configuratie 60 milioane

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

dodo

Post by dodo »

Vladutz20 wrote:Daca omul este fan ati nu ii baga pe gat acel 8800 gtx ca eu sunt fan nvidia si am fost silit sa stau cu un 9600 xt de la sapphire si in cateva zile l-am aruncat. I
nu e nici fan ati, nici nvidia.. a avut si una si alta..
oricum, eu ii fac sistemul, iar eu sunt fan best-buy sau, in cazul acesta best-thing-60_milioane-can-buy, nu fan ati, nvidia, amd, 3dfx(RIP, by the way :( ) etc
din ce am vazut pe guru3d, 2900-le e sub GTS, sa nu mai zicem de GTX
AndreiD

Post by AndreiD »

DS4-ul recomandat de mine poate 560 FSB out of the box....
in fine, e decizia lui dodo.
van helsing

Post by van helsing »

Dodo,ar trebui sa te uiti cam ce sisteme au cei ce te sfatuiesc de bine!
Am vazut in ultima configuratie ca ai ales o plac de baza Gigibyte,daca vrei overclocking de calitate brandul acesta este interzis.Este plin netul de articole favorabile acestor placi cu fsb astronomice si rezultate nemaintalnite,dar eu iti spun ca nici un overclocker serios nu va cumpara o asemenea placa.Quad-ul din prima ta alegere este o placa de baza serioasa,folosita si dorita de multi overclockeri entuziasti.Problemele de BIOS sunt rezolvate si chiar daca ar mai fi ceva,cu siguranta totul se va rezolva.Deasemenea am vazut ca ai renuntat la memorii serioase dar mai scumpe, pentru ca umbla zvonul ca exista memorii de calitate la preturi mici.Fals,memoriile produse de numele mari in domeniu sunt testate mai mult,au un PCB de calitate,radiatoare care asigura o racire adecvata,etc...Te sfatuiesc sa intri aici http://crazypc.ro o sa gasesti multe informatii folositoare.Am mai citit acilea ca noile E 6600 se OC mai prost.Fals!Eu am avut un E6600 din primele generatii (cele mai overclockabile :^o )si am atins cu greu 3.5 ghz,pentru 3.2 ghz aveam nevoie de 1.39 V,asta in conditiile in care actualul meu E 6400 (o generatie despre care am citit pe net ca ar avea probleme cu OC [smilie=maniac.gif] ) merge 3.2 ghz @ 1.34V si am reusit cu el 3.6 ghz.Zvonurile si raspandelile sunt usor de tastat,de aceea te sfatuiesc sa cerni informatia cu atentie.Placa video aleasa arata bine si este produsa de unul dintre cei mai seriosi producatori din lume.Un GTX este suficient pentru moment. :thumbleft: Neaparat sa alegi o carcasa aerisita cu ventilatoare de 12 cm,o sursa de minimum 550W si un cooler de calitate.Restul lucrurilor sunt mai putin importante in opinia mea.
Bafta la cumparaturi!
Corrupt their Soul - Leech their Life - Kill em all!
KAKAROT

Post by KAKAROT »

van helsing are dreptate. Sunt si componente mai ieftine care mai ating performantele unora de top dar nu se intampla tuturor iar cu acest buget nu merita sa te risti.
Asa ca mai fac o incercare. Sursa o vei lua de la Dc-shop sub forma unu TT Toughpower de 750W..pentru simplul motiv ce e buna si al naibii de ieftina.
Daca nu o gasesti sau mai stiu eu ce, poti lua tot de la Intend un Corsair 520W cam pe la acelasi pret 3.5 - 3.6 mil.
Costul total e de 60 mil. Acesta este cu siguranta un dream machine si reteta pe care as cumpara-o eu.
Attachments
untitled2.JPG
Last edited by KAKAROT on Sat May 19, 2007 1:01 am, edited 1 time in total.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

Aceasi configuratie ca a lui Kakarot dar de ce sa aruncam 1 mil de lei pe geam cand putem lua in locul Bfg-ului Gainwardul acesta si park in locul acelui ninja ar merge un Andy Samurai ca tot avem o carcasa de toata frumusetea :) :tongue3:
Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Luam asa pentru ca omul are in oras Intend si nu shopit. Si pentru 1 mil nush daca merita sa dai comanda la Bucuresti. De asemenea BFG-ul meu vine cu memorii ceva mai bune.

