Intel vs. AMD - the topic ... the poll #2

Subiecte referitoare la procesoare. Despre coolere se discuta mai jos.

Moderator: Moderatori

Post Reply

Brand preferat:

Intel:
92
50%
AMD:
92
50%

Total votes: 184

myx4ever

Intel vs. AMD - the topic ... the poll #2

Post by myx4ever »

[mod]Continuare din topicul Intel vs. AMD - the topic ... the poll. Poll resetat. zm
[/mod]
recently published Intel test which claimed to show that AMD's processors draw more power than an Intel equivalent.

To prove the point, Intel put a Xeon 5160 based system (2x3.0GHz, 8x1GB) up against an AMD Opteron 285 processor based system (2x285, 8x1GB).

Payet argued that the 'Intel Sponsored Results' showed "curiously high power consumption" for the AMD Opteron based system.

So AMD naturally tried the same exercise. Intel had found the Opteron drew 328 Watts at full load compared to the Xeon's 281 Watts and 273 Watts at idle compared to the Xeon's 192 Watts.

When AMD did its sums, somewhat amusingly it found that the Intel machine only drew 257 and 170 Watts respectively. So it actual used less than Intel was claiming.

However - and no surprises here - AMD found that its Opteron 2218 based system actually drew a maximum of 230 Watts and a minimum of 103 Watts.

The Inquirer. net

http://www.theinquirer.net/images/artic ... _power.jpg

Asa cum se spunea pe forum...pacat ca tocmai departamentul de marketing a suferit de pe urma concedierilor. Mare pacat...
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Lol...asta-i tare :D
Dar tind sa cred ca intel avea dreptate. Nu cred eu ca un sistem bazat pe 2xOpteron285 + 8Gb ram consuma in Idle mai putin decat sistemul meu. Iar in full load un pic peste. Sau poate se refereau numai la consulul procesorului, cu toate ca zice "Opteron 2218 based system"...:P
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

" AMD shows off quad core roadmap

STABILITY WAS the attribute which AMD seemed most keen to project at its recent Dresden press conference.
While simultaneously outlining its policy of sticking to the same core, AMD also promised to be only one step behind Intel in offering quad-core technology.

According to the company's latest roadmap for servers and workstations, it will be introducing quad-core technology in 2007. That's actually Q2 2007 as opposed to Intel which is due to offer quad-core in Q1 2007.

At Dresden, Armari's technical director, Dan Goldsmith, told journalists: "The AMD Opteron processor roadmap for servers features just one AMD64 core over a six year period, which means we don't have to make costly decisions choosing between different architectures."
The roadmap also outlines improvements in the chipset and platform support areas. However, Richard Baker, European channel marketing manager with AMD, was at pains to point out that the company's acquisition of ATI wasn't going to affect AMD's support for other manufacturers' offerings.

The company wasn't going to "hoist" the use of ATI graphic chips onto its channel partners, Baker said. It was going to claim, however, that AMD offers the best platform support for Windows Vista.

AMD also revealed that it intends to go big on its power management facility, which it calls PowerNow! This will enable the processor to operate in five power states – as opposed to Intel's three states – and fall back down to 32 watts as opposed to 95 watts when running at optimum speed. "

Sursa: The Inquirer

Asadar, conform celor spuse, vom avea K8L in Q2 07, adica undeva in mai-iunie cel tarziu.
Only the mediocre work at their best...
Neon Biker

Post by Neon Biker »

N-am vazut nici o referire la K8L acolo, doar la quad-core, care va fi format din 2xWindsor. K8L va fi primul CPU nativ quad core (asa cum Conroe e primul dual-core nativ) si va veni abia in Q1 2008 sau daca suntem norocosi in Q4 2007, dar vor exista si variante K8L dual-core (asa cum va exista si Conroe single-core a.k.a. Conroe-L).
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Dacus

Post by Dacus »

Deşi am facut upgrade la Intel Core2Duo de la AMD AthlonXP Barton, am votat cu AMD, pentru că pollul este despre Brandul preferat. :wink:
myx4ever

Post by myx4ever »

AMD says 65 nm chips due next month
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=34247
According to Toralf Gueldner, director of production at AMD's Dresden fabs, the company has been able to produce 65 nm products since June. This has been followed by 'full flow' this month [September 2006] and will be followed by serious 65 nm shipments in October.

