Bacul - a reinceput teroarea [sezon 2010]

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Post Reply

Ce medie aveţi la sesiunea orală - BAC 2008

9.5 - 10
23
74%
9 - 9.5
4
13%
8.5 - 9
0
No votes
8 - 8.5
2
6%
sub 8
2
6%

Total votes: 31

Vl@d

Post by Vl@d »

^^ mda... am atasat o parte din subiectele rezolvate pt proba oral la romana sper sa va ajute :)
bafta la toti... mai ales mie... o sa am nevoie :sad2: :sad1: tare mi-e ca nu am sanse :pale:
Attachments
Subiecte_Romana_Oral.rar
(48.14 KiB) Downloaded 2480 times
Tweek

Post by Tweek »

Zeus nu mai zice tu ca nu-i mare chestie cu bacu pt ca e totusi un examen important si nu tocmai usor.
Ceea ce ai facut tu acum o fac toti care au luat bacul. Incep sa-si dea talente ca "Vai ce simplu a fost". Dar pana in ziua examenului tremuri si te rogi sa pici pe subiect sau sa ai supraveghetori mai indulgeti. Oricat de pregatit esti nu poti sa nu ai emotii.
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

Este foarte normal sa ai emotii inainte de un examen, cine spune ca nu a avut, foarte probabil ca minte. Si oricum, face bine, iti mai pune materia cenusie in miscare. :)
Ionut_xx_

Post by Ionut_xx_ »

Acum nu ma stresez prea tare dar cand o sa mai fie 5 min pana sa intru la oral cred ca o sa-mi tremure picioarele. Dar nu cred ca o sa am probleme la romana oral si engleza, romana am invatat-o din placere in liceu. Singura la care imi este frica este matematica, la simulare am luat 4.90 si acum cred ca am ajuns pe la 6, dar oricum stau si ma gandesc daca da ceva greu, daca uit o formula si cine stie ce se intampla.
Si cu copiatu, nu ca m-as baza eu pe asta(dar n-ar strica la mate) dar in liceele mari se copiaza pe rupte. Anul trecut in liceul meu au picat 4( nici unul la matematica) si cand ma gandesc numai in clasa cati am care sunt bata, deci bacul nu-l iei decat daca nu vrei(asta la liceele mari)
caraboy

Post by caraboy »

Poti sa fii olimpic si tot ai emotii! E normal, suntem oameni. :) Da, a trecut si clasa a 12-a... Cu greu o sa ma despart de colegi, au fost cei mai frumosi ani pentru mine. Am avut noroc de o clasa cum cred ca oricine si-ar fi dorit, am trecut prin toate impreuna si tare mi-e ca acum fiecare isi vede de drumul lui in viata si... inevitabil grupul se sparge. :sad1:

Cat despre bac, ce pot sa va urez, bafta tutor! O sa trecem si peste alta, sper ca toti cu bine si sa ne vedem intrati unde ne-am dorit! Mai e o saptamana... si sincer sunt cam panicat, cam panicat pentru ca nu stiu cat stiu, ce o sa-mi pice, daca o sa stiu, #-o Trebuia sa invat mai bine, ehhh, prea tarziu acum.

Succes si mai ales bafta! =D>
Ionut_xx_

Post by Ionut_xx_ »

caraboy wrote:Poti sa fii olimpic si tot ai emotii! E normal, suntem oameni. :) Da, a trecut si clasa a 12-a... Cu greu o sa ma despart de colegi, au fost cei mai frumosi ani pentru mine. Am avut noroc de o clasa cum cred ca oricine si-ar fi dorit, am trecut prin toate impreuna si tare mi-e ca acum fiecare isi vede de drumul lui in viata si... inevitabil grupul se sparge. :sad1:

Cat despre bac, ce pot sa va urez, bafta tutor! O sa trecem si peste alta, sper ca toti cu bine si sa ne vedem intrati unde ne-am dorit! Mai e o saptamana... si sincer sunt cam panicat, cam panicat pentru ca nu stiu cat stiu, ce o sa-mi pice, daca o sa stiu, #-o Trebuia sa invat mai bine, ehhh, prea tarziu acum.

Succes si mai ales bafta! =D>
Da a trecut si a 12-a. In clasa a 9-a eram asa trist ca s-a terminat generala si credeam ca niciodata nu o sa mai gasesc prieteni ca in generala. Atunci in a 9-a mi-a zis o profesoara ca dupa ce se va termina liceul vom avea acelasi sentiment si a avut dreptate.
Au fost cei mai frumosi ani si cei mai buni prieteni si abia acum cand s-a terminat realizez cat de frumos a fost. Pacat...
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Eu sunt la partea de uman, filologie, e ceva mai usor decat la real, cu exceptia englezei. [smilie=Nice-try.gif]
N-ar interesa unde as putea gasii mai multe subiecte, teste nu am gasit mare lucru pana acum. [smilie=maniac.gif]
picz or it didn't happen
El-Dan

Post by El-Dan »

Vl@d,nu mai ai si restul de rezolvari?Chiar utila arhiva ta.
Science is organized knowledge. Wisdom is organized life.