Later edit...pune 2 kituri de 2 gigi in configuratia mea. Nush de ce am pus 4*1 gigi :-!
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
dodo

Post by dodo »

van helsing wrote:Quad-ul din prima ta alegere este o placa de baza serioasa,folosita si dorita de multi overclockeri entuziasti.Problemele de BIOS sunt rezolvate si chiar daca ar mai fi ceva,cu siguranta totul se va rezolva.Pl
am citit pe net mai multe chestii despre Quad, de aceea am ales-o in prima config + ca o are un amic si e super multumit de ea...
van helsing wrote: Placa video aleasa arata bine si este produsa de unul dintre cei mai seriosi producatori din lume.Un GTX este suficient pentru moment. :thumbleft:
la placa video clar aleg BFG sau EVGA..Poate si XFX, dar cum nu au la intend:(
KAKAROT wrote: Acesta este cu siguranta un dream machine si reteta pe care as cumpara-o eu.
[smilie=Respect.gif]
gabe_racer

Post by gabe_racer »

Dar de ce 4 GB de ram???Vad ca asta e noul trend ca vor oamenii upgrade si nu stiu ce sa-si mai puna la calculator.Va ajung oameni buni 2GB la orice aplicatie,ca doar nu il face server. :laughing6:
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Pai din moment ce are banii....
Tu ce ai mai pune de 5 mil daca nu ram ?
gabe_racer

Post by gabe_racer »

Acum doar doua chestii imi trec prin cap:

1)Mi-as lua un sistem de racire pe apa(Big Water de la Thermaltake)

sau

2)Mi-as pune deoparte banii ca o sa fie inlocuit DDR2 cu DDR3 in viitorul apropiat si parerea mea personala este ca nu merita atat de mult investit in ram fiindca config. lui e pe Intel si acestia vor adopta curand noile memorii,daca sistemul era pe AMD,merita mai mult.
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
raven8999

Post by raven8999 »

Dupa parerea mea nu are rost sa iei 4 GB de ram,poate doar daca vrei neaparat sa cheltui toti banii,o sa apara memorii mai avansate,iar 4 GB acum inseamna bani cheltuiti in plus degeaba,poate decat faci grafica 3d sau vrei server cum se spunea mai sus ai nevoie de atata ram :) In rest,diferenta ar trebui sa fie insesizabila :wink:
Change your thought and the world around you changes.
capca1

Post by capca1 »

4GB mi se par obligatorii daca se vorbeste de gaming sub VISTA.
Calin Banc

Post by Calin Banc »

capca1 ai ceva dovezi care sa sustina afirmatia ta?
De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
capca1

Post by capca1 »

Pai vista foloseste 1gb in idle, mai pui programe+antivirus+download+..., ultimele jocuri aparute ocupa si ele aproape 2Gb, iar de jocurile DX10 care vor aparea nici nu mai vorbesc. Daca tot are bani nu vad de ce nu si-ar lua 4Gb.
Merced
Moderator

Post by Merced »

4Gb nu sunt obligatorii, dar sunt recomandati, 2Gb fiind cam putin pentru Vista si viitoarele jocuri. Daca are bani, de ce sa nu ia? Nu ii mai bagati omului prostii in cap, cu memorii de 10 milioane. Sa ia mai bine 4Gb de UMAX/A-Data ceva, decat 2Gb de nu-stiu-ce memorii pentru a fi "trendy".
Calin Banc

Post by Calin Banc »

