Cel mai aratos sistem !

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

alios

Re: Cel mai aratos sistem !

Post by alios »

desi cablurile sunt stranse, tot e senzatia de dezordine...
ma rog, la altii e si mai rau :laughing6:
kili

Post by kili »

Unde pot vedea si eu sistemul?:)
Shader

Post by Shader »

Pe pagina precedenta, al 4-lea post de jos in sus.
Live in your world, get pwned in mine!
Aleksei

Post by Aleksei »

Revin cu o intrebare. A incercat cineva sa isi sleevuiasca cablul de 20pini de la sursa? Trebuie scosi pinii din mufa ca la molexuri? Ma bate gandu sa iau un kit de sleeving (daca gasesc, desigur). Pana la urma am reusit sa bag mufele prin spate (cu toate ca nu prea aveau loc de ventilator) si am reusit sa bag si hardu invers. [smilie=maniac.gif] Arata ceva mai curat acum (who am i kidding, look at that dust :d ).

Image
alios

Post by alios »

ai facut si mai rau.. acum ai urcat HDD sus, cand el trebuie sa stea cat mai jos posibil in carcasa, unde e aerul rece.
plus ca nu mai este racit de ventilatorul de la intake care baga aer [-X

nu cred ca mai trebuie sa faci sleeving, oricum ai pus cablurile prin spate, si nu mai incurca cu nimic acum, e clean.
Alexis

Post by Alexis »

Pai era un articol in revista cum sa fac sleeving la o sursa, inclusiv la cel de 20 (in revista parca era de 24 dar prinzi ideea). Asa ca incepi si cauta sa vezi numarul in care e articolul :d .
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.
:D

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
DaLiu

Post by DaLiu »

Aleksei wrote:Revin cu o intrebare. A incercat cineva sa isi sleevuiasca cablul de 20pini de la sursa? Trebuie scosi pinii din mufa ca la molexuri? Ma bate gandu sa iau un kit de sleeving (daca gasesc, desigur). Pana la urma am reusit sa bag mufele prin spate (cu toate ca nu prea aveau loc de ventilator) si am reusit sa bag si hardu invers. [smilie=maniac.gif] Arata ceva mai curat acum (who am i kidding, look at that dust :d ).

Image

Mane ce carcasa ai?
Aleksei

Post by Aleksei »

alios wrote:ai facut si mai rau.. acum ai urcat HDD sus, cand el trebuie sa stea cat mai jos posibil in carcasa, unde e aerul rece.
plus ca nu mai este racit de ventilatorul de la intake care baga aer [-X

nu cred ca mai trebuie sa faci sleeving, oricum ai pus cablurile prin spate, si nu mai incurca cu nimic acum, e clean.

De fapt era inca in fluxul de aer de la intake (barely) dar azi am intrat in posesia unui Nexus Disktwin asa ca am ales sa il urc intr-un bay de 5"25. Temperatura e aceeasi dar ceea ce ma interesa pe mine e ca acum hardul nu mai scoate nici un zgomot :thumbleft:. Tot azi am mai laut si un ventilator de 40mm (akasa) care la 5000 de ture e complet silet si l-am pus pe northbridge, caruia i-a scazut temp cu aprox 15 grade (stiu, nu era evoie dar imi statea pe creier). Cu sleevingul m-am cam astamparat daca tot am vazut ca nu se prea gasesc kituri de sleeving. Anyway, multumesc pentru opinii.

@DjDaLiu: carcasa e o Akasa Eclipse 62.
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Ma scuzi ca intervin dar un ventilator de 40mm la 5000rpm numai silent nu e... :laughing6:
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Aleksei

Post by Aleksei »

IL Dotore wrote:Ma scuzi ca intervin dar un ventilator de 40mm la 5000rpm numai silent nu e... :laughing6:

De asta mi-era frica si mie dar l-am supus temutului test cu urechiometrul si a fost surprinzator de tacut (asta dupa ce am curatat instrumentul cu betisoare de urechi). Ceea ce se aude e oricum acoperit de sursa deci... what the hell! [smilie=maniac.gif]
XSamSung

Post by XSamSung »

Ok, l-am asamblat si pe al meu, desigur mai am ceva modificari in plan... 8-[

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Aleksei

Post by Aleksei »

Nice Lian Li! mai ai Lionu' ala? 8-[
Răzvan

Post by Răzvan »

