6600GT - PNY vs. Leadtek vs. Gainward vs. XFX

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Earendil

6600GT - PNY vs. Leadtek vs. Gainward vs. XFX

Post by Earendil »

PNY Verto GeForce 6600 GT PCIe - 544.28 lei noi
Leadtek WinFast PX6600 GT TDH - 548.60 lei noi
Gainward PowerPack! Ultra 1960 PCX XP - 548.60 lei noi
XFX PV-T43G-ND - 595.00 lei noi

Stiu ca au mai fost thread-uri pe tema asta dar vreau sa imi fac un upgrade si nu sunt hotarat ce 6600GT pe PCIe sa aleg. Sunt interesat de potentialul de overclocking si de racire (temperaturi). Din ce am citit eu sunt tentat sa optez pentru Gainward, dar vreau sa vad ce au de spus si cei care au avut de a face cu unul din modelele enumerate.
Last edited by Earendil on Wed Feb 15, 2006 2:52 am, edited 1 time in total.
Image
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you."
Retired
myx4ever

Post by myx4ever »

leadtek sta cam prost la acest capitol. sa fii pregatit sa ii iei si un cooler pe masura. din ce am citit Gainwardu sta bine.
XFX
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
alexm

Post by alexm »

XFX sau Asus. Eu am 6600 GT pe agp 8x de la Asus si sunt foarte multumit de ea.
SamuS

Post by SamuS »

ordinea
1. XFX
2. gainward
Notebook ASUS K50AB Turion x2 RM74 (2.2ghz), 4gb ddr2, ATI 4570, HDD 250GB
Blackula

Post by Blackula »

Da, Gainward-ul sta chiar foarte bine, dar mergi pe XFX.
Earendil

Post by Earendil »

Dar de PNY ce parere aveti?
Image
Retired
Coza

Post by Coza »

Earendil wrote:de PNY ce parere aveti?
E ca si cum am bani de BMW(XFX) dar ma bate gandul si la un Logan(PNY). Did you get the picture !
novi

Post by novi »

XFX sau PNY in ordinea asta!:P
poe

Post by poe »

Coza, sa stii ca nu-i chiar asa, PNY e o companie cel putin la fel de serioasa ca si celelalte; btw, ai vazut tu vreun accelerator grafic profesional, din seria quadro, facut de gainward sau xfx, pe cand PNY sunt consacrati in domeniu. ;)
Coza

Post by Coza »

poe, e corect ce spui tu insa fiind vorba strict de GT-uri parerea mea personala pe care mi-o pastrez este ca din cei 4 producatori specificati de el, PNY este ultimul la care as apela.
Ilidan18

Post by Ilidan18 »

eu recomand gainward.
Diablo>Warcraft>Pokemon :D
Earendil

Post by Earendil »

XFX cum sta la capitolul OC? Pe net nu am gasit mare lucru si nici in topicul dedicat 6600GT nu era nimeni cu XFX.
Image
Retired
Coza

Post by Coza »

XFX este un producator ce foloseste ca piata de desfacere in special Statele si Eropa de Vest. Pe la noi doar de curand razlet au inceput sa aduca XFX. Teoretic placa ar trebuii sa fie OK la OC, memoriile si piesele de calitate cat si racirea buna ar trebuii sa permita asta. Dar cand vine vorba de OC in cele din urma tine si de noroc.
taurled

Post by taurled »

Gainward PowerPack! Ultra 1960 PCX XP il am eu si se descurca bine(dar io jok chestii de sport si alea ptine..deci e posibil sa nu fie relevant raspunsul)

SIstemul de recire este schimbat.
taurled
shaark

Post by shaark »

Coza wrote:XFX este un producator ce foloseste ca piata de desfacere in special Statele si Eropa de Vest. Pe la noi doar de curand razlet au inceput sa aduca XFX. Teoretic placa ar trebuii sa fie OK la OC, memoriile si piesele de calitate cat si racirea buna ar trebuii sa permita asta. Dar cand vine vorba de OC in cele din urma tine si de noroc.
vreau sa spun ca nu inteleg de ce atata lume in romania tot vb de XFX
eu stau in franta de 6 ani si iti zic 100% ca nimeni nu le cumpara , sunt genul de placi video care le gasesti la carrefour sau auchan gen magazin universal
PNY este net superior celor de la XFX
nu contest ca nu sunt buni dar nu au experienta celor de la PNY

eu zic sa mergu pe Gainward, PNY, ASUS si dupaia XFX cam asta este clasamentul meu
alege asus daca este model TOP
Earendil

