Pirateria: Pro si Contra
Moderator: Moderatori
Condamn pirateria jocurilor. Este hotie pe fata! De ati sti voi ce greu este sa realizezi un joc. Incerc sa fac asta de vreo 3 ani si tot nu reusesc sa incep de undeva. In plus cate licence trebuie sa cumperi sa realizezi un joc. Adica daca stau bine sa ma gandesc daca ar fi cazu prin absurd sa-mi creez propriul joc: Sa pierd vreo 3-4 ani sa invat programare, sa investesc multi multi multi bani in licente software, sa angajez diferite persoane sa faca grafica, sunet (eu fiind programator), sa dau bani la publisher sa-mi vanda jocu (ca nu-s in stare sa-l vand singur), sa investesc in reclame, sa investesc intr-un site, sa dau bani pe inregistrarea firmei, actele firmei. Nu este asa usor cum pare. Nu ai bani, nu cumperi. De ce tot se scuza unii ca folosesc warez ca nu au bani? La programele software mai merge daca nu le folosesti in scop comercial! Dar sa vad unul ca-mi pirateaza jocu si ca mai are tupeu sa-l critice as muri cu el de gat. Oricum parerea mea este ca se va termina curand cu jocurile warez. La un moment dat (peste ani) aproximativ toate persoanele care detin un PC vor avea si conexiune internet. Si producatorii isi vor permite sa vanda jocuri care nu pot fi rulate fara conexiune internet. Si de fiecare data cand vrei sa joci .exe-ul sa-l scoata de pe net, sa aiba resursele pe net si sa nu poate fi crackuit usor! Exemplu de joc online crackuit greu este Broodwar - Battle.net. Daca ar adopta aceeasi metoda pt singleplayer ar fi ceva! Mi-e si scarba sa intru pe un site de crackuri sau de downloadat warez sa vad 1000 de poza xxx, sa vad 1000 de reclame, sa votez de 1000 de ori in 7000 de locuri siteul lor dupa care sa-mi spuna ca nu merge, sau sa-mi bage in crack cativa virusi, troieni etc.
Presupunand ca jocul tau e bun atunci cel care il ia pirat nu are ce sa critice la el, deci nu te vor deranja parerile pozitive. Dar presupunand ca jocul tau e prost atunci doar cei care dau banii pe el pot sa afirme asta? Cei care il au pirat sa taca ca poate vad "fraierii care vor sa-l cumpere" si isi dau seama ca nu merita sa dea banii pe asa ceva?EMIX wrote:Dar sa vad unul ca-mi pirateaza jocu si ca mai are tupeu sa-l critice as muri cu el de gat.
Pur si simplu eu nu inteleg ce legatura are parerea asupra jocului cu faptul ca il detii in varianta piratata, originala sau l-ai vazut la un prieten.
Orice protectie s-ar folosi tot va fi sparta intr-un mod sau altul. Cel putin eu nu concep cum ceva facut de oameni sa nu poata fi spart de altii. Au fost cazuri in care s-au spart jocurile dupa 1 an, dar tot s-au spart!EMIX wrote:Oricum parerea mea este ca se va termina curand cu jocurile warez. La un moment dat (peste ani) aproximativ toate persoanele care detin un PC vor avea si conexiune internet. Si producatorii isi vor permite sa vanda jocuri care nu pot fi rulate fara conexiune internet. Si de fiecare data cand vrei sa joci .exe-ul sa-l scoata de pe net, sa aiba resursele pe net si sa nu poate fi crackuit usor! Exemplu de joc online crackuit greu este Broodwar - Battle.net. Daca ar adopta aceeasi metoda pt singleplayer ar fi ceva!
Eu cred ca problema pirateriei e mai complicata decat ar parea (pentru unii) la prima vedere. Mai complicata decat a spune da sau nu. La noi se complica si mai mult prin prisma posibilitatilor materiale si mai apoi a gandirii majoritatii romanilor.
It's good to admit that you're wrong, but it's better to be right.
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: 7JOVYDPL
Vom vedea noi. Dar sper ca pana atuncia romanii sa poata sa isi permita jocuri originaleOrice protectie s-ar folosi tot va fi sparta intr-un mod sau altul. Cel putin eu nu concep cum ceva facut de oameni sa nu poata fi spart de altii. Au fost cazuri in care s-au spart jocurile dupa 1 an, dar tot s-au spart!

La faza asta ai mare dreptate. Nu ar ajunge sute de pagini de forum pt duelari contra si pro pirateriei. La urma urmei, hotu neprins negustor cinstit, iar daca e prins are cine sa-l faca sa plateasca !Eu cred ca problema pirateriei e mai complicata decat ar parea (pentru unii) la prima vedere. Mai complicata decat a spune da sau nu. La noi se complica si mai mult prin prisma posibilitatilor materiale si mai apoi a gandirii majoritatii romanilor.

Eu pana in clipa de fata sunt de acord cu pirateria in situatia in care preturile jocurilor si al softurilor este raportat la salariile tarilor bine dezvoltate.....in cazul in care pretul unui joc ar fi raportat la nivelul de trai al romanilor atunci ma gandesc ca pretul unui ar joc ar fi pe undeva pe la 30 RON....si dacă e pana acolo le e chiar aşa de greu ca CD-urile sau DvD-urile cu jocuri sa fie "produse" la noi in tara si astfel sa se mai scada din pret? Ce poate fi chiar aşa de geu in a scrie un dvd il bagi intr-o carcasa colorata si il vinzi..........poate gresesc dar cel putin asta e punctul meu de vedere
Dimineata ideala este aia peste care sari!