Vechiul user dandanel
Tweek

Post by Tweek »

Subiectele de la romana (scris si oral) la fel si la real si la uman ?
Image
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

Da, subiectele sunt aceleasi peste tot dar comisia e diferita la filologie (mai dura)
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
paradox

Post by paradox »

O chestie e interesanta... nu stiu din ce cauza, dar de 3 saptamani incoace n-am mai invatat absolut nimic. Sper ca acum in ultima saptamana sa ma pot concentra indeajuns de mult incat sa mai sintetizez niste informatie :D
Bafta fratilor si sa ne auzim cu rezultate bune peste 3 saptamani.
Image
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Nu eşti singurul în cauză. Nici yo nu am mai pus mâna pe carte in ultimu timp.
V-aţi hotărât la ce facultăţi să daţi? [smilie=Nice-try.gif] [smilie=maniac.gif]
picz or it didn't happen
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Ultima saptamana. :sad1: Cum stati cu invatatul? Eu nu am nici un chef de invatat, dar trebuie sa ma apuc serios la romana sapt asta. Spor la invatat.
El-Dan

Post by El-Dan »

Spor si tie..ma apuc la romana ..sper sa reusesc sa acumulez mult.

Vechiul user dandanel
paradox

Post by paradox »

Cineva mi`a spus "Nu incerca sa ingrasi porcul in ajun, dar macar satura-l". De invatat nu se prea poate acum; eventual sa recitesti ceea ce ai invatat deja, dar mai mult nu ;)
Spor la citit si mult noroc la bac.
Image
El-Dan

Post by El-Dan »

Mai sa fie..cum sa nu poti invata nimic?Vrei sa zici ca in 5 zile la romana nu se poate invata nimic?
Vorbim duminica ca pana atunci nu mai intru pe forum. :)
Multumesc de urare.Sa fie intr-un ceas bun.

Vechiul user dandanel
Tweek

Post by Tweek »

succes cu invatatul la romana si multa bafta luni / marti
Image
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

ingrasatul porcului in ajun se refera la duminica seara, 15 minute inainte sa intri in sala, etc
eu saptamana asta invat la romana :D

Vl@d, multumim de arhiva, daca mai ai, don't be shy :P

Bafta sa avem cu totii
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
aditza26

Post by aditza26 »

Zilele astea se invata cel mai mult. De fapt este vorba despre o reamintire, ca lucrurile s-au invatat pe parcursul a 4 ani (sau cel putin asa trebuia sa fie). Chestia e sa nu invatati fara sa va opriti, ca pe urma faceti varza si le incurcati.

Apropo, are cineva idee despre subiectele la engleza oral, pentru 1-2 ore? Adica subiectele de monolog, temele pe care se fac discursul ala.
El-Dan

Post by El-Dan »

Alea nu se publica,asa scrie pe forumul MEdC .

Vechiul user dandanel
aditza26

Post by aditza26 »

Ok, nasol atunci. Sper sa nu am ghinionul sa imi pice sa vorbesc de bomba atomica pentru ca am pus-o.
paradox

Post by paradox »

Am avut subiectele propuse la engleza anul trecut. 1 din 3 subiecte erau despre istoria americii, lucru destul de greu. Daca va pica asa ceva, o sa va fie putin greu sa vorbiti.
Image
Vl@d

Post by Vl@d »

o sa pun diseara si restul de subiecte rezolvate pt bac la romana oral... sper sa va ajute si sa luati bacu... ca io nu am sa-l iau... pun pariu.. :sad1: sunt ghinionist de fel... life sucks :laughing2: :sad2:

later edit.. hai ca le-am pus acum :) astea is PDF

le-am facut split ca e mare si forumu nu suporta mai mult de 200k... [smilie=Nice-try.gif]
Attachments
Oral.part1.rar
(175.78 KiB) Downloaded 53 times
Oral.part2.rar
(159.44 KiB) Downloaded 55 times
Tweek

Post by Tweek »

daca pleci cu ideea de picat ... te-ai dus sigur.
zambeste, invata intr-o ambianta placuta, gandeste pozitiv si vei vedea ca o sa fie bine

