ce marca de bere preferati?

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

DarthVader

Re: ce marca de bere preferati?

Post by DarthVader »

Timisoreana de cele mai multe ori, pur si simplu cea mai buna si mai accesibila bere dupa mine alaturi de Silva Neagra
Heineken, Perroni - cand am prea multi bani :d Altele nu prea beau ca nu prea imi plac in mod deosebit.
I'll stand by you/Take me in into your darkest hour/ And I'll never desert you/I'll stand by you.
std
Moderator

Post by std »

Peroni nu îmi place, pentru cât costă ar trebui să fie mult mai bună. Totuşi nu-mi refuz un Guiness când am cu ce (destul de rar -- nu-s zgârcit, dar nici chiar aşa...). Are un gust şi o textură deosebită în sensul bun al cuvântului.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
gabe_racer

Post by gabe_racer »

Ordinea e urmatoarea:
-Timisoareana
-Ursus
-Skol

Carlsberg,Heinekken,Stella Artois,Perroni etc....bune,dar prea scumpe de cele mai multe ori pentru ce ofera.
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
capca1

Post by capca1 »

Stejar, Ursus si Tuborg.
La pet Bucegi, Golden Brau( e buna decat daca e foarte rece) si Skol.
gabe_racer

Post by gabe_racer »

De la Stejar nu ti-a fost rau?Bine nu doar una ,doua beri.Am auzit de la niste prieteni ca Stejarul e tare dubios,le-a fost rau de tot de la el,in circumstante diferite... :-#)
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
std
Moderator

Post by std »

Am auzit şi eu chestia asta. Personal n-am pățit nimic de la Stejar, în sensul că mi s-a făcut o dată rău (i.e. vomitat şi alte alea) după ce am băut Stejar, dar a fost o combinație nefericită de Stejar, Fornetti şi foarte multă vodcă. Totuşi, am auzit pe alții spunând că mai mult de trei-patru nu pot lua la bord fără să dea pe-afară masa de prânz.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Mitza_003

Post by Mitza_003 »

Mie imi vine rau de la Ursus, chiar nu stiu de ce. Berea asta nu imi pica bine, beau o sticla si apoi mi se intoarce stomacul pe dos. :sad1:
...a good rhyme does more damage than a '47...© [smilie=Sign-Leet.gif]
pompiliu92 wrote:Dar eu nu ma refeream sa le vindem gratis,am si spus mai sus sa le vindem pe profit
sorin

Post by sorin »

idem. apoi ura şi la privată
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
Merced
Moderator

Post by Merced »

Eu n-am mai baut Skol de asta vara la munte, cand si pentru mine si pentru inca vreo doua persoane, a avut un efect laxativ foarte pronuntat. [smilie=maniac.gif]
Christian

Post by Christian »

Am venit dintr-o mica excursie in Cehia, vreau sa spun ca am ramas oripilat.

Deci cea mai ieftina bere la ei, la sticla(cu tot cu sticla) costa 4coroane jumate, echivalet a 0.75 lei.( e echivalet la o timisoreana/ursus la gust, ca sa zic asa, in nici un caz gen nenorocirile la pet)

Budvar(adica Budweiser), era 9 coroane jumate, adica echivalet a cam 1.6lei. parca bei "esenta de bere" ca sa zic asa. doar 4% alcool, dar foarte "gustoasa". nu prea dulce, nu prea amara, dar cu un gust foarte intens. si foarte ok la stomac, baut 5 beri + o sticla de vin de la ei intr-o seara (care sticla de vin era oribila, gen pastila+apa+zahar, chiar daca dadusem doar 100 de coroane pe ea) si n-am avut probleme la stomac in afara de cei 2 litri de apa bauti dimineata a doua zi. 8-[

Pana acum eram fan Becks, recunosc ca n-am baut Bud la noi in tara, o sa incerc acum de curiozitate, sa vad cum e fata de original. oricum nu am de gand sa dau de acum incolo 12-15 lei pe o bere la terasa, mai ales stiind ca iei o iau cu aproape 10% din atat. [smilie=maniac.gif]
Merced
Moderator

Post by Merced »

Ar trebui sa fie la fel cel de la noi, ca e importat de la ei, nu se face aici asa ceva, din fericire.
std
Moderator

Post by std »

Ete, un drac, aşa multe lucruri ar trebui să fie ca la ei :D.

