Intel vs. AMD - the topic ... the poll

Vă încurajăm s-o utilizaţi înainte de a posta un topic nou.
Răspunsul ar putea fi acolo deja.

Moderator: Moderatori

Locked

Alegeţi procesorul preferat:

AMD
304
75%
Intel
102
25%

Total votes: 406

NightWalker

Post by NightWalker »

E ca nuca in perete, si s-ar putea sa fie obsolete deja pentru unii, dar zau daca am gasit un topic cat de cat asemanator unde anuntul urmator sa se potriveasca in peisaj:

Intel Releases New Logo & Slogan

Image

Thursday Intel announced the successor to its 37 year old logo and the "Intel Inside" slogan that has accompanied it for the last decade. The new logo features a similar oval swirl surrounding the company name which no longer features the lowered "e" along with the new slogan "Leap Ahead".

Intel is expected to formally reveal this re-branding with further details during next weeks Consumer Electronics Show in Las Vegas.

News source: Reuters
Image
Dreaming in digital, living in realtime, thinking in binary, talking in IP.
savantu

Post by savantu »

O veste remarcabila , care arata ca uriasele probleme considerate a aparea la nivelul de 45nm au fost depasite.

Intel a produs primele chipuri pe 45nm

Intel a inceput sa produca procesoare pe 65nm incepand cu septembrie 2005 , iar productie de chipuri pe 45nm va incepe in intervalul iulie-octombrie 2007.
Intel = abbreviation for Intelligence

Oxford Dictionary of English
savantu

Post by savantu »

Dual core pentru mase :

Pentium D 805 2.66GHz 2x1MB L2 533MHz FSB list price 225$
Rebate 75$

Real price 150$

Are multiplicator 20 , iar dus la FSB 200 ar veni 4GHz dual core la 150$.Nu prea rau...

http://theinquirer.net/?article=29327

tty

Post by tty »

Nu-i rau deloc, mai ales pentru cei care cei din sectorul multimedia/grafica. Practic nu are rival pe piata, mai ales cu OC.
In cazul asta imi iau 2 bucati de pretul unui X2 3800+ :D

Exclus gamerilor :D
marcopolo80

Post by marcopolo80 »

1.Nu cred sa duca intelu' ala 4ghz.
2.Mai dai 100$ pt racire ca sa-l duci mai sus de frecventa reala.
3.Hai sa ne bucuram.....degeaba.Chiar s-a reorientat Intel???Sprijina overclockul??Cite prescoturi de 3ghz ai vazut duse la 4ghz fara bataie de cap??
tty

Post by tty »

1. Eu cred.
2. Nu chiar, scade la jumate si iei un Big Typhoon sau mai ieftin un Freezer.
3. Nu e chestia de sprijinit iar daca te-ai informa mai calumea ai sa vezi ca majoritatea prescoatelor fac 4GHz pe aer cu o racire de 50$.
marcopolo80

Post by marcopolo80 »

Daca e vorba de alea la 3.6 care le duci la 4 ok :)).De ce oare Intel n-a scos inca in serie proace la 4Ghz???.La care sa adauge acea racire de 50$Din cite stiu eu virful este EE 3,8GHz.Ca sunt exemple si de proace la 5Ghz e una dar sa spui ca majoritatea duc 4 ghz-sa fim seriosi.Iti arat o duzina de prescoturi care nu duc 4 ghz la fel cum si la AMD sunt o gramada de proace care nu duc 2,6-2,7.In plus in afara pretului care oricum nu va fi pt Romania(si care arata totusi calitatea acestui procesor-sau disperarea Intel de a vinde si dual-core) nu vad ce ar putea sa ne dea pe spate...
tty

Post by tty »

Dar de la 2,4 la 4Ghz iti spune ceva?
Sau poate de la 3 la 4GHz.
In general majoritatea urca la 4GHz, sa zic asa cam 80% din ce am vazut eu.
Pretul la un procesor nu e influentat de calitate ci in mare parte de performante.
marcopolo80

Post by marcopolo80 »

Credeam ca iti este clar ca la cpu vorbim despre performanta,dar in fine....Bucurati-va de noul procesor,cumparati-l duceti-l la 4 GHz si va asteptam cu rezultatele.....
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Va atrag atentia ca este vorba de un CPU Dual-Core. Pe deasupra, este din seria 8xx(90nm). Nu cred ca se vor incumeta multi la 4Ghz on air, insa ramane de vazut. Oricum, chiar si in cazul in care urca doar la 3.2Ghz tot este un best-buy, mai ales pentru segmentul dual-core budget.
Only the mediocre work at their best...
savantu

