Pirateria: Pro si Contra

Referitor la jocuri PC, tipuri de jocuri, universuri, concursuri sau servere,

Moderator: Moderatori

Post Reply

Ce parere aveti de piraterie?

Warez rullz
165
73%
Warez is bad
24
11%
I don't very much care
38
17%

Total votes: 227

Yoshi

Post by Yoshi »

Cineva spunea la un moment dat că dacă unul ţi-a jucat jocul în variantă piratată, fii sigur că nu ţi-l cumpăra oricum. Interesantă idee. :)
Crysumoner

Re: iee

Post by Crysumoner »

shiverx wrote: Pentru foarte multi de pe la noi care intr-adevar nu-si permit sa dea banii pe originale, pirateria reprezinta o solutie. Dar totusi gandeste-te ca, daca s-ar extinde prea mult fenomenul, nici piratii nu ar mai avea ce sa pirateze in cele din urma deoarece firmele producatoare ar da faliment. Iar meritul unui joc bun este totusi al firmei producatoare si nu al celor care l-au piratat.

la ce concepti au occidentali sa sti ca nu prea cred ca ar da faliment firmele de jocuri, si sa sti ca am stat de vorba cu un Austriac si cu cu un Canadian de origine Romana, si erau foarte suspiciosi cu jocurile astea ce le avem aicea pe la noi, si-au luat muzica dar de la magazine si vroiau si jocuri la care eu le-am recomandat de unde sa isi ia austriacu nu avrut sa isi ia nici macar un cd si canadianu sia luat dar doar 2 jocuri si iam intrebat, de ce ? ......la care ei mi-au raspuns ca la vama sa nu ii prinda si daca isi instaleaza jocu ii vede politia ca au joc piratat <<<< asta zicea austriacu
Si a doua chestie:
neamtu castiga intr-o zi in medie 100E
normal ca isi permite sa dea eu stiu .... intre 20 si 30 de Euro pe un joc
NNNNNNNNNNUUUUUUUUUU ???? voi ce ziceti ????
si atuncia eu care castig Intr-o zi 150.000,00 Lei , imi permit sa dau pe un joc piratat de 3 CD-uri TOT 150.000,00 lei ??????
caci pe la noi pe aicea pe la lugoj atata costa un cd
Si va raspund eu primu :
-Nu imi permit sa dau 150.000,00 lei pe un joc..... :sad1:
si sa sti ca, sunt alti oameni care castiga si mai putin de 150 mii/zi .... :sad1:
aceasta este o campanie ANTI EURI !!!
va rog dragi cansumatori de produse ambalate sa cititi pe ambalaj din ce este facut
si nu uitati !!!
Mens sana in corpores sano !!!
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

Pe principiul nu cheltui mai mult decat ai - daca dintr-un salariu mediu pe economie iti platesti toate taxele iti mai raman cativa lei cu care trebuie sa "te tarari" pana la urmatorul salariu.Si atunci ori doar cei cu bani vor fi <<gameri adevarati>> ori gamerii vor fi pe cale de disparitie.Atata timp cat preturile jocurilor vor fi destul de piperate nu multi isi vor dori sa isi cheltuiasca cei cativa lei(noi sau vechi!) pe niste jocuri care oricum se termina sau te plictisesti de ele sau raman in urma.Pirateria software va exista atata timp cat vor exista jocuri.Piratzii vor gasi o metoda de a sparge si aceste noi masuri anti-piraterie!
:computer: [smilie=Respect.gif]
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

ViKtor wrote:
I.R. wrote:Piraterie ca piraterie, dar este oare ilegal sa-mi copiez un CD cu soft original?
Din cate stiu eu e voie atat timp cat nu comercializezi copia. Adica pe detinatorii copyright'ului nu-i intereseaza daca faci tu copie atat timp cat nu o dai la altcineva (indiferent daca o dai pe bani sau o dai unui prieten).

Ontopic: Eu cred ca daca s-ar stopa pirateria preturile la software ar scadea foarte mult si ar fi accesibile si pentru noi. Ar aparea insa doua probleme: 1. cred ca momentan e IMPOSIBIL sa opresti pirateria, 2. daca pe viitor s-ar putea, m-as mira sa se intample ceea ce am zis mai sus, pentru ca majoriatea patronilor de firme urmaresc sa le creasca profitul personal decat sa scada preturile.

Offtopic: Scuze daca nu ati inteles nimic dar in seara asta cred ca "s-a trezit filozoful din mine" :P .... sper sa-mi treaca.
Eu zic ca este ilegal doar daca o folosesti chiar si ca o copie de siguranta.Este piraterie atata timp cat o folosesti in absenta unei liceente sau a unei inregisrari.
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

ViKtor wrote:
I.R. wrote:Piraterie ca piraterie, dar este oare ilegal sa-mi copiez un CD cu soft original?
Din cate stiu eu e voie atat timp cat nu comercializezi copia. Adica pe detinatorii copyright'ului nu-i intereseaza daca faci tu copie atat timp cat nu o dai la altcineva (indiferent daca o dai pe bani sau o dai unui prieten).