Post by Earendil »

taurled wrote:Gainward PowerPack! Ultra 1960 PCX XP il am eu si se descurca bine.
Sistemul de recire este schimbat.
De ce ai schimbat sistemul de racire? Ti-a facut probleme sau ai vrut tu ceva mai bun?
Image
Retired
taurled

Post by taurled »

Arctic Cooling NV Silencer (asta ar trebui sa-l am acum)
Sistemul meu am vrut sa fie "silnetios" si asta a fost recomandarea celor care mi l-au montat.(motivandu-mi si ca ar fi mai bun decat celalat nu doar mai silentios)
taurled
Earendil

Post by Earendil »

Am citit si in XPC 71 ca Leadtek WinFast PX6600 GT TDH ar avea ceva probleme cu racirea, insa am vazut pe forum destui care zic ca la ei merge in parametri normali, fara sa ajunga la temperaturi de peste 70 in full load. Banuiesc ca pana la urma e vorba si de noroc.
taurled wrote:Sistemul meu am vrut sa fie "silnetios" si asta a fost recomandarea celor care mi l-au montat.(motivandu-mi si ca ar fi mai bun decat celalat nu doar mai silentios)
Era chiar asa galagioasa placa ca racirea originala?
Image
Retired
taurled

Post by taurled »

Imi pare rau da` nu stiu. Modificarea am facut-o inainte de a avea sistemul.(si nu acum schimbat doar la placa video racirea iar ideea ea ca nu-i prea silentios el acum...da nu stiu exact care componenta "se aude")
taurled
scorpion_amd13

Post by scorpion_amd13 »

Gainward, daca gasesti un XP, GS sau GS GLH. Net superioare placile astea. 6600GT de la XFX nu m-a impresionat deloc. Leadtek au cam inceput sa se prosteasca, cel putin la capitolul racire nu stau prea bine. Si partea cea mai nasoala la un Leadtek PX6600GT TDH e ca trebuie sa inlocuiesti sistemul de racire original ca sa poti sa pui radiatoare pe memorii (din cate tin eu minte cel putin). PNY din cate stiu eu nu stau foarte bine la capitolul overclocking, iar ASUS sunt foarte scumpe. Oricum un 6600GT TOP de la ASUS este aproape cat un 6800GS... Gainward e cea mai buna alegere.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

GainWard e cea mai buna alegere dintre placile alea. Cool and overclockable. That's the secret :thumbleft:
Earendil

Post by Earendil »

Gata, m-am hotarat!
Gainward PowerPack! Ultra 1960 PCX XP e aleasa :)
Multumesc tuturor celor care si-au spus parerea si m-au ajutat sa fac aceasta alegere, inspirata sper eu.
Saptamana viitoare revin cu scoruri :occasion5:
Image
Retired
taurled

Post by taurled »

sa te bucuri de ea \:D/
taurled
shaark

Post by shaark »

alegere inteleapta ;)
scorpion_amd13

Post by scorpion_amd13 »

Best choice. Te-ai ales cu o placa superba din toate punctele de vedere. S-o stapanesti sanatos si sa ne spui si noua cat de departe ai reusit s-o duci. Bafta.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
S H A X

Post by S H A X »

Eu am leadtek px6600gt tdh si mere foarte bine fara overclock mere la 30 de frade gpu si 25 la ram eu zic ca nu e rau ... am vazut pe cineva sus de tot a zis sa iei o placa de la asus :)) stai calm ... are un tov de al meu o geforce 6600gt top td 500/1000 si are temperaturi : 50-60 de grade gpu si ram 30 de grade nu cred ca iti place si nu e overclockata sorry .... bafta !
Coza

Post by Coza »

shax, 30 de grade la GPU pe un 6600GT Extrem aka. cuptor cu microunde, nu cred ca ai nici in Siberia. Invata sa citesti corect temperatura si revin-o. No offence. :thumbleft:
r_vlad

Post by r_vlad »

Eu am o leadtek px6600gt tdh extreme si temp sunt 40 idle si 68 full load fara nici un cooler pe carcasa.
p.s. : 6600gt tdh nu e extreme
Post Reply