Vista cica are un management bun al memoriei, om vedea. Zise dodo ca nu-i trebuie quad core caci isi va schimba procesorul pana cand va fi nevoie(si desigur va gasi ceva mai bun), in acest caz si 4 GB mi se par doar ca sa fie pusi acolo. Poate vor trebui la rezolutii mari, insa cred ca va schimba multe la PC pana cand vor aparea jocurile si placile care sa aiba asemenea cerinte. Mai interesanta mi se pare varianta cu o racire pe apa, care pe langa temp. scazute in regim default, la OC e numai bun. Si in plus ii va ramane chiar daca schimba platforma, ceea ce nu mai merge si incazul RAM-ului(mai ales ca Intel trece incet pe DDR3).
Serban

Post by Serban »

Si treaba cu Water Cooling e doar asa, de umplutura. Un cooler bun este aproape egal ca performante si mai ieftin. Concluzia e ca nu merita sa dai 60 de milioane pentru un PC.
Calin Banc

Post by Calin Banc »

Ai testat tu asta? Sunt pe forum cativa cu racire pe apa, poate iti zic cate ceva. :) In plus poti sa pui racirea si pt placa video pe un OC mai sanatos. Si ai si silentiozitate, iar daca e facut cum trebuie si look. \:D/

Un PC de 60 de milioane merită ca si un M6 sau TT sau Z8 samd. :tongue3:
Basty

Post by Basty »

Pai si atunci cat merita sa dai pt un calculator, ca sa iti mearga jocurile la maxim, si nici sa nu ai treaba cu el in anii ce urmeaza?
Serban

Post by Serban »

Decat 60 de milioane o data la 3 ani, mai bine 25 la un an jumate'. Si apropo cat credeti ca o sa tina acest sistem? Credeti ca 4 ani nu o sa mai aiba treaba cu upgrade-ul? Credeti-ma ca peste 2 ani nu va mai fi capabil de nimic la maxim!
Calin Banc

Post by Calin Banc »

Nu exista ceva sigur pe viitor in IT&C bastyyy.
Traba cu costurile e relativa. Daca are bani poate baga 60 de milioane la fiecare jumatate de an. Eu de exemplu nu am 25 de milioane la un an jumatate, dar am 60 la 3 ani - ca ex. Si cu o schimbare de video card 2 ani tot joaca catre maxim tot ce merita jucat. Oricum, tipul ne-a intrebat de o configuratie, nu daca merita sau nu. :wink:
Basty

Post by Basty »

Bine, eu ca sa nu mai deschid alt topic, am intrebat aici daca merita. Eu sunt in aceeasi situatie, as avea posibilitatea sa investesc 60 mil. la 3 ani. Probabil ca in 4 ani nu va mai merge la maxim, dar putem face o presupunere ca va merge cel putin decent. Asta depinde si de alegerile pe care le faci cand il cumperi, de exemplu cum e acum cu placile video, e riscant sa iti cumperi una high end, pt ca nu sti cum va merge pe DX10 sau pe jocurile viitoare. E adevarat si ce spuneti voi, niciodata nu poti sti cu exactitate ce urmeaza.
Calin Banc

Post by Calin Banc »

Mai bine iti iei bun ce schimbi rar(proc, main board, ram) si mainstream placa video. Asta o poti schimba si iti va aduce cresteri mari de performanta. Oricum ai grija ce ei ca sa mai poti face upgrade usor daca va fi cazul si ai bani. Nu se stie niciodata. :tongue3:
Dr.LED

Post by Dr.LED »

AndreiD wrote:Gigabyte-ul ala surclaseaza Abit QuadGT in toate testele, pe langa asta se OC si mai bine,si are si chipset P35 si southbridge ICH9R, de ce sa mearga pe abit cand poate sa isi ia ceva mai bun cu 100 de ron mai putin ? eu nu inteleg logica ta Kodiak.
Abit mai scump, mai slab, totusi hai pe abit !?
Visati toti la FSB-uri de 500-600. Sau ii vorbiti despre asa ceva cuiva care are 6000 de lei in buzunar si nu e in stare sa-si faca singur o configuratie. Si va mai si certati pentru asta.
raven8999

