Interfon de curte

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Post Reply
r4zv4n

Interfon de curte

Post by r4zv4n »

Dat fiind ca s-au inmultit furturile in zona (respectiv mie mi s-au cam furat lucruri in ultima vreme din curte), vreau sa-mi montez un interfon la poarta. Mai exact, am doua intrari pe doua strazi (curtea e pusa cumva in diagonala pe un colt de strada).

Este vorba de un "bloc" cu 6 apartamente si curte, care are deja interfon la intrarea in bloc, dar pe cele doua porti se circula destul de liber.

Idealul ar fi sa fie folosite aparatele deja montate in apartamente, adica cele doua interfoane de la porti sa se conecteze la cel existent, sau macar sa se conecteze la aceleasi fire pt aparatele din apartamente.

Sugestii ? Firme ? Sfaturi ?

Multumesc anticipat :)
Sunt foarte misterios. De multe ori nici eu nu ştiu ce fac.
Mood: "I can't help but feeling that love is always dealing me a losing hand" (Deep Dish - "Sacramento")

Image
SoboLAN

Re: Interfon de curte

Post by SoboLAN »

Daca gardul e mic, nu cred ca se rezolva. Eu zic sa pui acel interfon acolo, dar, pe langa asta, cumparati un caine cat-de-cat mai mare si puneti-l sa pazeasca curtea respectiva. Hotilor le e foarte frica de caini si, in plus, parca in Romania ai tendinta sa ai mai multa incredere intr-un caine decat in "oamenii legii".
A rough road leads to the stars
Ad Astra Per Aspera
Mitza_003

Post by Mitza_003 »

Sunt de acord cu SoboLAN. Iti sugerez un Rottweiler sau Doberman. [smilie=maniac.gif]
...a good rhyme does more damage than a '47...© [smilie=Sign-Leet.gif]
pompiliu92 wrote:Dar eu nu ma refeream sa le vindem gratis,am si spus mai sus sa le vindem pe profit
Yeti

Post by Yeti »

EU personal nu am incredere nici in caine , si de ce cap e la noi sa furat si cu cainele, is invetivi hotii si aduc carne/ spray si cainele e scos din uz in 2 minute. Asa ca ramane nimic... :sad1:
Yeti
Fly by Hilary Duff - "In a moment anything can change Feel the wind on your shoulders For a minute all the world can wait Let go of your yesterday"
r4zv4n

Post by r4zv4n »

Nu sunt singur in curte, din pacate, asa ca un caine nu ar fi tocmai solutia functionala. Gardul se poate sari prin mai multe locuri, dar nu asta e discutia. Ci ca dc e poarta blocata, nu poate sa iasa vreun scuter / vreo masina, nu ?
Mood: "I can't help but feeling that love is always dealing me a losing hand" (Deep Dish - "Sacramento")

Image
SoboLAN

Post by SoboLAN »

In cazul asta, un interfon ar fi ok. Plus tinerea portii permanent incuiata. Binenteles, toti locatarii sa aiba cheie + rezerva.
A rough road leads to the stars
Ad Astra Per Aspera
Yeti

Post by Yeti »

Cum pe la noi in strada se fura saptamanal iar politistii vin constata si pleaca eu sunt mai sceptic( e strada de romi saraci in apropiere -asa ca nimic cu surprize, a fost caz cand au venit cu cainele,aceasta a dus pe politisti la gardul omului ,iar acolo sau oprit ca trebuie ami departe mandat ;wtf , pana cand cer de la un procuror ala vinde de 10 ori scuterul, asta tien cam 2 -3 zile) de asta.Sunt foarte invetivi hoti si ce mare e acel interfon daca vin patru?
doi intra da peste gard scuterul ceilalti doi afara preiau si aleg cu 400 $ pe cap intr-o seara trebuie sa fie nebuni sa lucreze. :-#)
Yeti
Fly by Hilary Duff - "In a moment anything can change Feel the wind on your shoulders For a minute all the world can wait Let go of your yesterday"
r4zv4n

Post by r4zv4n »

Scuterul meu are vreo 100 Kg, dimensiuni 1,8 x 0,7 x 1,3 m. Gardul are vreo 2 m inaltime si tepi in varf. Cam greu sa-l "dea" peste gard.

Solutii vor gasi ei oricum, dc vor neaparat. Dar macar sa-i incetinesc cat mai mult.