Frumo sistem XSamSung. [smilie=Thumbs-Up.gif]
Lion-ul cred ca i-a dat toata energia pentru a-l asambla. :d
Superfly
Infernos

Post by Infernos »

XSamsung ce carcasa LIAN LI e aia??
Old nickname: pompiliu92
B3lzh3bout

Post by B3lzh3bout »

Buna treaba XSamSung!E bine k avem doua lucruri in comun,poate imi gasesc si eu inspiratia pt un wire management stralucit:firma carcasei si scaunul directorial :d
DFI LanParty LP DK P35 T2RS
Intel E 8200@3600Mhz@1.25v
Mushkin 2x2GB@900Mhz@18-5-5-5@2.0v
BFG 8800gt 512mb 750/1879/2230Mhz
WD 2x320GB AAKS@raid1+WD Essential portable@1TB
Creative ExtremeGamer
LogitechZ2300s
Corsair HX 620w
Lian Li PC-7BYCF
LG L1900J
XSamSung

Post by XSamSung »

Aleksei wrote:Nice Lian Li! mai ai Lionu' ala? 8-[
There's more where that came from. :albino:
Frumo sistem XSamSung. [smilie=Thumbs-Up.gif]
Lion-ul cred ca i-a dat toata energia pentru a-l asambla.
Nu chiar, dupa cum se vede si-n poza de mai sus - sistemul este asamblat si Lion-ul este intreg, a fost mai degraba o rasplata pentru munca depusa. =P~
XSamsung ce carcasa LIAN LI e aia??
Lian Li PC-K7B - pret decent, solida si aratoasa (am dat mai mult pe sursa decat pe carcasa). :thumbleft:

Multumesc pentru felicitari baeti, dar inca nu e terminat. 8-[ [smilie=Respect.gif]
Zolly

Post by Zolly »

M-am prostit si eu azi 5 minute cu camera si am facut cateva poze :icon_smile:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
De cum iesi pe strada, vazandu-i pe oameni, EXTERMINARE e intaiul cuvant care-ti vine in minte.
Emil Cioran

Image
Infernos

Post by Infernos »

Singurul lucru care nu imi place este Tuniq Tower,daia ii zice tower ca e mare cat casa,ceoti facea voi cu el nus [smilie=maniac.gif] [smilie=Nice-try.gif] [smilie=Off-Topic2.gif]
dr_dream

Post by dr_dream »

pompiliu92 wrote:Singurul lucru care nu imi place este Tuniq Tower,daia ii zice tower ca e mare cat casa,ceoti facea voi cu el nus
este printre cele mai performante coolere pe aer, daca nu stiai. are un raport excelent performanta pret !!!
ce facem cu el ? mai mult OC :P temp mai mici.. design-ul chiar mi se pare foarte bun !
Infernos

Post by Infernos »

LA asta iti dau dreptate,dar dimensiunile nu-mi plac [smilie=maniac.gif] [smilie=Nice-try.gif]
Răzvan

Post by Răzvan »

Pai si ce vrei ? E mare si bun , are multe lamele de aluminiu pentru a prelua caldura de la heatpipe-uri.
Fa tu unul mai mic si la fel de bun si vorbim dupa. :laughing6:
Superfly
XSamSung

Post by XSamSung »

pompiliu92 wrote:LA asta iti dau dreptate,dar dimensiunile nu-mi plac [smilie=maniac.gif] [smilie=Nice-try.gif]
You call that big, neahhh... I call this big:

Image

Image

Image

[smilie=maniac.gif]
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Misto carcasa Zolly, are o antifonare trasnet... :d
Last edited by IL Dotore on Fri Mar 21, 2008 6:45 pm, edited 1 time in total.
alios

Post by alios »

cam asa arata sistemul meu DEAD SILENT, intr-o carcasa TT de 100 lei.
daca ati fi si pe langa el, sa auziti "nimic" atunci imi vor da dreptate unii de pe forum care stiu ca eu am ceva impotriva Antec.

pentru mine nu se justifica preturile la antec (calitate, finisaje?) fiti seriosi, acestea le gasiti si la Thermaltake, poate nu aceiasi tabla groasa, dar la ce folos.. doar nu aruncati sistemul pe jos...

ma rog, nu sunt fan TT, aceleasi rezultate se pot obtine si din alte carcase, totusi nu cutii de conserva KME sau Delux :D dar nici cutii de chibrituri numite antec nsk4000, 6000, solo etc..