Post by savantu »

La vara incepe distractia : s-a confirmat faptul ca viitorul Conroe Extreme Edition va rula la 3.33GHz , 4MB L2 si FSB 1333MHz. Desi 2hacku nu vrea sa creada , acest procesor va "rupe" AMD in orice test posibil , cu diferente mari , diferente pe care nu le-ati mai vazut decat in vremurile Pentium vs. Cyrix/K5/K6...

http://www.xbitlabs.com/news/cpu/displa ... 34350.html

Si pentru ca plebea sa se bucure s-a lansat o noua campanie de promovare Intel Centrino...imi place ca trupa de la marketing a Intel nu duce lipsa de idei...
Hmm...Mariah sigur are dual cores ... [smilie=maniac.gif] :d

Image

2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Sa facem o analiza:

1. Intel.

Design nou, cu 14 stagii pipeline. Ramane de vazut daca vor obtine atat de usor frecvente de 3.33Ghz sau mai mult
De asemenea, ramane de vazut cat de mult au lucrat la FPU.
In ciuda unui FSB marit, Intel ramane in handicap fata de ODMC-ul celor de la AMD. Acest handicap este compensat doar intr-o anumita masura de cache-urile mai mari. Un FSB de 1333Mhz ar fi mai mult decat suficient pentru un Single Core, aproximativ suficient pentru Dual-Core, dar ce ne facem cu Quad-Core? Ridicam FSB-ul? Bun, dar pana unde? Creste si frecventa. Sa nu mai vorbim de temperaturi in cazul Quad-Core. Lucrurile nu sunt atat de simple.
Totusi, este clar ca nu vor fi procesoare slabe datorita numarului mai scazut de stagii pipeline, a cache-ului L2 shared si a FSB-ului mai mare. Asteptam si pretul pentru variantele EE.

2. AMD

Prima mutare: trecerea la DDR2. Asa cum am mai afirmat, eu unul pronostichez o crestere a performantei cu 5-10% poate chiar mai mult(sigur, folosind memorii DDR2 cu latente bune). Vor urma noi versiuni ale HT-ului, AMD fiind in avantaj atat in cazul Dual-Core cat si in cazul Quad-Core. Probabil ca vor mai face mici tweak-uri la nivel arhitectural. Desi nu au stat grozav comparativ cu Intel in ceea ce priveste cache-urile, cred ca situatia se va schimba. Pe viitor vom vedea si la AMD shared L2 cache sau chiar L3 cache. Trecerea la 65nm va aduce dupa sine frecvente sporite(3.2-3.4Ghz pentru Single-Core) si cel putin 3-3.2Ghz pentru Dual-Core.

Alte aspecte:

Daca e sa analizam, Intel era oarecum "dator" cu o arhitectura noua. K7 a facut fata atat generatiei P3 cat si generatiei P4 intr-o buna parte(nu vorbim aici de PR-urile exagerate de la finalul "carierei" lui K7 gen Barton 3200+ vs P4 3200Mhz). Apoi AMD a venit cu o noua arhitectura, K8, iar Intel a ramas la Net-Burst, incercand sa scoata tot ce se poate din aceasta. Au reusit intr-o anumita masura. Acum Intel vine cu o arhitectura noua pentru desktop(nu vorbim de Pentium M aici), arhitectura care trebuia sa isi faca aparitia de mult timp. AMD va replica, insa nu se stie cand. Strict ideologic, AMD se afla in fata celor de la Intel. Insa practic, cei de la AMD par descoperiti in ceea ce priveste urmatoarea arhitectura, cel putin pentru moment. Treaba va merge pana in 2007, insa K8 nu mai poate duce greul dincolo de acest an. Sunt sigur ca inginerii AMD nu stau degeaba ci lucreaza la noi proiecte.

De altfel, se pare ca AMD se orienteaza spre o politica "segment-oriented", adica vor lansa procesoare separate ca si arhitectura pentru segmentul mobile, desktop si server. Ramane de vazut cand si la ce nivele de performanta in comparatie cu concurenta.

