Are un lant foarte gros si alarma. Este legat de un stalp metalic foarte solid, sub o copertina ce tine loc de garaj. Chiar si asa, tot au incercat sa mi-l fure.
Chiar si lanturile foarte groase se pot taia cu un cleste bun de fier-beton si un pic de putere. Chestia e ca dc lasi lantul pe jos, prins de roata, e cel mai simplu sa-l taie, pentru ca sprijina un brat al clestelui in pamant si se apasa cu toata greutatea pe celalalt si la un moment dat cedeaza (am vazut pe net filmulete cu lanturi de cate 200€ bucata taiate astfel). In consecinta, am ales sa-i leg lantul imediat sub ghidon, infasurat de mai multe ori, in asa fel incat nu poate fi scos pe deasupra, iar ca sa-l taie, in cel mai bun caz se pot sprijini in perete, dar forta de apasare e mult redusa si sansele sa-l taie mult mai mici (sau oricum le ia mult mai mult).
Alarma de-asemenea e o investitie buna, dar si pe aia au incercat s-o neutralizeze (am gasit un surub desfacut de la o parte a carenei fata).
In perioada in care mi-au furat scuterul anterior, au mai fost furate trei scutere din zona, toate bine legate
Dupa cum am mai spus, ideea e ca daca vor neaparat, tot gasesc ei o metoda sa-l fure, dar cu cat le ingreunez treaba mai mult, cu atat am mai multe sanse sa-i aud (sau sa-i auda vreun vecin) si in consecinta cresc sansele ca ei sa abandoneze in ideea ca e prea riscant.