...nu ar avea de castigat ci de PIERDUT,..s-ar face import la greu din ROMANIA,...luand in considerare ca jocurile piratate se vand cu preturi cuprinse intre 3-5 Ron valoarea reala fiind cuprinsa intre 70-250 Ron ,daca producatorul ar scadea preturile la 4 Ron sa zicem nu si-ar acoperi nici investitia, plus ca ar pierde piata de dincolo,oricum pe piata de dincolo se bazeaza nici decum pe Romania.EMIX wrote:E o chestie si asta. Ar fi o metoda: Producatorii sa analizeze spre exemplu in Romania cat se pirateaza. Sa zicem ca s-ar pirata 98% jocurile (probabil foarte aproape de realitate). Atunci ar trebui sa scada pretul, numai pt romani, la un nivel apropiat de cat ofera cel care il da piratat. Atunci lumea ar cumpara originale mai ieftine decat piratate. Si ar avea si producatorul de castigat, ca la urma urmei decat deloc ma bine cat se poate.
...daca romanul ar avea salariu cuprins intre 1000 si 2000 Euro logic ca ar fi dispus sa achizitioneze Jocuri si Filme originale cu 30 Euro dar cum salariile sunt de 100 Euro inclina spre varianta piratata de 1 relativ 2 euro,..mai nou pirateria nu-si mai are loc nici pe piata odata cu aparitia Retelelor de Bloc (DC++) de unde poti face rost de jocuri/filme si de la persoane necunoscute,..lucru care nu era accesibil cu ceva timp in urma,...
...topicul acesta este formulat gresit ar trebui sa sune: Cati aveti o situatie financiara foarte buna si cati o duceti foarte prost,...acum logic ca cei ce se zbat pentru un salar de 4 milioane sau copii care au parinti muncitori nu au cum sa incline spre PRO,..aici se afirma in general copii de bani gata care nu cunosc valoarea banului dar pana si ei si de asta SUNT SIGUR au folosit la viata lor daca nu folosesc si acum jocuri/multimedia piratate,...s-o luam asa cati de pe forum aveti doar DVD Originale,Jocuri originale si Muzica originala pe calculator?
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
![Rambo [smilie=Rambo.gif]](./images/smilies/Rambo.gif)
![Wolverine [smilie=Wolverine.gif]](./images/smilies/Wolverine.gif)
![Spawn [smilie=Spawn.gif]](./images/smilies/Spawn.gif)

![Spanish [smilie=Spanish.gif]](./images/smilies/Spanish.gif)
Eu sunt pentru piraterie pentru ca daca nu ar fi nu cred ca mai jucau prea multi acuma jocuri sau vedeau filme care apar pe piata si nu isi pot permite sa si le cumpere.
Cel putin sunt de acord atata timp cat in Romania salariul e asa cum e foarte mic...daca aveam si eu venituri ca in alte tari dezvoltate ca Franta,Anglia sau altele unde salariul ar fi cam 1000 euro/luna si normal ca imi permiteam sa sau 30 euro/un joc original sau pe un film nou pe DVD.
Cel putin sunt de acord atata timp cat in Romania salariul e asa cum e foarte mic...daca aveam si eu venituri ca in alte tari dezvoltate ca Franta,Anglia sau altele unde salariul ar fi cam 1000 euro/luna si normal ca imi permiteam sa sau 30 euro/un joc original sau pe un film nou pe DVD.
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
Eu pot pune pariu cu oricine ca nu exista PC in Romania fara ceva ilegal pe el, de la muzica, filme, documentare, videoclipuri pana la jocuri si sisteme de operare. Am calculat cu 2 prieteni ca daca s-ar da echitabil pedpsele as fi acumulat vreo 400 de ani de puscarie cu ce am pe calculator. Dar atata timp cat nu fac nici o afacere, nu intereseaza pe nimeni, mai ales in Romania, unde nici firmele nu au toate softurile legal.
- alexwinfast
Asta este un subiect mai mult decat fumat!
Si eu am acasa vreo 4 jocuri originale...dar cumparate de-a lungul timpului si numai jocuri dereferinta care chiar sunt niste titani pt mine si au meritat banii...dar nicidecum asta nu inseamna ca le am toate originale.
Pai cum bai nene...parintii mei se chinuie sa ma tina la facultate cu bani peste bani si cu salamu la protap si eu sa dau 1.3 milioane pe luna sau de 2 ori pe luna pe joace...ca eu ma joc mult si le termin repede...asta ce ar insemna?
Va spun eu ce ar insemna,sa imi bat joc de banii parintilor mei si de munca lor!
Deci...sunt de acord sa luam original ceva fenomenal,un joc foarte bun,de referinta...dar nu mai dati dupa muste ca e hotie etc etc sa ai jocuri moca.
Cei care blamati jocurile "ieftine"...nu prea aveti idee cat de greu se castiga banii si imi pare rau dar nu prea avem ce sa discutam!
Si eu am acasa vreo 4 jocuri originale...dar cumparate de-a lungul timpului si numai jocuri dereferinta care chiar sunt niste titani pt mine si au meritat banii...dar nicidecum asta nu inseamna ca le am toate originale.
