Logitech G15 - Profile si pluginuri

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

r4zv4n

Post by r4zv4n »

Postez un applet de net speed (refresh dc nu apare ataşamentul) care funcţionează bine (testat) şi revin cu comentarii şi întrebări:

Pentru Winamp nu am folosit plugin'ul postat de DjDaLiu în primul post, ci am setat Global Hotkeys în aşa fel încât să-mi ia tastele cum trebuie şi merge impecabil (recunoaşte tastele). Ce nu am reuşit a fost să-l conving să îmi modifice volumul cu "CTRL + rotiţa de volum" (adică să folosesc rotiţa pt volumul global şi CTRL + rotiţă pt winamp).

O altă chestie care nu-mi convine şi pe care nu am rezolvat-o este că nu am găsit o setare pentru ca butonul de play să-mi lanseze Winamp dc acesta nu este deschis (cu celelalte tastaturi ăsta era comportamentul default). Vreo rezolvare ?

Dat fiind că nu mă joc, folosesc G'urile la aplicaţiile pe care le folosesc (mi-am făcut profile cu taste de back / forward / refresh / etc pt Firefox, taste care îmi introduc diferite tag'uri în Dreamweaver, etc.), ceea ce mi se pare incredibil de util. Ceea ce îmi vine un pic greu este să.. reţin ce am pus pe ce G :P

Voi ce metode folosiţi pentru a reţine ce aţi setat ? (am găsit un template printabil - fişier în Photoshop - pe care-l puteai edita, scrie ce face fiecare G şi apoi printa / decupa şi pune peste taste, dar mi se pare că ar cam urâţi designul şi nu vreau)

De asemenea, nu am văzut prin topic nici o menţiune despre LCD Studio, aplicaţie uşor de folosit si foarte versatilă pentru a afişa diferite chestii pe LCD. Dezavantajul este că suge ceva resurse (bine, că am observat, de exemplu, că applet'ul standard de countdown / stopwatch mănâncă vreo 8 Mb, ceea ce mi se pare penibil, dar fie).

Aşa că propun să ataşaţi şi profile testate de LCDStudio de acum în colo (sunt tot fişiere mici, pot fi arhivate şi ataşate) :)
Attachments
G15NetSpeed.zip
Citiţi şi instrucţiunile, se poate interacţiona cu el prin cele 4 butoane.
(110.37 KiB) Downloaded 102 times
Sunt foarte misterios. De multe ori nici eu nu ştiu ce fac.
Mood: "I can't help but feeling that love is always dealing me a losing hand" (Deep Dish - "Sacramento")

Image
Dorio

Post by Dorio »

Am dat in cautarea de applet-uri peste o pagina a unui utilizator de G15 si m-a alarmat afirmatia ca dupa vreo 3 luni de utilizare intensa tastele incep sa se stearga.
De aceea as vrea sa intreb utilizatorii mai vechi de G15 daca este asa, sau daca macar este vreo urma vizibila de uzura dupa doar cateva luni.
De remarcat ca tipului respectiv, dupa ce s-a adresat Logitech, a primit o tastatura noua fara sa o trimita pe cea veche deja, de 3 luni :)).
Multumesc.
Asus A8N-SLI Deluxe, AMD A64 3000+ Winchester Box@2,4GHz, 2GBDDR Kit G.Skill, 2xWD200GB SATA2, Gainward Bliss 7900GT PCX256DDT, DVD-ROM Plextor, DVD+/-RW DL NEC, Case: Chieftec LBX-02B-B-SL-450, PS: Chieftec GPS-450AA 101 A, Samsung SyncMaster 710N, Mouse: Raptor Gaming M2, Keyboard Logitech G15, Casti Technics RP-F290
adyp

Post by adyp »