Even more intriguing is the fact that Gueldner expects AMD to be "fully converted" over to 65 nm by mid-2007. He didn't elaborate, however.

Gueldner also revealed that AMD had already created its first 45 nm test chips. In the distant future they will be followed by 32 nm and 22 nm products.
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Neon Biker wrote:N-am vazut nici o referire la K8L acolo, doar la quad-core, care va fi format din 2xWindsor. K8L va fi primul CPU nativ quad core (asa cum Conroe e primul dual-core nativ) si va veni abia in Q1 2008 sau daca suntem norocosi in Q4 2007, dar vor exista si variante K8L dual-core (asa cum va exista si Conroe single-core a.k.a. Conroe-L).
Primul Dual-Core nativ este X2 si nicidecum Conroe. Referitor la Quad-Core, chiar daca nu este mentionat nimic explicit, tind sa cred ca este vorba de K8L. Roadmap-ul general arata ca in 2007 vine K8L, iar in 2008 vine o alta versiune, cu DCA2.0, Probe Filter si alte imbunatatiri. Este logic ca AMD va trage cat mai in fata lansarea lui K8L pentru ca numai performantele lui Conroe ii determina sa vanda X2 la preturi atat de mici. Din punct de vedere financiar, situatia nu este roz. Quad-Core bazat pe K8 nu reprezinta mare lucru pentru ca ramane in urma lui Conroe si in consecinta si preturile vor fi tot scazute.
Only the mediocre work at their best...
CANARIS

Post by CANARIS »

Indiferent cat de performanta va fi arhitectura K8L, daca AMD va mari pretul procesoarelor peste pretul procesoarelor Intel, o vor da in bara.
Always Outnumbered. Never Outgunned.
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Mama ce s-a mai schimbat situatia preferintelor. Conroe or no conroe i still like AMD.
Chiar daca K8L va avea perfomantete mediatizate, nu cred ca Intel va sta cu mana in san.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
myx4ever

Post by myx4ever »

a spus cineva ca vor sta cu mainile in san oricare din ce 2 competitori? eu unul zic ca abia acum incepe razboiul...
1. cpu intel + chipset intel or nvidia. ati cam nada.
2. cpu amd +chipset ATI or nvidia
abia de acum incep sa se imparta pijamalele...razboiul se duce pe mai multe fronturi si sunt in stare sa fac pariu ca nu vor exista infranti.
Amd e putin in urma dar in stare sa revina iar intel e ...intel. K8L va veni probabil ca raspuns la core2duo...intel va aduce quad core si altele si tot asa. Dragilor calatoria abia a inceput so take a sit and fasten ur sitbelts!
OceanSoul

Post by OceanSoul »

Centurile de siguranta le avem de mult. Ceva pastile de inima n-ar strica :D
+RIP+ Undernet... | last.fm
"Românii sunt o naţie de miei în drum continuu spre abator." Alain Gavriluţiu
CANARIS

Post by CANARIS »

OceanSoul wrote:Centurile de siguranta le avem de mult. Ceva pastile de inima n-ar strica :D
Centura de siguranta am. De pastile n-am nevoie; cat ma tine inima, ma tine; cat nu, asta e. Eu zic ca un buget consistent ar fi mai necesar decat pastilele. =P~
XSamSung

Post by XSamSung »

Ce razboi incepe acum? - Intel/nVidia VS. AMD/ATi se iau la palose de cativa ani buni, o fi aruncat Intel o nucleara dar de la anul se trece la alt nivel, practic incepe o noua evolutie, s-ar putea sa dispara solturile AGP (asta deja e pe duca) si PCI Express Definitiv, asta abia prin 2008/2009 dar e o schimbare in bine, Multi CPU+GPU reprezinta urmatorul pas restul sunt de umplutura, asta cand vorbim de performante generale, strict pentru jocuri se vor descurca decent si systemele din prezent ;)
CANARIS

Post by CANARIS »

XSamSung wrote:strict pentru jocuri se vor descurca decent si systemele din prezent ;)

Depinde despre ce jocuri e vorba. Multe pun accent aproape exclusiv pe o grafica spectaculoasa - asta in lipsa de altceva (tre' sa recunoastem, sunt destul de putine jocuri cu "substanta" acum). Si atunci te mananca faptul ca nu poti sa te bucuri de eye-candy la maxim.