Am încercat azi Stejarul în comparație şi cu altceva (am băut un Ursus imediat după) şi într-adevăr are "ceva". Dacă o dau pe gât aşa, la liber, chiar îmi vine un pic de greață după câteva gâl-gâl-uri. Chestia asta nu se simte la Ursus. Băută încet însă nu pare să aibă vreo problemă...
Merced
Moderator

Post by Merced »

Sincer iti spun acel "ceva" il simt la orice bere de tip strong. Nu e bere de cursa lunga, in ceea ce priveste toleranta stomacului la asa ceva.
Christian

Post by Christian »

Merced wrote:Ar trebui sa fie la fel cel de la noi, ca e importat de la ei, nu se face aici asa ceva, din fericire.
mi-e sa nu fei "bottled" la noi, ca atunci ar aparea problema. #-o
Merced
Moderator

Post by Merced »

Nu e, e in Cehia. Totusi costa o grama' de bani... N-am baut mai mult de 4 la viata mea. Ce-i drept foarte buna la gust.
std
Moderator

Post by std »

Sincer iti spun acel "ceva" il simt la orice bere de tip strong. Nu e bere de cursa lunga, in ceea ce priveste toleranta stomacului la asa ceva.
Nu, nu e "ceva-ul" ăla ca de bere neagră de exemplu, e cu mult mai pronunțat şi senzația e cu totul alta. Aveam o perioadă când mă tratam mereu cu Silva neagră şi într-adevăr, dacă băgam mai mult simțeam la un moment dat că nu mai e loc, dar nu că îmi vine să dau prânzul afară. Orium, treaba pare a se manifesta numai dacă torni animalic, ca în piscină, dacă bei ca oamenii normali nu pare a veni nimic în gât.

Damn, trebuia să-mi dau ban când mi-a zis Sir Ice, o să ajung alcoolic [smilie=maniac.gif]
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Din moment ce suntem "fani fotbal" hai sa zicem berea oficiala a CL...Heineken :tongue3:
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
std
Moderator

Post by std »

Că veni vorba... aveți idee despre relația exactă dintre Amstel şi Heineken? Ştiu că Amstel a fost cumpărată de Heineken acum ani mulți de zile, şi că Heineken a vândut destule beri sub brand-ul Amstel; am băut o singură dată, acum ceva mai multă vreme, Amstel, dar nu pot să fac o comparație cu Heineken-ul de la noi. Cât de mult diferă rețeta între Amstel Lager, să zicem, şi Heineken-ul de pe la noi?
Merced
Moderator

Post by Merced »

Am luat de la cineva o inghititura de Amstel intr-un local, era la 0.33L iar comparativ cu Heinekenu' nostru, eu il prefer in fata Amstel-ului. Amstel are un gust asemanator cu al Bergenbier-ului, bineinteles mult mai rafinat dar berile de genul ala nu prea mi-au placut niciodata.
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Cea mai buna bere am baut-o intr-un bar al suporterilor lui Liverpool in Londra...
Nu stiu numele ca se servea la halba dar frate era bere nefiltrata...era vis....
Tin minte ca se urmarea O.Marseille - Liverpool in seara aia in bar si nu am mai apucat pauza :))
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
Christian

Post by Christian »

Cine a zis ca dupa ce-i dai taranului paine nu-i mai place mamaliga a fost un mare om.