Pai cum bai nene...parintii mei se chinuie sa ma tina la facultate cu bani peste bani si cu salamu la protap si eu sa dau 1.3 milioane pe luna sau de 2 ori pe luna pe joace...ca eu ma joc mult si le termin repede...asta ce ar insemna?
Va spun eu ce ar insemna,sa imi bat joc de banii parintilor mei si de munca lor!
Deci...sunt de acord sa luam original ceva fenomenal,un joc foarte bun,de referinta...dar nu mai dati dupa muste ca e hotie etc etc sa ai jocuri moca.
Cei care blamati jocurile "ieftine"...nu prea aveti idee cat de greu se castiga banii si imi pare rau dar nu prea avem ce sa discutam!
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
- alexwinfast
Dar dar nu vin aici si arunca cu noroi in toti cei care nu "castiga" usor bani stau in treaba lor cu banii lor acolo.
Una este sa iti permiti totul...si este de laudat asta,dar stai in banca ta si ii multumesti lui Dumnezeu ca esti atat de norocos si atat...nu vii si spui ca toti ceilalti sunt hoti sau sa ii acuzi ca nu isi permit ceva ce iti permiti tu!
PS:Nu ma refeream la tine, ziceam in general de cei care dupa cum spui tu "castiga" bani multi!
Una este sa iti permiti totul...si este de laudat asta,dar stai in banca ta si ii multumesti lui Dumnezeu ca esti atat de norocos si atat...nu vii si spui ca toti ceilalti sunt hoti sau sa ii acuzi ca nu isi permit ceva ce iti permiti tu!
PS:Nu ma refeream la tine, ziceam in general de cei care dupa cum spui tu "castiga" bani multi!

- Darth Vader
Frumoasa configuratia ta:alexwinfast wrote:Dar dar nu vin aici si arunca cu noroi in toti cei care nu "castiga" usor bani stau in treaba lor cu banii lor acolo.novi wrote:Sa stii ca sunt si oameni care castiga usor bani (si au bani multi) care isi permit sa cumpere tot ceea ce isi doresc asa ca e mult de discutat!:P
Tinand cont de acest lucru:XP 2700+ ; 1 GB DDR 500 Kingmax Hardcore TSOP ; 7N400Pro
Samsung SyncMaster 959 NF 19" ; HDD Maxtor 80 Gb PATA
Leadtek GeForce 6800 GT-256 Mb GDDR3 (350;1000)
HomeTheatre 5.1 Genius(120W-wood);HP Photosmart 7260
Pai cum bai nene...parintii mei se chinuie sa ma tina la facultate cu bani peste bani si cu salamu la protap si eu sa dau 1.3 milioane pe luna sau de 2 ori pe luna pe joace...
Daca nu e hotie, ce e?...dar nu mai dati dupa muste ca e hotie etc etc sa ai jocuri moca.

Eu sunt pentru piraterie pentru ca daca nu ar fi nu cred ca mai jucau prea multi acuma jocuri sau vedeau filme care apar pe piata si nu isi pot permite sa si le cumpere.
Este o lege cumva care spune ca TREBUIE jucate jocurile si vazute filmele care apar pe piata daca nu ai bani de ele? De unde acest concept NU IMI PERMIT dar MI SE CUVINE?? Ma poate lamuri cineva?
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
Foarte frumoasa explicatia ta Darth Vader, dar ai putea sa-mi spui si mie din ce lume perfecta vi tu cu ideea ca oamenii sa nu foloseasca software pirat daca nu-si permit original pentru ca nu e corect din punct de vedere moral si mai ales legal?
Pe langa faptul ca in tara noastra (si poate nu numai) posibilitatile materiale sunt destul de reduse pentru a suporta costul jocurilor (filmelor, programelor, etc) originale se mai adauga faptul ca la noi (parca) frica de lege este destul de redusa. Nu sunt putini cei care se gandesc "doar nu vine politistul tocmai pentru mine", si cam asa e.
In tarile mai dezvoltate oamenii au o mai mare frica de lege si "oamenii de rand" calca mai greu stramb.
PS: Aceasta ultima remarca nu se bazeaza pe nimic concret pentru ca nu am fost plecat inafara personal, deci sunt mai mult concluzii in urma celor auzite.
Pe langa faptul ca in tara noastra (si poate nu numai) posibilitatile materiale sunt destul de reduse pentru a suporta costul jocurilor (filmelor, programelor, etc) originale se mai adauga faptul ca la noi (parca) frica de lege este destul de redusa. Nu sunt putini cei care se gandesc "doar nu vine politistul tocmai pentru mine", si cam asa e.
In tarile mai dezvoltate oamenii au o mai mare frica de lege si "oamenii de rand" calca mai greu stramb.
PS: Aceasta ultima remarca nu se bazeaza pe nimic concret pentru ca nu am fost plecat inafara personal, deci sunt mai mult concluzii in urma celor auzite.
It's good to admit that you're wrong, but it's better to be right.
