Este sau nu greva???

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

IL Dotore

Este sau nu greva???

Post by IL Dotore »

Am si eu o intrebare: se va face greva pana ala urma in tot sistemul de invatamant?
La mine in Iasi este cam ciudata situatia, adica Politehnica intra sigur in greva dar lamine la Cuza nu se stie nimica...
Desi cei de la ASII vor sa se alature profesorilor, profesorii nu s-au hotarat. :sad1:
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
doadz

Post by doadz »

si in bucuresti faza e cam ciudata...
pe usa facultatii (constructii) era pus o hartie scoasa frumos la imprimanta pe care scria in 2 culori "la ora 8 luni incepe GREVA"...insa profesorii nu stiu ce se intampla...iar la secretariat am intrebat cine a pus notificarea pe usa iar alea au dat din umeri.
io zic ca mai bine mergem...ca sa nu lom absente...iar daca e greva...ne intoarcem acasa si gata!
i'm a very neat monster
Anca

Post by Anca »

doadz wrote:io zic ca mai bine mergem...ca sa nu lom absente...iar daca e greva...ne intoarcem acasa si gata!
daca este greva se vor face ore,cel putin la unele licee, dar nu se pun absentze. am intrebat un profesor si ne-a spus ca sunt doua solutii: ori nu se fac ore,ori profesorii care nu au semnat nu-stiu-ce fac ore si altii nu vor veni, ori fac toti lectiile mai vechi, dar nu merg inainte cu materia. este o porcarie, in Xenopol s-a anuntat deja sa nu vina la scoala, sa stea acasa doua saptamani.
I used to care but now i take a pill for that.
iLogiK

Post by iLogiK »

cel mai bine e sa mergem la scoala....
daca nu se face scoala mergeti inapoi acasa, sau in caz ca profesorii pun absente dar nu fac ore, stati si jucati carti sau mima sau ceva cu colegii :D
noi asta o sa facem probabil....
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

Pe la mine, s-a zis clar ca luni nu mergem la scoala, greva and comp. E bun, macar nu pierdem timpul prin scoala, stand teleleu.
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
eracereracer

Post by eracereracer »

mda, si la mine e clar, scria pe toate usile : GREVA GENERALA PE TIMP NELIMITAT !!! LUNI NU VENITI LA SCOALA !!!! am vorbit si cu diriga si mi-a zis sa nu vin la scoala de ieri incepand, adica de pe 7 incolo nu se face scoala pe timp nelimitat...
si m-ai mai zis diriga sa ma uit la TV ca sa vad cand sa mai vin... wtf????
si mai era o chestie de genu: "o sa recuperati orele in weekend-uri" si inca una: "ca daca nush cat dureaza greva, ingheata anu sccolar... si io ce fac??? incep iar anu la anu???
doadz

Post by doadz »

da...incepi iar la anu...stai un an degeaba.
valabil si ptr facultati.
i'm a very neat monster
quicksilver

Post by quicksilver »

Teoretic au voie sa ne puna absenta pe durata grevei? Mie mi se pare cam ilogic. Anyway, luni si marti nu ma duc, restul saptamanii program matinal selectiv. :)
Cho-Mag

Post by Cho-Mag »

Ba nu este ilogic pt. ca trebuie sa demonstreze ca tu chiar ai fost in acea sala de clasa. Daca cumva tu iesi din scoala si da o masina peste tine sau spargi vreun magazin ?!? Nu trebuie sa se acopere si profesorul care ar fi trebuit sa aiba grija de tine atat timp cat esti la scoala ?!? Daca nu s-ar pune absente ar insemna ca tu de fapt ai fost in sala de clasa, iar in caz ca Doamne-fereste, profesorul repsectiv ar fi tras la raspundere.
iLogiK

Post by iLogiK »

din cate stiu, atat profesorii cat si elevii ar trebui sa mearga la scoala si sa se puna absente (care vor fi motivate probabil cand se termina greva)...asta teoretic :P
Cho-Mag

Post by Cho-Mag »

Nu, nu vor motivate, iar elevii vor avea nota scazuta la purtare pt. prea multe absente.

