Corbu' on Sun Oct 09, 2005 12:19 am, edited 1 time in total.
cristi_TNT wrote:un proverb vechi zice: ajuta-l pe om atunci cind are nevoie,asa a facut nvidia,ne-a oferit placi bune si accesibile atunci cind am avut nevoie.
LOL de LOL!!! Nvidia de nu scotea seria 7800 era intr-un kkt mare de tot, ATI cu X800 rupea tot, erau nevoiti cei de la Nvidia sa vina repede cu ceva, si uite asa ti-au astupat gura! A dracului de accesibile sunt romanului placile astea.