??? CEL MAI BUN HDD PE ATA ???
Moderator: Moderatori
??? CEL MAI BUN HDD PE ATA ???
avand in vedere ca era HDD-urilor pe ATA a apus, ma gandesc ca tuturor le-a trecut prin mana cel putin doua modele de astfel de HDD-uri fie ca au fost 133 fie 100. am facut acest topic in speranta ca voi afla care este cel mai bun HDD pe acest tip de interfata. orice sugestie este binevenita. as vrea sa-mi cumpar unu' si nu sti ce sa aleg... respect & numa bine...
vladescu madalin - cosmin
vladescu madalin - cosmin
INSPIRON 1520 | T7250 @ 2 GHz | GeForce 8600M GT | WD 250 GB | 2 x 2048 MB RAM Kingston HyperX | DVD-RW | BT 2.0 EDR | WLAN B/G/N
- omul_maimutza
mc
multumesc de info Abaddon! am avut un maxtor inainte si acum am wd... multumit de el.. probabil o sa-mi mai iau unu
respect!

INSPIRON 1520 | T7250 @ 2 GHz | GeForce 8600M GT | WD 250 GB | 2 x 2048 MB RAM Kingston HyperX | DVD-RW | BT 2.0 EDR | WLAN B/G/N
- omul_maimutza
- Harabeck Storm
De acord, Maxtor pe ATA sunt cele mai naspa HDD-uri care le-am vazut vreodata. Nici cele pe SATA nu stralucesc dar macar s-a mai imbunatatit situatia.Harabeck Storm wrote:in nici un caz maxtor
La categoria ATA votul meu merge pe WD (eventual de 200 sau 250GB).
A rough road leads to the stars
Ad Astra Per Aspera
Ad Astra Per Aspera
Eu am avut Maxtor pe ATA 5 ani si al mai am si acum intr-un calculator pe care nu-l folosesc, poate ai prins tu un lot mai prost.SoboLAN wrote:De acord, Maxtor pe ATA sunt cele mai naspa HDD-uri care le-am vazut vreodata. Nici cele pe SATA nu stralucesc dar macar s-a mai imbunatatit situatia.Harabeck Storm wrote:in nici un caz maxtor
La categoria ATA votul meu merge pe WD (eventual de 200 sau 250GB).

- Neon Biker
Eu recomand Samsung SP2514N. Mai silentios ca asta nu cred ca exista, iar ca performanta este pe-acolo prin varf dupa cate teste am vazut pe net. Ma feresc sa zic "cel mai bun" pentru ca e un termen foarte relativ... mai ales la harduri.
Maxtor sunt rapide in special in lucrul cu fisierele mari, dar cu fisierele mici nu stralucesc si dupa 1-2 saptamani incep sa caraie destul de enervant, in special modelele cu mai multe platane. Seagate sunt ultra lente cu fisierele mari, la cele mici se mai descurca, dar per ansamblu sunt cele mai lente, insa sunt totusi silentioase. Seria 7200.10 cu perpendicular recording se pare ca mai spala rusinea predecesorilor, dar din ce-mi zicea un posesor, modelul de 250GB nu straluceste la capitolul viteza, fiind ceva mai lent decat WD. WD si Samsung sunt destul de bine echilibrate, dar eu as da Samsung castigator, in special la capitolul silentiozitate.
Despre fiabilitate la modul general nu pot zice nimic pentru ca nu am acces la statistici pe loturi mari si e irelevant daca lui Gigel iau picat 3 Maxtoare si nici un WD pentru ca imediat se va baga Ionel ca lui i-au picat 4 WD-uri si el nu mai cumpara in viata lui rahatele alea. Eu am de peste 2 ani un Maxtor de 80 si n-are nici pe dreaq. Nici macar nu e prea galagios, dar asta probabil pentru ca are un singur platan. Samsungul in schimb e o incantare: nu aud nimic si in special cu fisierele mici se misca mult mai bine.
Maxtor sunt rapide in special in lucrul cu fisierele mari, dar cu fisierele mici nu stralucesc si dupa 1-2 saptamani incep sa caraie destul de enervant, in special modelele cu mai multe platane. Seagate sunt ultra lente cu fisierele mari, la cele mici se mai descurca, dar per ansamblu sunt cele mai lente, insa sunt totusi silentioase. Seria 7200.10 cu perpendicular recording se pare ca mai spala rusinea predecesorilor, dar din ce-mi zicea un posesor, modelul de 250GB nu straluceste la capitolul viteza, fiind ceva mai lent decat WD. WD si Samsung sunt destul de bine echilibrate, dar eu as da Samsung castigator, in special la capitolul silentiozitate.
Despre fiabilitate la modul general nu pot zice nimic pentru ca nu am acces la statistici pe loturi mari si e irelevant daca lui Gigel iau picat 3 Maxtoare si nici un WD pentru ca imediat se va baga Ionel ca lui i-au picat 4 WD-uri si el nu mai cumpara in viata lui rahatele alea. Eu am de peste 2 ani un Maxtor de 80 si n-are nici pe dreaq. Nici macar nu e prea galagios, dar asta probabil pentru ca are un singur platan. Samsungul in schimb e o incantare: nu aud nimic si in special cu fisierele mici se misca mult mai bine.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
cei mai multi recomanda WD-urile.... dupa cum am zis la inceputul topicului sunt si eu multumit de al meu. am vazut si comentarii despre MAXTOR... am unul in calcu' de la tara si pana acum n-am avut nici cea mai mica neplacere cu el.... asta in conditiile in care frate-miu schimba jocurile de pe el si muzica si filmele de cateva ori pe saptamana.... din cand in cand mai dau cate o scanare cu HDtune sa vad daca a aparut vre-un bad ceva.... si... nimic... multumit de el.... cum zicea cineva mai sus... norocul, sau lotul din care face parte
totusi WD-ul trece putin peste el...
multumesc de raspunsuri tuturor.... o sa raman pe WD de 250 GB. i'm outta' here! 10x again

- Harabeck Storm
Ca posesor a 5 hdd Maxtor de vreo 4 ani, si raid 0 pe 2 S-ata 160 Gb, si P-ata de 250 maxline 2, si 1 de 80 Gb si 1 de 60 Gb nu mi- a crapat niciunul pana cum, toata lumea zice: "Fereste-te de Maxtor!" de ce nici ei nu stiu. Eu personal le asigur o racire f buna cu coolere un fata de 80 mm si in genereal un airflow in carcasa f bun. Niciodata nu am avut la hdd temperaturi peste 35 grade, nici macar vara.
"Detest oglinzile, procreatia si romanele, care impovareaza universul cu fiinte redundante ce ne emotioneaza in zadar"
si samsung sunt bune ,am de 2 ani si cateva luni unul pe u-ata 133 de 80 cu 8 mb si merge foarte bine
...este fffff silentios si foarte rece (nu a depasit 25 de grade)de curand am mai achizitionat un wd-2500ks pe s-ata de 250 cu 16 mb si este la fel de bun
.NU recomand nimanui maxtor a patit-o var-meu de 2 ori s-a stricat cu o saptamana inainte de bac exact cand avea mai multa nevoie de calculator