Bineinteles ca vor fi motivate.
eracereracer

Post by eracereracer »

Padawan wrote:Teoretic au voie sa ne puna absenta pe durata grevei? Mie mi se pare cam ilogic. Anyway, luni si marti nu ma duc, restul saptamanii program matinal selectiv. :)
sigur pe timpul grevei NU se pun ABSENTE !!! oricum e si f logic... dc/cum sa-mi puna absenta daca profii nu vin la scoala, scolile/liceele/fac...etc sunt inchise, iar noi nu chiulim, ci pur-si-simplu nu se pun absente pentru ca nu se face scoala...
STalKer[KooKieS]
Radioactiv

Post by STalKer[KooKieS] »

Greva mai mult de o saptaman e nasol totusi .. si daca ingheatza anul scolar e de kkt ... ce naiba pierdem un an din viata stand degeaba. Doamne ... si sa mai fac inca odata lunile astea de scoala ?!? asta ar fi un cosmar ... daca e greva sa nu fie mai mult de o saptamana sper.
I'm the root of all that's evil but u can call me kookie
gallardo

Post by gallardo »

Eu stiu ca e greva o saptamana sigur (surse mai mult decat sigure :D ).

Daca se ingheata anul fac spume la gura si fac si eu greva! NU vreau sa repet clasa a 12-a!!!!!! It sux!!!
I never finish anyth
Christian

Post by Christian »

neah, imi aduc aminte ca acum vreo 6 ani al doilea semestru am fost cam 2 luni la scoala in total, si n-au inghetat nimic. tot greva generala era si pe atunci
Sir Ice

Post by Sir Ice »

In ASE sindicatul a facut un sondaj, nu a obtinut cei 51% necesari si nu se face greva. E normal, cadrele didactice sunt imbuibate bine, tocmai au primit o marire de 10% la salariu, trecuta frumos in cartea de munca, ca doar profesori sunt in organele de conducere. Personalul TESA a fost de acord cu greva, lor li s-a dat pe la nas un zaharel cu 10%, dar numai in limita fondurilor disponibile, fara sa fie trecut in cartea de munca si sa fie garantat.
Eu tare as vrea sa vad greva TESA, sa vad cum moare invatamantul romanesc, ca sunt unii profesori care nici creta nu au idee de unde sa o ia.
Dar exista si o chestie misto! Poate unii stiu ca sunt profesori uituci care uita sa treaca notele in catalog si din cauza asta cate un student isi pierde bursa, locul in camin, locul la buget... Genul asta de profesori a inceput sa si-o ia pe coaja in ASE, unul care a facut asa a fost sanctionat cu plata taxei si bursei pierdute de studentul respectiv.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
OC

Post by OC »

Este cineva din liceul "EDMOND NICOLAU" ?
K sa stiu ce facem luni .
Dfi Lan Party UT SLI-D / AMD 3200+ 64 / Leadtek 6600 Gt Extreme 574/1302 / 2X512 Corsair XMS CL2 2.2.2.5 /Creative Audigy LS / Antec Smart Power 2.0 500W /WD 1200JB, SP2504C /Antec P 180 Case/Samsung SyncMaster 913n/Sony PSP 1.50 Value Pack + 1Gb Memory Stick SanDisk
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

Sindicatele din invatamant nu renunta la greva, cu toate ca reprezentanti ai Guvernului le-au propus inceperea unor negocieri, primul-ministru Tariceanu insusi fiind prezent la negocieri. Liderii sindicali acuza Executivul de dezinformare atunci cand vorbeste de dublarea salariilor, ei sustinand ca cer bani pentru reforma invatamantului si nu numai pentru salarii. Guvernul a decis suplimentarea cu 1.800 miliarde lei vechi a bugetului alocat educatiei in 2006. Nemultumit ca Guvernul nu a alocat invatamantului 5% din PIB, Mircea Miclea si-a dat demisia din functia de ministru al educatiei.
Sursa