Image
Mitza_003

Post by Mitza_003 »

r4zv4n, sa inteleg ca tu locuiesti intr-o vila cu mai multe apartamente. Pai atunci ar trebui sa cazi de comun acord cu co-locatarii sa adaugati niste sisteme de securitate la incinta. Vedeti ce e mai bun si ce se potriveste acolo unde stai. O camera de filmat care sa supravegheze curtea, o alarma la garaj (daca ai garaj), etc.
pompiliu92 wrote:Dar eu nu ma refeream sa le vindem gratis,am si spus mai sus sa le vindem pe profit
r4zv4n

Post by r4zv4n »

Pai cam asta ar fi ideea, in principiu. Si dc ar fi dupa mine, as pune si video-interfon, si camere de filmat, etc. Doar ca nu pot sa suport singur costurile pentru 6 apartamente. Doar 3 am fi cei dispusi la astfel de cheltuieli, se pare. Pe ceilalti nu prea-i intereseaza. Tocmai de-aia caut o solutie cu eficienta maxima la cost minim.

Image
Kramer

Post by Kramer »

Dar cam cat ar trebui sa plateasca fiecare locatar?
Nu stiu daca camere video are rost,pentru ca aia ar insemna ca tot timpul sa stea cineva sa se uite(cred).Dar chestia cu video interfonul ar fi misto.
Dar mai poti face un lucru:minoritatea se supune majoritatii si deci vor plati,fie ca vor,fie ca nu. [smilie=Victory.gif] [smilie=Thumbs-Up.gif]
r4zv4n

Post by r4zv4n »

Asta incerc si eu sa aflu, cam cat ar costa :P

Ideea e ca eu fiind la parter, sunt cel mai afectat (bine si vecinul care e tot la parter :P), cei de la etajele superioare nu au griji decat pt masinile din curte, dar mai greu sa le furi pe alea fara sa se prinda nimeni. Asa ca situatia e discutabila (oricand un vecin de la un etaj superior poate spune ca pt el e suficient interfonul de la usa blocului).

Image
G8orge

Post by G8orge »

r4zv4n wrote: Ideea e ca eu fiind la parter, sunt cel mai afectat (bine si vecinul care e tot la parter :P), cei de la etajele superioare nu au griji ...
De fapt convietuirea civilizata obliga vecinii sa participe activ la orice e legat de partea comuna a blocului. Astfel chiar daca sta la etaj trebuie sa contribuie la problemele care apar sa zicem la parter si care fac parte din proprietatea comuna. Tot asa cum si tu trebuie sa contribui la repararea acoperisului desi practic pe tine nu te afecteaza. Din pacate... "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul."
Incearca sa vorbesti cu firma care a instalat interfonul ar putea face acest lucru si sa folositi aceleasi carduri de intrare ca si in fata, fapt ce ar reduce costurile.
A, si daca vei monta interfon fara acceptul celorlalti locatari s-ar putea sa ai surpriza sa se "strice" mereu si atunci ](*,)
Masinile ar trebui sa lucreze, oamenii sa gindeasca (motto IBM). Masinile pot fi mai usor convinse.
gamihai

Post by gamihai »

r4zv4n wrote:Dat fiind ca s-au inmultit furturile in zona (respectiv mie mi s-au cam furat lucruri in ultima vreme din curte), vreau sa-mi montez un interfon la poarta. Mai exact, am doua intrari pe doua strazi (curtea e pusa cumva in diagonala pe un colt de strada).

Este vorba de un "bloc" cu 6 apartamente si curte, care are deja interfon la intrarea in bloc, dar pe cele doua porti se circula destul de liber.

Idealul ar fi sa fie folosite aparatele deja montate in apartamente, adica cele doua interfoane de la porti sa se conecteze la cel existent, sau macar sa se conecteze la aceleasi fire pt aparatele din apartamente.

Sugestii ? Firme ? Sfaturi ?

Multumesc anticipat :)
3 idei : 1) puneti bani la bani lunar si angajati un mosulet sa stea noaptea de paza (se practica de ani buni in Buc la multe blocuri/zone de case ;;; 2) puneti un sistem cu interfon la porti sau un senzor de miscare setat la sens foarte mica (reactioneaza doar la miscari mari..nu reactioneaza aiurea la animale ;;;; 3) daca aveti in zona tigani si stiti cam cine sunt cei care fura puteti sa va duceti 'peste ei' mai multi barbati..sau sa angajati niste recuperatori ceva si sa ii 'puneti la punct' definitiv. Cel mai ieftin e pct.2 (cam 20 mil pt o solutie eficienta ) ...la pct.1 va costa cam 6-7 mil pe luna iar la pct.3 daca rezolvati voi nu va costa decat logistica :D ...daca angajati pe cineva preturile variaza.Pot doar sa iti zic ca in Buc. sa angajezi 3 insi 'specializati' te costa cam 40-50 mil...dar n-o sa mai ai probleme vreodata :thumbleft:
Nick vechi : strikerr
Image
Spoiler!
Humanity is afraid of me .... I have seen its true face.
m4v3rick