Ontopic: Eu cred ca daca s-ar stopa pirateria preturile la software ar scadea foarte mult si ar fi accesibile si pentru noi. Ar aparea insa doua probleme: 1. cred ca momentan e IMPOSIBIL sa opresti pirateria, 2. daca pe viitor s-ar putea, m-as mira sa se intample ceea ce am zis mai sus, pentru ca majoriatea patronilor de firme urmaresc sa le creasca profitul personal decat sa scada preturile.

Offtopic: Scuze daca nu ati inteles nimic dar in seara asta cred ca "s-a trezit filozoful din mine" :P .... sper sa-mi treaca.
Eu zic ca este ilegal doar daca o folosesti chiar si ca o copie de siguranta.Este piraterie atata timp cat o folosesti in absenta unei liceente sau a unei inregisrari.
shiverx

Re: iee

Post by shiverx »

Crysumoner wrote:la ce concepti au occidentali sa sti ca nu prea cred ca ar da faliment firmele de jocuri
Se vede treaba ca nu esti prea bine informat. Chiar este alarmant cate firme producatoare de jocuri au dat faliment in ultimii ani.
Women... Can't live with them, can't shoot them...
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Crysumoner cam are dreptate, occidentalii gandesc diferit. In SUA studentii muritori de foame isi pun problema cum sa economiseasca un ban pentru a lua un joc pentru consola, nu-si pun problema la cine sa dea consola sa instaleze un chip si sa-si ia joace piratate. Ca un oarecare exemplu.
CroW

Post by CroW »

Eu zic ca ADMIN tre sa ia ban pt acest topic! Hehehe. Glumeam!!!! Hmm pro si contra? Pai eu is pro si contra.

Is pro pt ca preturile is atractive si foarte scazute de la 20-30 k lei pe cd cu joc full pana la tarabele care deja is nesimtie care cer 200 k lei pe cd cu joc full.

Is contra pt ca daca eu as creea un program joc (chiar asta fac acuma - vedeti semnatura mea) nu mi-ar conveni sa fie piratat. Deci puneti-va in situatia celor care isi pierd nopti intregi in fata calculatorului incercat sa faca ceva (propietate intelectuala) care sa o vanda apoi, si fiindca stau prea mult la calculator fac tumori la ochi inoperabile si mor, doar ca o companie barosana dealde microsoft sau ea games sa ia profituri enorme pe urma muncii lor. Deci apreciati originalul si cumparati original.

Eu recunosc ca intai imi iau un joc pirat si daca imi place il iau original. Dar daca nu imi place si daca nu consider ca a meritat, nici nu imi trece prin gand sa il iau original.

Astfel eu am urmatoarele jocuri originale:

Warzone 2100
Starcraft - Brood War
Diablo 2 - Lord Of Destruction
Fallout 1
Fallout 2
Fallout Tactics
Total Anihilation
Neocron
Eve-Online
Hostile Waters

Etc. Mai sunt dar acestea mi-au placut cel mai mult in MOD EGAL!

Buy original! ;)
"Laser frate!"
Crysumoner

Post by Crysumoner »

CroW wrote: Is contra pt ca daca eu as creea un program joc (chiar asta fac acuma - vedeti semnatura mea) nu mi-ar conveni sa fie piratat. Deci puneti-va in situatia celor care isi pierd nopti intregi in fata calculatorului incercat sa faca ceva (propietate intelectuala) care sa o vanda apoi, si fiindca stau prea mult la calculator fac tumori la ochi inoperabile si mor, doar ca o companie barosana dealde microsoft sau ea games sa ia profituri enorme pe urma muncii lor. Deci apreciati originalul si cumparati original.
daca o sa faci un joc si jocul tau oa sa fie piratat tu ori si cum nu o sa pirzi mare lucru pt. ca, piratat fiind jocul o sa circule mai mult si tie o sa iti creasca rating-ul,
deci eu zic sa nu iti faci probleme din cauza asta pt ca ori si cum ii bine :)
aceasta este o campanie ANTI EURI !!!
va rog dragi cansumatori de produse ambalate sa cititi pe ambalaj din ce este facut
si nu uitati !!!
Mens sana in corpores sano !!!
CroW

Post by CroW »

