??? CEL MAI BUN HDD PE ATA ???

Despre hard-disk-uri. Comentarii şi întrebări.

Moderator: Moderatori

Post Reply
epure!

??? CEL MAI BUN HDD PE ATA ???

Post by epure! »

avand in vedere ca era HDD-urilor pe ATA a apus, ma gandesc ca tuturor le-a trecut prin mana cel putin doua modele de astfel de HDD-uri fie ca au fost 133 fie 100. am facut acest topic in speranta ca voi afla care este cel mai bun HDD pe acest tip de interfata. orice sugestie este binevenita. as vrea sa-mi cumpar unu' si nu sti ce sa aleg... respect & numa bine...

vladescu madalin - cosmin
INSPIRON 1520 | T7250 @ 2 GHz | GeForce 8600M GT | WD 250 GB | 2 x 2048 MB RAM Kingston HyperX | DVD-RW | BT 2.0 EDR | WLAN B/G/N
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Eu am un WD 250gb JB U-ATA100 şi merge super, temperatura sub 28 de grade, performanţa ceva mai ridicată decât 250gb JD, cel anterior, problema este că devine uneori cam zgomotos în comparaţie cu versiunea S-ATA.
picz or it didn't happen
epure!

mc

Post by epure! »

multumesc de info Abaddon! am avut un maxtor inainte si acum am wd... multumit de el.. probabil o sa-mi mai iau unu :D respect!
INSPIRON 1520 | T7250 @ 2 GHz | GeForce 8600M GT | WD 250 GB | 2 x 2048 MB RAM Kingston HyperX | DVD-RW | BT 2.0 EDR | WLAN B/G/N
Ionut_xx_

Post by Ionut_xx_ »

Eu am avut un Maxtor pe ATA100 timp de 5 ani si n-am avut nicio problema, dar ce este mai socant pentru mine e ca era mai silentios decat actualul care este pe SATA...
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Nu recomand Maxtor nici Seagate din propria experienţă, acasă mai am un seagate de 250gb.8 şi merge mai slab decât cel pe UATA, de HDD Life nu mai zic nimic că îmi arata 55% la health, normal ar fi trebuit să fie 99%. :sad1:
picz or it didn't happen
Harabeck Storm

Post by Harabeck Storm »

in nici un caz maxtor ,eu personal am stricat in 2003 4 bucati intr-o luna! (de 40)
SoboLAN

Post by SoboLAN »

Harabeck Storm wrote:in nici un caz maxtor
De acord, Maxtor pe ATA sunt cele mai naspa HDD-uri care le-am vazut vreodata. Nici cele pe SATA nu stralucesc dar macar s-a mai imbunatatit situatia.

La categoria ATA votul meu merge pe WD (eventual de 200 sau 250GB).
A rough road leads to the stars
Ad Astra Per Aspera
Ionut_xx_

Post by Ionut_xx_ »

SoboLAN wrote:
Harabeck Storm wrote:in nici un caz maxtor
De acord, Maxtor pe ATA sunt cele mai naspa HDD-uri care le-am vazut vreodata. Nici cele pe SATA nu stralucesc dar macar s-a mai imbunatatit situatia.

La categoria ATA votul meu merge pe WD (eventual de 200 sau 250GB).
Eu am avut Maxtor pe ATA 5 ani si al mai am si acum intr-un calculator pe care nu-l folosesc, poate ai prins tu un lot mai prost. :wink: Mi se pare aiurea sa generalizezi si sa spui ca Maxtor sau Seagate pe ATA sunt varza si se strica dupa o luna, cred ca e o chestie mai mult de noroc. Ai noroc te tine 10 ani, nu ai se strica maine, si asta e valabil pentru toti producatorii.
unleashed

Post by unleashed »

Din cate hdd am avut(MAXTOR,WD,SEAGATE) ,recomand WESTERN DIGITAL...acum mai depinde si de noroc(nu se mai face calitate ,doar cantitate)
....
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Eu recomand Samsung SP2514N. Mai silentios ca asta nu cred ca exista, iar ca performanta este pe-acolo prin varf dupa cate teste am vazut pe net. Ma feresc sa zic "cel mai bun" pentru ca e un termen foarte relativ... mai ales la harduri.

Maxtor sunt rapide in special in lucrul cu fisierele mari, dar cu fisierele mici nu stralucesc si dupa 1-2 saptamani incep sa caraie destul de enervant, in special modelele cu mai multe platane. Seagate sunt ultra lente cu fisierele mari, la cele mici se mai descurca, dar per ansamblu sunt cele mai lente, insa sunt totusi silentioase. Seria 7200.10 cu perpendicular recording se pare ca mai spala rusinea predecesorilor, dar din ce-mi zicea un posesor, modelul de 250GB nu straluceste la capitolul viteza, fiind ceva mai lent decat WD. WD si Samsung sunt destul de bine echilibrate, dar eu as da Samsung castigator, in special la capitolul silentiozitate.