Totusi, cred ca te avanti prea tare cand vorbesti de diferente ca si in vremea Cyrix. Nici cu noua arhitectura Intel nu va domina autoritar din punct de vedere al performantei la aceeasi frecventa de tact. Ramane de vazut. Oricum, pariul nostru ramane valabil. ;)

P.S.: Au pozitionat-o foarte bine pe Mariah pentru gama Dual-Core. Dotarile sunt excelente. Dar ce ne facem cu Quad-Core? #-o
savantu

Post by savantu »

Latente mai bune ???DDR 400 CL2 ii echivalent cu DDR2 800 CL4 care sa zicem ii rar....foarte rar....incredibil de rar :)

Problema se pune la latimea de banda si cat de mult va beneficia K8 de pe urma acestui lucru si cat va pierde din cauza latentei.Viteze mai mari ale HT ajuta doar la servere , cica diferenta intre 600 si 1000 ii infima pe desktop.

Daca va domina autoritar la aceeasi frecventa de tact ? Indubitabil

Decizia Intel de a lansa Conroe la 2.66 in vara , iar Woodcrest va fi lansat la 3GHz inseamna ca sunt siguri asupra rezultatului : nu este nevoie de mai mult de 2.66 pentru a fi in fata.Faza mishto va fi comparatia X2 5x00+ 2.66GHz.

Iar despre Mariah si quad-core sunt sigur ca vor mai gasi inca una ca cacheuri foarte mari ...si astfel vom avea un quad-core.. :laughing6:

2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Nu am spus latente mai bune ci latente bune. Nu am facut comparatie cu DDR1.
Referitor la HT, si segmentul server este important, ba chiar foarte important.

P.S.: Referitor la Mariah si amica ei. Cum vei uni cele doua perechi de core-uri? Se vor tine de mana? Cred ca vei avea probleme cu FSB-ul. :d
savantu

Post by savantu »

2hacku wrote:...

P.S.: Referitor la Mariah si amica ei. Cum vei uni cele doua perechi de core-uri? Se vor tine de mana? :d
Normal...vor fi unite printr-un arbiter... :laughing6:

Apropo , ceva interesant pentru tine.Un domeniu aparte , unde concureaza adevaratele jucarii si "Big Boys" nu glume ca P4/A64 , etc... Un domeniu in care un procesor single core la 1.6 este mai rapid decat un Opteron dual core 2.2GHz. :D

file

Daca aia ti se pare interesant , in aprilie apare o jucarie noua : Montecito 2x1.6GHz , 24MB L3 , SOEMT , cache L2I 1MB.
Core / core performanta va creste cu 30-70%.Monty are 2.Cum va arata un Opty 8xx vs. Monty in astfel de aplicatii ?

novi

Post by novi »

savantu

Post by savantu »

Ok , deci un PM Dothan 2.26GHz se discurca binisor de tot cu un K8 2.4GHz...

Imaginativa 2 nuclee de Dothan ruland la 3.33GHz , fiecare nucleu in sine fiind cu 30-50% mai rapid decat Dothanul original.Inchipuiti-va ca foloseste un FSB de 1333MHz si nu 533.
Cam ce K8 ar fi nevoie pentru a-l echivala ? 3.6-3.8GHz dual core ??

myx4ever

Post by myx4ever »

ce e foarte ciudat...dar un lucru forte pt turion ... in idle consuma mai putin decat un Pentium M .Da sigur in load consuma cu 20% mai mult dar oricum un notebook nu sta in load mai deloc.
Eu zic sa asteptam noile lansari si sa nu mai dam atatea pronosticuri...
P.S. savantu : perf vor fi remarcabile(Imaginativa 2 nuclee de Dothan ruland la 3.33GHz , fiecare nucleu in sine fiind cu 30-50% mai rapid decat Dothanul original.Inchipuiti-va ca foloseste un FSB de 1333MHz si nu 533.) dar in acelasi timp da-mi voie sa cred ca nici AMD nu sta cu mainile in san.
Se asteapta o lupra frumoasa....sper ca de acum intr-un an sa vad AMD cu alte 5% UP :D
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Referitor la testul in cauza: Turion are controller Single-Channel, aspect care conteaza foarte mult. Exista aplicatii in care:

2000Mhz(S939)>2400Mhz(S754), si asta pentru aceeasi cantitate L2 cache. Din pacate si consumul creste intr-o anumita masura pentru S939. Din punct de vedere al consumului, Socket 754 pare sa fie solutia cea mai indicata pentru moment, desi acest aspect reprezinta un inconvenient din punct de vedere al performantei. Deh, asa se intampla atunci cand nu construiesti "from the ground" un CPU orientat strict pe sectorul mobile.