Da dar in joc bagi bani nu e cine stie ce investitie la mine, dar deobicei tre sa amortizezi cheltuielile sau daca nu. ... FALIMENT ! :( And that sux! Sasa MMORPG (la ce lucrez eu) nu prea poate fi piratat. Decat daca se face alt server ilegal care accepta variante pirat ale jocului. Vezi serverele romanesti de Guild Wars sau World Of Warcraft!
"Laser frate!"
Alexrmf

Post by Alexrmf »

da, e cam spinoasa problema, pt. ca nu il vad eu pe roman (care in general e sarac) sa dea bani pe un lucru care poate fi luat moka. Dar nu inteleg de ce la noi nu ajung variantele Gold sau Platinum ale jocurilor respective (care sunt mult mai ieftine, spre exemlu NWN+SoU+HoU-platinum e 40 de dolari, insa nu cred ca la noi a aparut), iar aici e vina distribuitorilor nostrii care nu se gandesc decat la profit, si nu dintr-o perspectiva foarte imbucuratoare (mai bine un joc scump la 3 luni decat 10 ieftine pe luna)
De cate ori vad un calculator,il abuzez sexual,
mai mult tehnic decat carnal,
folosesc pervers tot ce am in dotare,
palmele, pumii si degetele de la piciore...
myhayy

Post by myhayy »

mah -- cine are bani, sasi cumpere --- eu am 16 ani si venit = 0

maicamea si taicameu nu dau bani pe jocuri pt ca ei cred ca jocurile is o pirdere de timp --- nu zic ca nui asa da mnoah --- deci eu de unde sa fac rost de jocuri originale?! --- imi iau jocuri pirat --- cu care pana acuma nam avut probleme de loc --- patchurile si crackurile se gasesc peste tot --- nu mie greu sa dau un www si sa iau un crack --- da marea majoritate a jocurilor pe care le cumpar au incluse crackurile --- nu ai ce sa faci - suntem o tara saraca --- de unde sa dai 1.500.000 lei pe un joc cand ai salar de 4.000.000 --- nu merita -- daca ar fi salarii mai mari si preturi mai mici ar merita
CroW

Post by CroW »

Ai dreptate!
"Laser frate!"
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

eu zic ca preturile la software sunt mult prea mari pt salariile oferite si in ceea ce priveste ce a spus myhayy nu sunt de acord. dac vrei potzi sa iti iei un part-time job sau faci situri web si iei bani deci la capitolul bani.. nu e chiar 0.......
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

Cred ca majoritatea romanilor daca ar castiga 100$ pe zi (o suma aleasa ca exemplu incat sa-si permita cateva jocuri) tot nu si-ar cumpara jocurile originale atata timp cat ar putea sa le ia gratis de pe net sau cu 100mii (sau cat o mai fi acum un cd) de la taraba. Poate in cazul jocurilor cu multiplayer online s-ar face exceptii.
It's good to admit that you're wrong, but it's better to be right.

PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: 7JOVYDPL
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

da aici ai dreptate de ce sa cheltui de n ori mai mult pe ceva ce poti sa iei moka( de la un prieten) sau la pretz redus......... aici ai dreptate insa sincera sa fiu jocul meu preferat mi-ar place sa fie original fara probleme si fara crackuri
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
CroW

Post by CroW »

Adica romanul e zgarcit. PUNCT! Si suntem buni economisti! ;)
"Laser frate!"
War_Angel

Post by War_Angel »

Diferenta intre un joc piratat si unul original nu prea exista tine de mentalitate.
Cu siguranta cineva munceste la acel "JOC" dar ganditiva jocul apare este vandut si apoi apare si versiunea pirat castiguri ies de pe urma jocurilor dar stiti cum ?
In tarile puternic dezvoltate economic pentru ei 100 de dolari/100 euro inseamna cat e un 50 de mii/5lei gri acum.
Cine e de vina pt piraterie pai Statul FRATE poate ca daca se lucra mai mult la economia tari nu am fi avut probleme si apoi am fi cumparat si noi, romanul obijnuit aproape daca isi perimite un pc, si dupa ce il cumpara credeti ca da el din buzunar cat a dat integral pe pc ?? HAI SA LASAM GLUMA.
Daca ar fi mai multi bani sar cumpara si apoi producatori de jocuri sunt foarte zgarciti dupa ce ca fac un profit, ca jocul se vinde bine numai o perioada dupa aia BA, atunci vine si da vina pe piraterie ca vezi tu DACA NEA GIGEL NU II PIRATA JOCUL el mai scotea un BAN, mda cum sa zic si eu asa, producatori avizi dupa bani unei tari slab dezvolatate economic cine stie poate peste 100 de ani o sa se modernizeze economia tari dar eu nu am sa fiu acolo, cand se va intampla pana atunci nu pre avem ce face.
Christian