Despre fiabilitate la modul general nu pot zice nimic pentru ca nu am acces la statistici pe loturi mari si e irelevant daca lui Gigel iau picat 3 Maxtoare si nici un WD pentru ca imediat se va baga Ionel ca lui i-au picat 4 WD-uri si el nu mai cumpara in viata lui rahatele alea. Eu am de peste 2 ani un Maxtor de 80 si n-are nici pe dreaq. Nici macar nu e prea galagios, dar asta probabil pentru ca are un singur platan. Samsungul in schimb e o incantare: nu aud nimic si in special cu fisierele mici se misca mult mai bine.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
epure!

Post by epure! »

cei mai multi recomanda WD-urile.... dupa cum am zis la inceputul topicului sunt si eu multumit de al meu. am vazut si comentarii despre MAXTOR... am unul in calcu' de la tara si pana acum n-am avut nici cea mai mica neplacere cu el.... asta in conditiile in care frate-miu schimba jocurile de pe el si muzica si filmele de cateva ori pe saptamana.... din cand in cand mai dau cate o scanare cu HDtune sa vad daca a aparut vre-un bad ceva.... si... nimic... multumit de el.... cum zicea cineva mai sus... norocul, sau lotul din care face parte ;) totusi WD-ul trece putin peste el...:D multumesc de raspunsuri tuturor.... o sa raman pe WD de 250 GB. i'm outta' here! 10x again
boto

Post by boto »

Si eu am un WD de 30 Gb, vechi de vreo 4-5 ani si n-are nici pe naiba, n-am avut probleme cu el, mi se pare o firma foarte buna.
"You're going to burn in a very special level of Hell. A level they reserve for child molesters... and people who talk at the theater."
Heavy_D

Post by Heavy_D »

eu am WD de 10GB si are cam 6 ani rulez pe el vista cam mai are 500 de MB liber :P:P ii cam zgomotos dar mai traieste si nare bad-uri!!!
Iti recomand orce hdd ce ii de la WD!!
cosminB

Post by cosminB »

@Harabeck Storm
Banuesc ca era seria aia slim de la maxtor, nu? Si eu am vazut tare multe stricate din modelul ala.
@epure!
Eu zic sa te orientezi dupa un SEAGATE sau WESTERN DIGITAL
Image
Harabeck Storm

Post by Harabeck Storm »

am un quantum fireball din 1999(10 Ga) pe care l-am folosit ca sertar 4 ani ,si nu are nimic,ba pe deasupra a cazut de pe birou pe gresie si de acolo sub un dulap,l-am pastrat tocmai pentru aventura aceasta!
Recomandarea mea e Western Digital!
Urmeaza-ma si nu vei umbla in intuneric !
ZorracK

Post by ZorracK »

Ca posesor a 5 hdd Maxtor de vreo 4 ani, si raid 0 pe 2 S-ata 160 Gb, si P-ata de 250 maxline 2, si 1 de 80 Gb si 1 de 60 Gb nu mi- a crapat niciunul pana cum, toata lumea zice: "Fereste-te de Maxtor!" de ce nici ei nu stiu. Eu personal le asigur o racire f buna cu coolere un fata de 80 mm si in genereal un airflow in carcasa f bun. Niciodata nu am avut la hdd temperaturi peste 35 grade, nici macar vara.
"Detest oglinzile, procreatia si romanele, care impovareaza universul cu fiinte redundante ce ne emotioneaza in zadar"
Leutzu

Post by Leutzu »

Recomand si eu WD sau Samsung...lucrez in domeniu si ca rata de defecte ele sunt cele care pica cel mai rar.
Snow

Post by Snow »

Am avut 3 Western-uri pina acuma si un Maxtor. Maxtor-ul a pupat service-ul sa-mi rescrie MBR-ul dar cu WD n-am avut nici o problema si sper nici sa n-am. Urmatorul HDD 320 GB ATA WD.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
x_bush

Post by x_bush »

si samsung sunt bune ,am de 2 ani si cateva luni unul pe u-ata 133 de 80 cu 8 mb si merge foarte bine :wink: ...este fffff silentios si foarte rece (nu a depasit 25 de grade)de curand am mai achizitionat un wd-2500ks pe s-ata de 250 cu 16 mb si este la fel de bun :thumbleft:.NU recomand nimanui maxtor a patit-o var-meu de 2 ori s-a stricat cu o saptamana inainte de bac exact cand avea mai multa nevoie de calculator
Post Reply