La o placa video - ce cooler sa-i pun ?

Pentru cei cărora le place să se "joace" cu propriul calculator

Moderator: Moderatori

Post Reply
musicall

La o placa video - ce cooler sa-i pun ?

Post by musicall »

De-o luna am achizitionat o placa video Asus A9250 GE/TD 128MB/128biti
Nu am avut probleme cu ea... am rulat fifa 06 / nfs mw la 1024*768 fara probleme.

Ce vreau io sa stiu daca pot sa-i pun 1 cooler acestei placi... deoarece modelul standard vine fara cooler iar daca pui
degetul pe radiator nu-l poti tine mai mult de 3-4 sec.

E bine sa o las asa?
Sau sa-i pun un cooler pe ea? Merge orice fel de cooler?

Ma gandeam sa fac rost de 1 vechi asa pe la 10 - 15RON . Am aflat ca fac nazuri aia la garantie daca vede radiatorul zgariat... asa e? Placa are garantie 3 ani.

detalii despre placa la http://www.hardwarezone.com/articles/vi ... cid=3&pg=3
Attachments
asus_overall-2.jpg
<- Can't wait to get started! ->
burebista
Moderator

Post by burebista »

Păi de ce vrei încă o sursă de zgomot în plus?
Dacă ai un airflow decent prin carcasă nu e nici o problemă, ba chiar din contra e ceva mai multă linişte :).
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
X5

Post by X5 »

Mai bine iti pui un ventilator de sistem in plus eventual daca nu ai in spate sa iti scoata aerul cald din carcasa.
In rest stai linistit ca placa videi rezista si cu acest radiator odata ce asa a fost proiectata placa video.
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
phradamon

Re: La o placa video - ce cooler sa-i pun ?

Post by phradamon »

musicall wrote:De-o luna am achizitionat o placa video Asus A9250 GE/TD 128MB/128biti
Nu am avut probleme cu ea... am rulat fifa 06 / nfs mw la 1024*768 fara probleme.

Ce vreau io sa stiu daca pot sa-i pun 1 cooler acestei placi... deoarece modelul standard vine fara cooler iar daca pui
degetul pe radiator nu-l poti tine mai mult de 3-4 sec.

E bine sa o las asa?
Sau sa-i pun un cooler pe ea? Merge orice fel de cooler?

Ma gandeam sa fac rost de 1 vechi asa pe la 10 - 15RON . Am aflat ca fac nazuri aia la garantie daca vede radiatorul zgariat... asa e? Placa are garantie 3 ani.
Garantia se pierde automat in cazul unei interventii neautorizate.
bolovan

Post by bolovan »

Sint ventilatoare care trag aer si se monteaza intr-un slot PCI
vezi aici
Sint cam zgomotoase...dar daca le alimentezi de la 5-7V si le faci si un mic mod (ca sa traga de pe radiator), sint mai mult decit suficiente
Suma inteligentelor pe pamint ii constanta. Populatia este in crestere
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse
AsAsIn8eR

Post by AsAsIn8eR »

Si la mine frige si au schimbat-o de 2-3 ori(nu mai stiu) ca se supraincalzea.Le-am zis sa imi puna alt cooler dar se pierdea garantia.Asa ca l-am lasat asa iar cand se strica le-o duc inapoi si o schimba(poate ai noroc cu asta si se strica ei n-o sa aiba acest model si faci UPGRADE.
bolovan

Post by bolovan »

Am un Asus 5200 FX X, care, daca nu-i bine de tot ventilata carcasa, cam nu prea poti tine 3-4 secunde mina pe radiator...asta in cazul in care te-ai saturat de amprente si vrei sa-ti ramina acolo pielea. Daca ai o ventilatie mai civiliziata, nu-ti mai ramine toata pielea pe radiator...doar jumate. Cea mai buna solutie a fost cea cu ventilatorul pe PCI si alimentat de la 5V sau un ventilator de la titan pentru placi grafice/cipset montat pe placa grafica. Statea chiar rece placa grafica (nu depasea radiatorul 30 grade)

P.S. Cu plimbari cu totul, nervii pina iti vine placa etc, nu cred ca merita sa astepti sa se strice
Suma inteligentelor pe pamint ii constanta. Populatia este in crestere
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse
Dennis_BOX

Post by Dennis_BOX »

pune un cooler pe placa aia video. nu pierzi nici o garantie. pastreaza sistemul de racire original adica radiatorul ala.
gasesti cooler de placa video la depozitul de calculatoare marca Titan .
yrronman

Post by yrronman »

Am si eu aceiasi placa video dar nu mi se incalzeste prea tare, doar daca ii faci OC, caz in care se incalzeste destul de rau.
Oricum i-ati un cooler daca zici ca se incalzeste ata de tare.
Nu vei regreta................
capca1