Post by Christian »

s-a zis in repetate randuri. s'tem prea saraci!
si doar nu sunt nebun sa dau 40$ pe un joc(sa zicem unul cu tam-tam, doom 3) care dupa ce l-ai terminat il arunci! majoritatea jocurilor de asazi sunt "produse de unica folosinta"
sarbu_x

Post by sarbu_x »

nu pot sa spun ca sunt contra ca dacă eram contra nu prea puteam sa aflu cum arata un joc pe pc! tot aşa shi eu am 16 ani shi buget 0 ( dacă nu numar alocatzia :) ). chiar aşa ca tot am zis de alocatie....dacă alocatzia mea era de 1.500.000 lei eu cumparam toate jocurile pe care le-am jucat pana acuma! numa aşa ca sa dau un mic profit producatorului care shi aşa are ceva probleme cu profiturile ca sa nu mai aud peste 3 luni ca producatorul isi vinde tot sau da faliment ca nu mai poate tzine pasul ( eidos de exemplu )! dar nu e sa fie shi nu cred ca va fi prea curand!
atunci cand apa+curentu+papica+jocul (+ poate ceva imbracaminte ca nu merg pe strada in chilotzi!) adunate impreuna ca shi pretz vor da mai puţin decat salariul parintzilor pe o luna atunci voi spune "DA! da mah se poate" pana atunci nu se poate shi gata shi nu pozti sa fi contra ca nu ai de ales!

[smilie=Sign-Shithappens.gif]
Morteis

Post by Morteis »

Nici nu vom ajunge sa cumparam originale prea curand... Oricum se cumpara jocuri originale mai mult acum fata de anii precedenti. Mai este un aspect: jocurile pentru multiplayer au cd-key-uri si pentru a juca pe serverele oficiale trebuie neaparat sa ai jocul original. Unii vor spune de servere pirat dar acestea au foarte multe probleme. De exemplu Blizzard intotdeauna a folosit sistemul asta si functioneaza. Un exemplu bun este Frozen Throne. Desi exista servere pirat (care emuleaza battle.net) acestea nu se vor compara niciodata cu battle.net.
Cho-Mag

Post by Cho-Mag »

Bun si ce facem cu Starforce-ul asta ??? Pt. cei care nu stiu, Starforce este un program de protectie super bengos, in care isi rup tasturile crack-erii, si se pare ca din ce in ce mai multi producatorii de jocuri si software incep sa apeleze la el. Problema cu acest program este in primul rand pretul, care este destul de piperat, de aceea el este folosit in primul rand de marii producatori/distribuitori.

Ce vom face atunci cand majoritatea jocurilor vor avea parte de protectia lui Starforce ?????
Morteis

Post by Morteis »

Stai linistit ca orice lucru are un sfarsit. Starforce nu o sa aiba o viata lunga daca toti isi indreapta atentia spre el. Acum e sigur ca nu e folosit de toti si ce-i drept e mai bun. E doar o chestiune de timp (sucks).
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

Orice e facut de oameni poate fi distrus tot de ei. Spre exemplu: apar virusi, apar antivirusi, apoi virusi mai buni, si antivirusi pentru ei, etc. Cam asa e si cu protectia la jocuri. E doar o chestiune de timp. Un singur joc protejat cu Starforce nu a fost spart calumea (pentru ca exista o versiune sparta si pentru el, dar are cam mari pretentii sa-l faci sa mearga) la ora actuala, stiti la ce joc ma refer...

zxp

Post by zxp »

GabYO wrote:Cred ca majoritatea romanilor daca ar castiga 100$ pe zi (o suma aleasa ca exemplu incat sa-si permita cateva jocuri) tot nu si-ar cumpara jocurile originale atata timp cat ar putea sa le ia gratis de pe net sau cu 100mii (sau cat o mai fi acum un cd) de la taraba. Poate in cazul jocurilor cu multiplayer online s-ar face exceptii.
Eu as cumpara numai originale... totusi cred ca ai dreptate....gigeii care nu stiu ce inseamna munca la un joc si care nu au respect pentru nimic in lume, tot la 30 de mii ar cumpara....
Problema e ca in situatia noastra avem produse occidentale, la preturi occidentale... insa pentru clienti romani... De aici bine rata pirateriei asa mare... Daca veniturile ar fi mai mari atunci vor fi mai putini cei cu pirateria, si vor putea fi controlati de autoritati mai usor si apoi pedepsiti.... insa asa nu ai cum...bagi juma de tara la parnaie....
Ar fi interesant sa apara la noi studiouri mari....gen 30-40 de persoane.... care sa faca jocuri... Evident un joc facut in romania atrage costuri mai mici, deci si produsul final ar trebui sa fie mai mic.... Insa nu stiu de ce nu se intampla asta... probabil tre sa asteptam investitori care sa produca ieftin in romania si sa vanda scump in afara...
“I believe in everything until it's disproved. So I believe in fairies, the myths, dragons. It all exists, even if it's in your mind. Who's to say that dreams and nightmares aren't as real as the here and now?”
Alexandru H.