Daca insa e vorba doar de un computer pentru office/net/filme/muzica, un P III/AMD K6 e suficient. :thumbleft:
CANARIS

Post by CANARIS »

Un articol interesant - "Where Intel went wrong with layoffs" - aici.

Cateva citate:

The end result should be a less competitive Intel which is likely why the stock market had the unusual negative reaction to this one. This not only gives AMD some breathing room it provides them with the opportunity of being able to cherry pick Intel employees many of which won't, for some time, know whether they still will have a job with Intel and may be more than willing to change for a more secure future.

Intel's big customers, who were already basing many of their decisions to move to AMD on the fact that AMD was being more responsive to their needs, will see a near term future where Intel may not again be able to execute largely due to a poorly handled layoff and should increasingly favor AMD with design wins as a result. These wins are even coming in the face of what appears to be the most competitive product line Intel has had in this decade.

In the end, this latest Intel decision appears like a champion runner, who, just after regaining the lead, decides to cut off a foot to reduce its racing weight. A bad idea.
XSamSung

Post by XSamSung »

CANARIS wrote:
XSamSung wrote:strict pentru jocuri se vor descurca decent si systemele din prezent ;)

Depinde despre ce jocuri e vorba. Multe pun accent aproape exclusiv pe o grafica spectaculoasa - asta in lipsa de altceva (tre' sa recunoastem, sunt destul de putine jocuri cu "substanta" acum). Si atunci te mananca faptul ca nu poti sa te bucuri de eye-candy la maxim.

Daca insa e vorba doar de un computer pentru office/net/filme/muzica, un P III/AMD K6 e suficient. :thumbleft:

Man vezi ca ai ramas in urma, tu esti in vreo lume paralela si alt "Prezent" systemele afisate de tine au vreo 7-8 ani vechime, asa ceva cumpara parintiii copiilor de gradinita de la 2H - mergand pe ideea: "Le ajunge pana or fi mai mari" :d

In zilele noastre un system Office vine pana in 700 - 900 Ron (cei ce cumpara asa ceva nu-s curiosi de componente, majoritatea cumpara systeme preasamblate tip "DAVIO") + un LCD de vreo 700 RON (ca doar sta omu la el si sa nu-si strice ochii), iar un System pentru Gaming de obicei se face pe componente si in Prezent avem componente destul de decente si pentru viitor (Intel E6600+ ATi X1950/ GF 7950 GX2).

Cat despre Eye-Candy, persoanele de care vorbesti tu au o problema psihica un fel de perfectionisti iar genul ala de persoane sunt Imposibil de multumit, rezolutii cumprinse intre 1024 x 768 si 1029 x 1024 ar trebui sa multumeasca si pe pretentiosi, restul functiilor NU TREBUIE sa fie neaparat la maxim, HDR este una din functiile usor observabile, AA+AF de la 2X - 4X in sus sunt foarte greu de distins cu ochiul liber, practic ar trebui sa renunti la atmosfera jocului si sa fii atent la detalii cu "Lupa" ca doar asa joaca unii jocuri in zilele noastre, sa nu mai zic de "Generatia Benchmark" astia daca nu au scoruri mari in benchuri sunt cu morala la pamant si sa mearga jocurile pe "High Details" pentru ei systemele lor sut de cacao asa le vad ei, sincer nu stiu cum se numeste boala asta dar stiu ca exista. #-o
Last edited by XSamSung on Sat Sep 09, 2006 6:38 pm, edited 1 time in total.
CANARIS

Post by CANARIS »

XSamSung wrote:Man vezi ca ai ramas in urma, tu esti in vreo lume paralela si alt "Prezent" systemele afisate de tine au vreo 7-8 ani vechime, asa ceva cumpara parintiii copiilor de gradinita de la 2H - mergand pe ideea: "Le ajunge pana or fi mai mari"
N-am prea inteles :-~ dar na... tu sa fii sanatos.
XSamSung

Post by XSamSung »

CANARIS wrote:
XSamSung wrote:Man vezi ca ai ramas in urma, tu esti in vreo lume paralela si alt "Prezent" systemele afisate de tine au vreo 7-8 ani vechime, asa ceva cumpara parintiii copiilor de gradinita de la 2H - mergand pe ideea: "Le ajunge pana or fi mai mari"
N-am prea inteles :-~ dar na... tu sa fii sanatos.
Am crezut ca asa vezi tu un system din prezent, chiar si pentru office :d (fie el Intel sau AMD).
Last edited by XSamSung on Sat Sep 09, 2006 6:40 pm, edited 1 time in total.
CANARIS

Post by CANARIS »

XSamSung wrote:Am crezut ca asa vei tu un system din prezent, chiar si pentru office :d (fie el Intel sau AMD).
Erm... "vãd" sau "vreau"? Nu vreau, ca am deja 2 - destul de actuale ca specificatii.