De unde acest concept ? Da ce tu traiesti in utopie ? Unde toti respecta legile ? Ideea e in felul urmator , lasand faptul de a raspunde la intrebarea daca pirateria e rea sau nu , ca si concept moral raspunsul e clar , dar sunt multe nuante , mai ales in cazul IT , ce naiba , nu face si tu pe idealistul intr-un domeniu in care asa ceva nu e de gasit si chiar nu e , deci revenind , intrebarea cea mai corecta dupa mine ar fi daca prin piraterie si aici ma refer la ce facem noi ( adica cei care luam ce folosim pe pisiu de la "surse") in Romania aduce o dauna mare sau nu firmelor si raspunsul cred ca este nu , atata timp cat nu vin astia de la firmele mari si imi spun " bai baiete las-o moale ca din cauza ta si altora ca tine riscam sa dam faliment " nu vad de ce , in contextul actual mult cunoscut si explicat ( foamea de bani adica ) sa nu continui sa folosesc soft pirat . Ti-am spus ca si concept ai dretate dar ce ai spus este doar atat, un concept , cam neaplicabil in cazul nostru . De ex ( scuza-mi explicatia e cam greoaie paralela ) spune-le lu aia care mor de foame ca daca NU ISI permit mancare de ce tre sa li SE CUVINA . Cum spuneam cam greoaie paralela dar conceptul tau se aplica , ori se aplica peste tot ori deloc . Si daca toti ne-am multumi cu doar ce ni se cuvine ( apropo cine hotaraste ce ni se cuvine si ce nu ? ) atunci ... niezau cu mila si ma refer in general nu numai la jocuri , ce daca intalnesti o gajica cu 7 clase peste tine gandesti ca nu ti se cuvine ? Nu incerci ? Gata ca aberez deja 

I smoke too much , i know
- alexwinfast
Darth Vader daca am un sistem bun asta nu inseamna ca imi permit sa dau 100 de euro pe luna ca sa ma joc si sa stii ca sistemul m-am chinuit sa il iau din bani stransi leu cu leu de mine 2 ani de-a randul!Darth Vader wrote:Frumoasa configuratia ta:alexwinfast wrote: Dar dar nu vin aici si arunca cu noroi in toti cei care nu "castiga" usor bani stau in treaba lor cu banii lor acolo.
Tinand cont de acest lucru:XP 2700+ ; 1 GB DDR 500 Kingmax Hardcore TSOP ; 7N400Pro
Samsung SyncMaster 959 NF 19" ; HDD Maxtor 80 Gb PATA
Leadtek GeForce 6800 GT-256 Mb GDDR3 (350;1000)
HomeTheatre 5.1 Genius(120W-wood);HP Photosmart 7260
Pai cum bai nene...parintii mei se chinuie sa ma tina la facultate cu bani peste bani si cu salamu la protap si eu sa dau 1.3 milioane pe luna sau de 2 ori pe luna pe joace...Daca nu e hotie, ce e?...dar nu mai dati dupa muste ca e hotie etc etc sa ai jocuri moca.![]()
![]()
Este o lege cumva care spune ca TREBUIE jucate jocurile si vazute filmele care apar pe piata daca nu ai bani de ele? De unde acest concept NU IMI PERMIT dar MI SE CUVINE?? Ma poate lamuri cineva?
Dupa tine care nu isi permit sa cumpere soft original ar trebuie sa stea deoparte nu?
Tu stii cat e salariu mediu in Romania?Iti spun eu...cat platesti tu la intretinere sau poate chiria in Luxembourg!Atunci ce ar trebuie sa faca 80% din populatia Romaniei...sa nu mai foloseasca Windows XP pt ca el costa 200euro si nu si-l permite lumea...Hai ca nu e chiar asa cum zici tu

- BlackNight
Eu nu prea sunt de acord cu pirateria. Nu-ti permiti sa cumperi programe comerciale, foloseste programe freeware. Bineinteles ca acest lucru nu poate fi respectat in totalitate, dar ideea e ca majoritatea prefera sa foloseasca un program comercial piratat, in loc sa caute o alternativa gratuita, lucru care nu este normal, mai ales ca in unele cazuri varianta free poate fi chiar mai buna.
- cristi_TNT
"Viva la pirateria" in romania!
Bill Gates si companiile de software si-au castigat banii din tarile dezvoltate,de la oameni care isi permit,pt ei au fost create si softurile si jocurile.....ca beneficiem si noi saracii de ele...multumim lui D-zeu.
Bill Gates si companiile de software si-au castigat banii din tarile dezvoltate,de la oameni care isi permit,pt ei au fost create si softurile si jocurile.....ca beneficiem si noi saracii de ele...multumim lui D-zeu.
Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
- omul_maimutza
BlackNight wrote:Eu nu prea sunt de acord cu pirateria. Nu-ti permiti sa cumperi programe comerciale, foloseste programe freeware. Bineinteles ca acest lucru nu poate fi respectat in totalitate, dar ideea e ca majoritatea prefera sa foloseasca un program comercial piratat, in loc sa caute o alternativa gratuita, lucru care nu este normal, mai ales ca in unele cazuri varianta free poate fi chiar mai buna.
...programe ca programe dar aici de jocuri e vorba,..du-te tu si joaca jocuri Freewere: Pac-man,Mario,Counterstrike 2D,etc,..

...SIGUR!!,..hai sa fim seriosi de parca atarna industria jocurilor de tara noastra,...se vinde un maxim de 500 CD cu Jocuri originale pentru PC fata de milioanele care se vad dincolo,...Abaddon wrote:Cu atitudinea pe care o avem ajungem să aducem unele firme în pragul falimentului, a se vedea exemplul Looking Glass, Ion Storm (+ Ion Storm Austin) şi de ce nu Black Isle sau Interplay?