Post by Alexandru H. »

Evident un joc facut in romania atrage costuri mai mici, deci si produsul final ar trebui sa fie mai mic
Un joc facut in Romania nu ar atrage costuri mai mici. Sigur, salariile programatorilor nu ar fi exceptional de mari, insa pune la socoteala programele originale pe care se construieste un joc, beta-team-ul, research-ul, reclama, producerul, publisherul etc... Nimeni nu vinde jocuri originale, bine facute, asa cum vreti voi sa jucati, cu 10$...

Da, jocurile sunt de unica folosinta, ca ciorapii! Dar sunt si foarte scumpe, si foarte inutile. Daca piratezi jocurile, nu o face pentru ca e neaparata nevoie, ci pentru tine, pentru placerea personala.
Xan_ the_Reaper

Post by Xan_ the_Reaper »

Eu cred ca omu' prefera sa ia jocul piratat ca este de cele mai multe ori pe gratis, si nu vrea sa dea 40 $ pe un joc doar ca sa aiba consolarea ca este original...
I don't discriminate. I hate everyone.
radio

Post by radio »

GabYO wrote:Un singur joc protejat cu Starforce nu a fost spart calumea (pentru ca exista o versiune sparta si pentru el, dar are cam mari pretentii sa-l faci sa mearga) la ora actuala, stiti la ce joc ma refer...
ar fi fost bine, dar LISTA e alta
Splinter Cell 3
Psychotoxic
Psi-ops : The Mindgate Conspiracy
TrackMania Sunrise
Domination
1944: Battle of the Bulge
Cossacks II: Napoleonic Wars
Creature Conflict: The Clan Wars
Still Life
Toca 2

cred ca se poate continua...
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

Nu stiu despre restul din cele pe care le-ai spus tu (defapt vreo 3-4 sunt destul de noi si s-ar putea totusi sa fie sparte cat de curand) dar Toca 2 stiu sigur ca a fost sparat cu succes.

radio

Post by radio »

corect, TOCA 2 n-are ce cauta in lista.
zxp

Post by zxp »

Xan_ the_Reaper wrote:Eu cred ca omu' prefera sa ia jocul piratat ca este de cele mai multe ori pe gratis, si nu vrea sa dea 40 $ pe un joc doar ca sa aiba consolarea ca este original...
Ai dreptate , insa gandeste-te... Daca venitul minim in romania ar fi sa zicem 500 $ , ca in portugalia, oricine si-ar permite un joc pe luna... Iar daca toti cei care fac copii la cduri ar fi pedepsiti conform legii, la fel si cei care folosesc programe fara licenta.... dar absolut toti... atunci sunt sigur ca ar disparea pirateria... este vorba despre un furt care trebuie pedepsit conform legii, lege care nu poate fi aplicata in romania acum....dar poate va veni o zi...
“I believe in everything until it's disproved. So I believe in fairies, the myths, dragons. It all exists, even if it's in your mind. Who's to say that dreams and nightmares aren't as real as the here and now?”
lxnet

Post by lxnet »

situatia mea:clasa a 10,liceu.luat calculator in vara 2003[finu l-a luat..eu nesttind nimic de calc.]-16 mil. cu tot cu monitor-amd ath. xp 1700,nforce2 400,256 ram,geforce2[64 m.v].vine mai 2005 si calc. meu e neschimbat.in vara mai imi iau 256 ram si un radeon 9550[400/400]dacă o mai fi de vanzare.asta-i problema :4 milioane [de 1 an ma rog de taicamiu] ptr. upgrade.apropo cred k dacă ii spun lu taicamiu sa-mi dea 1 milion de lei sa-mi iau un joc original incepe sa rada la mine..."dau banii pe prostii".concluzie:mai iau cd-uri de la tarabe,dc++,prieteni.nu cumpar joace originale ptr. k nu pot.punct.
dacă inceputul a fost putin offtopic-scuzati-ma
J_Brujah

Post by J_Brujah »