In fine, sper ca discutia revine on-topic. :wink:
XSamSung

Post by XSamSung »

Dorio

Post by Dorio »

XSamSung wrote: sincer nu stiu cum se numeste boala asta dar stiu ca exista. #-o
Cred ca e Benchmarkingson sau Benchmarkinktita cronica, sau acuta, depinde de stadiu :laughing6:
Asus A8N-SLI Deluxe, AMD A64 3000+ Winchester Box@2,4GHz, 2GBDDR Kit G.Skill, 2xWD200GB SATA2, Gainward Bliss 7900GT PCX256DDT, DVD-ROM Plextor, DVD+/-RW DL NEC, Case: Chieftec LBX-02B-B-SL-450, PS: Chieftec GPS-450AA 101 A, Samsung SyncMaster 710N, Mouse: Raptor Gaming M2, Keyboard Logitech G15, Casti Technics RP-F290
nic

Post by nic »

Cred ca engineeeriii de la intel au aratat ca a integra un memory controller in cpu nu e chiar suficient:)

Se poate si cu northbridge...:)))
http://www.xbitlabs.com/articles/memory ... guide.html

Sunt curios unde o sa integreze AMD controller-ul de memorie, ca sa obtina mai multa preformanta?
Oricum, trecerea la socket F arata setea de power a AM2 la frecv. supreioae:)
glm

Post by glm »

lucrurile sunt clare. daca pana acum eram fan amd, sa recunoastem, in multimedia erau inaintea lui intel, acum trebuie sa remarcam fara echivoc ca intel a luat fatza amd-ului.
A scos pe piatza (cam putzine, e drept...)niste procesoare extrem de eficiente care, dupa parerea mea, nu vor avea prea curand concurenta. ...asta e realitatea si orice discutie e inutila. am testat indeajuns noul meu sistem echipat cu un E6600 ca sa stiu despre ce vorbesc. acum il tin oc la 3Ghz si il bate cu destul de mult chiar si pe x6800. testul cel mai concludent nu sunt benchmark-urile ci encodarile video si audio unde efectiv "zboara". sa nu mai zic de jocuri unde, fara sa am o placa video chiar asa "tare" (am 7600gt) procesorul ma ajuta sa le joc cu setarile video spre maxim. nu sunt un gamer si de aceea va rog sa-mi recomandati un joc care cere resurse mari ca sa testez capacitatile sistemului "in real life".
glm
Cods

Post by Cods »

Baga Oblivion/F.E.A.R. cu detalii maxim si AA4x pe rezoltuii mai mare de 1024*768 si o sa vezi ceva naspaaa .

Core2 Duo e un proc foarte performant, dar un pc e facut din mai multe piese din pacate .
glm

Post by glm »

exact cu oblivion si fear am incercat si merge super bine chiar cu aa4x si pe rezolutie de lcd 1280x1024. si normal ca pe langa dual core-le pe care il am am adaugat 2x1024mb corsair la 800mhz toate infipte intr-o placa de baza asus p5w dh deluxe (uita-te la sistemul meu complet). asa ca... performanta pe care am obtinut-o se explica pe deplin. asa ca, draga cods, daca vrei scula de top si cu care sa nu ai "gretzuri" in nici o aplicatie, bagi ceva mai multi bani si te-ai linistit o perioada (zic eu, destul de lunga) in ceea ce priveste competitia cu tehnologia.
glm
mr.dre

Post by mr.dre »

lupta continua pt producatori iar noi,consumatorii cu posibilitati medii(sau reduse in cazul romanilor)ne intoarcem la procu`nostru de suflet AMD
CANARIS

Post by CANARIS »

mr.dre wrote:lupta continua pt producatori iar noi,consumatorii cu posibilitati medii(sau reduse in cazul romanilor)ne intoarcem la procu`nostru de suflet AMD
Nu mai trece mult timp până se vor stabiliza preţurile şi pentru platforma Conroe. La urma urmei, un E6300 nu e la preţ de lux nici acum. (În plus, există zvonuri că Intel va produce şi un Celeron – sau un urmaş al Celeronului – pe arhitectura Core).
CANARIS