- BlackNight
Cauta mai bine si vei gasi si jocuri 3D cu grafica cel putin decenta. Daca nu platesti niste oameni care au muncit cativa ani ca sa te distrezi tu, este hotie curata.Alante wrote:...programe ca programe dar aici de jocuri e vorba,..du-te tu si joaca jocuri Freewere: Pac-man,Mario,Counterstrike 2D,etc,..
In momentul in care (daca) vei lucra la o firma de software (jocuri sau programe in sine) si, evident, nu vor fi free, ai munci vreo jumatate de an pentru o amarata de versiune, si vecinul de la doi vine fericit cu "am gasit crack" atunci ai sa vezi ce "amuzant" este. Se munceste mult la un joc, nu e "helau uarld" (tm) in C. Ca uneori preturile sunt cam mari (i.e. produsele Microsoft) e alta discutie, dar atitudinea e cam ...ridicola in sine.J_Brujah wrote:Aoleooo hai sa ne punem shtreangu in gat ca am falimentat Interplay-u si Black Isle-u , mama noastra de nesimiti de asta nu avem Fallout 3This is f*****g hilarios , hilariooooosssss
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
Hai frate....s-a trezit constiinta in toti acum...daca o sa gasesti 500 euro pe jos, ce faci? Tot hotie se numeste? Nu ii iei, ca doar cine i-a pierdut a muncit poate ani pentru ei si erau pentru a cumpara un calculator sa se joace Vladut...jocuri piratate...BlackNight wrote:Cauta mai bine si vei gasi si jocuri 3D cu grafica cel putin decenta. Daca nu platesti niste oameni care au muncit cativa ani ca sa te distrezi tu, este hotie curata.
Daca poti sa "faci rost" de joc, si il vrei....cine te opreste (momentan)?....Te gandesti la moralitate cand ei isi fac vacantele prin Ibiza, Hawaii, Cuba etc, iar multi romani poate nici la noi la mare nu ajung...?
Da, trebuie respectata munca depusa la crearea unui joc, dupa posibilitatile fiecaruia....
Daca eu nu imi permit sa le zic decat BRAVO!, asta e...
Mai zicea cineva, si dreptate are, nu se bazeaza industria jocurilor pe Romania....Nici pe toata Europa de Est si Rusia....
Daca 0,1% din populatia lumii a cumparat jocul, inseamna ca a fost un megahit...si fi sigur ca ei se scot mai mereu...nu le plange tu de mila...
Tu ce te joci BlackNight (daca te joci...scuze daca nu..)?
Last edited by Cozoroc on Mon Nov 28, 2005 12:05 pm, edited 1 time in total.
"There are more pleasant things to do than beat up people."
Muhammad Ali
Muhammad Ali
- alex burdusel
Asa cum s-a mai zis nu toata lumea are 2 milioane de lei disponibili pt una bucata joc original ! Nu pot sa zic k sustin pirateria software insa fiecare trage ce concluzie vrea de aici ! 

http://monstersgame.computergames.ro/?a ... =327000745
BlackNight wrote:Cauta mai bine si vei gasi si jocuri 3D cu grafica cel putin decenta. Daca nu platesti niste oameni care au muncit cativa ani ca sa te distrezi tu, este hotie curata.Alante wrote:...programe ca programe dar aici de jocuri e vorba,..du-te tu si joaca jocuri Freewere: Pac-man,Mario,Counterstrike 2D,etc,..
...bey tata bey,..

...chestia asta era valabila in trecut pentru jocuri facute acasa,...in vremea consolelor gen Atari,etc:).
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
- Darth Vader
Ca sa iti raspund la intrebare, permite-mi sa iti dau un citat:De ex ( scuza-mi explicatia e cam greoaie paralela ) spune-le lu aia care mor de foame ca daca NU ISI permit mancare de ce tre sa li SE CUVINA . ( apropo cine hotaraste ce ni se cuvine si ce nu ? )
Note: Une contrainte: est une règle obligatoire qui réduit la liberté d'action.« Le choix du consommateur porte sur ce que nous appelons des paniers de consommation. Les consommateurs choisissent le meilleur panier de biens parmi ceux qu’ils peuvent acquérir. Un individu essaie d'obtenir le maximum de satisfaction de sa consommation, il va donc optimiser l'utilité qu'il retire de sa consommation, compte tenu de sa contrainte budgétaire.»
Mergem maine 1000 la CINEMA, si nu avem bani de bilet, ar trebui sa intram la film doar « nu ar trebui sa stam deoparte » nu? Ne lasa angajatii sa intram stiind ca daca nu platim biletele salarul lor este mai mic?Dupa tine care nu isi permit sa cumpere soft original ar trebuie sa stea deoparte nu?
Din nou revin la ce am spus mai sus:: Este o lege care spune ca TOATA LUMEA trebuie sa aiba XP? In Romania sunt cele mai tari telefoane si cele mai tari computere dar nu SUNT SALARII si te citez pe tine din nou :
Pai cum bai nene...parintii mei se chinuie sa ma tina la facultate cu bani peste bani si cu salamu la protap si eu sa dau 1.3 milioane pe luna sau de 2 ori pe luna pe joace...
Cum poate un lucru ca acesta sa fie posibil ??
Poti detalia putin? Tot nu mi-ai raspuns la intrebarea de mai sus: Daca nu e hotie, atunci ce e?Hai ca nu e chiar asa cum zici tu
Jesus said:
"You shall not kill, You shall not commit adultery, You shall not steal, You shall not bear false witness, Honor your father and mother, and, You shall love your neighbor as yourself." (Matthew 19:16-19 RSV)
According to INTERNATIONAL LAWS( also see EULA): SOFTWARE PIRACY IS STEALING
Tu stii cat e salariu mediu in Romania?Iti spun eu...cat platesti tu la intretinere sau poate chiria in Luxembourg!