Am baut aseara un becks dupa ce o tinusem o saptamana inainte pe 2-3 Budweiser pe zi. Oribila la gust, ziceai ca ai lasat berea in pahar 2 zile, ai pus ceva pelin in el si l-ai dat dupa aia pe gat. oh well, cred ca iau pauza ceva timp. :laughing6:
rino

Post by rino »

peroni.... selecta si distinsa
Mitza_003

Post by Mitza_003 »

rino wrote:peroni.... selecta si distinsa
Scumpa. [smilie=Wonder.gif]
pompiliu92 wrote:Dar eu nu ma refeream sa le vindem gratis,am si spus mai sus sa le vindem pe profit
Merced
Moderator

Post by Merced »

M-am facut varza la intestine din doua Peroni intr-o seara. [smilie=maniac.gif]
myx4ever

Post by myx4ever »

Am citit in presa acum vreo cateva zile-max o saptamana un articol despre bautorii de bere romani. Ideea articolului era ca dupa multe studii facute asupra pietei si multi bani investiti in sondaje si chestionare de toti marii prod de bere s-a constat un singur lucru.
1. Romanii prefera PETu... e clar de ce, inca banu vine pe primu loc
si 2) Surpriza : ROMANII NU AU O MARCA FAVORITA. Piata noastra este cea mai dificila din Europa dintr-un singur motiv. La noi berea se bea in functie de ambalaj... EXACT. Au ajuns la concluzia ca noi suntem foarte disperati dupa noutati; In ce sens. Cand s-a lansat Tuborg cu tubycap...sa mor daca vara aia n-am vazut pe toata lumea ca bea tubord numai de dragu capacului. Apoi s-a lansat Carlsberg cu etichete transparente pe care le-ai fi putut da jos(autocolante)plus o noua sticla...again iar toata lumea numai de aia bea la terasa. Apoi a venit tuborg in sticla verde(la asta stiu si povestea de marketing) si o noua sticla evident toata lumea o trecut pe asta...povestea continua. Sunt convins cand o sa se lanseze Amstel sau WeissBier sau unameit dar intr-un ambalaj super si cu publicitatea agresiva de rigoare toti o sa bem din aia. Eu unul ma regasesc in aceasta categorie si spun sincer asta. Dupa ce am vazut pachetul de Marlboro cel nou(de ridici capacul in sus si apoi il rotesti) am fost atat de disperat de cat de tare arata incat m-am dus si-am cumparat un pachet(nu fumez) am dat tigarile altora si eu am pastrat pachetu.
A si sa nu uit...cand a aparut Timisoreana club XXI... pai eu unul parca as fi fost in transa... puteai sa-mi dai de gratis orice altceva si tot n-as fi renuntat la XXI...
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
lordkarlmay

Post by lordkarlmay »

Cel mai mult imi place Silva Black cu morcovi.
Naruto, Bleach, One Piece and Kenichi si Judo toata viata
Bluetooth

Post by Bluetooth »

Las' că dau eu sâmbăta asta nefiltrată de la Fabrica de Bere cu colegii. Doar să nu plouă şi în weekendul ăsta, cum a fost de 3 weekenduri încoace :d
@ myx4ever - chiar aşa, să şi nu fumezi şi să cumperi pachetul de ţigări pentru ... pachet? :d :d
rino

Post by rino »

Decat berea romaneasca...Peroni e cu totul altceva... asta pt cine stie....
Mitza_003

Post by Mitza_003 »

rino wrote:Decat berea romaneasca...Peroni e cu totul altceva... asta pt cine stie....
Mda, de parca esti mai castigat daca bei Peroni si nu Timisoreana (sau oricare alta bere). [smilie=Wonder.gif]
myx4ever

Post by myx4ever »

Bluetooth wrote: @ myx4ever - chiar aşa, să şi nu fumezi şi să cumperi pachetul de ţigări pentru ... pachet? :d :d
I know .... e chiar f tare pachetul. Si cartonul folosit e f bine ales si placut la atingere iar felul in care se deschide m-a surprins. Cred ca si acum il am prin casa...
A fost singurul pachet de tigari ce l-am cumparat vreodata ... [smilie=Off-Topic2.gif]
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
std
Moderator