Post by m4v3rick »

cum spunea cineva mai sus, yo am 2 caini; ptr. perimeter defence e unu pe post de organic alarm, donsoara boxerita nu se pune ca e couch patato, ma fura cu ea dormind bine merci, dar dupa ce iese la pensie (are 13 ani), planiuesc sa investesc intr-un cane corso si un doberman, trained 2 kill. Daca la tine nu merge, cel mai bine ar fi varianta CCTV, cu probe video si Politia se sesizeaza, cert e ca de multe ori faptu e deja implinit, ar mai merge si varianta interfonului, dar cred ca sunt mai scumpe decat cele organice. Cu hotii, inca nu am avut probleme, dar pentru toate poate fi un inceput, nu?
Image
sorin

Post by sorin »

nu-ţi spune nimeni pe forum cât costă soluţia problemei tale. nici chiar eu. toată lumea va abera în continuare cu câini forţoşi, badigarzi, babe care să se uite pe vizor bla.
principalul motiv pentru care nu vei obţine un preţ este că trebuie văzut ce ai tu acolo şi venit cu o soluţie pe baza "strudiului de caz". în momentul când vine cineva să bage în seamă lucrul îşi dă seama de multe lucruri: necesităţile tale, necesităţile minime de siguranţă ale spaţiului, posibile rezolvări ale problemelor tehnice ce pot apare, posibilitatea ca un anume tip/marcă de echipament să fie absolut necesar din cauza particularităţilor ce pot apare.
fă un 20-30 de poze din diferite unghiuri ale spaţiului şi discutăm.
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
gamihai

Re:

Post by gamihai »

m4v3rick wrote:Daca la tine nu merge, cel mai bine ar fi varianta CCTV, cu probe video si Politia se sesizeaza,
[smilie=Ugly.gif] ...si daca se sesizeaza Politia ce? ....cel mai prost lucru pe care il poti face in RO e sa te bazezi pe politie/judecatorie. Sunt ca o adunatura de inculti/tarani care...nu mai zic [smilie=Nice-try.gif] .Cel mai bine iei masuri proactive de protectie.Si daca banii nu te dau afara din casa atunci ce tia zis tie Muad'Dib cu apelatul la o firma specializata nu e viabil.Am lucrat si eu in tinerete la o firma de sisteme de securitate (langa ProTV daca stie careva zona) si sa stii ca in general te costa mult..si nu toti de acolo stiu meserie..poate stiu sa vb ca si cum ar stii ceva..dar in RO e greu de gasit profesionalism. Mai bine te gandesti tu frumos ce iti trebuie..cumperi sistemul BOX si til instalezi singur ca e floare la ureche :thumbleft: .Daca ai nevoie de sfaturi la instalare da PM si daca sunt pe langa un PC te ajut cu placere.
Image
Spoiler!
sorin

Post by sorin »

nu poţi cumpăra tu însuţi echipamente de calitatea celora de care beneficiază firmele instalatoare.
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
gamihai

Post by gamihai »

Muad'Dib wrote:nu poţi cumpăra tu însuţi echipamente de calitatea celora de care beneficiază firmele instalatoare.
Adevarat..dar eu am ramas cu impresia ca omu' nu are bani prea multi disponibili :-k ..eu incerc sai gasesc o solutie buget
Image
Spoiler!
wizkid

Post by wizkid »

nu poti sa te astepti ca cineva de pe forum sa iti zica cat o sa coste toata afacerea asta... cel mai bine ar fi sa vorbesti cu firma care a instalat interfonul de la intrarea in cladire. e posibil ca pentru instalarea a unei incuietori in plus (+scanner/keypad pt acces) sa trebuiasca schimbat tot sistemul, dar ei stiu mai bine ce se poate face. de asemenea, o chestie cat de cat eficienta si cu pret minim ar fi instalarea catorva detectoare de miscare conectate la niste becuri mai puternice.. se mai pot incropi si alte sisteme care sa nu coste prea mult dar sa fie eficiente.. dar astea depind de spatiu si de vecini.
Image
r4zv4n

Post by r4zv4n »

Din pacate, cei care au montat interfonul existent nu sunt de gasit, deoarece persoana care s-a ocupat atunci nu mai locuieste aici si pe aparate nu apare nici un numar de contact.

Intre timp am pus un mare lant cu un mare lacat pe una din porti, iar cealalta are o yala functionala, deci se incuie.

Pe de alta parte, am realizat o problema cu solutia clasica de interfon: din afara trebuie sa ti se dea acces (fie card, cod sau buton din apartament), dar din curte poti iesi direct. Ceea ce ar insemna ca oricine sare gardul poate deschide poarta.