Chiar nu stiu care e scopul topicului , raspunsul e clar si din poll , sa ma scuze cei cativa care isi permit sa fie morali , eu sincer nu imi permit , da recunosc asta este , fur si eu cum furati si voi majoritatea dar e mai mult un furt din ala ca in filmele vechi cu un Robin Hood , steal from the rich give to the poor adica mie :D , daca asemenea personaje au fost idolatrizate pentru ca au luptat impotriva sistemului nu vad de ce nu m-as simti si eu bine aflandu-ma in aceeasi situatie , scuzati paralela . Si vorbea cineva de cracked.exe , mai nou toate joacele sunt piratate cu mini imagini asa ca duse sunt vremurile cand cautam disperat dupa crack-ul pentru versiunea 1.x , mai rau e pe net ca acolo nu merge asa de usor . Cat despre mentalitatea western , bagati-va pe un server de dincolo ( demo sau de la un prieten care are full , desi ultimul caz nu e foarte bun ca ii nenorociti contu ) si spuneti ceva de piraterie si justificati ca nu va permiteti alea alea , nu o sa mai stiti cum sa fugiti mai repede de acolo cate injuraturi o sa primiti ( incercat cu demo-u de UT2003 asa ca stiu ce spun ) . Aia nu concep ca noua ne e rau si nu puteam altcumva , e ca si cum vine uraganu peste ei si ei se mira cum de s-a intmplat de parca daca stau intr-un oras k lumea au casa masina salariu si tot ce le trebe nu poate sa existe si altceva pe langa mai rau , pur si simplu nu concep , believe me si aia cu firmele tot oameni din astia sunt si chiar daca le mai trece prin cap ca suntem cum suntem nu le pasa . Astia cu firmele sunt ca si pariorii care daca pierd un bilet cu posibil castig de 10 mil pe 25000 zic ca au pierdut 10 mil nu 25000. Pentru ca asta inseamna sa vinzi jocuri posibile castiguri nu castiguri sigure , mai ales in cazul nostru al romanilor unde nici nu se pune vorba . Pai daca s-ar face statisticile sa includa si tari ca Romania ar iesi cu pierderi statistice cel putin de s-ar ingrozi . Dar ma rog ei stiu doar sa arunce cu praf si sa zica de noi ca le facem pagube , al dreac de pagube saracii ca nu mai pot de foame . Ia sa ne gandim putin , daca un joc costa 50 de dolari/euro fie ce-o fi , vreo 40 % se duc pe ambalaje , manuale etc etc , raman 30 iar sa nu imi spuna cineva ca 15 % din pretul de 50 nu insemna profitul lor calculat ( impartit intre publisher si developer ) deci ar mai ramane asa rotunjit vreo 20 iar un joc piratat ( sa zicem 3 cd-uri ) iasa intre 50 de mii ( daca il iei pe gratis din retea sau dc sau eu mai stiu ce ) si 240 de mii ( daca il scrii pe undeva cu 80 de mii / cd) deci pierderea lor nu ar fi de 50 de dolari / euro ci mai exact intre 10-20 euro/dolari la profit efectiv , asa ca stati linistiti ca nu programatorii si artistii care teoretic sunt cei mai "saraci" in lantul trofic al producerii unui joc au cel mai mult de pierdut ( asta pentru cei care se plang ca vor sa faca jocuri si ar avea de pierdut de pe urma pirateriei ) ci publisherii care slava domnului sunt rechinii cei mai grasi asa ca sa nu aveti mustrari de constinta ca nu va permiteti :P , ma rog cu mici exceptii . I'm done .
I smoke too much , i know
pegas

Post by pegas »

eu cred ca daca s-ar pune politia si BSA pe "pirati", piata IT s-ar prabusi in Romania. Pentru ca aproape toata lumea -si aici vorbesc de firme maricele si institutii mari- foloseste software piratat.

in al doilea rind, as da bani pe un joc daca as sti ca producatorii chiar au testat jocul pe configuratia minima si se poate juca pe ea. de multe ori am avut in jocuri o configuratie mult peste cea minima si de abia puteam sa le joc. plus probleme de incompatibilitati cu placi de sunet/video. Bine, veti spune ca nu e vina lor. Partial e adevarat. Dar sunt si unele treburi de neiertat. Cum ar fi in DeusEx:IW fisierele ini erau ramase cu setari pentru XBOX. Asta e treaba? Si da-i cu patch-uri...

firmele din Romania care vind jocuri pun -cred- un adaos mare. Adica MiG29-Novalogic de prin '98 costa 700.000 in vreme ce B&W 2 costa 1.200.000? Pai cum vine treaba asta... Si iau un joc care nu imi place si ce am facut? Exemple recente: San Andreas, Brother in Arms, PoP Warior Within...