Pe de alta parte, si platforma Pentium M s-a maturizat destul de mult si acest lucru se vede.
@myx4ever: probabil ca AMD nu sta cu mainile in san, lucru confirmat de cei de la AMD prin Hector Ruiz, insa neconfirmat de roadmap-uri(ma refer la o arhitectura complet noua K9 sau K10). Sa vedem ce ne pregateste AMD. Oricum, asa cum am afirmat mai sus, Intel era dator cu o arhitectura noua.
myx4ever wrote:ce e foarte ciudat...dar un lucru forte pt turion ... in idle consuma mai putin decat un Pentium M .Da sigur in load consuma cu 20% mai mult dar oricum un notebook nu sta in load mai deloc.
Nu e deloc ciudat. In idle ambele procesoare stau la 800Mhz. In Full Load, Dothan sta la 2000Mhz, iar Turion la 2400Mhz. De aici rezulta diferenta in cauza. Apropo de acest aspect, se pare ca CPC(Clock Per Clock), Turion sta mai bine decat Dothan in ceea ce priveste consumul(ma refer strict la CPU).
myx4ever

Post by myx4ever »

nu stiu cat de curand vor schimba arhitectura...nu ma astept anul acesta decat la ceva preview cu ce va urma.
Am citit undeva( nu mai stiu unde) ca AMD anul acesta se va ocupa de trecerea la DDR2, la quadcore,la introducerea unor cache 1,2 MB si un cache L3 ;
Ramane de vazut...dar personal cred ca au arme cat sa tina piept noilor valuri de la intel

Oricum seg mobil va fi cel mai dur : va introduce DDR2, dual core,dual chan, virtualization
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Pe segmentul mobile si AMD va raspunde. Cu aceleasi arme: DDR2, Dual-Core, 65nm si raspunsul la Intel Vanderpool(Virtualization) si anume AMD Pacifica.

AMD va dezvolta in continuare K8 pana la sfarsitul lui 2007. In 2008 este nevoie de o noua arhitectura(cel mai probabil doua arhitecturi diferite, orientate pe doua segmente diferite - mobile si desktop/server).
poe

Post by poe »

Nu sunt sigur ca AMD dispune de resursele financiare si logistice ca sa dezvolte si sa produca in acelasi timp doua arhitecturi diferite, deja au avut unele probleme cu indestularea pietei, in timp ce atat pe server cat si pe desktop aveau aceeasi arhitectura. Ar injumatati nr de faburi care produc pt. dektop, mai ales acum cand in urma scandalurilor de practici monopoliste ale Intel si marii integratori au iceput sa cumpere procesoare AMD, pe cand in cazul Intel nu e mare lucru daca un fab sau doua din cele multe produc itaniumuri. Personal cred ca vor merge in continuare cativa ani pe aceeasi cale batatorita, si care le-a consacrat deja succesul.
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Pana la inceputul lui 2008 cu siguranta ca vor merge pe aceeasi cale. Insa dincolo de 2008 K8 va fi deja obsolete. O arhitectura noua va veni oricum. Planurile expuse de Ruiz suna bine, insa trebuie sa dispuna de resursele necesare pentru a le pune in aplicare. Acest aspect depinde foarte mult de evolutia celor de la AMD in 2006/2007, deci indirect si de Intel. Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile.
savantu

Post by savantu »

Hai ca se incinge distractia...Intel nu se mai joaca :

- Cloverton quad-core se incearca a fi introdus in Q4 2k6 vs. Q1 2k7
- Kentsfield , Extreme Edition quad-core CPU , Q1 2k7 fata de Q3 2k7

http://theinquirer.net/?article=29749
http://www.theinquirer.net/?article=29735

Va fi cam dificil pentru AMD daca nu reuseste sa scoata rapid un quad-core.Aia inseamna 65nm , pe 90nm ar avea vreo 450mm^2 care ii domeniu pur Intel. :)

2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Dupa cum anticipam, AMD va umbla la cache-uri:

"AM2 FX line to up cache

SO, WHAT IS AMD going to do to counter the upcoming Conroe based XEs, not to mention Kentsfield? Well, the obvious answer is the FX62, and that will be no slouch.
What do you do when it is not enough? Cache.

The next gen of AMD FX chips will have the full 'big cache' Opteron level of L3 cache, most likely 4MB. Until software becomes much more threaded than it is now, this will be more than enough to keep up with the competition, or at least keep things credible. For the first time, the line will be more than a plus one bin and no hard multiplier lock. AMD may wait until it sees competition before unleashing this, but it will happen sooner rather than later."

