La mine in Iasi este cam ciudata situatia, adica Politehnica intra sigur in greva dar lamine la Cuza nu se stie nimica...
Desi cei de la ASII vor sa se alature profesorilor, profesorii nu s-au hotarat.

Moderator: Moderatori
daca este greva se vor face ore,cel putin la unele licee, dar nu se pun absentze. am intrebat un profesor si ne-a spus ca sunt doua solutii: ori nu se fac ore,ori profesorii care nu au semnat nu-stiu-ce fac ore si altii nu vor veni, ori fac toti lectiile mai vechi, dar nu merg inainte cu materia. este o porcarie, in Xenopol s-a anuntat deja sa nu vina la scoala, sa stea acasa doua saptamani.doadz wrote:io zic ca mai bine mergem...ca sa nu lom absente...iar daca e greva...ne intoarcem acasa si gata!
sigur pe timpul grevei NU se pun ABSENTE !!! oricum e si f logic... dc/cum sa-mi puna absenta daca profii nu vin la scoala, scolile/liceele/fac...etc sunt inchise, iar noi nu chiulim, ci pur-si-simplu nu se pun absente pentru ca nu se face scoala...Padawan wrote:Teoretic au voie sa ne puna absenta pe durata grevei? Mie mi se pare cam ilogic. Anyway, luni si marti nu ma duc, restul saptamanii program matinal selectiv.
SursaSindicatele din invatamant nu renunta la greva, cu toate ca reprezentanti ai Guvernului le-au propus inceperea unor negocieri, primul-ministru Tariceanu insusi fiind prezent la negocieri. Liderii sindicali acuza Executivul de dezinformare atunci cand vorbeste de dublarea salariilor, ei sustinand ca cer bani pentru reforma invatamantului si nu numai pentru salarii. Guvernul a decis suplimentarea cu 1.800 miliarde lei vechi a bugetului alocat educatiei in 2006. Nemultumit ca Guvernul nu a alocat invatamantului 5% din PIB, Mircea Miclea si-a dat demisia din functia de ministru al educatiei.
sursaEvenimentul Zilei wrote:Avand in vedere ca „oricum nu se pun absente”, elevii au luat decizia de a nu se mai duce maine la scoala. Cum lectiile pierdute vor fi oricum recuperate, „chiar cu pretul unor ore suplimentare, specifice voluntariatului din invatamantul romanesc”, sustine Daniela Cristea, directoarea Liceului „George Enescu” din Bucuresti, acestia pot savura in liniste inca o zi de vacanta. Ieri, cand toti profesorii din Romania asteptau cu sufletul la gura negocierile cu guvernul, parintii verificau avizierele din curtea scolilor sa stie daca „ii tin acasa pe copii sau le dau drumul la scoala”.
Pe aici nu scrie decat ca li s-a oferit acea crestere salariala. Nu am auzit ca li s-ar fi acordat 5% din PIB.Evenimentul zilei wrote:Protestul dascalilor continua
Nemultumiti ca guvernul nu aloca Educatiei 6% din PIB, profesorii au intrat in a cincea zi de greva
Protestul profesorilor continua si astazi, astfel ca elevii si studentii nu vor merge la cursuri. In urma negocierilor de ieri sindicalistii au obtinut din partea guvernantilor doar o crestere salariala cu 8% fapt care i-a nemultumit.
„Numai membrii de sindicat pot hotari cand se termina greva. Si cum pot lua ei o decizie daca executivul nu a venit cu o oferta concreta?”, a rezumat situatia Marius Nistor, vicepresedintele Federatiei „Spiru Haret”. Ieri, in a patra zi de protest, doar dascalii din comitetele de greva, directorii si portarii mai puteau fi gasiti prin scoli.