Cred ca acel individ nu si-a mai spalat tastatura de muuulta vreme.
Daca te-ai uitat la taste pana acum, ai fi observat ca locul unde e "inscriptionata" litera A, sa zicem, nu este realizat prin aplicare de vopsea sau mai stiu eu ce, ci este un plastic tranparent, prin care sa poate trece acea lumina albastra care ilumineaza tastele.
Cu alte cuvinte, eu nu inteleg cum s-ar putea sterge ceva ce nu este scris... Este alta metoda de "fabricare", nu mai e ca la tastaturile simple.
y0py

Post by y0py »

Fara frica Dorio, stai linistit. Numai D-zeu stie cat am frecat-o (ahem) lunile astea, iar in afara de cateva firicele de praf e ca in prima zi.
r4zv4n

Post by r4zv4n »

În utilizare normală, fără gaming şi.. fără gagici cu unghii, am observat la muchia tastei "N" un mic semn de uzură. Se observă doar dc te uiţi direct acolo, de foarte aproape (cred că are vreo 1/4 mm^2 suprafaţă) sau dacă e toată lumina stinsă (inclusiv monitorul) şi te uiţi în zona respectivă (răzbate puţină lumină prin locul respectiv).
Mood: "I can't help but feeling that love is always dealing me a losing hand" (Deep Dish - "Sacramento")

Image
adyp

Post by adyp »

r4zv4n, arata-ne si noua o poza te rog.
Dorio

Post by Dorio »

La corpul tastelor ma refeream si eu nu la literele gravate pe taste.
Acesta este link-ul cu pricina: http://www.tweak.us/cms/article_logitech_g15.html
Din pacate nu este prezentata o fotografie a tastaturii uzate.
Asus A8N-SLI Deluxe, AMD A64 3000+ Winchester Box@2,4GHz, 2GBDDR Kit G.Skill, 2xWD200GB SATA2, Gainward Bliss 7900GT PCX256DDT, DVD-ROM Plextor, DVD+/-RW DL NEC, Case: Chieftec LBX-02B-B-SL-450, PS: Chieftec GPS-450AA 101 A, Samsung SyncMaster 710N, Mouse: Raptor Gaming M2, Keyboard Logitech G15, Casti Technics RP-F290
adyp

Post by adyp »

r4zv4n, mersi mult pentru applet-ul ala NetSpeed. E deosebit.

Image

Ca sa ma recompensez cumva, postez o poza cu un alt applet, WeatherG15. Daca iti place, spune-mi si vedem noi mai departe.

Image
Dorio

Post by Dorio »

Am trimis un mail adminului de pe site-ul respectiv si a pus o poza cu tastele uzate. Daca vreti s-o vedeti este disponibila aici: http://www.tweak.us/cms/article_logitech_g15.html
DaLiu

Post by DaLiu »

Am nevoie de un plugin care sa-mi afiseze frecventzele placii video si temp GPU-ului. Ma poate ajuta cineva?
Diablo 3 Crafting - http://www.twitch.tv/daliu
DaLiu#1842
Dorio

Post by Dorio »

Pentru temperaturi se rezolva simplu cu un plugin pentru Speedfan. Desigur asta in cazul in care Speedfan indica temperaturile placii. Nu am avut Ati sa testez. Pentru Nvidia Speedfan (v4.27 in sus, de aici am testat) indica 2 temperaturi din care una a GPU. Appletul pt G15 il gaseti aici, dar sunt sigur ca ai explorat forumul asta. In speedfan trebui sa intri in configure si sa aranjezi in asa fel temperaturile incat cea a GPU sa fie in primele 3, pentru ca appletul asta indica doar 3 temperaturi si 3 turatii. Pentru frecventa cauta un applet pentru Riva Tunner sau ceva asemanator. Eu inca nu am gasit asa ceva.
r4zv4n

Post by r4zv4n »

adyp wrote:r4zv4n, arata-ne si noua o poza te rog.
La momentul respectiv nu aveam cu ce să fac o poză decentă din care să reiasă (6680'ul nu are autofocus / macro mode :(), dar acum am rezolvat (vivat K750i !):

Image Partea stângă a tastei "N".