Sursa:

http://www.theinquirer.net/?article=29738
Darth Vader

Post by Darth Vader »

Ce se impung INTEL cu AMD [smilie=maniac.gif] . Nu tin minte sa fi fost asa in trecut. La Craciun ne schimbam platformele din nou :). Pentru a cata oara in ultimii doi ani? [smilie=maniac.gif] Asta este doar inceputul ca anul viitor alta mancare de peste pe piata :laughing6: .
According to a report published on Germany's WinFuture.de, Intel's successor of the current mobile "Napa" platform is developed under the code name "Santa Rosa." While Napa consists out of the Core Duo processor and the 945 chipset, Santa Rosa will be compatible with the recently launched Core Duo chip as well as the next-generation "Merom" processor and a chipset WinFuture says will be called "Crestine." However, we believe Crestine actually will be "Crestline" to stay in line with Intel's recent tradition to name its mobile chipsets after pretty areas in California.

According to WinFuture.de, Crestline will be based on a 800 MHz FSB and integrate "Kedron," apparently Intel's codename for a new WLAN controller, which supports the upcoming 802.11n Wi-FI standard and apparently integrates the ICH8-M Southbridge. Our own sources indicate that Santa Rosa will be built using Intel's 1263 process - the firms internal naming for 90 nm production of chipsets. The platform is likely to be introduced in March of 2007, about half a year after Intel will release its Merom processor, and stay around for the introduction of Merom's 45 nm shrink, code-named "Penryn," which should be available sometime in 2008.
Sursa: THG.

P.S.: FX62-ul ala o sa faca ravagii din nou daca nu au pus astia destule turbine si NOS pe Conroe :tongue3:
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

savantu wrote:Hai ca se incinge distractia...Intel nu se mai joaca :

- Cloverton quad-core se incearca a fi introdus in Q4 2k6 vs. Q1 2k7
- Kentsfield , Extreme Edition quad-core CPU , Q1 2k7 fata de Q3 2k7

http://theinquirer.net/?article=29749
http://www.theinquirer.net/?article=29735

Va fi cam dificil pentru AMD daca nu reuseste sa scoata rapid un quad-core.Aia inseamna 65nm , pe 90nm ar avea vreo 450mm^2 care ii domeniu pur Intel. :)
Daca respectivele procesoare Quad-Core vor veni cu un FSB de 1333Mhz sau 1600Mhz, mai bine astept inca 2-3 luni dupa Quad-Core AMD. ;)
Este ca si cum ai avea 4 boi mari si frumosi care "conduc" un car cu frana trasa.
Darth Vader

Post by Darth Vader »

Nu esti singurul care spune asta si sper sa nu ai dreptate :tongue3: .
So, Cloverton has a big problem, the MCM means two chips on a green, but not lime-flavorued. It tastes awful, trust me here, chunk of organic fiber glassish material. This means two bus loads on a bus that needed to be cut down already. Cloverton will be on a 1066FSB, which in my humble opinion is nowhere near enough. Think elephant breathing through its trunk. Then through a straw. Then through a coffee stirring straw. Now crush one of the two straws that make up the stirrer. Get the elephant to run until it gets winded. On a hot day. That is Cloverton.

If it hits 3GHz or so, and is about clock for clock 50% faster than a P4, something that is probably a very low estimate, what do you have? Well, the rough equivalent of four 4.5GHz P4 cores through a 1066FSB, or roughly two cores per 533FSB. Now, Intel had the good sense to top out that bus at just over 3GHz, and now they are trying to put three times the throughput through it? Har har.
Sursa: theinquirer.

Ador reporterii astia care se dau pantofari :)
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
poe

Post by poe »

Poate se intoarce Intel din nou spre Rambus :tongue3:
atragan

Post by atragan »

asta ar insemna faliment pentru intel...parerea mea
poe

Post by poe »

Cray foloseste si memorie RAMBUS in super-sistemele lor si nu am auzit sa dea faliment ;)
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Nu inseamna nici un faliment, stati linistiti. Oricum, un FSB de 1066Mhz este jenant pentru un Quad-Core. Ma asteptam la 1333, chiar 1600Mhz. Si asa nu este deloc suficient. In "full load total"(toate cele 4 core-uri utilizate intens, treaba nu va sta prea bine). Si degeaba vorbim de RAMBUS daca bus-ul nu permite mai mult.
savantu

Post by savantu »

Si cat ar fi suficient pentru Quadcore ?? Hai sa va vad materia cenusie la munca...

savantu

Post by savantu »

poe wrote:Cray foloseste si memorie RAMBUS in super-sistemele lor si nu am auzit sa dea faliment ;)
Aaaa...au dat faliment de fapt in 2002... :laughing6:

Mai bine sa te referi la serverele HP GS1280 cu procesoare Alpha care utilizeaza RDRAM 1066.