Post by capca1 »

o vorba buna romaneasca:las-o ba ca merge asa! :laughing6:
am aceasi model de placa(produs de HIS insa) si tot asa se incalzeste,si nu am nici un cooler de carcasa;iti zic sa nu iti faci probleme,daca producatorul credea ca este necesar montarea unui vent fii sigur ca il punea :thumbleft:
Eu iti zic sa te bucuri de liniste [smilie=maniac.gif] ,si sa lasi placa asa [smilie=Victory.gif]
FATHER

Post by FATHER »

bolovan wrote:Sint ventilatoare care trag aer si se monteaza intr-un slot PCI
vezi aici
Sint cam zgomotoase...dar daca le alimentezi de la 5-7V si le faci si un mic mod (ca sa traga de pe radiator), sint mai mult decit suficiente
Nu recomand solutia asta , din proprie experienta. In timp ce trage aerul de pe radiatorul placii video, trage aer si dinspre procesor pe care il aduce.... fix pe placa video. Se da peste cap tot airflou' din carcasa. Rezultatul a fost 85 de grade Celsius la un 6800GT.
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
nicksonseven

nickson

Post by nicksonseven »

vezi arctic cooling silencer pt ati ,ar trebuii sa te faca fericit!! =D>
Nickson
Edge

Post by Edge »

Adica, daca io imi iau un 6600-6800 si-i pun un Silencer pe ea, pierd garantia? :sad1: Dar daca iau placa si Silencer-ul si le zic sa-l puna ei? :laughing6: Oare au habar cu ce se mananca?? :d
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
JoCk

Post by JoCk »

poti incerca cu Zalman VF700-Cu
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Dada, Zalman. Sau mai bine azot. sfat+1. gya

musicall, e 9250, un ventilator de 40 sau 60 e suficient, te încadrezi şi în preţ. Dacă nu ai probleme cu sistemul rezolvi problema dacă nu mai pui mâna pe radiatorul ăla.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
nicksonseven

nickson

Post by nicksonseven »

Whistler wrote:Adica, daca io imi iau un 6600-6800 si-i pun un Silencer pe ea, pierd garantia? :sad1: Dar daca iau placa si Silencer-ul si le zic sa-l puna ei? :laughing6: Oare au habar cu ce se mananca?? :d
daca pui tu silencer-ul pierzi garantia,dar nu prea cred sa pateasca ceva placa
cit despre montarea coolerului de catre ei .......... ma indoies,dar.........
Nickson
tddl

Post by tddl »

pls, nu ii bagati pe toti in aceeasi oala. Am vandut si am montat peste 10 buc de silencer. E drept, sunt super. Daca n-as avea on-board, as pune si eu. Colegu are pe un 9600PRO si cresc performntele cam 25%. Cel putin. Nu mai zic de un 9800XT, la care se simte mai mult o racire adecvata...
Iar despre zgomot - mai mult decat decent.
Si DA, aveti dreptate! Nu oricine stie ce vinde si cu ce se mananca! Dar nu toti...
bebeshtrumph21

Post by bebeshtrumph21 »

Eu am cumparat acest cooler
http://www.ultrapro.ro/magazin/Afiseaza ... at_id=2158 si l-am montat pe un 9550 de la gigabyte.Placa are aproape acelasi layout ca si asus ul tau si acelasi radiator..coolerul nou s-a potrivit perfect pe placa ..plus radiatoarele de memorii care sunt destul de eficente.Gpu-ul ul e destul de rece..plus ca ai sanse mai bune de oveclock-ing.Este si mai ieftin(340.000) ca un silencer(>500.000)-care deja ar costa destul de mult in comparatie cu placa.Am atasat poze cum arata inainte si dupa schimbarea racirii.
Attachments
Inainte.jpg
Dupa.jpg
h3x0r

Post by h3x0r »

Asta da...e o solutie buna pt placi low-end..titanul asta merge..... !
Venice 3200+ | DFI lanparty Ultra-D AD0
ATI x1950 pro 256Mb +Zalman VF700 CU
2Gb transcend DDR500
Enermax 370W Noisetaker (13A+14A dual rail)
Lord Executron

Post by Lord Executron »

Shi in plus arata mult mai misto! [smilie=Victory.gif]
1.Tagan 580W|DFI SLI-DR Expert|Opteron 146 CABYE @ 2,7 Ghz|2 x 1 Gb Corsair UCCC @ DDR550 @3-4-3-7|BFG 7900 GT 512 DDR|WD Raptor 36Gb, Samsung 160GB & 200 GB, WD 3x250GB, Seagate 1 TB.
Colectionar de calculatoare, fan VW&Dacia Frantuzoaica
AsAsIn8eR

Re: nickson

Post by AsAsIn8eR »

nicksonseven wrote:vezi arctic cooling silencer pt ati ,ar trebuii sa te faca fericit!! =D>
Nu cred sa existe silencer pentru placa acea.Si costa mai mult coolerul decat placa video. :laughing6:
Post Reply