ASUS A8N-E sau MSI K8N NEO4-F

Chipset-uri, plăci de bază, slot-uri PCI si tot ce vă mai framântă în domeniu

Moderator: Moderatori

^speedwheel

ASUS A8N-E sau MSI K8N NEO4-F

Post by ^speedwheel »

As vrea sa trec pe socket 939 :blob7: si m-am gandit sa-mi cumpar unul dintre cele doua modele.
MSI-ul costa 3.460.549 LEI (cu TVA)
Asus costa 3.751.067 LEI (cu TVA)
Ce imi recomanadati?
Last edited by ^speedwheel on Tue Nov 22, 2005 11:24 pm, edited 1 time in total.
razvan273

Post by razvan273 »

Eu am MSI K8N NEO 4 si sunt foarte multumit de ea. Are foarte multe dotari la partea de BIOS.
AMD ATHLON 64 3200+, MSI K8N NEO 4, 1 GB DDR 400 KINGMAX, LEADTEK PX6600 GT, 120 GB WD SATA JD 8 MB BUFFER, LG LCD 1730S, LOGITECH Z-2300 200W RMS.
Alante

Post by Alante »

razvan273 wrote:Eu am MSI K8N NEO 4 si sunt foarte multumit de ea. Are foarte multe dotari la partea de BIOS.
...mai ales ultima versiunea de Bios http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?t=46308,...

...eu am un Asus A8N-E si desi nu suporta Rami OC serios (nu ca MSI ar fi mai bun la OC :) ),...placa este foarte stabila,...anume face tot ce zice ca face,...cu revizia 2.0 nu mai ai probleme nici cu coolerul de pe cipset,....ti-o recomand cu caldura daca nu esti adept al OC extrem sau daca nu ai nevoie de SLI,..ar mai fi ceva placa nu are "firewire",...daca te ocupi cu filmari sau asa ceva o sa fii nevoit sa cumperi si asa ceva(asta daca vrei transfer mare de date intre Camera video si PC,...daca nu poti folosi si portul USB,...) :thumbleft:
^speedwheel

Post by ^speedwheel »

Stiti unde pot sa gasesc ASUS-ul mai ieftin decat pretul pe care l-am afisata eu?
Red Baron

Post by Red Baron »

Aici e mai ieftin cu aproximativ 30 de lei(RON).
IL Dotore

Post by IL Dotore »

[smilie=Off-Topic.gif]
Alante ce memorii ai si la cat le-ai dus maxim, ma intereseaza cum te-a impiedicat placa la OC, daca s-a intamplat asa ceva...
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Alante

Post by Alante »

[Off-Topic]....nu am facut OC pe ea deloc,...momentan e in cutie am ramas fara resurse financiare pentru restu componentelor (Placa Video,Cooler),....placa am testat-o la un prieten,...i-am lasat-o o luna sa vad daca intampina ceva probleme,am verificat-o in fiecare zi si merge super,..tin sa mai specific ca face parte din revizia 2.0 deci cooleru nu face zgomot,..abia se aude,....problemele de OC din cate am inteles sunt legate de limitarea voltajului,...sunt membru in clubul Asus si oricum aceasta problema este cunoscuta si pe alte situri,....
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Adica nu da mai mult de 2.85v la DRAM? ca asa stiam... Sau mai este si altceva?
rob_debruce

Post by rob_debruce »

Voltajul este limitat la 3v si cred ca ajunge pt un oc in limita bunului simt, este destul si asa sa arzi ceva memorii [smilie=maniac.gif] ...Asus'ul este ok-placa stabila si solida, tine la tavaleala =D> Daca vrei BH5 sa le dai de la 3v in sus si sa iti bati capul , iti cumperi abit sau dfi. [smilie=Respect.gif]
daca dragoste nu este, nimic nu este...