Asa ca trebuie o solutie cu confirmare atat la intrare cat si la iesire.

Image
sorin

Post by sorin »

r4zv4n wrote:Asa ca trebuie o solutie cu confirmare atat la intrare cat si la iesire.
Portar/agent de pază? ](*,)
101 lucruri despre mine:
r4zv4n

Post by r4zv4n »

La cat sunt astia de zgarciti, hrana unui caine ar fi prea scumpa ;)

Daca nu ma insel, tin minte ca am vazut un sistem in care atunci cand vroiai sa iesi din bloc trebuia ori sa suni la un apart, ori sa ai card de acces (cele transparente cu cod de bare).

Image
sorin

Post by sorin »

bineînţeles că se poate face, foarte uşor. numai că nu cere nimeni uşă dublu controlată, de aia nu prea le vezi instalate.
101 lucruri despre mine:
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

r4zv4n wrote:Pe de alta parte, am realizat o problema cu solutia clasica de interfon: din afara trebuie sa ti se dea acces (fie card, cod sau buton din apartament), dar din curte poti iesi direct. Ceea ce ar insemna ca oricine sare gardul poate deschide poarta.
Eu nu inteleg... adica poti sa pui n interfoane/lacate, daca ti-a sarit poarta la ce bun, doar e deja inauntru.
Dum zomfies...
r4zv4n

Post by r4zv4n »

Ideea e sa nu poata scoate chestii din curte, cum ar fi scuterul meu, de exemplu ;)

Image
Mitza_003

Post by Mitza_003 »

r4zv4n, daca vrei sa iti protejezi scuterul, atunci il poti lega cu un lant sau un dispozitiv anti-furt de perete sau de o bucata de fier-beton bagata in perete. Eu joi imi iau scuter si am pregatit deja locul unde o sa il depozitez. Il las in scara blocului, dar il leg de perete. Nu cred ca o sa il ia careva in graba. :d Nu poti sa faci si tu la fel? Il legi de ceva solid, ceva ce nu se rupe foarte usor.
r4zv4n

Post by r4zv4n »

Are un lant foarte gros si alarma. Este legat de un stalp metalic foarte solid, sub o copertina ce tine loc de garaj. Chiar si asa, tot au incercat sa mi-l fure.

Chiar si lanturile foarte groase se pot taia cu un cleste bun de fier-beton si un pic de putere. Chestia e ca dc lasi lantul pe jos, prins de roata, e cel mai simplu sa-l taie, pentru ca sprijina un brat al clestelui in pamant si se apasa cu toata greutatea pe celalalt si la un moment dat cedeaza (am vazut pe net filmulete cu lanturi de cate 200€ bucata taiate astfel). In consecinta, am ales sa-i leg lantul imediat sub ghidon, infasurat de mai multe ori, in asa fel incat nu poate fi scos pe deasupra, iar ca sa-l taie, in cel mai bun caz se pot sprijini in perete, dar forta de apasare e mult redusa si sansele sa-l taie mult mai mici (sau oricum le ia mult mai mult).

Alarma de-asemenea e o investitie buna, dar si pe aia au incercat s-o neutralizeze (am gasit un surub desfacut de la o parte a carenei fata).

In perioada in care mi-au furat scuterul anterior, au mai fost furate trei scutere din zona, toate bine legate ;)

Dupa cum am mai spus, ideea e ca daca vor neaparat, tot gasesc ei o metoda sa-l fure, dar cu cat le ingreunez treaba mai mult, cu atat am mai multe sanse sa-i aud (sau sa-i auda vreun vecin) si in consecinta cresc sansele ca ei sa abandoneze in ideea ca e prea riscant.

Image
Mitza_003

Post by Mitza_003 »

Poi, nu ar merge sistem anti furt din teava, care se prinde la roata? Infigi niste fier in beton si il legi de asta. :-k
r4zv4n

Post by r4zv4n »

E si asta o idee, dar cu suficienta parghie poate fi smuls din pamant si asta, sau sudurile crapate cu o lovitura de baros.

Oricum o iau, trebuiesc blocate portile, pentru a evita si alte neplaceri, cum ar fi traversatul strainilor prin curte (fiind in diagonala pe doua strazi, unii aleg sa mai scurteze coltul pe la noi prin curte), postasii sau homelesii care-si fac nevoile in curte, furtul de flori, etc.

Image
Mitza_003

Post by Mitza_003 »

Thaiii frate, nasol cartier. :sad1: Trebuie sa gasesti cumva cum sa iti protejezi scuterul. In cel mai rau caz il ti in garaj, beci, sau in casa undeva. Oricum, e mult mai sigur inauntru decat afara. :-k
Post Reply