PS: multumim pt subiecte, dar sigur sunt bine rezolvate ?
Image
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Multumim pt subiecte. Stai linistit ca nu vei pica, trebuie doar sa ai tupeu si un minim de cunostinte. Sa nu pari timorat chiar daca nu stii. Poarta-te ca si cum nu ai fii la un examen. Nu pune raul in fata, fii sigur pe tine si vei reusi. Sunt sigur ca dupa romana oral o sa zici ca nu e mare branza BAC-ul asta, pana in fata comisiei e normal sa ai emotii. Bafta
Last edited by Ghetto_64 on Thu Nov 02, 2006 11:43 pm, edited 1 time in total.
aditza26

Post by aditza26 »

Merci mult. La fel ca Ghetto 2200 zis si eu. E normal sa ai emotii, dar nu trebuie sa iti fie teama. Nu se poate sa nu fi invatat ceva in 4 ani de zile, si sa nu scoti 2 cuvinte acolo.
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Ce ne facem la sport fratzilor? la acrobatica avem mari probleme. [smilie=maniac.gif]
Metode noi de copiat stie careva? [smilie=Nice-try.gif]
picz or it didn't happen
aditza26

Post by aditza26 »

http://www.okazii.ro/catalog/1740788/el ... amene.html

De la un prieten, sper sa nu se supere (Desperado), dar trebuie sa vedeti si voi. Pentru 2 milioane o metoda ingenioasa de copiat la examene.

La sport nu poate fi asa de greu, nu cred ca profii ne cred sportivi, plus ca nu dam la o facultate de sport.
nemesys_alien

Post by nemesys_alien »

Pentru toti cei care dau Bacul va urez de pe acuma Bafta! si sa stiti ca emotiile ar fi bine sa le "lasati" la usa de la sala de examinare si nu mai departe si atunci totul va fi bine! Bafta inca odata! :)
http://nemesysdesign.evonet.ro/blog | Sunt normal am doar nevoi speciale, acoperite de sume proportionale! | Money don't buy hapiness but it's a good damm down payment. :-({|= | Be SmaRt don't be a retard ! Mcintoshing / Hcintoshing
calin186

Post by calin186 »

aditza26 wrote:http://www.okazii.ro/catalog/1740788/el ... amene.html

De la un prieten, sper sa nu se supere (Desperado), dar trebuie sa vedeti si voi. Pentru 2 milioane o metoda ingenioasa de copiat la examene.

La sport nu poate fi asa de greu, nu cred ca profii ne cred sportivi, plus ca nu dam la o facultate de sport.
Ochelarii aceia merg, dar e riscant deoarece ai totusi fire, subtiri, dar au. :sad1:
Casca acea mi-a atras atentia...ehe...cam scumpa. dar face toti banii. Bine de stiut pe viitor. Multumesc de link. :occasion5:
Cat despre Bac #-o . Am incercat de luni sa repet insa de fiecare data ma plictiseam de moarte si nu ma puteam concentra prea mult. Asa ca ieri am zis sa iau o carte si sa citesc. Am luat "Patul lui Procust" de Camil Petrescu. Desi nu il am pentru Bac, cel putin imi mai "dezmorteste" abilitatile de comunicare.
Bafta de luni incolo la toti! [smilie=Victory.gif] Sa extrageti ce subiecte va convin si multa, multa bafta. [smilie=Respect.gif]
Multi stiu ce trebuie facut, dar numai cei priceputi o duc la indeplinire.
The Prophet

Post by The Prophet »

aaa.. bacu, the good days, I mean .. bad, la romana eram si eu panicat, in special la proba scrisa, nu ma credeam in stare sa fac eseu de 2 pagini, si .. nu prea am fost in stare, avand in vedere ca am gresit podgoria la care s au dus Gheorghidiu si Ela (Ultma noapte de dragoste ... ), in fine .. partea marfa la pregatirile de bac au fost meditatiile la mate, eu si inca 3 preteni plecam pe la orele 22 de la el, de 2 ori pe sapt, o data am plecat la 23 si n am ajuns acasa am dormit la unu din ei. Nu prea se rezolva treaba cu copiatu, in primul rand pt ca salile sunt destul de mici si ei va vad, desigur daca profii nu "vor" sa va vada e altceva. Ideea e ca trebe sa invatati, pt ca in functie de facult la care dati tot o sa folositi ce ati invatat pt bac. Oricum eu am fost exaltat cand am vazut ca am luat 8.03 (fapt divers :tongue3: )
It's not that I don't like you/ I just don't wanna speak ....
savantu

Post by savantu »

Ce oameni stresati pe aici...hehe...vremurile trecute.
Intel = abbreviation for Intelligence

Oxford Dictionary of English
aditza26

Post by aditza26 »

Este un examen si trebuie sa ne facem griji. La capacitate a cazut basmul popular, personal as vrea sa ne pice basmul cult, pentru ca la "Povestea lui Harap-Alb" pot sa scriu si 6 pagini fara sa ma strofoc mult.