Ultimul model , vechi de 2 ani , cu procesoare Alpha EV7z 1.3GHz si RDRAM 1066 inca detine unele recorduri de performanta...

We'll miss Alpha , poate cea mai interesanta si promitatoare familie de procesoare care a avut un sfarsit mediocru din cauza intelegerilor la nivel inalt intre firme... :sad1:

poe

Post by poe »

savantu wrote: Aaaa...au dat faliment de fapt in 2002... :laughing6:
off-topic
Si site-um actual, in care se lauda cu sisteme cu pana la 32.000 de procesoare opteron al cui e? :-k

Si o parte din inginerii de la Alpha au ajuns la intel din cate stiu.
savantu

Post by savantu »

Problema era daca au dat faliment nu daca au disparut.In 2002 au dat faliment , s-au pus sub protectia legii falimentului si treptat si-au revenit cat de cat...nu ca ar duce-o prea bine oricum.

Cray si SGI se bazeaza in special pe comenzile guvernelor si armata ...

Mda , cea mai mare parte a inginerilor Alpha au ajuns la Intel unde pana in toamna 2004 au lucrat la Itanium Tukwilla , proiectul lor a fost anulat , dat inginerilor de la HP achizitionati , iar acum se ocupa de un nou model , probabil Poulson.

2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

savantu wrote:Si cat ar fi suficient pentru Quadcore ?? Hai sa va vad materia cenusie la munca...
Pentru Quad-Core, cea mai buna solutie nu se afla la Intel ci la concurenta. Asta este.....riscul FSB-ului. :wink:
Darth Vader

RE

Post by Darth Vader »

Interesanta strategia celor de la INTEL si s-au tinut de cuvant cand au spus ca CENTRINO DUO nu va fi scump. Ceva promotii interesante la un magazin in zona mea (s-ar putea sa gasesc si mai ieftin la Media Markt Trier , nemtii de obicei pun niste preturi mai mici :P ):

Acer Aspire 5672 WLS/B
Intel Centrino Dual Core T2300 1,66Ghz
Memoire 1024 Mo DDR II

Disque dur 80 GB
Combo DVD et DVDRW double couche
Carte graphique Ati x1400 128 Mo DVI
Webcam 1,3 Megapizel integree
Ecran 15,4 TFT Crystal Brite
Wi-Fi
Lecteur cartes memoires 5 en 1

Prix: 999 €
Acer ASPIRE 1642 WLB/s
Intel Centrino Dothan 740 1,7
Memoire 512 DDR II
Disque dur 60 de Go
Combo lecteur DVD et DVD RW double couche
Wi-fi
Ecran 15,4 TFT Crystal Brite
Prix : 899 €
Acer TM 8204 WLMB/s
Mobile dual core T-2500 2 Ghz
Memoire 2048 DDR
Disque Dur 120 Go
Combo DVD et DVD RW double couche
ATI RADEON x1600 512 Mo Hyper Memory
Reseau sans fil Wi-Fi 802.11 a/b/g
Bluetooth, IR
Ecran 15,4 TFT W-XGA
Prix: 2599 €
AMD dual core mobile nu aveau astia in oferta. INTEL a facut deja primul pas in a recupera ce a pierdut anii trecuti .Sa intre Yonah pe piata si Centrino DUO o sa fie si mai accesibil, daca nu chiar inlocuit. :thumbleft:
3. Sony DSC -H5
bolovan

Post by bolovan »

poe, cu regret...dar inginerii de la ALPHA au priectat FPU-ul din K6 si K7 (Clasicul Athlon). Iar K6 era considerat procesorul care executa cel mai rapid o instructiune matematica...dar atit, doar una...cind venea in avalansa se pierdea (nu avea stagii de pipline)
Suma inteligentelor pe pamint ii constanta. Populatia este in crestere
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse
2hacku
Moderator

Re: RE

Post by 2hacku »

Darth Vader wrote: INTEL a facut deja primul pas in a recupera ce a pierdut anii trecuti .Sa intre Yonah pe piata si Centrino DUO o sa fie si mai accesibil, daca nu chiar inlocuit. :thumbleft:
Intel nu a stat niciodata rau pe segmentul mobile. :wink:
Locked