Image

Image

Image
oxygen200000

Post by oxygen200000 »

Pt. SilentPC trebuie sa fie in general carcase grele, din tabla groasa de otel. La capitolul ventilatoare, trebuie sa fie maxim 2 ventilatoare silentioase puse la 5 sau 7V. Sursa trebuie sa fie si ea silentioasa sau eventual cu fanswap facut. Silentiozitatea este un lucru relativ totusi... Acelasi sistem, pentru unii poate sa fie inaudibil si pentru altul sa fie de nesuportat...
Incercarea moarte n-are... dar te poti accidenta grav!
Infernos

Post by Infernos »

Dar spuneti-mi si mie o chestie,materialul antifonic mai acopera o parte din cabluri ???
Merced
Moderator

Post by Merced »

alios daca sistemul e silent pentru urechea ta, foarte bine. Probabil ca si eu daca as sta langa el as zice ca e tacut, dar cineva care chiar a investit in ventilatoare Nexus, coolere fanless si surse cu adevarat silentioase probabil te-ar contrazice. Nu mai sustine ca sistemul e "dead silent" cu majuscule, o sa iasa flame...
alios

Post by alios »

sincer chiar e silent... e imposibil sa faca chiar si acei "mesteri" mai silentios de atat, pentru ca tot se aude aerul pe care il misca ventilatoarele...

adica la urma urmei nu pui niciun ventilator, si lasi sa fiarba sistemul la 50 grade,.. dar te lauzi ca ai sistem cel mai DEAD SILENT.

am pus si ventilatoare Nexus, de 1000 rpm, si la ce debit de aer au, mi-a crescut temperatura la sistem cu 5 grade, si cu 7 grade pe procesor..
cand am vazut asta.. le-am inlocuit, am pus la exhaust ceva de 1300 rpm, ala macar scoate aerul cald.

oricum sursa thermaltake TR420 e muta, pot confirma si altii, video e pasiv, freezer-ul are 800rpm pentru ca E6750 meu sta pe la 25 grade, si nu e nevoie de mai multi rpm, mai raman 2 ventilatoare de exhaust si intake, hdd-ul fiind un AAKS e destul de silentios, il auzi numai in load consistent.
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Asa cum s-a zis si mai sus ai o ideea putin diferita a ceea ce inseamna silent fata de noi, nu-i nimic rau in asta, insa nu poti veni cu afirmatii de genul mai silentios de atata nu se poate sau ca nu se aude deloc.
Si apoi nu vad unde-i problema daca unii vor sa faca chiar si underclocking pentru a-si tine sistemele aproape fanless cu doar doua venturi de 120mm la 5V.

Iar ca o dovada in plus a faptului ca tolerezi mai mult zgomot e si faza cu Nexus-ul pe care ai zis ca l-ai inlocuit cu un fan la 1300rpm (mie unul si Nexusul la 12V mi se pare putin deranjant).
alios

Post by alios »

aveti dreptate, dar eu tot nu inteleg faptul ca oricum se aude aerul care este imprins prin orificiile carcasei :D
la 800rpm nu se mai aude asa tare, dar nici racire nu se poate numi.

evident ca solutia ideeala este fanless.. ceea ce nu e asa de sanatos la componente electronice.
Skat

Post by Skat »

Sistemul meu montat intr-o carcasa Antec Solo. Cu toate ca e destul de micuta carcasa se pot aranja destul de bine cablurile in ea. Enjoy!

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Dimineata ideala este aia peste care sari!
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Sistemul e OK insa cablurile de la spate nu prea le-ai mai arjanjat, am vazut ca unele sunt prea scurte dar incearca sa le rutezi altfel cu unghiuri drepte si sigur va arata bine si din spate.
Skat

Post by Skat »

Le-am aranjat cat am putut, mai mult de atat nu am avut rabdare sa ma chinui cu ele. Poate pe viitor daca ma voi plictisi le voi reface, momentan sunt destul de ok asezate acolo si stiu si care cum sunt puse. In primul rand au fost ascunse cablurile de la front panel. tras cablul in plus de la sursa, cablurile SATA si la final ascunse pe acolo cablurile de alimentare. Oricum sper sa nu fie cazul sa umblu la ele prea curand.
Dimineata ideala este aia peste care sari!
Dark_Ange1

Post by Dark_Ange1 »