Si sa stiti ca nici in vest nu stau lucrurile chiar asa. Am cunoscut un american si un german care dupa ce au stat vreo saptamina in Romania si au cam vazut cum stau lucrurile, nu mai pridideau sa isi copie jocuri/soft. Ei se tem ca ii identifica FBI-ul (americanul asa credea). I-am zis ca e putin probabil sa se complice FBI-ul cu el. L-am intrebat de ce nu cumpara jocul original si a zis ca daca poate sa ia aici 15 jocuri (30 cd) cu banii cu care acolo ia un joc si nu pateste nimic, de ce sa nu o faca? Faza la care am ramas masca si mi-am zis in sinea mea ca nu suntem noi chiar singurii...
la mijloc intre .asm si .c
Hellboy

Post by Hellboy »

Eu am sa va spun doar ca la salaru' meu de 250$ :-! si nu am de gand sa cumpar ceva original.
Imi pare rau pt. cei care lucreaza la dezvoltarea jocurilor, programelor dar nu cred ca faptul ca eu cumpar un joc pirat il influenteaza f mult.
Cat despre pirati continuati treaba pe care o faceti din pacate nu putem fara ea :sad1: [smilie=Respect.gif] .
Si inca ceva am terminat colegiul de instalatii iar fara AutoCAD nu se prea poate in instalatii si constructii care ar fi solutia? :sad1:
Ar fi o tampenie sa dai mii de euro pt versiunea originala chiar si firmele fac figuri cand este vorba de achizitii de acest gen si cumpara mai putine licente care le instaleaza pe mai multe calc (stiu cazuri reale in Cluj)Simplu pt 10 lei ai cea mai noua versiune.
I'm the best and f**k the rest :d
Ze

Post by Ze »

EU zica ca pirateria RullZZZ sunt sarac sau ma rog cel puţin nu imi permit sa imi iau un joc original .... Long live Warez! mai ales cu WoW ma joc doar pe "servere private" mda doar cu lag ce sa zic daca nu am bani de blizz :( :(
Disparut JACK SHEPARD doctor american.
La data disparitiei purta costum si o servieta de piele.
39 de ani; 1,88 m
CrysMM

Post by CrysMM »

Abia reusesc sa-mi carpesc sistemul cu cate o componenta la 6 luni. Bani de soft nu mai raman. Daca s-ar gasi o solutie pentru eradicarea pirateriei software, ar avea de pierdut nu numai user-ul final ci si statul roman. Majoritatea celor care folosesc software piratat nu le-ar cumpara in varianta originala da nu le-ar mai putea obtine pe alte cai. Daca nu ai software la ce sa mai cumperi hardware?!?
Totusi am ceva software cumparat in varianta cu licenta: Win98, WinXP, CorelDraw8, TonyHawk`s ProSkater 3 si nu mi-a parut rau de banii da-ti pe ele. Daca as avea un salariu de nivel european, as cumpara majoritatea jocurilor care le joc cu licenta. Mai sunt si anumite jocuri care nu merita sa le cumperi.
Diablo 2 - the only

nick vechi: cryss_mocanu
Darth Vader

RE

Post by Darth Vader »

Interesant acest topic si ma mira faptul ca nu a fost sters. Multe post-uri legate de acest subiect au 'disparut' din senin in thread-uri dedicate jocurilor. De exemplu, NFSMW a avut cateva posturi in legatura cu pirateria si au disparut.

Poll-ul si reactiile multora au fost previzibile din start. Multi au opinii si pareri care cam duc la acelasi lucru. 'Discutiile astea legate despre occidentali' sunt niste povesti create din auzite de la 'prieteni care traiesc in occident si care au bani nu ca noi romanii'. Cum poate un ROMAN sa inteleaga ce se intampla in VEST cand nu percepe prin aceeasi prisma? Romanul nu stie ce e aia CAPITALISM si daca nu sunteti de acord aruncati o privire pe PIB si pe sistemul juridic. In ROMANIA legile sunt facute sa fie incalcate in VEST legile sunt facute sa fie respectate. Nu conteaza cat de gras iti este contul in banca tot doua saptamani trebuie sa stai sa iti eliberezi un credit card. Nu ca in ROMANIA ca mergi la BCR si dai ceva pe sub mana si ai card-ul in cateva ore. Acesta este doar un exemplu, sa nu vorbesc de acte legale, pasaport, carnet de conducere, etc. Mai mult decat atat, pentru a putea sa spui ca stii cum sunt lucrurile in 'marele occident' trebuie sa fi integrat in sistem si sa te supui regulilor. Procentajul celor care traiesc in VEST pe forum e NET inferior celor care traiesc in ROMANIA. Culmea ca majoritatea afirmatiilor despre cum sunt lucrurile in VEST sunt facute de cei care au trait 'din auzitele altora' .... [smilie=Nice-try.gif] [smilie=Nice-try.gif]

Revenind acum la piraterie ....

da aici ai dreptate de ce sa cheltui de n ori mai mult pe ceva ce poti sa iei moka( de la un prieten) sau la pretz redus
Cand o sa traiesti intr-o tara si posibilitatile sa iei ceva 'moka' nu sunt si chiar daca faci rost risti 10-15 ani puscarie atunci o sa gandesti altfel.

Daca veniturile ar fi mai mari atunci vor fi mai putini cei cu pirateria, si vor putea fi controlati de autoritati mai usor si apoi pedepsiti.... insa asa nu ai cum...bagi juma de tara la parnaie....