Post by CANARIS »

Intel si Media Markt, investigate de CE pentru practici anticoncurentiale

"Comisia Europeana va investiga daca producatorul american de cipuri Intel a incalcat reglementarile antitrust pentru ca a cerut retailerului german Media Markt sa excluda din oferta sa produsele firmei concurente Advanced Micro Devices (AMD), transmite Reuters. Agentia nationala de reglementare a concurentei din Germania, Bundeskartellamt, a acuzat Intel de incalcarea reglementarilor antitrust, intrucat a incheiat un acord cu divizia Media Markt a companiei germane Metro, in care era stabilit ca retailerul nu poate comercializa aparatura, in special computere personale, care utilizeaza semiconductoare construite de AMD."
Darth Vader

Post by Darth Vader »

CANARIS wrote:Intel si Media Markt, investigate de CE pentru practici anticoncurentiale

"Comisia Europeana va investiga daca producatorul american de cipuri Intel a incalcat reglementarile antitrust pentru ca a cerut retailerului german Media Markt sa excluda din oferta sa produsele firmei concurente Advanced Micro Devices (AMD), transmite Reuters. Agentia nationala de reglementare a concurentei din Germania, Bundeskartellamt, a acuzat Intel de incalcarea reglementarilor antitrust, intrucat a incheiat un acord cu divizia Media Markt a companiei germane Metro, in care era stabilit ca retailerul nu poate comercializa aparatura, in special computere personale, care utilizeaza semiconductoare construite de AMD."

...bizar. Am fost la Media Markt recent si mai vezi cate un TURION, SEMPRON, X2 care categoric apartin de INTEL :P.
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
CANARIS

Post by CANARIS »

Darth Vader wrote:...bizar. Am fost la Media Markt recent si mai vezi cate un TURION, SEMPRON, X2 care categoric apartin de INTEL :P.
Plângerea despre care se vorbeşte în ştirea Reuters a fost înaintată organismului german de către un reprezentant AMD în luna iulie a.c., şi probabil că de atunci şi până acum s-au schimbat unele lucruri – cu alte cuvinte, poate că Media Markt a repus pe rafturi produsele AMD.

În fine… N-am pus în viaţa mea piciorul într-o filială Media Markt ca să ştiu, dar bănuiesc că nu sunt cercetaţi chiar degeaba.
Darth Vader

Post by Darth Vader »

CANARIS wrote:
Darth Vader wrote:...bizar. Am fost la Media Markt recent si mai vezi cate un TURION, SEMPRON, X2 care categoric apartin de INTEL :P.
Plângerea despre care se vorbeşte în ştirea Reuters a fost înaintată organismului german de către un reprezentant AMD în luna iulie a.c., şi probabil că de atunci şi până acum s-au schimbat unele lucruri – cu alte cuvinte, poate că Media Markt a repus pe rafturi produsele AMD.

În fine… N-am pus în viaţa mea piciorul într-o filială Media Markt ca să ştiu, dar bănuiesc că nu sunt cercetaţi chiar degeaba.

Am fost sapataman trecuta. Magazinul este simpatic, iti ofera o groaza de produse, preturi acceptabile. Mai este un magazin care concureaza cu asta se numeste ProMarkt. Secretul in a cumpara componente de la aceste magazine este urmatorul: Daca mergi la Media Markt, spui ca ai gasit acelasi produs mai ieftin cu 20-40 de euro la Pro Markt. Aia automat iti fac reducerea, chiar daca nu e adevarat. La fel si daca mergi la Pro Markt ;). Bagi pastila cu Media Markt si baietii sar cu reducerile ;).