Vin si eu cu o incercare de WM in Antec SOLO. Nu o fi cel mai aratos sistem, dar e silent si e al meu. :d Astept cu nerabdare criticile si sfaturile despre ce si cum as mai putea aranja, in special in partea de jos pe langa HDD.
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Scuzati calitatea pozelor, sunt facute cu telefonul pt ca nu am avut altceva la indemana.
[smilie=Respect.gif]
Keyboard not found. Press F1 to continue...
gabe_racer

Post by gabe_racer »

Ai un sistem foarte ordonat si aerisit,parerea mea ca nu prea am ce sa-ti reprosez in afara de calitatea pozelor.
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
Alex_230

Post by Alex_230 »

chiar ca e ordonat ,ai felicitarile mele Dark_Ange1.
ce-i drept ai cam chinuit 6120-ul ala :P
oxygen200000

Post by oxygen200000 »

E destul de aerisit. Ai facut o treaba buna. Cablul SATA, poti sa-l tragi paralel cu placa video si sal aduci prin spatele custii de HDD. In asa fel iti dispare si acel cablu de pe fundul carcasei.
Incercarea moarte n-are... dar te poti accidenta grav!
cipi78

Post by cipi78 »

http://img364.imageshack.us/img364/7382/dsc0020qj1.jpg
mici modificari,si pompa noua de apa,water block la gpu dangerden 8800gtx
g15 logitech,mx revolution,pinacle dvb-t
Dark_Ange1

Post by Dark_Ange1 »

oxygen200000 wrote:E destul de aerisit. Ai facut o treaba buna. Cablul SATA, poti sa-l tragi paralel cu placa video si sal aduci prin spatele custii de HDD. In asa fel iti dispare si acel cablu de pe fundul carcasei.
M-am gandit si eu sa il duc paralel cu video, am si incercat toate posibilitatile dar nu prea vad alta solutie. Acolo am "improvizat" un ventilator de 120mm care sa sufle pe Accelero, si in acelasi timp sa traga aer rece din exterior (am mai pus o poza sa se inteleaga mai bine), si in plus Abit-ul pe care il am are sloturile SATA orientate parelel cu sloturile PCIe (video) si astfel este greu de obtinut un unghi drept pt cablu. Sambata cand mai am ceva timp ma bag sa il mai curat de praf putin, ca indata implineste 1 anisor, si vad ce mai fac. Pana atunci astept sugestii in continuare.
Parca as renunta si la alimentarea suplimentara cu 8 Pin(s) pt CPU, dar nu stiu cam cat mai duce in OC dupa aceea. Cablul este cam scurt si nu prea am posibilitatea sa il duc in unghi drept, si de aceea strica aspectul...
PS: Pacat ca nu am o sursa modulara... Dar ma bate gandul sa imi iau cat de curand asa ceva. Astept o recomandare daca nu se considera offtopic, dar ceva similar si ca performate si ca dB cu TP Trio 550 actual...
Sa va zic si ce componente are sistemul pentru ca nu prea am mai postat pe aici de multisor timp, si se mai uita, chiar daca tot voi m-ati ajutat la configurat. C2D E6400 @2667 MHz || Scythe Andy Samurai cu AS5 || Abit AW9D i975X || 2GB Corsair TWIN2X2048-6400C4 + 1GB Corsair TWIN2X1024-6400C4 || Sapphire 1950Pro 256 & Accelero S1 || Antec TP Trio 550 || Antec SOLO || si era sa uit de my best friend WD2500KS care nu zdrangane, nu caraie, nu bazaie nici chiar prins pe saibele de cauciuc, spre deosebire de primul HDD al sistemului care era un Seagate 7200.10 si care facea ca toti dracii si in idle. Inca se tine bine "batranelul" pentru nevoile mele. Sa pun si o poza cu temperaturile dupa ~45 min de functionare din care cam 30 de jucat TDU si dupa aia lasat sa "se raceasca"... Mie mi se par decente, tinand cont ca este si Silent si putin OC...
:occasion14:
Image
Attachments
untitled.JPG
Keyboard not found. Press F1 to continue...
Gyno

Post by Gyno »

DjDaLiu,ventul tau de 12 akasa face zgomot cumva,k al meu zici ca-i aspirator?. ](*,) si am dat si 32 de lei pe el. ](*,)
Colin McRae (5 August 1968 – 15 September 2007):((:((:((:((:((
Post Reply