Venituri mai mari pentru? Sa inteleg ca vrei sa se si munceasca in ROMANIA daca ceri venituri mai mari? Mereu aceeasi problema, venituri mai mari, venituri mai mari, dar nimeni nu ia in considerare PRODUCTIVITATEA ROMANULUI. De ce sa platesti pe cineva mai mult daca nu produce mai mult????? Pe ce sa-l platesti mai mult?? Pe acelasi lucruri pe care le facea cu juma de salar? In lumea CAPITALISTA nu este VIABIL economic acest lucru.

Daca venitul minim in romania ar fi sa zicem 500 $ , ca in portugalia, oricine si-ar permite un joc pe luna...
Oare care e diferenta intre Romania si Portugalia de venitul este 500 $ pe luna? :-~ :-~

In lumea capitalista guverneaza o simpla lege:

AI BANI, AI; NU AI BANI, NU AI.
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
Cozoroc

Post by Cozoroc »

Raspund pe topicul dedicat ... :
GabYO wrote:
Cozoroc wrote:Ca nici macar n-ai dreptul sa deschizi gura daca ai jocul piratat.....TOTAL ADEVARAT!!!
[smilie=Respect.gif]
Blasfemie! [smilie=maniac.gif]
"Cel ce n-a pacatuit sa arunce prima piatra." :-~

Acum serios, daca nu cumperi un anumit produs (joc in cazul de fata) inseamna ca nu ai dreptul la o parere, ca nu poti sa-ti expui parerea, sau ca parerea ta pur si simplu nu conteaza?
Mi se pare aberant ca unul din modurile prin care combateti parerile nefavorabile este sa va legati de piraterie.

Haha... :d ...mda...ce vrei....putina exagerare.....dar raspund dupa ce-l citez pe Keos....raspunsul este pentru el...dar si pentru tine, pentru
inseamna ca nu ai dreptul la o parere, ca nu poti sa-ti expui parerea, sau ca parerea ta pur si simplu nu conteaza?
Keos wrote: <<cozoroc>> Toti avem jocul piratat(majoritatea oricum) si uite ca am adunat 14 pagini de "tacere"...
Am scris eu ca am jocul original?...NU!
Am vb din punctul de vedere al unuia care da banii pe joc....
Si eu am votat Warez Rulez...pentru ca 90-95 % dintre noi nu au bani sa cumpere software (cred ca nici macar o licenta de BitDefender care e vreo 30-40 lei nu are multa lume)

UN PIC OFFTOPIC : Ai fost un pic cam dur sincer sa fiu, pentru ca eu nu am precizat nimic si tu ai facut pe solidarul sa zic asa...

Ideea era ca si mie imi vine sa tip cand vad unele faze in jocuri, dar stau si ma gandesc (si poate uneori mai tip, ce sa fac) si imi dau seama ca eu nu am ajutat cu nimic dezvoltarea jocului...nici macar un "Bravo baieti pentru munca depusa..."
Un pic mai in gluma acum, pirateria la noi e ca Bruce Willis...
Nu moare niciodata si daca nu exista, trebuia sa o (re)inventam...

Keos, tu cu ce ai ajutat oamenii care se zbat (pe bani grei, e adevarat) sa-ti faca jocuri sa te distrezi tu?
No offense, nu m-am suparat, nu le plang lor de mila, Doamne fereste...dar cred ca nu sunt singurul care realizez ca aceasta "tacere" de care spui tu nu e de bine.... (sa nu se inteleaga gresit, vb de piraterie)
"There are more pleasant things to do than beat up people."
Muhammad Ali
smart.1

Post by smart.1 »

jocurile mai sunt cum mai sunt (100E nu e urias), dar programele sunt super-scumpe: maya = 8000$, 3dsmax = 5000$, cs2 = 3000E, quark = 3000E. si astea sunt numai alea care ma intereseaza pe mine, nu stiu preturi la un C builder sau alte d-astea. cu intreg salariul meu pe un an (daca nu as minca nimic si as dormi pe un carton in parc), poate mi-as cumpara UNUL dintre ele.
si s-a mai zis asta, daca studentii nu le-ar pirata, cum ar invata ei sa le foloseasca si sa ajunga printre cei mai buni programatori? sau animatori, sau graficieni, sau altceva?...

edit: super-stire ieri la tv: un parlamentar german propune o lege ca muncitorii din tarile europene sa fie patiti ca in tara de origine. adica un capsunar roman sa primeasca 50E/luna (sau cit se mai plateste asta pe la noi), nu 50E/zi (parca atit sunt platiti acum). mesajul meu pentru el: hua!
MariusStuparu.com | Twitter: marius_stuparu | Facebook: mstuparu
Post Reply