Post by Alante »

...cam asa ceva,...:),...DFI duce logic OC serios,...Asus duce un OC decent,...sper ca nu te-am speriat Doc.,....nu are nici o problema placa limitarea e din Bios deci pe viitor cu un upgrade se poate rezolva si asta,...tin sa specific ca dintre Abit AN8 Ultra si Asus A8N-E am mers pe Asus din motive personale(le gasesti motivele in topicu "Abit AN8 Ultra" ;) ).
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Pai si eu am niste motive "personale", printre care cel mai important ar fi ducting pipe-ul pe care mi l-am facut, care evident ca nu poate fi mutat... :laughing6: (si se potriveste doar la modele ASUS).
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Le recomand celor care doresc să-şi cumpere un mainboard A8N-SLI să se gândească foarte bine înainte de a o lua... cu alte cuvinte, luaţi-o doar dacă este ultima variantă disponibilă...

În orice caz, dacă totuşi o cumpăraţi dar aveţi HDD-urile pe IDE, s-ar putea să scăpaţi fără prea mari probleme... dacă însă HDD-urile sunt pe SATA... eheee, dragii moşului, să vă pregătiţi bine sufleteşte.

You have been warned.
Truth is relative. Pick one that works
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Fii mai explicit, te rog.
Alante

Post by Alante »

Bossman dezvolta...la ce anume te referi,..ca ne-ai lasat in ceata,...
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Păi eu de azi dimineaţă mă chinui să instalez Windows-ul (acum postez de pe PC-ul lui taică-miu pentru cei care se întreabă) fără prea mare succes.

După vreo 3 ore de trial & error mi-am dat seama că nu pot pune HDD-urile pe cele porturi ale controller-ului Silicon Image pentru că imediat după ce se termină instalarea calculatorul îmi crapă fără drept de apel... BSOD, restart, the whole deal.

Buuuuuun. Am pus HDD-urile pe cele 2 porturi controlate de nvRaid. Instalarea a mers şnur, bootat frumos in Windows. Yesss, mi-am şoptit eu în barbă. Am instalat driver-le ptr mobo, restart -> freeze când intra în desktop. Alte patru reinstalări + driver-le de rigoare, acelaşi rezultat.

După câteva căutări pe net, am descoperit că dacă am activate cele 2 porturi SATA controlate de nvRaid şi vreau să instalez driver-le pentru placa de reţea rezultatul va fi, evident, freeze la următorul restart.

Intraţi de curiozitate pe forum-urile Asus sau Hardware Analysis să vedeţi ce tragedie e pe acolo.
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Adica pur si simplu nu iti merg, sau nu iti merg cu OC?
Daca e prima versiune avident ca placa e defecta, daca e a doua atunci ce OC ai facut...(sau unde ar fi limitele de stabilitate)?
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Cam ce o/c ai vrea să fac dacă nici Windows-ul nu merge instalat? Iar placa nu e defectă, fiindcă de mers, merge... dacă nu pun nici un driver pe ea...
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Pai asta-i absurd!!! Si cum merge fara drivere?
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Deci cu driver-le default ale Windows-ului, placa merge bine... doar că nu poţi folosi LAN-ul onboard...

Oricum am schimbat-o cu un DFI, dar am zis să vă anunţ ce vă paşte dacă vreţi să cumpăraţi aşa ceva...
Alante

Post by Alante »

....eu am asa ceva si am instalat 1 HDD WD160JS pe ea,.....a mers brici timp de 1 luna pana am luat-o si am bagat-o in cutie,....adevaru-i ca nu am avut 2 HDD sa le folosesc in RAID si am dezinstalat nV Firewal si nVidia Network Access Manager de la inceput stiam de mai demult de ceva probleme legate de aceste optiuni,...dupa cum am spus placa a mers LACRIMA timp de 1 luna,..nici un restart nici o problema,...sunt ferm convins ca daca mi-o lasai o zi mie iti rezolvam problema,..:)

....si asta-i nimic,..i-am schimbat la un vecin o placa Abit AN8 ultra prin septembrie cand am intrat pe acest forum si ma intalnesc destul de des cu el si pana in ziua de azi nu s-a plans de vreo problema care sa aiba legatura cu placa de baza...

