La o placa video - ce cooler sa-i pun ?
Moderator: Moderatori
La o placa video - ce cooler sa-i pun ?
De-o luna am achizitionat o placa video Asus A9250 GE/TD 128MB/128biti
Nu am avut probleme cu ea... am rulat fifa 06 / nfs mw la 1024*768 fara probleme.
Ce vreau io sa stiu daca pot sa-i pun 1 cooler acestei placi... deoarece modelul standard vine fara cooler iar daca pui
degetul pe radiator nu-l poti tine mai mult de 3-4 sec.
E bine sa o las asa?
Sau sa-i pun un cooler pe ea? Merge orice fel de cooler?
Ma gandeam sa fac rost de 1 vechi asa pe la 10 - 15RON . Am aflat ca fac nazuri aia la garantie daca vede radiatorul zgariat... asa e? Placa are garantie 3 ani.
detalii despre placa la http://www.hardwarezone.com/articles/vi ... cid=3&pg=3
Nu am avut probleme cu ea... am rulat fifa 06 / nfs mw la 1024*768 fara probleme.
Ce vreau io sa stiu daca pot sa-i pun 1 cooler acestei placi... deoarece modelul standard vine fara cooler iar daca pui
E bine sa o las asa?
Ma gandeam sa fac rost de 1 vechi asa pe la 10 - 15RON . Am aflat ca fac nazuri aia la garantie daca vede radiatorul zgariat... asa e? Placa are garantie 3 ani.
detalii despre placa la http://www.hardwarezone.com/articles/vi ... cid=3&pg=3
<- Can't wait to get started! ->
Mai bine iti pui un ventilator de sistem in plus eventual daca nu ai in spate sa iti scoata aerul cald din carcasa.
In rest stai linistit ca placa videi rezista si cu acest radiator odata ce asa a fost proiectata placa video.
In rest stai linistit ca placa videi rezista si cu acest radiator odata ce asa a fost proiectata placa video.
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
Re: La o placa video - ce cooler sa-i pun ?
Garantia se pierde automat in cazul unei interventii neautorizate.musicall wrote:De-o luna am achizitionat o placa video Asus A9250 GE/TD 128MB/128biti
E bine sa o las asa?
Sint ventilatoare care trag aer si se monteaza intr-un slot PCI
vezi aici
Sint cam zgomotoase...dar daca le alimentezi de la 5-7V si le faci si un mic mod (ca sa traga de pe radiator), sint mai mult decit suficiente
vezi aici
Sint cam zgomotoase...dar daca le alimentezi de la 5-7V si le faci si un mic mod (ca sa traga de pe radiator), sint mai mult decit suficiente
Suma inteligentelor pe pamint ii constanta. Populatia este in crestere
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse
Am un Asus 5200 FX X, care, daca nu-i bine de tot ventilata carcasa, cam nu prea poti tine 3-4 secunde mina pe radiator...asta in cazul in care te-ai saturat de amprente si vrei sa-ti ramina acolo pielea. Daca ai o ventilatie mai civiliziata, nu-ti mai ramine toata pielea pe radiator...doar jumate. Cea mai buna solutie a fost cea cu ventilatorul pe PCI si alimentat de la 5V sau un ventilator de la titan pentru placi grafice/cipset montat pe placa grafica. Statea chiar rece placa grafica (nu depasea radiatorul 30 grade)
P.S. Cu plimbari cu totul, nervii pina iti vine placa etc, nu cred ca merita sa astepti sa se strice
P.S. Cu plimbari cu totul, nervii pina iti vine placa etc, nu cred ca merita sa astepti sa se strice
Suma inteligentelor pe pamint ii constanta. Populatia este in crestere
- Dennis_BOX
o vorba buna romaneasca:las-o ba ca merge asa!
am aceasi model de placa(produs de HIS insa) si tot asa se incalzeste,si nu am nici un cooler de carcasa;iti zic sa nu iti faci probleme,daca producatorul credea ca este necesar montarea unui vent fii sigur ca il punea
Eu iti zic sa te bucuri de liniste
,si sa lasi placa asa ![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)

am aceasi model de placa(produs de HIS insa) si tot asa se incalzeste,si nu am nici un cooler de carcasa;iti zic sa nu iti faci probleme,daca producatorul credea ca este necesar montarea unui vent fii sigur ca il punea

Eu iti zic sa te bucuri de liniste
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
Nu recomand solutia asta , din proprie experienta. In timp ce trage aerul de pe radiatorul placii video, trage aer si dinspre procesor pe care il aduce.... fix pe placa video. Se da peste cap tot airflou' din carcasa. Rezultatul a fost 85 de grade Celsius la un 6800GT.bolovan wrote:Sint ventilatoare care trag aer si se monteaza intr-un slot PCI
vezi aici
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
-
- Zâna Măseluţă
- Admin
-
nickson
daca pui tu silencer-ul pierzi garantia,dar nu prea cred sa pateasca ceva placaWhistler wrote:Adica, daca io imi iau un 6600-6800 si-i pun un Silencer pe ea, pierd garantia?Dar daca iau placa si Silencer-ul si le zic sa-l puna ei?
Oare au habar cu ce se mananca??
cit despre montarea coolerului de catre ei .......... ma indoies,dar.........
Nickson
pls, nu ii bagati pe toti in aceeasi oala. Am vandut si am montat peste 10 buc de silencer. E drept, sunt super. Daca n-as avea on-board, as pune si eu. Colegu are pe un 9600PRO si cresc performntele cam 25%. Cel putin. Nu mai zic de un 9800XT, la care se simte mai mult o racire adecvata...
Iar despre zgomot - mai mult decat decent.
Si DA, aveti dreptate! Nu oricine stie ce vinde si cu ce se mananca! Dar nu toti...
Iar despre zgomot - mai mult decat decent.
Si DA, aveti dreptate! Nu oricine stie ce vinde si cu ce se mananca! Dar nu toti...
-
Eu am cumparat acest cooler
http://www.ultrapro.ro/magazin/Afiseaza ... at_id=2158 si l-am montat pe un 9550 de la gigabyte.Placa are aproape acelasi layout ca si asus ul tau si acelasi radiator..coolerul nou s-a potrivit perfect pe placa ..plus radiatoarele de memorii care sunt destul de eficente.Gpu-ul ul e destul de rece..plus ca ai sanse mai bune de oveclock-ing.Este si mai ieftin(340.000) ca un silencer(>500.000)-care deja ar costa destul de mult in comparatie cu placa.Am atasat poze cum arata inainte si dupa schimbarea racirii.
http://www.ultrapro.ro/magazin/Afiseaza ... at_id=2158 si l-am montat pe un 9550 de la gigabyte.Placa are aproape acelasi layout ca si asus ul tau si acelasi radiator..coolerul nou s-a potrivit perfect pe placa ..plus radiatoarele de memorii care sunt destul de eficente.Gpu-ul ul e destul de rece..plus ca ai sanse mai bune de oveclock-ing.Este si mai ieftin(340.000) ca un silencer(>500.000)-care deja ar costa destul de mult in comparatie cu placa.Am atasat poze cum arata inainte si dupa schimbarea racirii.
- Lord Executron
Re: nickson
Nu cred sa existe silencer pentru placa acea.Si costa mai mult coolerul decat placa video.nicksonseven wrote:vezi arctic cooling silencer pt ati ,ar trebuii sa te faca fericit!! =D>