Post by std »

rino wrote:Decat berea romaneasca...Peroni e cu totul altceva... asta pt cine stie....
....şi pentru toți duşmanii mei care este în Italia şi care ştie....
mihaic

Post by mihaic »

Nu ma omor dupa bere, dar cand imi iau aleg Stella Artois
:)
vică

Post by vică »

std wrote:
....şi pentru toți duşmanii mei care este în Italia şi care ştie....
mancati-as! [smilie=Victory.gif]
miker2ka

Post by miker2ka »

Leffe bruna rulz.....
Asus P5N E SLI,Geil Ultra 800MHz 2x2x512Mb 4-4-4-12, Intel Core 2 Duo E4500@3.0Ghz, Leadtek WinFast PX8800GT TDH, Fortron BS II 500W, Seagate 250 sataII,ThermalTake Swing,Arctic Cooling Freezer 7 Pro PWM
gabe_racer

Post by gabe_racer »

Mitza_003 wrote:
Mda, de parca esti mai castigat daca bei Peroni si nu Timisoreana (sau oricare alta bere). [smilie=Wonder.gif]
Bineinteles ca esti mai castigat.In primul rand gustul,calitatea si in al treilea rand conditiile in care e facuta berea.Timisoarea tocmai isi modernizeaza fabricile si cam toata aparatura si nu cred ca vreti sa stiti cam ce conditii sunt acolo pana vor trece si ei la standarde europene.
std
Moderator

Post by std »

Lasă gustul, calitatea şi condițiile, câştigul principal e de prestigiu. Una e să bei Timişoreana ca toți bețivii şi alta e să bei Peroni, care e numai pentru gentlemeni. E?

Condițiile nu sunt totul atâta vreme cât nu e vorba de lipsă de igienă. Cea mai bună bere pe care am băut-o era făcută în casă, într-un cazan vechi de vreo douăzeci de ani -- nu tocmai condiții europene.
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

std wrote:Lasă gustul, calitatea şi condițiile, câştigul principal e de prestigiu. Una e să bei Timişoreana ca toți bețivii şi alta e să bei Peroni, care e numai pentru gentlemeni. E?
Bre nu ştiu, dar mie imaginea a doi soţi (amândoi încercând să ajungă la stadiul de "mai lat decât înalt") bând la restaurant, împreună cu cei doi copii de 4-5 ani halbă după halbă de Guiness chiar nu m-a dus cu gândul la niciun gentelman, regina Angliei sau civilizaţiei. Mai degrabă paradox mizerabil :D

Acu na, că Perroni n-are gust de Timişoreana, bine. Da sincer, sunt momente în care chiaaar nu merită să dai banii, ocazional e ok, dar în rest ce? Îţi protejează ficatul mai bine? Pai dacă tot românul ar gândi aşa prăpăstios am mânca toţi numa chestii suta la suta naturale, cola ar muri, şi mcdonalds-ul s-ar muta în Congo definitiv, aşa-i?
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
miker2ka

Post by miker2ka »

K gust berea romaneasca.... ursus mai exact.... care este o bere excelenta... se apropie f mult de cateva beri de prestigiu nemtesti.
Iar cateva branduri nemtesti cara apa de la noi din tara pt a face berea la ei.....

Si cum am mai spus... leffe rulz.... :occasion14:
Asus P5N E SLI,Geil Ultra 800MHz 2x2x512Mb 4-4-4-12, Intel Core 2 Duo E4500@3.0Ghz, Leadtek WinFast PX8800GT TDH, Fortron BS II 500W, Seagate 250 sataII,ThermalTake Swing,Arctic Cooling Freezer 7 Pro PWM
Keos

Post by Keos »

Ursus si Becks in general. Ca fapt divers, dupa mintea mea subtire cred ca Peroni foloseste reteta de la ceva apa minerala asa ca mai incet cu laudele pentru berea asta fina pentru "cunoscatori"...
There is no order...
Anca

Post by Anca »

Da' Redd's cum e? ca din reclama nu inteleg decat ca are gust :d
I used to care but now i take a pill for that.
Post Reply