...uite primul meu topic si post pe acest forum:
Am intrat recent pe acest forum si in legatura cu ascest topic,...nu as contrazice multa lume,..doar ca eu nu vin pe baza de povesti ci dupa testarea acestui model,..si eu personal sunt foarte dezamagit,..aveam o parere f buna despre Abit (de Fatality nu zic nimic,..nush ce poate,..nu am testat),...pare buna placa si arata destul de bine cand o scotzi din cutie,.. dar dupa ce o bagi in carcasa si te apuci de componente si OS,...nu am mai ajuns la partea cu OC am renuntzat,....Prima problema era Temperatura care o arata total gresit,...89 C,...si cu Everest era doar de 52 C,....urmeaza instalarea OS care dureaza aproape 2 ore d'oh! ,..hai sa fim seriosi cu un Venice 3200+ 2 ore sa instalez un WIn Xp,...m-am si facut de kkt in fata la om eu i-am recomandat-o,...mergeam pe faza ca Abit are produse de calitate ,....(inainte avea tipu un Duron 1200 Mhz si i-am instalat win in 30 minute deci concluzia...)...

Ce sa ii mai fac,..hai sa updetez Biosu poate se rezolva din probleme,.."Din Probleme" bine zis,...doar una mai exact Temperatura era acum afisata bine,...Cu win Tot aceasi macare de peste,..sa nu mai zic ca am avut probleme si cu HDD pe SATA,...si ca sa se umple paharul de nervi dupa ce fac Update la Bios "CULMEA CULMILOR ASA CEVA NU SE POATE",.... 2 cuvinte mai imi trecau prin cap "Deja Vu",...ce credeti ca s-a mai putut intampla ,...imi arata Placa Video la 256DDR desi era pe 128 Winfast 6600 GT " si procu la 1789Mhz,..un Venice care normal ruleaza la 2000Mhz,..am testat componentele la un vecin,..deci clar nu componentele erau de vina,...am trimis placa inapoi,..nu mai aveau alta pe stoc si am schimbat-o cu un Asus A8N-E (placa de baza cu care va datzi voi iarna pe derdelus) si in 50 de minute am rezolvat toata problema ,..ziceazti ca un A8N-E nu-i bun de OC,..paote nu "Extreme" am auzit si eu multe de DFI,..dar totusi i-am dus procu la 2400MHZ la memorii nu am umblat si nici nu-i cazu merge f Bine,....diferentza de bani de la Abit am dat-o pe un Zalman,...Cooleru de pe Asus intradevar ii cam zgomotos,... laughing6 ,.....

Poate am nimerit eu o placa mai proasta dar am mai instalat mai demult un Abit pe Nf3 si pana in ziua de azi nu s-a plans tipu ca ar avea probleme cu el,....deci nush,..poate Fatality chiar face dieferentza,...dar modelul AN8 mi-a irosit o zi din viatza mea si dupa 1 luna de zile inca nu mi-am revenit din.....

Sparkle sper ca nu te-am speriat dupa cum ziceam poate am nimerit eu o placa proasta,...daca ai noroc,..sa o portzi sanatos,....doar ca nu ash suporta sa mai trec prin aşa ceva ,..is o fire mai sensibila,...si nu mai vreau sa ma fac de kkt,..mi-am invatat lectia inainte "TESTEZ" si dupa vin cu sfaturi pt amici ,..nu ma mai iau dupa forumuri si altele,...
...a si sa nu uit era din revizia 1.0 cea cu coolerul zgomotos,nici nu stiu cat de zgomotos este ca l-am schimbat din prima cu o racire pasiva de la Zalman,...eu am revizia 2.0 deci aceasta problema nu ma afecteaza pe mine,..cu postu asta mi-ai adus aminte de problemele cu Abit AN8 Ultra,...asa de prost nu m-am simtit in viata mea cum m-am simtit atunci,...ii fac la o configuratie superstabila ma gandesc eu si cand ajung acasa surprize surprize fara Andreea Marin,...in seara aia imi tremurau mainile de nervi tin minte ca nu am putu manca nimic atunci si pana dimineata am dormit vreo 2 ore.... [smilie=maniac.gif]
Kjaskar

Post by Kjaskar »

10x for the info, Alante. Si eu stateam pe ganduri intre Asus A8n-E si abitul A8N ultra... la mine au invins motivele financiare si m-au impins spre asus. Inca nu am sursa si hdd ca sa ma exprim, sa spun cum merge.. dar in curand! voi reveni cu un update (sper sa glorific placa mea atunci :p)
(\/)
(0.o) This is Bunny. Copy and paste Bunny into your
(")_(") signature to help him gain World Domination.

