Vreau sa achizitionez un PC nou, in mare parte pentru jocuri. Cineva m-a ajutat si mi-a facut o lista pe shopit.ro. Vreau sa stiu ce pareri aveti despre urmatoarea configuratie :
Mai degraba... Daca nu ai overclockingu' procesorului masiv in vedere n-ai nevoie nici de cooler nici de E8500... Ca HDD sugerez sa te feresti de Seagate-ul de 500Gb, care e si cam puturos si zgomotos in draci. Iar memoriile de 1066Mhz Kingmax sunt si ele degeaba. Monitoru' ala nu stiu ce e cu el, dar n-am auzit nici bune nici rele despre el, asa ca mai bine un Horizon pe care-l lauda lumea.
Na ca am mai facut si eu un sistem pentru popor, a trecut atata vreme.
Dar sursa din carcasa ? Cat de buna e ? Acum eu am o problema cu o placa 8600 GTS care imi face probleme mari in unele jocuri (screen of death) si cred ca de la sursa e.
Am auzit ca Horizon-ul ala de 22" e bunicel..dar stiu ca firma nu e tocmai...buna. Chiar am un Horizon pe un PC mai vechi si nu sunt/eram multumit deloc.
Este adevarat ca cei de la ShopIt iti vor asambla PC-ul daca depui un avans mai mare..sau ceva de genu' ?
Am eu Horizon de 22 de cateva luni. Ce sa zic, ce va mai bun nu ai sa gasesti la banii aia. Singurul lucru care I l-as putea reprosa e nu-i tocmai solid.
"Better to die, and to sleep
The never waking sleep, than linger on,
And dare to live, when the soul's life is gone."
[Sophocles (496BC-406-5BC)]
Sursa din carcasa e suficient de buna cat sa-ti tina sistemul fara stres. Probabil ca daca-l vrei ansamblat trebuie sa le dai avans, ca sa nu se apuce sa desigileze componente pe care sa nu vi sa le iei. Mi se pare cel mai logic asa.
La cat de rau se incinge placa video o sa cam fie vai si amar in carcasa mica, d-aia am zis sa fie totusi ceva mai mare. In fine, oricare dintre configuratii e ok...
Vorbesti la modul general cand spui ca se incinge placa video..sau placile Radeon se incing mai rau ? Eu am avut numai Nvidia pana acum si nu stiu foarte multe despre Radeon.
4850-ul cu sistemul de racire clasic, "recomandat" de ATI se incalzeste bine de tot. Nu devine instabila placa, dar degaja multa caldura. Probabil ala din PLM-ul meu se descurca mai onorabil ca are racire custom.
Eu nu zic ca are ea vreo temperatura mare, ca ma doare in cot atata timp cat merge stabil. Dar intr-o carcasa banala pusa a reusit sa incalzeasca simtitor tot spatele carcasei, de sus pana jos.
Nu tin neaparat sa am ecran de 22"...am vazut niste review uri si pareri despre un ACER X193W. Are rating de 9.3/10 pe testfreaks.com . Nu merita pentru 461 RON ?
S-a dus vremea pentru 19" wide. Totusi sunt 200 de lei in plus pana la un monitor cu 3 inchi in plus la diagonala. N-as mai lua 19 wide in ziua de azi nici sa ma pici cu ceara. Am facut-o ce-i drept acum mai bine de un an jumate, dar s-au schimbat lucrurile de atunci destul de mult.
Cum sa fie prea lat? La fel de lat in comparatie cu inaltimea lui e orice wide... Poate inca mai sunt oameni care nu prefera o suprafata mai mare, desi cred ca-s din ce in ce mai putini. Nu ai alte dezavantaje, ba chiar avantaju' ca la rezolutia nativa solicita mult mai putin placa video.