De remarcat că a apărut la relativ puţin timp după ce am luat tastatura, dar nu a evoluat negativ de atunci.

Image
novi

Post by novi »

Momentan nu am nici o uzura la taste!Ramane de vazut cum se va comporta in timp!:-k
redin

Post by redin »

Am si eu o intrebare pt. posesorii de G15: mai exista vreo problema cu vopseaua de pe taste care nu rezista in timp?De la Logitech am inteles ca in ultima revizie au inlaturat aceasta problema.
Au mai aparut ceva plugin-uri noi si interesante/folositoare?
De asemenea m-ar interesa si cum curatati tastatura de praf (pt. a o proteja cat mai mult).

Multumesc.
AndreiD

Post by AndreiD »

Vai ce misto e tastatura... pacat ca n-am bani ....
Cum imi vine salariul in Septembrie am si sarit sa o cumpar....
Abia astept sa joc cs source pe asta :D
redin

Post by redin »

Am achizitionat si eu un G15...super tastatura.

BTW, a reusit cineva sa faca LCDStudio 2.0.0.655 sa mearga?
Eu am citit tutoriale pe net si cu toate astea nu reusesc sa il fac sa incarce niciun playlist.
In schimb sunt super pluginurile Speedfan si Weather G15.

Pt. utilizatorii mai vechi de G15: apar ceva probleme la tastatura dupa cateva luni de utilizare?
Dorio

Post by Dorio »

LCD Studio la mine a mers din prima dar ocupa ceva memorie si chiar banda de internet. Nu stiam ce se intampla si m-am uitat in Net Limiter, LCD Studio ocupa toata banda si deja luase vreo 60MB, habar n-am ce. N-am gasit ceva interesant sa pun pe el.

In locul aplet-ului speedfan poti folosi ezLCDsystem monitor care e ceva mai complex.

In privinta uzurii tastelor, se pare ca Logitech a rezolvat problema la reviziile mai noi. Eu cel putin, dupa cateva luni, nu am nici o urma de uzura.
r4zv4n

Post by r4zv4n »

După încă ceva vreme, la capitolul uzura vopselii stau bine (adică în afară de ce am postat mai demult, nimic nou, încep să cred că mai degrabă cineva a avut un accident cu tastatura mea cât nu eram atent - dar asta se numeşte paranoia :P).

Ce mă stresează, în schimb, este că parcă tastele au devenit mai zgomotoase şi întâmpin puţin mai multă rezistenţă la apăsare decât la început (o curăţ de praf foarte des şi nici nu am vărsat nimic pe ea). Ca şi când ceva s-ar fi tocit pe undeva.

Ba mai mult, tastele folosite des, cum ar fi Enter, Backspace, Space, right Shift, etc. au căpătat un fel scârţâit aproape imperceptibil, dar care e acolo (sună clar diferit faţă de celelalte la apăsare).

Aş cam schimba-o cu ceva mai silenţios, dar m-am obişnuit prea tare cu LCD'ul în special, cu G'uri (pe care le folosesc în aplicaţii, nu mă joc) şi apoi şi cu iluminarea tastelor.

A mai observat cineva ceva similar ?

Image
Dorio

Post by Dorio »

Same here. Se mai intampla sa se blocheze cate o tasta, ramanand intro pozitie ciudata. O apas ceva mai tare si revine in pozitia initiala. In privinta vopselii, nici la mine nu sunt semne vizibile de uzura.
cipi78

Re: Logitech G15 - Profile si pluginuri

Post by cipi78 »

exista si applet pentru nvidia g80,daca vrea cineva.
http://www.g15-applets.de/g80-temp-102a ... t4048.html
a aparut g15 versiunea noua,pacat cai urata,afisajul rosu si bumbi la fel,deci nu este pe gustul meu,albastra e bestiala,la fel ca neoanele din carcasa,ca lumina de la butonul tft-ului si butonul de la z5500.
Nu prea au nimerit-o de data asta.
g15 logitech,mx revolution,pinacle dvb-t
Post Reply