MyComputer
Malice

Post by Malice »

am si eu o mare nelamurire...vreau sa-mi cumpar si eu placa asta Asus A8N-E si dupa cate vad exista si rev.2.0.Intrebarea e cum as stii eu ca ar fi aceasta ca nu cumva vanzatorii sa ma "prosteasca".....cu prima versiune.. :d ??
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Foarte simplu cauta 2 poze cu cele 2 versiuni ale placii, vei observa ca rev. 2 are o alta racire pe chipset mai mare (si mai silentioasa), eu zic ca este destul de simplu de indentificat.

PS. vezi cascrie si undeva pe placa ce reviszie este.
Alante

Post by Alante »

...cooleru de pe chipset de la Rev 2.0 are imprimat pe toate partile laterale "ASUS",.. cu litere mari din Metal,...am vazut niste comparari dar nu mai stiu unde,...specifica cand achizitionezi placa ca vrei neaparat Rev 2.0,...deschide cutia si uitat-te la cooler daca e mai mic si nu vezi cele mentionate mai sus( 5 inscriptii cu "ASUS" din metal ) nu o cumpara,...ce-i drept nu scrie pe cutie Revizion 2.0,...am luat cutia si am invartit-o in toate partile si nu a gasit mentionat asa ceva pe ea,...banuiesc ca folosesc cutiile vechi de la prima revizie. (cutia nu are nimic deci nu aveau motiv sa le arunce :) )

...au foarte multi Useri aceasta placa,...iti pot da forumuri cu o gramada de topicuri dedicate acestui produs in care gasesti rezolvare la orice problema,...am cont si pe forumul Oficial de la ASUS dar acolo nu-i prea activa lumea,...;)
Malice

Post by Malice »

:) am scapat....e rev.2.0..scrie si langa sloturile PCIepr.1x...si asta am vazut dupa ce am cumparat-o :d .Am mai luat si un venice 3000+, dar inca nu le-am pus in functiune pentru ca nu mi-a venit plca video( leadtek 6800 GS ) :sad1: .Oricum pentru cei care mai au placa asta pls.spuneti-mi cam pe la cat as putea tine procesorul lejer in OC?
Alante chiar te rog sa-mi dai niste detalii despre placa ...ca sa stiu la ce sa ma astept!
Kjaskar

Post by Kjaskar »

Am revenit si eu cu o intrebare. Sper sa reusiti sa imi raspundeti repede.
Cum draq alimentez A8N-E-ul???? am vazut ca imi trebe un cablu cu 24 de pini si unul de 12 cu 4 pini! Dar nu gasesc sursa cu asa ceva! Pls, sfatuiti-ma!
Dati-mi o solutie
10x
(\/)

MyComputer
bolovan

Post by bolovan »

Vezi ca sint convertoare pentru 20 to 24 (ii un cablu, costa aproximativ 3 EURO).
M-am uitat pe specificatii...nu-ti recomand sa montezi fara cablul respectiv. Altfel risti sa-ti supravoltezi o ramura de 5V cu 12V (pinul 11 parca). Ba nu-ti supra voltezi...acum mi-am dat seama...se prelungesc doar pinii. Ii posibil sa-ti mearga si fara ramura respectiva. Dar cel mai bine intrebi producatorul.
Suma inteligentelor pe pamint ii constanta. Populatia este in crestere
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse
Kjaskar

Post by Kjaskar »

A... producatorul? Pe Asus? cum il interb? :p
Am glumit. Multzumesc de raspuns. O sa caut un convertor
(\/)

MyComputer
Malice

Post by Malice »

hmm..din punctul asta de vedere n-am probleme...am un Chieftec 450W care are mufa pe 24 pini... :)
myx4ever

Post by myx4ever »

cum naiba... eu am gasit surse AKASA cu un conector 24 pini si altul cu 4 pini ! si la mine ii aceasi problema ca am sursa cu 20 pini + 4 pe o placa asus a8n sli !
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
bolovan

Post by bolovan »