Arunca si tu o privire aici :
Code: Select all
www.immostar.lu
For proper spelling, take a quick glance at any English Dictionary.Aoleooo hai sa ne punem shtreangu in gat ca am falimentat Interplay-u si Black Isle-u , mama noastra de nesimiti de asta nu avem Fallout 3 This is f*****g hilarios , hilariooooosssss
.bey tata bey,.. ,...eu cred ca nu realizezi dar e chiar invers,....ce-i ce fac jocuri Originale (jocuri aprobate) fac parte din companii mari (EA,etc),...persoane care au salar lunar,nu creeaza ei jocuri si astepta sa vada daca se vand sa-si poata lua salarul ,...dar cei ce fac Jocuri Free,..depun munca Free,...unii se chiuie si un an de zile si-s constienti de la inceput ca nu au de castigat decat experienta,... (sa nu-mi zici ca te ocupi side donatii )
Cu salar-ul lor lunar au fost concediatiUnited States:
$13.08 billion global losses in 2004, up by $2 billion from the previous year
In the US alone in 2004:
$1.8 billion in lost revenues
500,000 in lost jobs
$5.6 billion in lost wages
$1.5 billion in lost tax revenues
Studies show that if in four years, the software piracy rate drops by 10 %, the economic growth could raise by $400 billion, creating 1.5 million jobs and generating $64 billion in taxes
Canada:
Although the 2003 Canadian national piracy rate remains unchanged from 2002 at 38 per cent, software piracy cost Canada US$289 million in retail sales of business software applications, US$2 billion in wage and salary loss and more than 72,000 jobs.

1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
3. Sony DSC -H5
3. Sony DSC -H5
[Off-Topic]Darth Vader daca tot vii cu POLITICA aici hai sa-ti expun si eu punctul meu de vedere,...din punct de vedere Politic,...de cativa ani buni NATO tot ne-a dus cu presul si nici in ziua de azi nu au influentat in mod direct pozitia tarii noastre,...sa-ti mai amintesc ca Logic suntem in Europa de cand lumea,..dar practic nu suntem doar pe harta,..si pentru 2007 sunt semne de intrebare legate de aderarea noastra in uniunea europeana,....
...cui crezi ca-i pasa de noi vorba cuiva puteau sa faca o reducere in limita bunului simt ca sa ne putem bucura si noi legal de acele produse,...desigur au mai mult de castigat daca lasa lucrurile asa cum sunt,...legat de statisticele de mai sus sunt doar presupuneri care au un efect psihologic menit sa starneasca compasinue (nu pentru noi,..datorita salariilor din tara noastra ci pentru cei de dincolo),..stii vorba aceea: "Nu crede tot ce vezi la Televizor sau pe net"
...tin sa-ti reamintesc ca in strainatate daca detii un Produs piratat poate sa navaleasca politia peste tine,...asa ceva nu vezi la noi,..eventual doar daca te ocupi cu vanzarea produselor piratate,...daca ar fi ca si dincolo majoritatea persoanelor care poseda un calculator ar trebui sa fie puse cu fata la ZID,...
...ti-am facut doar un rezumat,..mai ar fi multe de spus,..foarte multe,...nu are rost sa le dezbat aici,..luand in considerare ca acest topic face parte din categoria "Discuţii jocuri / console",....cred ca am deviat mult de la subiect...
...cui crezi ca-i pasa de noi vorba cuiva puteau sa faca o reducere in limita bunului simt ca sa ne putem bucura si noi legal de acele produse,...desigur au mai mult de castigat daca lasa lucrurile asa cum sunt,...legat de statisticele de mai sus sunt doar presupuneri care au un efect psihologic menit sa starneasca compasinue (nu pentru noi,..datorita salariilor din tara noastra ci pentru cei de dincolo),..stii vorba aceea: "Nu crede tot ce vezi la Televizor sau pe net"
...tin sa-ti reamintesc ca in strainatate daca detii un Produs piratat poate sa navaleasca politia peste tine,...asa ceva nu vezi la noi,..eventual doar daca te ocupi cu vanzarea produselor piratate,...daca ar fi ca si dincolo majoritatea persoanelor care poseda un calculator ar trebui sa fie puse cu fata la ZID,...
...daca nu-ti permiti sa mergi la Cinema te uiti la film pe PC la o calitate mai proasta,...un film la Cinema isi permite tot romanu si cei cu salar minim pe economie,...la noi in Cluj costa 6 Ron biletul cu pret redus,...daca era vorba in mod special de pirateria Filmelor CLAR!! sunt CONTRA!!,...mai nou nu mai pot iesi cu baetii la un Film pentru ca prefera sa-l vada pe PC,...desi diferenta este foarte mare dintre un Monitor de PC fie el si de 21 si un ecran de cinema,...si caliatatea lasa de dorit,...sa nu mai zic de sunet fie el si 8.1 nu se compara cu 50.1,....atata timp cat iti poti permite un film la Cinema si chiar merita din punctul meu de vedere sunt CONTRA PIRATERIEI din acest domeniu,...Mergem maine 1000 la CINEMA, si nu avem bani de bilet, ar trebui sa intram la film doar « nu ar trebui sa stam deoparte » nu? Ne lasa angajatii sa intram stiind ca daca nu platim biletele salarul lor este mai mic?