Post by raven8999 »

Dr.LED wrote: Visati toti la FSB-uri de 500-600. Sau ii vorbiti despre asa ceva cuiva care are 6000 de lei in buzunar si nu e in stare sa-si faca singur o configuratie. Si va mai si certati pentru asta.
Deci sa intelegem ca aceia care vor sa auda parerile altora nu sunt in stare sa se descurce singuri?Inseamna ca rubrica hardware nu ar trebui sa aiba mai mult de 4-5 topicuri...alea pentru atotstiitori :wink:
Change your thought and the world around you changes.
AndreiD

Post by AndreiD »

Pai daca unii cumpara dupa firma si vin cu argumente "Gigibits nu e folosit de overclockeri, abit da, cumpara abit".
Dar in fine, sunt mai prosti unii de pe xtremesystems si vr-zone ca folosesc Gigabyte. FSB-ul de 570 gigabyte e mai slab ca 520 de la abit, ca abit e abit.
gabe_racer

Post by gabe_racer »

Referitor la Vista si consumurile enorme de mai sus vreau sa precizez ca nu e adevarat.Am avut Vista instalat si va spun sigur ca in idle are nevoie sub 512MB ram!!!Eu am avut 1GB initial si nu am avut probleme.Cu 2 GB am jucat STALKER si n-am avut nici o problema.Sistemul de operare elibereaza ramul cand rulezi o alta aplicatie care necesita ram.Cu 2 GB n-o sa aiba probleme,ar fii absurd sa necesite 4 GB Vista pentru jocuri.

In legatura cu sistemul pe apa,ar avea doar de castigat
-silentiozitate
-temp in full load mai mici la CPU(asta e avantajul principal al sistemelor pe apa fata de aer)
-aspect fain
-OC sporit

Mai vorbeati si de chestia ca nu merita 60 mil pe un comp,omul are bani,nu a cerut parerea voastra daca merita sau nu,v-a intrebat ce config sa-si ia si atat!Exista calculatoare si de 300 de mil daca vrei,totul e relativ la bugetul pe care il ai si suma pe care doresti sa o investesti in asa ceva.
dodo

Post by dodo »

Dr.LED wrote:Sau ii vorbiti despre asa ceva cuiva care are 6000 de lei in buzunar si nu e in stare sa-si faca singur o configuratie.
nu cred ca e cazul.. nu e vorba ca nu stiu sa fac singur o configuratie, am vrut sa cer si parerea altora. am facut mai multe, una am pus-o in primul post si nu poti sa zici ca e facuta e cineva care nu are habar cu ce se mananca chestiile acestea...
poate daca punem un X2, QuadGt, ddr1 si o placa video AGP, atunci da, recunosteam ca habar nu am de asa ceva.... anyway :occasion5:
gabe_racer wrote: In legatura cu sistemul pe apa,ar avea doar de castigat
-silentiozitate
-temp in full load mai mici la CPU(asta e avantajul principal al sistemelor pe apa fata de aer)
-aspect fain
-OC sporit
racirea pe apa e iesita din discutie din start. calculatorul, dupa cum am spus, nu il cumpara nici el, nici parintii, matusa Tamara etc...e o combinatie despre care nu pot sa vi-o povestesc..si racirea pe apa va bate destul de tare la ochi, plus ca overclocku nu este ceva obligatoriu, cel putin nu acum si pana atunci un Ninja sau Andy Sammurai cred ca va face treaba buna

peste 1 an, 2, poate peste 7-8 luni, il va schimba iar(o sa apara o alta "combinatie" :D )

pt cei care ziceau ca nu au rost 4 gb de ram...bun...restul de bani de la 2 gb in ce sa ii bag? haideti cu o propunere... daca tot sunt banii astia disponibili(sa zicem cu un plus de 3-4 mil) pe care si asa nu ii da el, de ce sa nu fie acolo inca doi gigi?
burebista
Moderator