De regula, mufa cu 24 pini ii formata dintr-o mufa de 20 pini + 4 detasabili. Asa se pot monta si pe placi cu mufe de 20 pini.
myx4ever, Eu am sursa CHIEFTEC GPS-400AA-101A. Are mufa de 24 pini (din care 4 sint detasabili)+4 clasici de 12V
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse
Kjaskar

Post by Kjaskar »

Mda, mi-am luat sursa cu 24 de pini + 4 pt CPU, de 500W. superba cu luminite, cablaje, 2 coolere... Faza este ca nu imi merge calcul :((
Cred ca e placa de baza sau procul pt ca nu booteaza, nu face nimic. Mi-am testat toate componentele pe elte calcuri, toate merg ok, doar placa de baza si procul nu mishca... nu scoate zgomote, nimic. Se apinde de aprins, imi pleaca coolerele, ledurile, toate cele... dar pc-speaker-ul nu zice nimic, pe monitor ramane no signal (nu e de la placa video, aia am pus-o pe un alt sistem si merge bine)...
De ce trebuia sa mi se intample tocmai mie???
(\/)

MyComputer
bolovan

Post by bolovan »

Kjaskar, ai gresit tu cu ceva in lumea asta...sigur...
Am patit si eu asa cu placa mea de baza (tot un Asus A8N-E). Nu's dece, dar incepe sa devina un "asa fac ele". A mea inca nu s-a intors din garantie.
A mai patit cineva asa? Nu de alta...dar sa stim cu ce avem de a face.
Kjaskar

Post by Kjaskar »

Deci sa imi $#^%(_*+(_*&%&%#%@)$%#!@@((^%^#%@%#

Acolo sunt insirate toate injuraturile pe care nu am fost capabil sa le bag pe forum... Sunt profund dezamagit de treaba asta care mi s-a intamplat. Sper sa nu imi tina astia placa la garantzie ca fac explozie... de 1 luna ma chinui sa strang $$$ sa imi fac pc-ul
(\/)

MyComputer
bolovan

Post by bolovan »

A mea ii luata de la DC...si sta de aproape 3 saptamini in garantie (vineri sint 3 saptamini). Dar mi-au un Asus A8N-SLI in schimb...si mor de ciuda ca n-am doua placi grafice pe SLI sa vad cum merje.
Pina acum am fost tare multumit de Asus (2 CD-RW-uri, 1 DVD-RW, 2 placi grafice, 3 placi de baza), toate merg impecabil in afara de victima mai sus enumerata. P.S. era reviza 2.0...nu avea probleme cu cooler-ul si alte prostii.
Sper sa nu fie de la "model" buba ci doar coincidente nefericite.
Kjaskar

Post by Kjaskar »

Mda, si a mea este tot revizia 2.0... silentiaoasa a draq, de vreme ce nu merge calcul... iar toate coolerele / ventilatoarele de pe carcasa sunt noi. Doamne, daca nu imi dau astia alta placa de baza creca o sa mor de ciuda :(

PS: a mea e de la Management Computers
(\/)

MyComputer
bolovan

Post by bolovan »

Kjaskar si cind te gindesti ca altii dau sute de dolari pentru silentiozitate...a ta...nu se aude...deloc...
Nu vad dece sa nu-ti deie alta placa de baza. La mine n-au comentat. Adevarat, nu erau urme de brutalizare (Deh...nu-i nevasta...ii calculator, deci se umbla cu grija cu el si supermenajat)
Kjaskar

Post by Kjaskar »

:))
Pai ma jur ca m-am purtat cu el cu delicatetze, ca si cum ar fi fost copilul meu. Intr-un fel chiar este. D-aia i-am luat shi sursa de 3 milioane, sa nu mi-l brutalizele voltajul vreuneia NO NAME. (nu ca ar mea ar fi name, dar stiu din experienta ca este o firma care face surse bune)
Va zic maine ce s-a mai intamplat
(\/)

MyComputer
KalKo

Post by KalKo »

Vezi cand cuplezi sursa la mobo tre sa se aprinda un led verde jos undeva, daca nu ii clar
Loading....
bolovan

Post by bolovan »

cam greu sa porneasca ventilatoarele daca nu se aprinde ledu...
Post Reply