S-ar putea sa se termine destul de curand (aleluia), iar demisia lui Miclea nu arata decat cat de neputinciosi, sau incompetenti sunt ministrii Romaniei cand vine vorba de o situatie mai complexa decat bagatul banilor in buzunar. Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpulTM.
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Da, si-a dat demisia ca sa zica si el ca a facut ceva si ca nu e el de vina pentru dezastrul din invatamantul romanesc. Sa vedem acum daca sunt trimisi la plimbare si secretarii de stat de sub el...
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
Snow

Post by Snow »

E oficial : Maine la FEAA si Filozofie (toate sectiile) de la Universitatea Cuza din Iasi nu se fac ore.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Eu toată săptămâna stau pe acasă, ăsta e învăţământul din ziua de azi, miniştri care demisionează, ce să faci? [smilie=Nice-try.gif]
picz or it didn't happen
iLogiK

Post by iLogiK »

Evenimentul Zilei wrote:Avand in vedere ca „oricum nu se pun absente”, elevii au luat decizia de a nu se mai duce maine la scoala. Cum lectiile pierdute vor fi oricum recuperate, „chiar cu pretul unor ore suplimentare, specifice voluntariatului din invatamantul romanesc”, sustine Daniela Cristea, directoarea Liceului „George Enescu” din Bucuresti, acestia pot savura in liniste inca o zi de vacanta. Ieri, cand toti profesorii din Romania asteptau cu sufletul la gura negocierile cu guvernul, parintii verificau avizierele din curtea scolilor sa stie daca „ii tin acasa pe copii sau le dau drumul la scoala”.
sursa
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Persian Prince sa inteleg ca esti student la FEAA. Oricum cica la mine la Info se fac ore, cica noi suntem spargatori de gasca... (asa a fost si acum doi ani - cand personal am iesit in strada :laughing6: , dar profii tineau orele... [smilie=Nice-try.gif] ).

PS. Eu Luni nu ma duc.
mythos

Post by mythos »

Greva, va fi si va dura atata timp pana cand se va accepta conditiile impuse(sau ii vor prostii). Fratilor haideti sa fim seriosi, asta ar fi cata greva? Nu rezolva nimica. Pe guvernanti ii doare in intelect de profesori si de sistemul de invatamant din Romania, uitati-va cum a ajuns, s-a ajuns ca elevi sa dea in profesori...... Spuneti-mi demodat, da acum vro 10 ani era ordinea si lumea avea o viata mai buna..... In orice caz nu cred ca va dura prea mult greva asta. Sper sa obtina ce cer pentru ca ei merita mai mult decat ce le da cacatu asta de tara acuma!
"It's my way or the highway"-David X
iLogiK

Post by iLogiK »

daca intereseaza pe cineva, dira mea a zis acum in seara asta ca maine nu se merge la scoala
capca1

Post by capca1 »

iLogiK wrote:daca intereseaza pe cineva, dira mea a zis acum in seara asta ca maine nu se merge la scoala

same here in Slatina
long live colegiul national ion minulescu [smilie=Nice-try.gif] [smilie=Mooning.gif]
Snow

Post by Snow »

Da eu sint la FEAA si iubita la Filozofie.A venit la fix greva.Simteam nevoia de oleaca de timp liber.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
Daedalus

Post by Daedalus »

Greva sau nu, la noi se fac orele la fel. Motivul e clar: "pai cand sa terminam materia?" (Facultatea de Constructii - la stat)
taurled

Post by taurled »

la mine a fost greva azi (liceu - bucuresti)

btw ce frumos a fost la munte :p (pacat cu incertitudinea ca mai stateam o zi)
taurled
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Greva!!!
In sfarsit s-au hotarat si astia de la Info sa faca greva...(doar un prof e spargator de gasca). Faza naspa ca am aflat abia dupa ce am venit din Boston (de ce nu am stat eu linistit acasa... [smilie=maniac.gif] ).
Anca

Post by Anca »

si la noi a fost greva, desigur, cativa profesori au vrut sa faca ore dar nu au avut cu cine.
I used to care but now i take a pill for that.
valy

Post by valy »

Mda...si la noi a fost greva (Energetica in Poli) dar o babaciune de prof s-a gandit ca ar fi bine sa ne cheme...dar cine s-a dus? :P
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