...ti-am facut doar un rezumat,..mai ar fi multe de spus,..foarte multe,...nu are rost sa le dezbat aici,..luand in considerare ca acest topic face parte din categoria "Discuţii jocuri / console",....cred ca am deviat mult de la subiect...

Last edited by Alante on Tue Nov 29, 2005 5:35 pm, edited 1 time in total.
nici PRO, nici CONTRA... de voie de nevoie.. la mijloc
daca ar fi sa folosesc doar soft, jocuri cu licenta probabil nici
nu as avea calculator. Nu imi permit financiar astfel de cheltuieli.
Moral, legal... nu e cea ce fac.... dar sa dea cu piatra cel ce nu....(daca
tot am vazut ca ne place sa folosim citate si si statistici).
Atitudinea generala s-ar putea schimba doar din momentul in care am avea banii pt licenta si am prefera sa cumparam produse piratate sau
din momentul in care nu se vor mai putea pirata jocurile si licentele de soft. Si eu n-am auzit de vreo firma sa dea faliment ca romanii le pirateaza softu sau jocul...cati romani au calculator??? si cati chinezi sau indieni sau rusii..????
poate am fost cam off topic dar cred ca alta solutie nu avem, ca doar n-om fi noi mai catolici ca papa....
nu as avea calculator. Nu imi permit financiar astfel de cheltuieli.
Moral, legal... nu e cea ce fac.... dar sa dea cu piatra cel ce nu....(daca
tot am vazut ca ne place sa folosim citate si si statistici).
Atitudinea generala s-ar putea schimba doar din momentul in care am avea banii pt licenta si am prefera sa cumparam produse piratate sau
din momentul in care nu se vor mai putea pirata jocurile si licentele de soft. Si eu n-am auzit de vreo firma sa dea faliment ca romanii le pirateaza softu sau jocul...cati romani au calculator??? si cati chinezi sau indieni sau rusii..????
poate am fost cam off topic dar cred ca alta solutie nu avem, ca doar n-om fi noi mai catolici ca papa....
Aloou nu toti suntem francofoni europeanule.Darth Vader wrote: Ca sa iti raspund la intrebare, permite-mi sa iti dau un citat:
Note: Une contrainte: est une règle obligatoire qui réduit la liberté d'action.« Le choix du consommateur porte sur ce que nous appelons des paniers de consommation. Les consommateurs choisissent le meilleur panier de biens parmi ceux qu’ils peuvent acquérir. Un individu essaie d'obtenir le maximum de satisfaction de sa consommation, il va donc optimiser l'utilité qu'il retire de sa consommation, compte tenu de sa contrainte budgétaire.»
Hai acum ce rost are comparatia asta ? Hai sa nu generalizam doar de placerea de a ne sublinia ideile .Darth Vader wrote:
Mergem maine 1000 la CINEMA, si nu avem bani de bilet, ar trebui sa intram la film doar « nu ar trebui sa stam deoparte » nu? Ne lasa angajatii sa intram stiind ca daca nu platim biletele salarul lor este mai mic?
E hotie , dar tu gandesti cum au facut autoritatile americane cu Kevin Mitnick. EXAGEREZI adica .Darth Vader wrote:
Poti detalia putin? Tot nu mi-ai raspuns la intrebarea de mai sus: Daca nu e hotie, atunci ce e?
Hai mai ce naiba , o sa traim acum asa cum zice in biblie sau dupa eu stiu ce legi facute de eu stiu cine ? Acum nu vreau sa fiu nici anti religie nici anarhist , dar totusi nu poti veni cu asemenea motive si sa te astepti sa le ascultam , serios acum . Sau tu chiar crezi asta ?Darth Vader wrote:Jesus said:
"You shall not kill, You shall not commit adultery, You shall not steal, You shall not bear false witness, Honor your father and mother, and, You shall love your neighbor as yourself." (Matthew 19:16-19 RSV)
According to INTERNATIONAL LAWS( also see EULA): SOFTWARE PIRACY IS STEALING
De unde stii ca nu am scris intentionat asa ca sa subliniez si sa resubliniez ilaritatea ideii.Darth Vader wrote:For proper spelling, take a quick glance at any English Dictionary.Aoleooo hai sa ne punem shtreangu in gat ca am falimentat Interplay-u si Black Isle-u , mama noastra de nesimiti de asta nu avem Fallout 3 This is f*****g hilarios , hilariooooosssss
Darth Vader wrote:United States:
$13.08 billion global losses in 2004, up by $2 billion from the previous year
In the US alone in 2004:
$1.8 billion in lost revenues
500,000 in lost jobs
$5.6 billion in lost wages
$1.5 billion in lost tax revenues
Studies show that if in four years, the software piracy rate drops by 10 %, the economic growth could raise by $400 billion, creating 1.5 million jobs and generating $64 billion in taxes
Canada:
Although the 2003 Canadian national piracy rate remains unchanged from 2002 at 38 per cent, software piracy cost Canada US$289 million in retail sales of business software applications, US$2 billion in wage and salary loss and more than 72,000 jobs.