La romana oral imi este teama doar de poezii, pentru ca la proza te descurci, mai zici despre subiect, etc.
Oricum, va trebe si bacul, si pe urma ne aducem aminte doar cat de stresati am fost.
Sunt curios daca imi voi face timp si voi reciti cele scrise aici dupa ce scap de bac, dar nu cred.
Ionut_xx_

Post by Ionut_xx_ »

Vl@d wrote:o sa pun diseara si restul de subiecte rezolvate pt bac la romana oral... sper sa va ajute si sa luati bacu... ca io nu am sa-l iau... pun pariu.. :sad1: sunt ghinionist de fel... life sucks :laughing2: :sad2:

later edit.. hai ca le-am pus acum :) astea is PDF

le-am facut split ca e mare si forumu nu suporta mai mult de 200k... [smilie=Nice-try.gif]
Pai unde sunt ca mie nu-mi apar!
paradox

Post by paradox »

Tocmai am aflat ca la oral va veni comisie de la un liceu care nu ne prea inghite pe noi. Anul trecut a trimis si scoala mea un prof acolo care i-a cam puricat pe aia. De ce am impresia ca nu va fi bine? :|
Image
aditza26

Post by aditza26 »

Acum depinde si in ce perioada a zilei pici. Cred ca este mai bine sa fii spre final, cand oamanii sunt obositi (nu stiu daca e bine spus obositi, mai bine plictisiti) si poate asa vor vrea si ei sa termine mai repede.
Merced
Moderator

Post by Merced »

paradox wrote:Tocmai am aflat ca la oral va veni comisie de la un liceu care nu ne prea inghite pe noi. Anul trecut a trimis si scoala mea un prof acolo care i-a cam puricat pe aia. De ce am impresia ca nu va fi bine? :|
De unde tot aflati voi ce comisie vine, cand asta se stabileste cu o zi inainte, cel putin teoretic. #-o Si apropo, cat ati dat voi "protocol"??? Asa ca sa incerc sa va zic ce o sa fie la examen. Eu unul imi fac griji, ca la noi dupa un scandal nu s-a mai strans nimic, in timp ce alte licee bune din oras strangeau ~300 de mii/persoana in liniste, inspectoratul era cu ochii numai pe liceul nostru. Protocolul face minuni, la orale ies toti numai cu 9 si 10, la scris se inspira mai mult sau mai putin, etc. Sunt lucruri care se stiu... BAC-ul e o tampenie de examen, cel putin la modul in care se tine in majoritatea locurilor. In liceele proaste se copiaza ca sa aiba si acei elevi macar diploma de bacalaureat, iar in cele bune ca sa nu piarda liceul din "prestigiu". Eu unul sunt pentru reintroducerea examenului de admitere in liceu, fiecare liceu sa-si faca subeictele, sa corecteze lucrarile, astfel va scadea mult rata celor care habar n-au pe ce lume sunt si intra in licee foarte bune, pentru ca au copiat pe rupte la Capacitate/Examen National sau cum naibii se mai numeste. Plus ca profesorii dintr-un liceu n-au de gand sa ajute pe unul care "n-are stofa" sa intre in liceul lor, numai ca sa-l aiba pe cap 4 ani...

Ca sa fiu "ontopic" nu mi se pare neaparat rau sa primim basmul cult la proba scrisa, chiar daca as prefera un roman(exceptand Enigma Otiliei), sau o nuvela psihologica sau istorica. Oricum sper sa nu fie anul asta vreo exceptie si sa ne trezim cu genul liric la partea a IIIa, ca ar fi cam nasol. Plus ca si la oral e de soarta, daca prind un bilet cu proza n-am cum sa ies fara 9 din sala, nici in cazul in care n-am invatat nimic, asta pentru ca am citit respectivele opere, nu ca altii care le stiu din rezumate. Mai nasol cu lirismul, dar ma descurc si acolo, mai am 3 zile in care sa arunc o privire pe subiecte si sa-mi fac o idee.
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

La oral trebuie sa ai si ceva noroc ca sa iei o nota relativ buna, sa zicem peste 9:50, scrisul e mult mai greu din pacate.
Eu unul sunt la filologie, la oral o sa fie mai greu, la scris nu e problema.
Problema e cu engleza la scris. [smilie=Nice-try.gif]
picz or it didn't happen
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

Ma ingrijoreaza oarecum si pe mine chestia cu protocolul, la mine in liceu nu s-a strans nimic iar la altii stiu ca s-a strans chiar in doua randuri, profesorii in schimb ne-au spus sa stam linistiti (in ultima zi de scoala dupa ce ne-au calarit un an intregww)
Ionut_xx_

Post by Ionut_xx_ »

Nici la noi nu s-a mai strans nimic dar e un liceu cu prestigiu asa ca sa speram... . Eu am auzit ca la oral pe masa sunt decat vreo 30 de subiecte din care alegi.
Post Reply