In Timisoara la Poli nu prea s-au omorat cu greva. Ieri am avut laboratoare si s-au tinut. Azi idem.
Only the mediocre work at their best...
BlackNight

Post by BlackNight »

Si in liceul meu a fost greva. Scria mare "GREVA GENERALA" si poarta era incuiata.
In teorie, daca ieri nu s-au facut ore, nu se fac nici azi, nu?
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

In principiu, institutiile care au facut greva ieri, vor face pana miercuri inclusiv, dat fiind faptul ca negocierile abia incep miercuri. In cel mai bun caz se vor termina in aceiasi zi, totusi, este putin probabil - se cer bani multi, guvernul n-are de unde a da - asadar, de joi daca se vor face ore.
Sw33t_whisper

Post by Sw33t_whisper »

Si eu stiu ca greva tine sigur pana maine inclusiv, desi au fost zvonuri ca dureaza 2-3 saptamani. Totusi,de maine incolo...nobody knows, deci profitati la maxim de timpul ramas!!! :thumbleft:
Image
Dream as if u'll live forever, live as if u'll die tomorrow...
taurled

Post by taurled »

avand in vedere ca joi guvernul se intalneste cu sindicatele (altele decat cele din invatamant) este foarte putin probabil sa cada la pace cu profesorii pentru simplul motiv ca a da bani si a ceva unei presiuni cu grava creeaza un precedent periculos...

dupa mine, miercuri guvernul nu va avansa nici o oferta concreta...
in cel mai bun caz vor amana negocierile pt joi...cand discuta si cu ceilalti
taurled
quicksilver

Post by quicksilver »

Ok, din cate am inteles eu guvernul a recalculat bugetul si a alocat 5% din PIB Educatiei (cu o conditie: ca acesti bani sa nu fie investiti numai in salarii, ci si in infrastructura). Bun, insa greva continua. De ce? Pentru ca sindicalistii nu se multumesc cu 5%, ci vor 6%. Eu zic ca sunt lacomi. Vor totul o data.
Se presupune ca greva va tine pana pe 25 noiembrie, insa daca dureaza mai mult de atat, eventual 1-2 saptamani in plus, anul va fi inghetat, si o generatii intregi de elevi vor pirede un an din viata din cauza lacomiei. :sad1:
Si ca sa fie tacamul complet, acum a inceput toata lumea sa faca greva: lucratorii vamali, lucratorii feroviari, etc. Probabil au vazut ca da rezultate. [smilie=Nice-try.gif]
BlackNight

Post by BlackNight »

Evenimentul zilei wrote:Protestul dascalilor continua

Nemultumiti ca guvernul nu aloca Educatiei 6% din PIB, profesorii au intrat in a cincea zi de greva
Protestul profesorilor continua si astazi, astfel ca elevii si studentii nu vor merge la cursuri. In urma negocierilor de ieri sindicalistii au obtinut din partea guvernantilor doar o crestere salariala cu 8% fapt care i-a nemultumit.
„Numai membrii de sindicat pot hotari cand se termina greva. Si cum pot lua ei o decizie daca executivul nu a venit cu o oferta concreta?”, a rezumat situatia Marius Nistor, vicepresedintele Federatiei „Spiru Haret”. Ieri, in a patra zi de protest, doar dascalii din comitetele de greva, directorii si portarii mai puteau fi gasiti prin scoli.
Pe aici nu scrie decat ca li s-a oferit acea crestere salariala. Nu am auzit ca li s-ar fi acordat 5% din PIB.
The Godfather

Post by The Godfather »

Eu nu prea ma dau in vant dupa expresia asta cu "ingheata anul scolar".S`a mai intamplat asa ceva vreodata? Eu n`am auzit...daca s`ar intampla asa ceva, sper ca realizati ca profesorii stau un an pe tusha si freaca menta. Improbabil zic eu...Daca ei si`au propus sa scoata de la guvernanti 6% eu zic ca nu se lasa pana nu scot 5.5 :laughing6: . Hai sa fim seriosi, ca doar nu`s asa de naivi sa ia prima oferta aruncata [smilie=Respect.gif]
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
Post Reply