Hai sa fim inca o data seriosi , astia fac estimarile in felul urmator , copie piratata rezulta minus copie vanduta de ei deci astia pleaca de la complet nefondata afirmatie ca cei care joaca o copie piratata ar cumpara copia originala daca nu ar exista piraterie , frumos din partea lor nu ? Si iar imi vine in cap justitia americana cu Mitnick in care FBI-ul a incurajat firmele pagubite sa bage pana si pretul hardului pe care s-a programat softul , salariul programatorilor pe nush cati ani de zile samd , asa ca lasa-ma cu statisticile astea . Ideea e ca cei care sunt buni in industrie si care scot jocurile frumoase care ( sper ) ca le jucam noi au profituri de sute sau mai mult de milioane cu tot cu pirateria . Si nu consider pirateria furt din punctul meu de vedere , pentru ca nu ma bag eu in casa cuiva sau sa sparg eu stiu ce site sau server ca sa fur , e ca si cum l-ai aresta pe unul care a cumparat o masina second hand furata de catre un dealer sau mai stiu eu cine. Inca o data , s-a mai spus , de ce trebuie sa vina schimbarea de la noi astia mici , sa vina de la cei mari si de la cei care fac si guverneaza sistemul si ca sa iti dai seama cand vor lua aia asemenea masuri si cand va disparea pirateria iti voi spune eu , niciodata si nu tre sa fiu Nostradamus ca sa spun asta .
I smoke too much , i know
ca a specificat careva jocuri in rate...mai bine in leasing pe 3 ani...joci vreo 4 luni apoi il dai inapoi.
- jocurile si programele piratate culmea sunt mai bune decat originalele si de multe ori sunt scapate de anumite incompatibilitati.
- voi cu net si PC acasa dati bani pe jocuri cand netul e plin de versiuni gratuite? Ce folos sa dai 100.000 la tuciuriu?
- jocurile si programele piratate culmea sunt mai bune decat originalele si de multe ori sunt scapate de anumite incompatibilitati.
- voi cu net si PC acasa dati bani pe jocuri cand netul e plin de versiuni gratuite? Ce folos sa dai 100.000 la tuciuriu?
Rasnita mea se compune din: AMD64 3000+Venice; Gigabyte k8nf-9; 2x 512Mb Geil; Albatron 6600 256MB; WD 200 JD
-
Master Blaster wrote:I hate original games... Mi-am cumparat Lineage 2, insa lipsea *atentie* DVD-ul dinauntru! Mi-au spus ca nu puteam dovedi ca discul lipsea, si am dat 3 mil degeaba... Macar la pirati, un blank sa-ti copieze jocul este 20.000 lei.
...nu vad legatura intre Pirateria produselor si ce ti s-a intamplat tie,...la tine a avut loc o "Frauda",trebuia sa mergi la politie sau la OPC,...legat de Lineage 2 oricum ambalajul conteaza mai mult,...continutul il poti downloda de pe situl original gratis,...dar pe ambalaj se afla un CD KEY care-ti permite sa joci online pentru ceva timp dupa care esti nevoit sa achiti o taxa lunara ca sa poti continua jocul.
Nu va veni niciodata pentru ca se servesc intre ei si propriile interese.GabYO wrote:Versiune originala poate sa nu se comporte ca cea piratata si de aici rezulta critici invalide.EMIX wrote:Pur si simplu eu nu inteleg ce legatura are parerea asupra jocului cu faptul ca il detii in varianta piratata, originala sau l-ai vazut la un prieten.
Orice protectie s-ar folosi tot va fi sparta intr-un mod sau altul. Cel putin eu nu concep cum ceva facut de oameni sa nu poata fi spart de altii. Au fost cazuri in care s-au spart jocurile dupa 1 an, dar tot s-au spart!
Se pot face protectii care sa reziste mai mult sau mai putin, eu cred ca jocurile ar putea fi protejate pe termen lung, dar e in interesul producatorilor ca ele sa fie piratate, mai ales dupa ce nu se mai cumpara, cine oare a facut public continutul ascuns din San Andreas daca nu producatorii, jocatorilor le-ar fi fost greu sa dea peste el din intamplare.
J_Brujah wrote:de ce trebuie sa vina schimbarea de la noi astia mici , sa vina de la cei mari si de la cei care fac si guverneaza sistemul si ca sa iti dai seama cand vor lua aia asemenea masuri si cand va disparea pirateria iti voi
spune eu , niciodata si nu tre sa fiu Nostradamus ca sa spun asta
-
Cum nu vezi legatura, am spus mai sus? Daca un CD piratat se strica, se face altul... Daca un original este facut de mantuiala rareori poti repara 'buba' cu ajutorul OPC-ului sau a distribuitorului...Alante wrote:Master Blaster wrote:I hate original games... Mi-am cumparat Lineage 2, insa lipsea *atentie* DVD-ul dinauntru! Mi-au spus ca nu puteam dovedi ca discul lipsea, si am dat 3 mil degeaba... Macar la pirati, un blank sa-ti copieze jocul este 20.000 lei.
...nu vad legatura intre Pirateria produselor si ce ti s-a intamplat tie,...la tine a avut loc o "Frauda",trebuia sa mergi la politie sau la OPC,...legat de Lineage 2 oricum ambalajul conteaza mai mult,...continutul il poti downloda de pe situl original gratis,...dar pe ambalaj se afla un CD KEY care-ti permite sa joci online pentru ceva timp dupa care esti nevoit sa achiti o taxa lunara ca sa poti continua jocul.
P.S.: Nu am destula viteza de net, ca l-as downloada(nu toti au 5 mbps, viteza reala)
I am the webmaster of Elsweyr Confederacy