Post by burebista »

Pune omule 4 GB de RAM, numa' sa nu fie Dominatoare & s**t ca arunci banii pe geam. Mai ales daca are Vista pe el si-i vede pe toti de ce sa nu pui la preturile astea de dumping la RAM?
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Nick666

Post by Nick666 »

Ia-i un XP SP2 sau Vista cu licenta.
gabe_racer

Post by gabe_racer »

Pai daca sistemul e la combinatie si nu da el banii atunci baga 4 Giga linistit.Eu ziceam ca poate ia ceva mai folositor de banii aia.Daca situatia sta asa sa nu mai stea atunci pe ganduri.
Serban

Post by Serban »

Daca tot dai 60 de milioane baga 4GB neaparat, chiar e ciudat la asa bani sa ai doar 2GB.
Dr.LED

Post by Dr.LED »

AndreiD wrote:Pai daca unii cumpara dupa firma si vin cu argumente "Gigibits nu e folosit de overclockeri, abit da, cumpara abit".
Dar in fine, sunt mai prosti unii de pe xtremesystems si vr-zone ca folosesc Gigabyte. FSB-ul de 570 gigabyte e mai slab ca 520 de la abit, ca abit e abit.
Tu pierzi esentialul. Vino te rog cu niste rezultate extreme. Haide, ca poate si placa ta de baza. E demonstrata de unii de pe xs sau vr-zone.

Toate astea NU sunt la indemana oricui.
van helsing

Post by van helsing »

Pai daca unii cumpara dupa firma si vin cu argumente "Gigibits nu e folosit de overclockeri, abit da, cumpara abit".
Astept exemple... :tongue3:
Nu inteleg de ce aprinzi asa?Ma intreb de ce in sistemul tau nu exista o placa de baza produsa de Gigibyte,daca sunt asea bune. :wink:
Poate ca exista si exemplare reusite la Gigibyte,dar in ansamblu placile acestea nu sunt overclocking friendly.La final iti spun ca eu tastez din experienta,in nici un caz dupa ureche. :occasion5:
Corrupt their Soul - Leech their Life - Kill em all!
AndreiD

Post by AndreiD »

Nu eram aprins.
Am zis doar ca nu e ok sa compari 2 placi dupa numele firmei.
Si abit si gigabyte au avut si placi bune si placi rele, poate gigabyte mai multe, dar au si unele placi despre care se poate spune ca sunt grade A stuff.
Am asus in sistem pentru ca doar asta am gasit care sa imi intre in buget la momentul respectiv :occasion5:
Eu cred ca ne-am expus totii parerile, acum sa vedem ce va alege dodo :occasion5:
dodo

Re: configuratie 60 milioane

Post by dodo »

Hai ca am inviat topicul.. Nu am mai post-at din mai deoarece s-a amanant umpic treaba. Azi a venit sistemul.
Sistemul e : http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/23292/.
Daca va mai aduceti aminte, ziceam ca cele 2 Seagate-uri le va pune in Raid 0.
Am instalat Xp Prof x64 (omu deocamdata nu vrea vista). Am instalat toate driverele placii de baza, softul de la controlleru raid (nu mai stiu cum ii zice).
Problema : acel soft nu vede nici un hdd. Cum pusca mea le pun pe cele doua in raid? Este alta solutie in afara de softul acela cu care a venit placa?
dr_dream

Post by dr_dream »

dodo wrote:Problema : acel soft nu vede nici un hdd. Cum pusca mea le pun pe cele doua in raid? Este alta solutie in afara de softul acela cu care a venit placa?
am facut si eu candva treaba / prostia asta, si stiu ca din MS-DOS configuram HDD-urile.... tot pe o placa de baza Asus..
dodo

Post by dodo »

dr_dream wrote:[ stiu ca din MS-DOS configuram HDD-urile.... tot pe o placa de baza Asus..
ok, cum fac asta? sau alte idei?
Post Reply