On topic, s-a mai echilibrat putin poll-ul. Oare de ce? :)
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
CANARIS

Post by CANARIS »

Darth Vader wrote:On topic, s-a mai echilibrat putin poll-ul. Oare de ce? :)
Ştii ce curiozitate aş avea? Să văd rezultatele unui poll cu “Ce procesoare deţineţi?”…

E normal ca toată lumea să viseze acu la Conroe, dar câţi dintre visători trag încă de Sempronul pe socket A?
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

E mai sus, sticky.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
ice01

Post by ice01 »

Vad ca s-a resetat polul ... probabil ptr a da o sansa procesoarelor Intel :D
Eu nu voi vota deocamdata, ptr nu am o parere clara formata ...
As vota Intel ptr performanta, insa inca nu a reusit sa ma convinga, iar pe testele sintetice nu dau 2 bani ...
As vota AMD ptr pretul la care au ajuns aceste procesoare, care doar gurile rele, sau fanboii intelomaniaci, le dau ca procesoare aiurea ... dar uita ca ptr ele 3, aproape 4 ani, Intel nu a avut solutii si abia au gasit acum una ...
Deah ... o las asa in voia sortii ... cu sau fara votul meu, oricum fiecare are o parere a lui ...
CANARIS

Post by CANARIS »

Zâna Măseluţă wrote:E mai sus, sticky.
Ştiu de topicul ăla; era o curiozitate… retorică, dacă pot să spun aşa: câţi dintre cei care se visează bătându-se cu cărămida Conroe în piept n-au avut până acum decât sisteme AMD, de exemplu.

În fine, back on topic. :occasion5:
glm

Post by glm »

Canaris eu care m-am "convertit" la intel nu visez ca ma bat cu conroe-le in piept ci, chiar il laud pe merit, fiindca il vad cu ochii ce poate, desi cum spui, am avut numai AMD pana acum, dar trebuie sa intelegem toti un lucru (chiar daca suntem nostalgici...): performanta dicteaza, si trebuie sa acceptam evidenta: intel a reusit sa produca cea mai buna gama de procesoare de pana acum. Nu am nici un regret ca am parasit AMD-ul...Poate va veni vremea sa ne reintoarcem la AMD, dar sincer, dupa ce am bagat 1300 E in sistemul asta cu conroe nu as mai vrea 3 ani sa aud de vreo schimbare.
glm
ice01

Post by ice01 »

glm wrote: intel a reusit sa produca cea mai buna gama de procesoare de pana acum.
Te inseli ! Poate ca nu ai vazut in actiune Intel Pentium MMX sau Intel Pentium 2 ... care intradevar au fost niste boom-uri la vremea lor ! Conroe este un succes ptr ca a batut o arhitectura veche de 4 ani, odata cu un noua arhitectura de la AMD care va aparea mai devreme sau mai tarziu, vom putea face o asemenea afirmatie, pana atunci il lasam asa cum este ... un procesor bun in teste, dar nu foarte convingator in rest ...
In 2-3 zile cred ca voi pune mana pe un E6600, si cum am facut un test la AM2 asa voi diseca si mitul curoe ... sper numai sa imi iasa pasentzele ...
CANARIS

Post by CANARIS »

glm wrote:(...) sincer, dupa ce am bagat 1300 E in sistemul asta cu conroe nu as mai vrea 3 ani sa aud de vreo schimbare.
Vax.

Aşa am zis şi eu, anul trecut. EXACT aşa am zis, după ce mi-am luat un A64 3000+ (939): “3 ani de-acum încolo nu mai bag un leu în calculator!”

Ca să fiu şi eu sincer, upgrade-urile le-am făcut mai mult din necesitate: o nouă placă video (ceva mai bună) pentru că la cea veche coolerul făcea un zgomot de turbină de la Cernavodă, 1 GB RAM pentru că se simţea nevoia şi un procesor X2, pentru că intenţia e chiar asta: să am un sistem “actual” cât mai mult timp de-acum înainte, fără investiţii prea mari.

Dar mereu apare ceva care-ţi atrage atenţia şi-ţi pune voinţa (sau portofelul) la încercare…
Last edited by CANARIS on Wed Sep 13, 2006 11:34 pm, edited 1 time in total.
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Mitul curoe?!? Eh, măcar cu asta ştiu din start că va fi un test obiectiv.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
ice01

Post by ice01 »

Zâna Măseluţă wrote:Eh, măcar cu asta ştiu din start că va fi un test obiectiv.
Daca ai fi aruncat un ochi macar in topicul in care am testat AM2, probabil ca ti-ai fi dat seama, ca nu am facut decat sa testez, sa postez rezultate si sa las pe fiecare sa traga o concluzie, fara a face afirmatii gratuite ! Cam aia vroiam sa fac si cu procesorul de la Intel, dar o las asa ... si va las pe voi sa o dati inainte cu superPI si 3DMARK2001, sa nu va stric bucuria ... eu unul imi vad de treaba mea.
Post Reply